|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
já jsem včera ještě dělala perníčky, večer to zdobila. nechápu to, ty co jsme měli, se něják záhadně vypařily 
Upravil(a) PPavlaa (20. 12. 2012 8:35)
Není tady
Já jdu ted dělat vosí hnízda dvojtou dávku, kokosové kuličky. Zítra šuhajdy. A končím.Ještě tedy s vánočkou narychlo kokosky.
Hm,vlastně jsem chtěla košíčky. Plním je krémem a navrch višeň.Jsem nějak ve skluzu. Jojo,to je tím, že vykecávám tady. 
Není tady
co jsou šuhajdy ?
Není tady
Šuhajdy:
Náplň
15dkg práškového cukru
10dkg mletých ořechů
4dkg omegy
1 dcl rumu (nedávám)
poleva: čokoláda
dělám ji:
20 dkg práškového cukru
18dkg 100%tuku
7dkg kakaa
1 lžíce solamylu.
Náplň se zamíchá za studena. Do papírových košíčků se dá nejprve poleva, pak náplň a opět poleva. Ozdobit spařenou mandlí,oříškem.
Budu dělat ještě košíčky místo náplně dám uvařené salko s máslem.
Čokoláda je nejlepší z ledových kaštanů, ale to vyjde dost draho.
Není tady
dusi, tak tenhle recept znám, dělávám je. akorát pro mně to jsou prostě plněný košíčky
a ten výraz šuhajdy mi nic neříkal. a já do té náplně rum dávám, víc nám to s tím chutná.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusi, tak tenhle recept znám, dělávám je. akorát pro mně to jsou prostě plněný košíčky
a ten výraz šuhajdy mi nic neříkal. a já do té náplně rum dávám, víc nám to s tím chutná.
Nemám rum.
A nevím,jestli se nebojím ho koupit.
Upravil(a) dusička (20. 12. 2012 12:32)
Není tady

My máme "šohajky" 

Není tady
Zítra ještě koupit kapra do vany, v neděli uřezat stromeček a vánoce můžou začít:-) cukroví už ujídáme všichni:-)
Není tady
No jsem se přistihla,že i já chodím potají na cukroví. 
Není tady
u nás se už nechodí potaji, mladej si dneska přišel s pytlíkem, do toho nacpal cukroví a šel s klukama ven ..
Není tady
Tak já dneska balila dárky - v místnosti, kde je právě i to cukroví - a po nějaké době zjistila, že mám ty ruce více v krabicích než na dárcích
Akorát je to jasné, že to užírám já, nemám to na koho svést 
Není tady
I já už užírám
, ale ne moc, mamka by strašně nadávala
.
Stromek už máme od 8. prosince, letos máme borovičku, už se moc těším na Štědrý den dopoledne, kdy ho budu zdobit. A na kapra se těším snad ještě víc.
Není tady
dusička napsal(a):
Sama sebe ses přistihla? :-) no to se musíš před sebou víc skrývat 
Není tady
holcina napsal(a):
dusička napsal(a):
Sama sebe ses přistihla? :-) no to se musíš před sebou víc skrývat

Andrej - dobrý 

Není tady
já už cukroví nazdobila....mám 17 druhů, ale mnohé z poloviřní dávky a počítal jsem, že mi z nějakých druhů zbylo jenom 6 kousků....ach jo
podaruju dceru a syna, přidám po vánočce
ale teď vyrážíme s chlapečkama na ryby...bereme sebou dárek...nechala jsem si nadělit kotlík 10 l a budeme u vody vařit guláš....jen ať neprší
Není tady
upekla jsem 3 vánočky.....všechny jsou cítit kvasnicema....a to jsem kupovala ty se slonem
Není tady
Tak už nemáme vosí hnízda, kokosový kuličky a kokosky. 
Není tady
vera napsal(a):
upekla jsem 3 vánočky.....všechny jsou cítit kvasnicema....a to jsem kupovala ty se slonem
já dělala jen jednu, nebyla cítit kvasnicema, ale zase se mi ten vrch rozjel, takže to rozhodně nebyl žádnej výstavní kus
tak jsem pak prostě už další koupila a bylo.
Není tady
dusička napsal(a):
taky už máme některý druhy pryč. kokosky mám ráda, ale nedělám, páč u nás jím kokos jen já a kvůli mně se mi s tím nechce plácat.
Není tady
dusička napsal(a):
stav se, my máme
, přemýšlím co s tím budu dělat 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
vera napsal(a):
já dělala jen jednu, nebyla cítit kvasnicema, ale zase se mi ten vrch rozjel, takže to rozhodně nebyl žádnej výstavní kus
vánočky jsem pekla 4, byly výstavní a moc dobré
(tvrdili obdarovaní)
Není tady
Tak to zase já nejvíc miluju rozjetou vánočku, prasklina mi nejvíc chutná.
Cukroví ještě máme, ostatní je snědeno. Ještě mám v plánu upéct další vánočky, ale rodina mě přemlouvá, abych místo nich upekla čokoládový závin.
Není tady
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
stav se, my máme
No, ono všeho s mírou. Zjistila jsem,že už asi budu muset dávat bacha na tuky a cukry.
stěží se vejdu do oblíbených kalhot. Sem to totiž neřešila, byla jsem pořád štíhlá, ale ted jsem od léta přibrala 5 kg.
JEště jsem tedy pořád v normě, ale ....
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
stav se, my máme
No, ono všeho s mírou. Zjistila jsem,že už asi budu muset dávat bacha na tuky a cukry.
stěží se vejdu do oblíbených kalhot. Sem to totiž neřešila, byla jsem pořád štíhlá, ale ted jsem od léta přibrala 5 kg.
JEště jsem tedy pořád v normě, ale ....
duši, pekla jsem všechno z jedné dávky a dělila do třech rodin
.
nějak to u nás čím dál víc nejede. za to ovoce se snědla hromada.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
vera napsal(a):
Přes rok občas vánočku taky koupím,ale na vánoce jedině peču!Rozjet se to mohlo i proto,že trouba nebyla správně hodně teplá nebo těsto třeba málo vykynuté?Mě se taky jedna vánočka rozjela do šířky,ale chutově naštěstí neměla chybu.
Není tady