|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

helena napsal(a):
dusi, taky jsem patlávala... i po nocích, kdysi, když jsem třeba chtěla děti překvapit barevně malovanejma sušenkama.
Ale dneska si už pečou v novejch rodinách, já o to moc nestojím... a abych pekla jen pro "spolubydlícího"... no to snad po mě nemůže nikdo chtít http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ja budu sama , ale asi neco upecu
snad prijde alespon nejaka navsteva
Není tady
Šuhajdy - orechovo čokoládové košíčky - 
Není tady

aminel napsal(a):
Werena:
Někdo tomu říká jádrové banánky, my mašle, oba názvy používají i v cukrárně. Jsou ze zbylých bílků a ořechů, od té doby co je dělám, nedělám vůbec pusinky. Mašle nám chutnají mnohem víc, zdobí se krémem a polévají čokoládou. Jsou hned hotové a je to pro nás ňamka. Když zbydou upečené placičky, tedy spíš tyčinky, jíme i je " suché", bez krému. Suché nejsou, zůstávají pořád trošku vláčné. Dávám je "suché" vnoučatům ke svačině, nebo když jdeme ven, beru je s sebou, rychle doplní energii. Není v nich žádná mouka.
To mi zní jako cukroví Pařížské rohlíčky. Možná to bude to samé, jen tomu každý říkáme jinak?
Např. zde: http://www.toprecepty.cz/recept/19358-p … -rohlicky/
Upravil(a) Barborka (29. 11. 2012 13:35)
Není tady
Grainne:
Udělej si radost i sama pro sebe! Já, i kdybych zůstala sama, bych si svátky uměla vychutnat.
Není tady
Barborka:
Jo, takhle přesně vypadají, ale já tam nedávám žádnou mouku, ani sníh z bílků, pr. dop., mám trošku jiný recept. Krém také dělám trošku jiný, bez žloutků a je i tak vynikající, lehký a lahodný. Vypadají ale na pohled stejně.
Ze žloutků co zbydou, dělám rakvičky. Hmotu ale nedávám do klasických formiček na rakvičky, dávám ji do drobných formiček. Osvědčilo se mi to, jsou jako jednohubky a při jídle se nenadrobí, což mi u klasických rakviček vadilo. Ne kvůli drobečkům, ale kvůli velkému odpadu - škoda práce. V ústech se jen rozplynou a nemusí se kousat.
)
Šlehačku na ně dávám těsně před podáváním, na slavnostní stůl zdobím pytlíkem, později klidně kopeček lžičkou. Nikomu to nevadí, stejně je hned dají do pusy a většinou si na ně šlehačku dávají sami. Zdobím jich jen tolik, kolik se momentálně sní. Upečené vydrží dlouho i v mrazáku pro strýčka Příhodu.
Upravil(a) aminel (29. 11. 2012 14:21)
Není tady
Panebože... pevně doufám, že ne...
(děti nejsou návštěva
)
Není tady
Aminel můžu poprosit o recet na rakvičky?
Není tady
Heleno, přesně tak.
Není tady
Dusička:
Rakvičky:
150 g moučkového cukru
4 žloutky
1/2 vanilkového cukru
4 kapky citronu
V ruce třeme minimálně 30 minut, já šlehám v robotu 15 minut, 10 minut na nejnižší výkon, dalších 5 minut středně rychle.
Formičky dobře vytřeme polotuhým máslem, kde vynecháš, tam se přilepí. V mírně teplé troubě 100- 150 st. sušíme, asi 30 minut, někdy i déle, je to podle trouby, to si musíš pohlídat. Nejlepší je jednu zkusit, když jde dobře vyklepnout, je hotovo. Výsledek stojí zato.
Kdyby hmota byla moc tuhá, poznáš to, že není vláčná a jakoby se "drobí", nespojuje se, tak přidej kapku citronu.
Formičky plním maximálně do poloviny, hodně se nafouknou. Ať se zadaří, dobrou chuť !
Není tady
aminel napsal(a):
Werena:
Někdo tomu říká jádrové banánky, my mašle, oba názvy používají i v cukrárně. Jsou ze zbylých bílků a ořechů, od té doby co je dělám, nedělám vůbec pusinky. Mašle nám chutnají mnohem víc, zdobí se krémem a polévají čokoládou. Jsou hned hotové a je to pro nás ňamka. Když zbydou upečené placičky, tedy spíš tyčinky, jíme i je " suché", bez krému. Suché nejsou, zůstávají pořád trošku vláčné. Dávám je "suché" vnoučatům ke svačině, nebo když jdeme ven, beru je s sebou, rychle doplní energii. Není v nich žádná mouka.
aminel, tak tohle mě děsně zaujalo
Můžu tě poprosit o receptík?
Není tady

helena napsal(a):
Panebože... pevně doufám, že ne... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
(děti nejsou návštěva http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png)
tak ja si ted navstevy uzivam
/nemyslim deti / , po letech si konecne muzu vsechny pozvat k sobe , to se mi moc libi .
Není tady
Dusičko,
šuhajdy jsou čokoláda s ořechem?
Není tady

aminel napsal(a):
Grainne:
Udělej si radost i sama pro sebe! Já, i kdybych zůstala sama, bych si svátky uměla vychutnat.
tak ja na vanoce nikdy nebyla , ale ted , kdyz mi hrozi , ze budu sama, tak mne to mirne frustruje , ale prezila jsem uz horsi veci .
Není tady
Martiii:
Mašle:
400g moučového cukru
9 bílků
200g mletých ořechů
50g čokolády na vaření
Bílky promícháme s cukrem, nalámanou čokoládou a nahřejeme ve vodní lázni, přidáme mleté ořechy a mícháme asi 5 minut, než se všechno spojí. Pozor, aby se hmota nezačala vařit.Necháme vysydnout. Hmotu nastříkáme pytlíkem se širokou hladkou špičkou do tvaru rohlíčků nebo tyčinek na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě na 200 st. pečeme 10 až 15 minut. Okraje začnou lehce růžovět.
Krém:
200g másla
100g moučkového cukru
100g Nutely
5g kakaa
Změklé máslo a ostatní ingredience vyšleháme do hladkého krému, nastříkáme na rohlíčky a po ztuhnutí polejeme čokoládou.
Není tady
aminel napsal(a):
Dusičko,
šuhajdy jsou čokoláda s ořechem?
pohledám recept a večer napíšu. Je to směs -krém s ořechem zalité čokoládou
Není tady
Dusičko,
ptám se proto, že já čokoládu naleju do vnitřku z bonboniéry. Navrch dám ořech,lískáč, mandli, ztuhlé vyloupu jako bonbóny a také to má úspěch. Kolekci už mnoho let nekupuji vůbec. Krém tam nedávám.
Není tady
aminel, slíbený recept na masarykovo cukroví, našla jsem, který mám vyzkoušený.
http://www.recepty.cz/recept/masarykovo-cukrovi-5716 dělám část kakaových a část bez kakaa a hned mám dvoje:-))))
Není tady
Šuhajdy
Náplň
- 15dkg prášk. cukru
- 10dkg mletých oříšků
- 4 dkg tuku
-1/2 dcl rumu
Poleva - klasika
- 20 dkg prášk.cukru
- 18 dkg omegy
- 7 dkg kakaa
- 1 lžíce solamylu
Poleva se uvaří na mírném ohni.Náplň se zamíchá za studena.
Do papírových košíčků se dá nejprve poleva,pak náplň a opět poleva.
Nakonec ozdobíme spařenou mandlí nebo oříškem
Není tady
Holky dík za receptíky, a to jsem si říkala, že letos upeču méně druhů. Už mám na ně chuť
Není tady
Já dělám masarykovo cukroví takto:
MASARYKOVO
1 den: 15dkg nemletých vlaš.ořechů zalít rumem
2 den: 30 dkg hl.mouky, 20 dkg másla(Hery), 10 dkg cukru m.,1 žloutek.Vypracujeme těsto,slijeme ořechy a celé zapracujeme do těsta.Utvoříme válečky a dáme do chladna.
3 den:krájet na 1/2 cm kolečka,péct v mírné troubě,teplé balit v cukru s vanilkou.
Upozorňuji, že rum použitý na naložení ořechů není víc použitelný - je hořký.
Ale cukroví je krásně rumem cítit. Dělám už několik roků a je to jedno z nejoblíbenějších cukroví.
Není tady
Majko, to zní dobře:-)
Není tady

já dělám taky masarykovo a tam se dává i ten rum.. je to rychlé a fakt dobré cukroví
Není tady
Dík za recept. Masarykovo cukroví neznám, ani z okolí. Letos udělám. Píšu si 
Není tady
A položím otázku:
Jak máte uložené recepty?
Já mám jeden sešit, uplně ten první. Ale už je to takový salát a upatlaný.
Pak mám jeden přepsaný, ale už taky jeví známky opotřebení.
Jednou za čas průběžně doplňuju recepty, co nasbírám tu od kamarádky, kolegyně, tety a tak, ale to mě nebaví.
Takže mám kousky papíru s receptama a už mám v tom bordel.
Samozřejmě mám i složku v počítači, ta se neztratí. Ale když peču,narychlo přepisuju integrience
Není tady
dusička napsal(a):
A položím otázku:
Jak máte uložené recepty?
Já mám jeden sešit, uplně ten první. Ale už je to takový salát a upatlaný.
Pak mám jeden přepsaný, ale už taky jeví známky opotřebení.
Jednou za čas průběžně doplňuju recepty, co nasbírám tu od kamarádky, kolegyně, tety a tak, ale to mě nebaví.
Takže mám kousky papíru s receptama a už mám v tom bordel.
Samozřejmě mám i složku v počítači, ta se neztratí. Ale když peču,narychlo přepisuju integrience
Mam je napsane v sesitech.Mam,uz treti.Ten prvni je z doby kdy me bylo 17 a ucila jsem se varit.Takze jsou tam recepty od moji mamky.Treba takova hrachovka,livance,buchty,linecky cukrovi....ted se me ty recepty hodi,kdyz mamka nezije.....kdyz zila nikdy jsem nepekla s kynuteho testa,protoze jsem od ni vzdycky dostala buchty,kolace .....pak kdyz zemrela deti chteli ty jeji kynute buchty.Povedli se a pecu je casto deti rikali,ze jsou lepsi nez od babicky.
Pak sbiram recepty na internetu,hlavne na mimibazaru.....
Není tady