Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 27. 11. 2012 5:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Erem - Ty si tedy pěkně zmlsaná.
Ohřívané jídlo nejíš? To nemáte u vás doma třeba omáčku na dva dny? vissla va
A Aminel přece píše, že dopejká husu (kachnu) až na Štěpána. Tak je to čestvý.
A hovězí vývar když je z mrazáku, tak je ok.
Já zamrazuju manželovi do práce jídlo a je to ok. Tedy krom jídla co je z brambor, protože brambory nejsou z mrazáku dobrý.
A obalovaný věci nevím. Jestli ta strouchanka není jak voda. vissla Já obaluju na Štěpána řízky čerstvě.

Ne nemam rada ohrivane jidlo,priznam se a ani ma rodina.Byla jsem zvykla od detstvi,ze se u nas varilo denne.Delam to tak i ja.Nekdy se fakt stane,ze mame jidlo druhy den,ale jen jako nouzovku a ,uz to neni ono.Cerstve je cerstve.

guláš je nejlepší  třetí den vissla

Není tady

 

#102 27. 11. 2012 7:28

holcina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 10. 2009
Příspěvky: 4292

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Jaku napsal(a):

jaspinn napsal(a):

Nás se na oslavách a o svátcích schází kolem 14 - a taky s tím nemám problém: Co se dá nachystat dopředu nachystám, obědváme na dvě etapy, protože se nás ke stolu víc nevejde, a to prosím vařím několik obědů, protože tchyně je vegetarián, druhá diabetička a dcera celiak. po obědě dospělé děti naběhnou na umývání a utírání nádobí, a my starší sedíme a trávíme oběd :-)
Pak já jako hostitelka udělám kafe a čaje, k nim donesu něco dobrého (peču opět 2x, jednou pro nás jednou pro dceru) a pak už jenom povídáme a hrajem hry a tak, po ruce je pořád něco na ďobání, nádobí se odnáší i přináší průběžně a většinou to dělá ten, kdo sedí blíže ke kuchyni :-D
A večer než hosté odcházejí jsou zase velké děti (25, 23 a 30 let) zvyklé umýt a uklidit nádobí. Takže na mně jako hostitelce je hlavně příprava, vaření a bavení se s návštěvou. Scházíme se tak asi 10x do roka, u nás tak 4x. Užívám si to :-D

tummenupptummenupp

Jen je škoda,že si i ti mladí při takovém počtu lidí jaksi víc nemůžou vychutnat taky tu rodinnou pohodu a tráví ji s rukama ve dřezu.To jako hostitelka nemám ráda,a když u nás byli také takové slavící příležitosti,najali jsme na tyto pomocné práce a taky i na roznášení jídla apod. např.učně z hotelovky či jsme se domluvili přímo s nějakýma mladochama,kteří si rádi přivydělají,nás 500,-Kč pro ně za půlden nespasí a je to poněkud jiná pohodička.Studenti si vydělaj a my jsme v klidu=všichni jsou spokojeni.

Ono se dá skvěle pokecat i u toho nádobí a ani mi to nepřijde:-)

Není tady

 

#103 27. 11. 2012 7:31

holcina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 10. 2009
Příspěvky: 4292

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

erem, chtěla bych vidět jak bys nachystala jídlo pro 15 lidí na tři dny, když by nemohlo být ohřívané:-)

Není tady

 

#104 27. 11. 2012 8:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Ohrivane jidlo neni jako cerstve a vyvar z mrazaku... Byla jsem zvykla od detstvi,ze se u nas varilo denne... Cerstve je cerstve
Prd a vořech, erem... některý jídlo je mnohem lepší řádně rozležený a ohřívaný - zeptej se profíků, ti by ti to je potvrdili - stejně jako to, že vývar je mnohem lepší dělat ve velkým a buď zmrazit rovnou, nebo nechat zredukovat na "želé" a mrazit až to (výhoda je menší objem).
Víš, ono se dřív vařilo častěji právě proto, že mrazák neměl každej a v lednici to jídlo zas tak dlouho nevydrželo. Nanejvejš se zavařovalo maso a klobásky, když někdo měl zabijačku, jinak se všechno muselo zpracovat v relativně krátký době, aby se nezkazilo.

je škoda,že si i ti mladí při takovém počtu lidí jaksi víc nemůžou vychutnat taky tu rodinnou pohodu a tráví ji s rukama ve dřezu... najali jsme na tyto pomocné práce a taky i na roznášení jídla apod. např.učně z hotelovky
Jaku, "s rukama ve dřezu" tráví dny nanejvejš ficka v nádražní putyce lol - i po obědě pro 10 lidí máš nanejvejš dvacet talířů + příbory, což je odmytý za chvilku.
A že bych si chtěla vychutnávat "rodinnou pohodu" s někým cizím za zadkem? No to můžu jít rovnou někam do podniku a nehnout malíčkem vůbec.
No a ty pětikila, co by mě každej z poskoků stál, bych radši investovala do vlastních - i když těm nedělá problém naservírovat jídlo nebo umejt talířek i zadarmo. Možná je to ale blbou výchovou... vissla

chtěla bych vidět jak bys nachystala jídlo pro 15 lidí na tři dny, když by nemohlo být ohřívané
Jednoduše - tři noci nespat a tři dny stát u sporáku... hlavně že to bude všechno čerstvý, kdybych padnout měla gloria

Upravil(a) helena (27. 11. 2012 8:08)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#105 27. 11. 2012 8:14

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava
Registrovaný: 8. 8. 2008
Příspěvky: 401

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Jaku napsal(a):

jaspinn napsal(a):

Nás se na oslavách a o svátcích schází kolem 14 - a taky s tím nemám problém: Co se dá nachystat dopředu nachystám, obědváme na dvě etapy, protože se nás ke stolu víc nevejde, a to prosím vařím několik obědů, protože tchyně je vegetarián, druhá diabetička a dcera celiak. po obědě dospělé děti naběhnou na umývání a utírání nádobí, a my starší sedíme a trávíme oběd :-)
Pak já jako hostitelka udělám kafe a čaje, k nim donesu něco dobrého (peču opět 2x, jednou pro nás jednou pro dceru) a pak už jenom povídáme a hrajem hry a tak, po ruce je pořád něco na ďobání, nádobí se odnáší i přináší průběžně a většinou to dělá ten, kdo sedí blíže ke kuchyni :-D
A večer než hosté odcházejí jsou zase velké děti (25, 23 a 30 let) zvyklé umýt a uklidit nádobí. Takže na mně jako hostitelce je hlavně příprava, vaření a bavení se s návštěvou. Scházíme se tak asi 10x do roka, u nás tak 4x. Užívám si to :-D

tummenupptummenupp

Jen je škoda,že si i ti mladí při takovém počtu lidí jaksi víc nemůžou vychutnat taky tu rodinnou pohodu a tráví ji s rukama ve dřezu.To jako hostitelka nemám ráda,a když u nás byli také takové slavící příležitosti,najali jsme na tyto pomocné práce a taky i na roznášení jídla apod. např.učně z hotelovky či jsme se domluvili přímo s nějakýma mladochama,kteří si rádi přivydělají,nás 500,-Kč pro ně za půlden nespasí a je to poněkud jiná pohodička.Studenti si vydělaj a my jsme v klidu=všichni jsou spokojeni.

Což o to, někoho si  na práce najmout by se mi taky líbilo:D, ale to už bychom se do našeho mini 3+1 v paneláku fakt nevlezli. Já vím, že to vyznělo tak, že mladí tráví návštěvu v kuchyni, ale není to tak, mají to hotové za cca 15 minut se vším všudy - už jsou sehraní, a posedí s námi až až (navíc je podezírám, že si u toho nádobí povykládají plno věcí, které nejsou určeny pro rodičovské uši smile).


Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

 

#106 27. 11. 2012 9:40

vera
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 3025

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

stojím si za tím, že je to nádhera....
a že je to ohřívané.....taky 24.12. vařím na 25.12......a je to výborné, naležené
ale hlavně si můžeme vychutnat tu atmosféru, krásně se obléct, prostřít stůj...s rozkvetlými hyacinty atd.
povídáme, máme 4 malé děti.....letos je naučím vyprávět nějaký hezký vánoční příběh.....25.12. ho řekneme před přípitkem....bude to na 4 minuty....taková roztomilá zdravice
po jídle se oblečme a jdeme společně na 2 hod. vycházku, krmit koníky, zavěšovat semínka v pytlíku ptákům do lesa atd.....když je sníh, tak se bobovat, jen tak válet sudy ve sněhu
kdybych měla připravit čerstvé jídlo......toto by nemohlo být
a co je lepší?

Není tady

 

#107 27. 11. 2012 12:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

holcina napsal(a):

erem, chtěla bych vidět jak bys nachystala jídlo pro 15 lidí na tři dny, když by nemohlo být ohřívané:-)

To jsem nikdy nepripravovala a,kdyz uz bych musela pripravovat tak by to museli byt rizky,protoze ty jsou jednoduche udelat pro 15 lidi.
Jen by me zajimalo jak to animel dela s tou husou,kdyz jednu ma ,uz upecenou a pece tu druhou.To,uz navsteva ji a nebo ji nekde stydne.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#108 27. 11. 2012 12:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

tak by to museli byt rizky,protoze ty jsou jednoduche udelat pro 15 lidi
Chceš říct, že bys je tři dni cpala řízkama? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
ak to animel dela s tou husou,kdyz jednu ma ,uz upecenou a pece tu druhou
Nevím, jak ona, ale když si husičky den předem předpečeš, pak se dá kůrčička dopéct u obou najednou. Stačí velkej pekáč nebo plech a pokud to nejsou ptáci velikosti pštrosa, vejdou se vedle sebe.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#109 27. 11. 2012 14:19

vera
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 3025

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

já jsem to pochopila tak, že animel je upeče, vykostí....jeden den a zabalí do balíčků
a druhý den je zapeče.....už vykostěné, zabalíčkované.....se musí vlézt do jednoho velkého plechu
je to dobrý nápad

Není tady

 

#110 27. 11. 2012 14:29

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 25. 11. 2009
Příspěvky: 6125

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Erem - Ty si tedy pěkně zmlsaná.
Ohřívané jídlo nejíš? To nemáte u vás doma třeba omáčku na dva dny? vissla va
A Aminel přece píše, že dopejká husu (kachnu) až na Štěpána. Tak je to čestvý.
A hovězí vývar když je z mrazáku, tak je ok.
Já zamrazuju manželovi do práce jídlo a je to ok. Tedy krom jídla co je z brambor, protože brambory nejsou z mrazáku dobrý.
A obalovaný věci nevím. Jestli ta strouchanka není jak voda. vissla Já obaluju na Štěpána řízky čerstvě.

Ne nemam rada ohrivane jidlo,priznam se a ani ma rodina.Byla jsem zvykla od detstvi,ze se u nas varilo denne.Delam to tak i ja.Nekdy se fakt stane,ze mame jidlo druhy den,ale jen jako nouzovku a ,uz to neni ono.Cerstve je cerstve.

Tak to mne nevadi vubec , ja klidne jim jedno jidlo tyden smile


Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

 

#111 27. 11. 2012 15:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

erem, chtěla bych vidět jak bys nachystala jídlo pro 15 lidí na tři dny, když by nemohlo být ohřívané:-)

To jsem nikdy nepripravovala a,kdyz uz bych musela pripravovat tak by to museli byt rizky,protoze ty jsou jednoduche udelat pro 15 lidi.
Jen by me zajimalo jak to animel dela s tou husou,kdyz jednu ma ,uz upecenou a pece tu druhou.To,uz navsteva ji a nebo ji nekde stydne.

no to bys je teda pohostila :-(

Není tady

 

#112 27. 11. 2012 16:07

aminel
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 10. 2012
Příspěvky: 224

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Jaspinn:
Obdivuji tě, máš co dělat, vařit na třikrát. Vyžaduje to perfektní organizaci. Když ale není zbytí, musela bych to také zvládnout. Každopádně, klobouk dolů.

Aprill:
Souhlasím s tebou, hlavně že jsou všichni, včetně tebe, spokojeni. O nic jiného nejde. Každá máme svůj postup, vychytaný podle svých možností a zkušeností a tak je to pro nás nejlepší. Nemusí se  každému líbit, nám by se třeba nelíbilo, jak to dělá někdo jiný.

Holčina:
15 lidí je maximum, pro které jsem vařila. Mám dva obrovské hrnce a jeden obr kastról, občas se hodí. Klobouk dolů, s počtem lidí ze zvyšuje i množství práce. Umím si to představit, i když jsem pro tolik lidí už pár let nevařila.
Grilovačka na zahradě nebo jednorázová oslava je něco jiného, i když se sejde víc lidí, to je pravda. Grilovačka je jasná, na jednorázovou oslavu doma uvařím moji specialitu předem.

Helena:
Ano, je to přesně tak, jak píšeš. Želé sice nedělám, nemám tolik trpělivosti vydržet. I když je vývar částečně zredukován.
Vložím sáček do ustřižené krabice od mléka, naleju, zacvaknu sponkou. Krabice rovnám do mrazáku vedle sebe, nejen s vývarem, ale se vším, co je tekuté nebo měkké. Do  krabic dávám i drobnosti, např.nasáčkované natě, česnek, abych je mohla průběžně odebírat a nemusela hledat. Když odeberu hodně, vyměním krabici za víc ustřihnutou. Osvědčilo se mi to, šetří to místo a mám přehled.
Bingo! Každ jsme jiný, ale někdo by možná rád stál u sporáku tři dny a tři noci. Proti gustu žádný dišputát.

Erem:
Kdybys četla dobře, věděla bys, že husy předpékám den předem, studené je rozporcuji a vykostím (mimo stehen), jednotlivé porce zabalím jakoby do balíčku kůží navrch a narovnám na plech. Plechy jdou přiklopit jako pekáč. Takto připravené je NAJEDNOU strčím do trouby dopéct. Pohodlně se vejdou. Každý má jídlo opravdu horké a jíme společně, všichni najednou.
Umíš si to představit?
Víš, já se celý život učím. Pokud objevím šikovný fígl, využiji ho, nejen v kuchyni. Využívám dostupnou techniku a nemám problém změnit staré technologické postupy a zvyklosti, když si tím usnadním život a neuberu mu na kvalitě.
Mám jiné podmínky a možnosti, než měla maminka.

Holky, ať máme honičku nebo pohodičku, přece to děláme pro své milované a s troškou práce navíc stejně počítáme.
Za sebe říkám, že by mě ani nebavilo, kdybych neměla kolem sebe  víc šrumec než obvykle, prostě to k Vánocům patří.
Jsem ráda, že to tak je.

Není tady

 

#113 27. 11. 2012 16:29

vera
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 3025

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

já taky a dnes už louskám ořechy

Není tady

 

#114 27. 11. 2012 16:35

aminel
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 10. 2012
Příspěvky: 224

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Vera:
Ořechy už mnoho let zavařuji. Jsou jako čerstvé, nedají se mi do nich žádné potvory, nežluknou a mám je kdykoliv po ruce už bez práce.

Není tady

 

#115 27. 11. 2012 18:14

holcina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 10. 2009
Příspěvky: 4292

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

erem, chtěla bych vidět jak bys nachystala jídlo pro 15 lidí na tři dny, když by nemohlo být ohřívané:-)

To jsem nikdy nepripravovala a,kdyz uz bych musela pripravovat tak by to museli byt rizky,protoze ty jsou jednoduche udelat pro 15 lidi.
Jen by me zajimalo jak to animel dela s tou husou,kdyz jednu ma ,uz upecenou a pece tu druhou.To,uz navsteva ji a nebo ji nekde stydne.

no to bys je teda pohostila :-(

tři dny řízky, ale rovnou z pánve:-)

Není tady

 

#116 27. 11. 2012 18:36

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

název je jak si to užít a přežít...takže pokud někdo stojí doprovolně u sporáku a je rád, že má pro koho vařit, je to jeho věc, stejně jako toho, kdo to vyndá z mrazáku a má to raz dva hotové.. takže nezvrhně tak hezké téma v hádku..každý to má jinak a to tak, jak mu to vyhovuje. smile


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#117 27. 11. 2012 18:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

holcina napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):


To jsem nikdy nepripravovala a,kdyz uz bych musela pripravovat tak by to museli byt rizky,protoze ty jsou jednoduche udelat pro 15 lidi.
Jen by me zajimalo jak to animel dela s tou husou,kdyz jednu ma ,uz upecenou a pece tu druhou.To,uz navsteva ji a nebo ji nekde stydne.

no to bys je teda pohostila :-(

tři dny řízky, ale rovnou z pánve:-)

Nevim co bych varila pro 15 lidi,ale asi nejakou omacku nebo segedin.Nemam tak velke hrnce pro tolika lidi.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#118 27. 11. 2012 18:40

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

vera napsal(a):

já taky a dnes už louskám ořechy

vlašáky mám své a to v mrazáku, lískové jsem dnes koupila..1,5kg

docela set těším, jak o Mikuláši začnu péct. Letos toho chci dělat míň, žádných 20 druhů, tak uvidíme..já si ak říkám, a ještě tohle se mi líbí a tohle taky.Dělám každý rok oblíbené druhy plus pár nových..tak uvidím, co mě osloví


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#119 27. 11. 2012 19:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

laminanonte napsal(a):

vera napsal(a):

já taky a dnes už louskám ořechy

vlašáky mám své a to v mrazáku, lískové jsem dnes koupila..1,5kg

docela set těším, jak o Mikuláši začnu péct. Letos toho chci dělat míň, žádných 20 druhů, tak uvidíme..já si ak říkám, a ještě tohle se mi líbí a tohle taky.Dělám každý rok oblíbené druhy plus pár nových..tak uvidím, co mě osloví

Orechy mam vylouskane v lednici,kdyz jsem mela odpolku pritel jich vylouskal kilo.Pect zacnu,az tyden pred vanocema.Zadelavam 3 druhy testa linecke,pracny a vanilkove rohlicky.Z lineckehio delam jak slepovane tak kosicky tak bananky.Pracny delam s kila orechu.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#120 27. 11. 2012 19:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

eremuruss napsal(a):

laminanonte napsal(a):

vera napsal(a):

já taky a dnes už louskám ořechy

vlašáky mám své a to v mrazáku, lískové jsem dnes koupila..1,5kg

docela set těším, jak o Mikuláši začnu péct. Letos toho chci dělat míň, žádných 20 druhů, tak uvidíme..já si ak říkám, a ještě tohle se mi líbí a tohle taky.Dělám každý rok oblíbené druhy plus pár nových..tak uvidím, co mě osloví

Orechy mam vylouskane v lednici,kdyz jsem mela odpolku pritel jich vylouskal kilo.Pect zacnu,az tyden pred vanocema.Zadelavam 3 druhy testa linecke,pracny a vanilkove rohlicky.Z lineckehio delam jak slepovane tak kosicky tak bananky.Pracny delam s kila orechu.

va  z kolika mouky?

Není tady

 

#121 28. 11. 2012 11:56

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

laminanonte napsal(a):

vlašáky mám své a to v mrazáku, lískové jsem dnes koupila..1,5kg

docela set těším, jak o Mikuláši začnu péct. Letos toho chci dělat míň, žádných 20 druhů, tak uvidíme..já si ak říkám, a ještě tohle se mi líbí a tohle taky.Dělám každý rok oblíbené druhy plus pár nových..tak uvidím, co mě osloví

Orechy mam vylouskane v lednici,kdyz jsem mela odpolku pritel jich vylouskal kilo.Pect zacnu,az tyden pred vanocema.Zadelavam 3 druhy testa linecke,pracny a vanilkove rohlicky.Z lineckehio delam jak slepovane tak kosicky tak bananky.Pracny delam s kila orechu.

va  z kolika mouky?

Muj recept na pracny je z vanocni kucharky tak si to vynasob.
10 dkg masla
10 dkg mouckoveho cukru
12 dkg orechu
15 dkg hladke mouky
1 vejce
Pecu toto mnozstvi kazdy rok vyjimkou byl lonsky rok kdy orechy nebyli vubec a kupovat je by bylo hodne drahe, tak jsem s orechu nepekla vubec.

Upravil(a) eremuruss (28. 11. 2012 11:57)


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#122 28. 11. 2012 12:06

aminel
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 10. 2012
Příspěvky: 224

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

Máme 2 obrovské ořešáky, to bych na ně musela mít samostatný mrazák, možná dva.  Když se někomu vejdou, je to fajn, má méně práce.

Není tady

 

#123 28. 11. 2012 12:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

aminel napsal(a):

Máme 2 obrovské ořešáky, to bych na ně musela mít samostatný mrazák, možná dva.  Když se někomu vejdou, je to fajn, má méně práce.

My je do mrazaku nedavame.Susime je po sesbirani cele a mame je ulozene v bedynkach na pude.Kdyz je potrebujeme vylouskame si kolik jich prave spotrebujeme.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#124 28. 11. 2012 12:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 10. 2009
Příspěvky: 4292

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):


Orechy mam vylouskane v lednici,kdyz jsem mela odpolku pritel jich vylouskal kilo.Pect zacnu,az tyden pred vanocema.Zadelavam 3 druhy testa linecke,pracny a vanilkove rohlicky.Z lineckehio delam jak slepovane tak kosicky tak bananky.Pracny delam s kila orechu.

va  z kolika mouky?

Muj recept na pracny je z vanocni kucharky tak si to vynasob.
10 dkg masla
10 dkg mouckoveho cukru
12 dkg orechu
15 dkg hladke mouky
1 vejce
Pecu toto mnozstvi kazdy rok vyjimkou byl lonsky rok kdy orechy nebyli vubec a kupovat je by bylo hodne drahe, tak jsem s orechu nepekla vubec.

A to pečeš 8 dávek? va to bych měla pro půlku vsi:-)

Není tady

 

#125 28. 11. 2012 12:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12369

Re: Vánoční (ne)pečení a vaření

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):


va  z kolika mouky?

Muj recept na pracny je z vanocni kucharky tak si to vynasob.
10 dkg masla
10 dkg mouckoveho cukru
12 dkg orechu
15 dkg hladke mouky
1 vejce
Pecu toto mnozstvi kazdy rok vyjimkou byl lonsky rok kdy orechy nebyli vubec a kupovat je by bylo hodne drahe, tak jsem s orechu nepekla vubec.

A to pečeš 8 dávek? va to bych měla pro půlku vsi:-)

Davam cukrovi taky tatovi a ten prave pracny miluje.Taky rozdelim detem sice dcera taky bude pect,ale i tak ji dam.To se me dokonce stalo,kdyz jeste deti byli mensi,ze jsem na stedry den nemela co dat na stul,protoze to tata vsechno snedl.Od te doby pecu tyden pred vanocema a cukrovi prvni ochutna,az na stedry den.Cukrovi co se nesni  do noveho roku putuje do mrazaku.Rozdelim ho do nekolika krabicek od kazdeho druhu neco a do konce unora mame snedeno mozna i ledna. lol


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů