6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma hlavně pro maminky malých dětí, aneb jaký je váš názor na Mikuláše a čerta u vás za dveřmi? Je to vhodné pro děti či naopak jste odpůrkyně "strašení" dětí? Díky za názory.
Není tady
Děti mám už dospělé. Můj názor je ten, že se nedá jednoznačně říct ano nebo ne. Záleží na dítěti. Když měl syn 3,5 roku a přišel Mikuláš s čertem, dostal takový hysterák, že měl týden horečku a hodně dlouho špatně spal a od té doby k nám čert nechodil, jen Mikuláš. Dcera byla naopak v pohodě
Není tady
holcina napsal(a):
Děti mám už dospělé. Můj názor je ten, že se nedá jednoznačně říct ano nebo ne. Záleží na dítěti. Když měl syn 3,5 roku a přišel Mikuláš s čertem, dostal takový hysterák, že měl týden horečku a hodně dlouho špatně spal a od té doby k nám čert nechodil, jen Mikuláš. Dcera byla naopak v pohodě
chudak chlapec...
Není tady
nasi su davno dospeli, ale cokoladky stale chcu. Ale cert a Mikulas nemusi byt
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
holcina napsal(a):
chudak chlapec...
To teda....víš jak jsem si to vyčítala? Vůbec mě taková reakce nenapadla - nojo, nezkušená mladá matka
Není tady
Já jsem u obou dětí ze začátku čerta nedovolila, když už, tak byl jen Mikuláš s tím, že čert nechť počká venku. Později se přidal i čert, ale opět to bylo tak, že jsem jim (v době než dorazili děti) narychlo řekla, že jen jemně, ne žádné velké strašení. Starší kluk je v tomto bojácnější (no teď už asi ne), to mladší holka je snad i s čertem kamarád
Není tady
Nevím, jak bych to řešila, kdybych měla děti. Dost záleží asi na povaze dítěte.
Ke mně, když mi bylo pět let, čert přišel . Přišel k nám domů, já se ho samozřejmě bála, ale za chvilku strach pominul a radovala jsem se z nadílky. Víckrát k nám ale nezavítal, vždycky nám Mikuláš nechal balíček za oknem. Pak si taky pamatuju, že když bylo bráchovi pět let a měli mít ve školce Mikulášskou, tak se strašně bál a nechtěl jít do školky, naši mu nakonec řekli, že žádní čerti neexistují, že jsou to převlečení lidé a Ježíšek je to samo. Tak jsem se nakonec dozvěděla, jak to s Ježíškem skutečně je. V mém případě to bylo docela pozdě, bylo mi 8 let.
Není tady
andri, náš mladej byl co se týká čerta taky docela posera. jako menší teda ne, to ho tahal za rohy, miíkuláše chudáka za fousy a měl z nich srandu, zlomilo se to ve školce, když tam jednou přišel mikuláš s čerty - zalezl pod klavír, když ho vytáhli, schoval se učitelce pod sukni - měla takovou dlouhou až na zem a řval, jako kdyby ho mordovali.
další rok zůstali čerti u nás doma raději před dveřma, to se sice snažil být statečnej, když říkal básničku, ale slzy polykal, jen slyšel to řinčení řetězů ..
ale pak ten další už to bylo myslím ok.
Není tady
Šla jsme domů kolem kostela a něco zacinkalo (asi něčí klíče) a já najednou měla pocit z dětství - že jde za mnou! Mikuláš. Bylo to kouzelné, na tu vteřinu ...když jsem si najednou uvědomila, že už je úplný konec všem Mikulášům, které kdy přijdou k nám domů. Naší nejmladší teď bude jedenáct let a vloni naposledy dostala nadílku od Mikuláše - letos moje holčička nejspíš bude chodit s partou, jako anděl.
Není tady
tak to je stejně dobrá, že ještě v deseti letech chtěla mikuláše.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tak to je stejně dobrá, že ještě v deseti letech chtěla mikuláše.
myslíš, že desetileté dítě je na mikuláše staré?
Není tady
já si to nemyslím, ale některé děti asi ano.
Není tady
Babička nám dávala Mikuláše do punčochy ještě v době,kdy už jsem byla dospělá a neměla děti.
Klukům mám taky balíček připravený a je jim 19 a 16. Prostě to udělá radost.
čerta jsme pozvali jednou ,když byli kluci malí, a bála jsem se i já.
Ted s Marky chodíme do pekla, je to u nás na zámku ve sklepě, svítí tam červené světýlka,je tam čert i kotel. Projdem,holka zaspívá písničku,dostane od města nějakou drobnost. Děti si ošahaj čerta a uplně stačí.
Není tady
Taky dávám dětem mikuláše doteď:-)
Není tady
holcina napsal(a):
já tady a taky i mamce a babičce
Není tady
Jak balíte Mikuláše?
Do punčochy? Klasické ?
Přiznám se, že strčím za okno igelitku, a je to.
Ale mám v plánu letos nadělit i brambory a uhlí. Tak by to chtělo do silonky. Neprotrhne se?
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
April - Ty máš ještě babičku? Ty se máš, já už ne.
Není tady
já teda nevím, o čem tu mluvíte vy, ale já rozhodně ne o mikulášských balíčcích. reagovala jsem na to, že světýlko psalo, že už k nim nepřijde mikuláš s čertem.
Není tady
dusička napsal(a):
Jak balíte Mikuláše?
Do punčochy? Klasické ?
Přiznám se, že strčím za okno igelitku, a je to.
Ale mám v plánu letos nadělit i brambory a uhlí. Tak by to chtělo do silonky. Neprotrhne se?
já našim normálně do ruky, mladýmu jsem ho vždycky schovala a on prostě hledal.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
já teda nevím, o čem tu mluvíte vy, ale já rozhodně ne o mikulášských balíčcích. reagovala jsem na to, že světýlko psalo, že už k nim nepřijde mikuláš s čertem.
Mikuláš u nás byl naposled loni, čert si přišel pro manžela
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
April - Ty máš ještě babičku? Ty se máš, já už ne.
jj, mám a zrovna za chvíli vyrážím ji popřát k 90 narozeninám .babi se už na nás všechny moc těší
Není tady
světýlko napsal(a):
Šla jsme domů kolem kostela a něco zacinkalo (asi něčí klíče) a já najednou měla pocit z dětství - že jde za mnou! Mikuláš. Bylo to kouzelné, na tu vteřinu ...když jsem si najednou uvědomila, že už je úplný konec všem Mikulášům, které kdy přijdou k nám domů. Naší nejmladší teď bude jedenáct let a vloni naposledy dostala nadílku od Mikuláše - letos moje holčička nejspíš bude chodit s partou, jako anděl.
Jo už to chápu. že dál bude dostávat nadílku, ale už nepřímo od MIkuláše.
Poprvé jsem to pochopila tak, že už nebude dostávat vůbec.
Nevím,kdy ještě chodí domů čert s Mikulášem a kdy už ne. Asi si to samo dítě řekne. Já to nepraktikovala
Není tady
Přesně tak, Duši - naposledy od Mikuláše Jinak nadílku dostávají i nejstarší brácha, stojí o ni a tomu bude 17
A já se mám ten den taky dobře, mám svátek a tak mi manžel něco vždycky dá (a já jemu taky něco maloučkého, aby ho nemrzelo, že jediný nic nedostal)
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Mikuláš u nás byl naposled loni, čert si přišel pro manžela
no jo, ale máš ho pořád doma, tak mu to nevyšlo
Není tady
dusička napsal(a):
světýlko napsal(a):
Jo už to chápu. že dál bude dostávat nadílku, ale už nepřímo od MIkuláše.
Poprvé jsem to pochopila tak, že už nebude dostávat vůbec.
Nevím,kdy ještě chodí domů čert s Mikulášem a kdy už ne. Asi si to samo dítě řekne. Já to nepraktikovala
já teda zase nechápu, co na tom kdo nechápal. z toho, co světýlko psala, bylo jasný, jak to myslí.
a tady se zatím rozjela debata, v kolika kdo dává ještě svým dětem mikuláše.
Není tady