|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
z kolika mouky?
Muj recept na pracny je z vanocni kucharky tak si to vynasob.
10 dkg masla
10 dkg mouckoveho cukru
12 dkg orechu
15 dkg hladke mouky
1 vejce
Pecu toto mnozstvi kazdy rok vyjimkou byl lonsky rok kdy orechy nebyli vubec a kupovat je by bylo hodne drahe, tak jsem s orechu nepekla vubec.A to pečeš 8 dávek?
to bych měla pro půlku vsi:-)
Drive jsem si brala na peceni dovolenou.Ted si ji povinne musim vybrat,uz zitra.Takze dovolenou na peceni mit nebudu a budu pect prubezne rano,az budu mit odpoledni.
Není tady
8 dávek taky zvládnu, ale každý druh jiný, rozhodně ne jen pracny
Není tady
holcina napsal(a):
8 dávek taky zvládnu, ale každý druh jiný, rozhodně ne jen pracny
Ja,ale nedelam jen pacny.Testo na linecky delam taky ve velkem mnozstvi s toho pak delam kosicky bud plnene vanilkovym kremem nebo cokoladovym kremem a samozrejme slepovany linecky a rohlicky.Peceme pak den pred stedrym dnem jeste medove rezy.Zadna vanocka ani strudl se u nas na stedry den nekona,protoze,uz by to nikdo nejedl......
Není tady
Aha, no mě se zdá pracny z kila ořechů fakt hodně, ale když to sníte proč ne:-)
Není tady
eremuruss napsal(a):
aminel napsal(a):
Máme 2 obrovské ořešáky, to bych na ně musela mít samostatný mrazák, možná dva. Když se někomu vejdou, je to fajn, má méně práce.
My je do mrazaku nedavame.Susime je po sesbirani cele a mame je ulozene v bedynkach na pude.Kdyz je potrebujeme vylouskame si kolik jich prave spotrebujeme.
Taky to tam máme.
Není tady
holcina napsal(a):
Aha, no mě se zdá pracny z kila ořechů fakt hodně, ale když to sníte proč ne:-)
Jsou prave deti + tata ktere musim podelit a u taty to znamena krabice cukrovi velikosti minimalne jako je od bot.Pak musim prinest na ochutnani tchyni....Ja nejsem treba ta ktera by to jedla ve velkem.Ja radci maso....
Tesim se na smazenyho kapra toho snim hodne
Upravil(a) eremuruss (28. 11. 2012 14:05)
Není tady
Vilemína,Eremuruss:
Dřív jsme to také tak měli. I když máme klasickou půdu, dobře větranou, stalo se mi, že některý ořech tu a tam byl uvnitř černý, některý i plesnivý, v některém si pochutnávali na jaře moli. Někdo mi radil, ať je před uskladněním namořím, ale chemicky ošetřit jsem je nechtěla. Pak jsem se doslechla o zavařování, zkusila to a od té doby je už jinak neuskladňuji. Jsou výborné, nežluknou a nedají se do nich žádné potvory. Jsou kdykoliv po ruce k okamžitému použití.
To se u nás sejdou kamarádky a jako se dřív dralo peří, tak se u nás louská a louská. Co si kamarádky nalouskají, to jim dám domů.
Není tady
aminel napsal(a):
Vilemína,Eremuruss:
Dřív jsme to také tak měli. I když máme klasickou půdu, dobře větranou, stalo se mi, že některý ořech tu a tam byl uvnitř černý, některý i plesnivý, v některém si pochutnávali na jaře moli. Někdo mi radil, ať je před uskladněním namořím, ale chemicky ošetřit jsem je nechtěla. Pak jsem se doslechla o zavařování, zkusila to a od té doby je už jinak neuskladňuji. Jsou výborné, nežluknou a nedají se do nich žádné potvory. Jsou kdykoliv po ruce k okamžitému použití.
To se u nás sejdou kamarádky a jako se dřív dralo peří, tak se u nás louská a louská. Co si kamarádky nalouskají, to jim dám domů.
U nás louská otec.
Ono taky dost záleží na tom, jaké možnosti doma máš. My máme půdu, je tam čisto (žádný prach, loni se dělala střecha a při té příležitosti jsme nechali vyměnit podlahu, byly tam dřív cihly, daly se tam tedy OSB desky) a navíc tam máme udělaný takový kumbálek ze sádrokartonu (dělal nám to jeden chlap), tak tam ty ořechy společně s bednami brambor a cibulí jsou. Samozřejmě se jich část zkazí, ale s tím tak nějak počítáme. Ještě se nám nestalo, že bychom neměli ořechy na Vánoce a to někdy není dobrý rok na ořechy.
Přiznám se, že by mě nenapadlo dát ořechy do ledničky. Stejně nejsem zvyklá dávat chleba či rohlíky do ledničky. Dokonce jedna naše známá má v ledničce mouku.
Není tady
Tak já mám upečeno... 
Včera jsem si, jako každej rok od tý doby, co jsou děti z domu, objednala skvělý cukroví - a v týdnu před svátky si ho jen vyzvednu a dovezu domů.
Není tady
Hele taky řešení 
To já se ale těším na to patlání.
My si vždycky s mamkou rozhodneme, co která bude dělat, a pak si vyměnujem.Tedy to základní slepované a rohlíčky děláme každá svoje.
Taťka mi přivezl 5her, někde byly v akci, tak pomalu můžu začít.
Upravil(a) dusička (29. 11. 2012 8:11)
Není tady
dusi, taky jsem patlávala... i po nocích, kdysi, když jsem třeba chtěla děti překvapit barevně malovanejma sušenkama.
Ale dneska si už pečou v novejch rodinách, já o to moc nestojím... a abych pekla jen pro "spolubydlícího"... no to snad po mě nemůže nikdo chtít 
Není tady
Máš recht
taky bych se na to vybodla
Není tady
ano...já taky
vlastně peču pro děti, vnoučata.....dám každému krabičku cukroví a vánočku
na 25. upeču fr. obrácený koláč s ořechy a jablky, kys. smetanou a jogurtovou zmrzlinou
Není tady
Myslím si, že každá pečeme pro někoho. Jen sama pro sebe bych určitě nepekla, to by mě ani nenapadlo. Také bych si něco málo koupila, jen pro případ, že by mě honila mlsná. Možná ani to ne, jsem víc na maso.
Není tady
Taky jsem masová:-) některé roky jsem taky objednávala, když nebyl čas a péct po nocích u mě nehrozí. Co neudělám tak do sedmi večer už neudělám:-) ale letos napeču, budu před vánoci už doma tak budu mít čas:-)
Není tady
Mimochodem, máte nějaké svoje oblíbené? Když tak hoďte i recept, ráda bych vyzkoušela něco ověřeného:-) já začala před pár lety dělat Masarykovo cukroví a je jedno z našich nej. Jinak klasika
Není tady
Jediný, co si koupím "pro sebe" je půlkilová krabička krémových rohlíčků. Mám je v mrazáku a průběžně odebírám... někdy i dost dlouho, když moje mlsná zrovínka odpočívá 
Druhá porce je pak ani ne kilová směs od každýho něco - pracny, rohlíčky, oříšky - jen aby bylo "něco na misce", kdyby si někdo chtěl zobnout (i když většinou jsou to v půlce ledna ptáčci
)
Není tady
Holčina:
Masarykovo cukroví neznám, můžeš prosím tě napsat recept?
Někdy experimentuji, ale u nás vyhrávají mašle, rakvičky a klasika.
Není tady
odpoledne až budu doma napíšu:-) mám ho z netu, ale nevím už z jaké stránky
Není tady
Holčino, dík.
Není tady
aminel napsal(a):
Holčina:
Masarykovo cukroví neznám, můžeš prosím tě napsat recept?
Někdy experimentuji, ale u nás vyhrávají mašle, rakvičky a klasika.
Co jsou mašle?
U nás jede linecké, ale jinak nic jiného. Jen dcera miluje rumové kuličky a pro sebe napeču trochu rohlíčků
.
Kdy děláte vánoční výzdobu?
Není tady
Starší syn má nejradši z pečených linecký
mladší perníčky
manžel rohlíčky a kokosové ze strojku
já ořechy
holka - pracinky
všichni kokosky, košíčky s krémem a navrch višeň
z nepečených - vosí hnízda, šuhajdy, kokosové kuličky,
Není tady

U nás jsou nejoblíbenějším cukrovím vosí hnízda, ty jasně vedou.
Jinak mám ráda linecké, vanilkové rohlíčky, pařížské rohlíčky, ořechy, trubičky....... já mám ráda skoro všechno, když nad tím tak přemýšlím
. Jediné co nemusím, tak jsou perníčky.
Není tady
Werena:
Někdo tomu říká jádrové banánky, my mašle, oba názvy používají i v cukrárně. Jsou ze zbylých bílků a ořechů, od té doby co je dělám, nedělám vůbec pusinky. Mašle nám chutnají mnohem víc, zdobí se krémem a polévají čokoládou. Jsou hned hotové a je to pro nás ňamka. Když zbydou upečené placičky, tedy spíš tyčinky, jíme i je " suché", bez krému. Suché nejsou, zůstávají pořád trošku vláčné. Dávám je "suché" vnoučatům ke svačině, nebo když jdeme ven, beru je s sebou, rychle doplní energii. Není v nich žádná mouka.
Není tady

dusička napsal(a):
Starší syn má nejradši z pečených linecký
mladší perníčky
manžel rohlíčky a kokosové ze strojku
já ořechy
holka - pracinky
všichni kokosky, košíčky s krémem a navrch višeň
z nepečených - vosí hnízda, šuhajdy, kokosové kuličky,
co je to suhajda ? Jinak u nas vedly orech. placicky , vosi hnizda ....
Není tady