6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
U z názvu samotného je jasné, o čem tato diskuze bude. Pojďme se inspirovat navzájem, přidejte své tipy, recepty, vtipné příhody.
Není tady
jupí..někdo by namítl, dejte pokoj s Vánocemi v říjnu..ale já je mám ráda, hlavně to těení se na ně a přípravy..take toto téma vítám
letos jsem se rozhodla, e nebudu péct tolik druhů, jen ty nejoblíbenějí druhy a taky pro nikoho známého za peníze..tak jsem zvědavá, zda to dodrím
Upravil(a) laminanonte (15. 10. 2012 16:37)
Není tady
Přesně tak, také miluju tu dobu před vánoci...a ano je moné, e někdo řekne, dejte pokoj s vánoci v říjnu, ale ono to tak straně rychle utíká ... a schválně, kolik z nás u má třeba koupený nějaký vánoční dárek? Take je brzy či není?
Není tady
brzy určitě není, vdy u kadý větí obchod nabízí kolekce od září
Není tady
já u mám koupeno pár prvních drobností, co mi padly do oka. tak doufám, e vydrím do vánoc a nevytáhnu je dřív
já u se na vánoce těím
Není tady
Před Vánocema mi musí doma vonět cukr, vanilka, hřebíček, atd. Vloni jsem poprvé a taky naposledy cukroví koupila. Drahý a hnusný a prý od vyhláené cukrářky. To moje babička byla vyhláená cukrářka, u neije, ale kdyby to koupený cukroví viděla a ochutnala, tak by ji asi ranila mrtvice.
Take letos peču sama,jen pár kousků, moc se to u nás nejí, ale domácí
Není tady
Modroočka napsal(a):
Před Vánocema mi musí doma vonět cukr, vanilka, hřebíček, atd. Vloni jsem poprvé a taky naposledy cukroví koupila. Drahý a hnusný a prý od vyhláené cukrářky. To moje babička byla vyhláená cukrářka, u neije, ale kdyby to koupený cukroví viděla a ochutnala, tak by ji asi ranila mrtvice.
Take letos peču sama,jen pár kousků, moc se to u nás nejí, ale domácí
taky jsem jednou koupila cukroví, drahé, hnusné . take si u peču sama. nepeču toho hodně, jenom tak, aby to provonělo byt a udělalo tu správnou vánoční náladu
Není tady
Já bych spí potřebovala nějaké recepty na dia cukroví. Letos se u nebudu moci vyřádit s pečením. Ach jo.
Není tady
Kupované mi taky nechutná, i kdy je fakt, e byla doba, v době kdy se narodila dcera a syn byl jetě malinkej, e jsem prostě pečení nedávala, byla jsem ráda, e jsem ráda Ale teď u opět není nad domácí. Raději jen pár kousků, nemusím mít 20 druhů (teda abych byla přesná, co o to, ono by se to snědlo, ale kdo by to pekl?), ale aby byly domácí.
Holky mám nápad, je fakt, e tady v receptech-diskuzích je jistě spoustu tipů na cukroví, které ale bohuel časem zapadnou.... pojďme kadá (přesněji ta, která bude mít chu) napsat své oblíbené recepty (postup a kdo má, tak fotku, to by bylo ideál) a udělal by se pak z toho článek ve smyslu "cukroví Babinetek" Pak jen kliknem, a nastane čas a můeme péct Byl by to prima přísun inspirace, osobně bych moc ráda zkusila i něco jiného, osvědčeného.
Není tady
Nelo, jak se tady v tom pořád kopu, v těch diskuzích myslím , tak jsem zatím nala dia linecké
Jemná linecká kolečka:
200 g hl. mouky, 50 g krobové moučky, 1 lička PP, nekalorické sladidlo pro pečení (místo 70 g cukru), 100 g tuku, 2 loutky, citron. áva, 2 líce bílého jogurtu. Hladká mouka na vyválení, 150 g tuhého dia demu, papír na pečení. Těsto vychladíme v ledničce, rozválíme, vykrájíme, pečeme při 220 st.C.
Ve 100 g : 42 g sacharidů, 16 g tuků.
Není tady
A z magazínu jsem vyhrabala zdravé pečení, těch článků bude jistě více za ty roky, jen u na to nevidím teď Úplně dole jsou pak nějaké recepty
http://www.babinet.cz/clanek-3061-b-tra … 2-dil.html
Není tady
holky, já hodně čerpám tady..je tu i bezlepkové, dia nepečené, plněné, neplněné a s marmeládou
já jsem vánoční nadenec, take peču dost, i kdy byly děti malé, pekla jsem 20 druhů. Teď dva roky po sobě jsem zkusila péct i dvěma kamarádkám za peníze. Ale letos jsem řekla, e nikomu nepeču
www.sladkosti.net u veho jsou fotky
a kdy tam kouknete na spřátelené weby je tam helenčina sbírka receptů a tam také čerpám.
Podle mně jsou dva nejlepí weby na cukroví.
Není tady
aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Take letos peču sama,jen pár kousků, moc se to u nás nejí, ale domácítaky jsem jednou koupila cukroví, drahé, hnusné . take si u peču sama. nepeču toho hodně, jenom tak, aby to provonělo byt a udělalo tu správnou vánoční náladu
Tak, tak
Není tady
u nás se peče docela hodně, kdybych pekla jen tak, aby to provonělo byt, to by mně asi hnali
Není tady
PPavlaa napsal(a):
u nás se peče docela hodně, kdybych pekla jen tak, aby to provonělo byt, to by mně asi hnali
u nás by mě asi nehnali, ale máme to rádi a sní se toho opravdu hodně, tak proč to neudělat.kdyby se to v lednu vyhazovalo, tak bych to nedělala. Peču i pro mamku, tu to nebaví. Manel mi u včera koupil suroviny na toly, e bych si mohla zase "potrénovat" Tak budu muset
Není tady
Jééé lami, má oblíbený vyzkouený recept na tolu? Já u bych taky zkusila, pekla jsem tuím loni tvarohovou, chuově byla vynikající, akorát ten tvar se mi krapet rozlezl do stran
Není tady
PPavlaa napsal(a):
U nás se to moc nejí, nejvíc perníky, ty seerou jetě před Vánocema, take peču jen symbolicky, aby doma aspoň něco bylo a aby to doma vonělo, no a vánočku, tu peču kadej rok, kupovaná nám nejede.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Jééé lami, má oblíbený vyzkouený recept na tolu? Já u bych taky zkusila, pekla jsem tuím loni tvarohovou, chuově byla vynikající, akorát ten tvar se mi krapet rozlezl do stran
mám super recept, jinou u nedělám. Manelovo mamka dělala vánočky, od té doby co u nás děda jedl tolu, vánočky u nedělají.
Dávala jsem ho sem u 2x..zkus zapátrat, také pohledám
Upravil(a) laminanonte (28. 10. 2012 11:01)
Není tady
tak nali moji zrádcové...
tola
500g polohr.mouky
1 kostka drodí
100g cukru krupice
asi 200 ml mléka
2 loutky
125 g hery
vypracujeme těsto klasicky...kvásek přidáme k ostatním surovinám,vymícháme,bude se krásně odlepovat od mísy.Pokud ne, přidáme jetě trochu mouky a necháme kynout, 2x přemícháme
potom do těsta zapracujeme
100g loupaných mandlí (dávám celé, lze posekat)
200g rozinek namočených v rumu
100g kandovaného ovoce
1 lič.skořice
pak rozdělíme na 2 díly, vyválíme ovál a přeloíme oba konce směrem ke středu, jako trůdl a necháme jetě kynout na plechu,
vyloeném pečícím papírem
pečeme nejlépe v horkovzduné na 180 C asi 25 min. pejlí se přesvědčíme,zda je upečená
jetě horkou ji potřeme
60g rozputěného másla
1 vanilk.cukr
50g moučkového cukru
po vychladnutí lze hned konzumovat, nebo zabalit do alobalu, či fólie a nechat 2 - 3 týdny uleet
před podáváním se jetě hustě pocukruje moučkovým cukrem
Vypadá to sloitě, ale není.
Není tady
u jsem to sem dávala kdysi dávno (1.10.2006 jak jsem se podívala do archívu) a předloni koukám, e Hera to pouila zkopírované slovo od slova do Pečení je radost do letáčků k nákupu Hery
Perníky
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g prákového cukru
2 líce rozputěného medu
1 kávová lička jedlé sody
2 ličky koření do perníku
(1 líce rume + jedna líce vody) nemusí být
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med víc ne je v receptu, z medu perníčky víc tvrdnou.
Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu. Čas pečení a stupně se lií podle konkrétní trouby - peču a trochu ztmavnou.
Jsou hned měkké, nemusí se rozleet.
Já jsem líná zdobit a tak je posypávám myíma hovínkama, nebo někdy drcenýma ořechama nebo na ně udělám "umělěcký cik-cak" tak e rozehřeju tu polevu v sáčku, střihnu malinko roek a ty perníčky postříkám...
P.S. taky jdou bez problémů zmrazit.
iatá chaloupka
svicen
perníčky s vitráí
ten váleček si určitě kupte - je bezvadný na suenky, těsto rozválet, poloit mikroten, přejet válečkem a vykrájet
strom formičky Tescoma
a loňská chajda
Upravil(a) Bety (28. 10. 2012 13:02)
Není tady
Peču hodně, tak kolem 10ti druhů, ze čtyř dávek, něco i z pěti. Jeden den uděláme s manelem těsta, dám je do lednice odpočinout. Druhý den přijdou natěená vnoučata, manel si připraví potřebné náčiní a zasedne k troubě. O pečení se vůbec nestarám. Já s vnoučaty zpracováváme těsta a dáváme na plechy. Je to úasná atmosféra, vnoučata u to umí a mají jeden kousek jako druhý. Povídáme si, vzpomínáme na pra a praprarodiče, vyprávíme si, jak to bylo dřív a různé historky, prostě paráda. Při tom hrajeme hru - vichni, včetně manela, ujídají, a já je "hlídám". Kdy se jim podaří něco strčit do pusy, abych to neviděla, mají obrovskou radost. Já to samozřejmě vidím, tak se hned hříníka na něco zeptám. Nasmějeme se a vlastně bez této hry by to nebylo ono.
Upečené cukroví rozdělím pro rodiny syna i dcery, něco si necháme my. Zdobí a plní si ho kadá rodina sama. Co nesníme, dáváme do mrazáku a sníme příleitostně.
Není tady
aminel, to je hezký
Není tady
PPavlaa:
Dík. Ono je to tím, e můj otec byl mlsný kocour a kdy chtěl vyvářet a mít upečeno, (nejen na Vánoce) tak se musel zapojit, maminka by sama nestíhala. No, a můj manel měl moje rodiče moc rád, převzal tak nějak samozřejmě od mého otce tafetu a doufám, e tyto zvyky a hry předáme zase dál.Uf, a mi ty vzpomínky vehnaly slzy do očí.
Není tady
Reaguju a teď, měli jsme křtiny (synovec), tak a teď jsem u PC.
Aminel vítej, krásně se čte to, co píe, dýchá z toho kouzlo
Bety, k Tobě u ani nevím, co psát, ty jsi prostě PANÍ kuchařka Nádherné jako vdy. Co se týká toho receptu, s dovolením určitě pouiju do článku, jak jsme se domlouvali, jen co příjde na perníčky čas. Jinak k tomu, e to celé oblehli, jako fakt zírám...tak já jak teď nově dělám ty články o receptech, tak se vdy snaím to co nejvíce psát svými slovy, jen aby někdo neřekl, e jsem to někde opsala - i kdy co si budeme povídat, recepty kolují po internetu a těko se prokazuje autor, ale jako opsat to slovo od slova, tak to je teda síla
Lami, moc díky za recept, todle určitě vyzkouím, tolu já prostě miluju a patří pro mě k vánocům. Take určitě zkusím co nejdříve, abych si to natrénovala.
Jetě jsem zapoměla k Bety, ten váleček vypadá dobře a suenky mě lákají, musím se po něm podívat, jetě jsem ho snad nikde ani neviděla (no spí jsem se nedívala).
PS : taky jste z toho posunu času úplně mimo? Já teda pořádně
Není tady
AndreaP. napsal(a):
ten váleček vypadá dobře a suenky mě lákají, musím se po něm podívat, jetě jsem ho snad nikde ani neviděla (no spí jsem se nedívala).
určitě ho prodávají wietnamci ale je potřeba u nich si ho pořádně prohlédnout, nemívají někdy vechny ty "zuby" pěkně vyřezané a sem-tam někdy nějaký "zub" zlomený, já jsem ten můj koupila na mikuláském trhu od nějakého pána ze Slovenska ruční výroba, tvrdé dřevo a vechny zuby perfektně vytvarované a ádný útípnutý nebo zlomenýá
jinak mně změny času nedělají vůbec nic, naopak letní čas preferuju - jsem ráda e uiju odpoledne víc slunka a tepla, řekla bych e se mi to "přehazuje" úplně samo podle toho jak přibývá a ubývá světla
Není tady