6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Advent je doba, kterou já osobně mám moc ráda, doba těšení se na vánoce, zapalování svíček na adventním věnci, pečení cukroví ... je toho spousta. Jak vnímáte advent vy? Zde je prostor proo pokec o všem ... nevede se vám adventní věnec? Někdo vám určitě poradí. Nebo naopak povedl se vám? Ukažte nám ho. Je vám smutno? Napište to .... těším se na vás na všechny zde ve vánoční kavárně.
Není tady
Advent se snažím spojit jak s přípravou na vánoce tak s duchovní hygienou. Advent je oslava narození Božího syna, i když jestli je něco jisté, pak to, že se Ježíš nenarodil v prosinci, je to náhrada za pohanské svátky, ale připomenutí co Bůh daroval lidem je krásné I velikonoce, a ty asi ještě důležitější..
Není tady
Advent mám také ráda pro tu atmosféru kolem - ráda koukám na rozsvícená okna, v rádiu pouští vánoční písničky. Jen škoda, že pro mě to je čas šíleného shonu, jsem od rána do večera (někdy do noci) v práci. Bohužel to tak vyšlo, že zrovna v toto období toho mám v práci šíleně moc. Ale i tak vnímám tu okolní atmosféru a je to hezké
Není tady
Právě jsem dostala balíček od "umělců malujících ústy a nohama."
Mám úctu k lidem, kteří to nevzdávají a snaží se pracovat. Rozhodla jsem se je podpořit nákupem vánočních a svátečních balících papírů - a jsou fakt krásné (i kalendáře, andělíčci, hrnečky) Mám z toho adventní náladu
Posílám odkaz a budu doufat ve velkorysost administrátorů, protože to je upozornění na charitativní záměry a já s tím osobně nemám nic společného.
http://www.umun.cz/page15.html
Není tady
světýlko napsal(a):
Právě jsem dostala balíček od "umělců malujících ústy a nohama."
Mám úctu k lidem, kteří to nevzdávají a snaží se pracovat. Rozhodla jsem se je podpořit nákupem vánočních a svátečních balících papírů - a jsou fakt krásné (i kalendáře, andělíčci, hrnečky) Mám z toho adventní náladu
Posílám odkaz a budu doufat ve velkorysost administrátorů, protože to je upozornění na charitativní záměry a já s tím osobně nemám nic společného.
http://www.umun.cz/page15.html
tohle je pro dobrou věc..
jsou tak krásné věci. nezvládla bych to namalovat ani rukama
Není tady
Přesně tak, Lami ! - taky nad tím jenom žasnu. Děkuju, že to tu kočírujete s citem !
Není tady
Světýlko, odkaz Ti tady nechám K těmto lidem i já osobně mám velkou úctu, že se nevzdají a bojují. Můžeme se leckteří od nich učit.
Není tady
To máš pravdu, Andreo Díky moc!
Upravil(a) světýlko (9. 11. 2012 18:35)
Není tady
Video o vánočních trzích v Německu: http://www.germany.travel/cz/specialni- … anoce.html . Je to spíše taková reklama na německé vánoční trhy, mně se ale video líbí a myslím si, že může člověka vánočně naladit. Když nebudete rozumět německy, vůbec to nevadí, stačí se dívat.
Není tady
Dnes jsem se v Metru dočetla, že 30. listopadu se rožíná v Brně na nám. Svobody vánoční strom. Takové akce nesnáším, na rožínání stromku nechodím. Co mě ale potěšilo, je to, že letos budou brněnské vánoční trhy v podobném duchu jako ty loňské. Už se moc těším. Budou opět na nám. Svobody a Zelném trhu - tato vypadaly ty loňské: http://www.2011.brnenskevanoce.cz/ . Od r. 2009 má Brno po dlouhé době pěkné trhy, za které se nemusí stydět. V 90. letech jistá politická strana podepsala na radnici nevýhodnou smlouvu s jednou firmou, která dle smlouvy spravovala v Brně trhy více jak 10 let, nedalo se s tím nic dělat, všichni na to nadávali, prodávali tam hlavně Vietnamci nevkusné věci, to se teď konečně změnilo. Trhy zaštiťuje město a hnedle je to o něčem jiném. Důraz se klade na tradiční řemesla (stánky s nimi jsou zejména na Zelném trhu), nechybí ani stánky s občerstvením, vyřezávané betlémy, zoo koutek pro děti... Už se nemůžu dočkat.
Není tady
Vilemína mi připomněla . . . jedu začátkem prosince do Drážďan. Nemáte někdo zkušenost s vánočními trhy tam?
Není tady
werena30 napsal(a):
Vilemína mi připomněla . . . jedu začátkem prosince do Drážďan. Nemáte někdo zkušenost s vánočními trhy tam?
Nemám, ale závidím .
Není tady
wereno, ony ty trhy jsou prakticky všude stejný - akorát že ve větších městech jsou větší davy, ať jsou to Drážďany nebo Vídeň :-), takže mi přijdou takový únavnější.
V menším městečku pořídíš prakticky totéž (jak na trhu, tak v běžném obchodě) a nešlape po tobě tolik lidí...
Není tady
helena napsal(a):
wereno, ony ty trhy jsou prakticky všude stejný - akorát že ve větších městech jsou větší davy, ať jsou to Drážďany nebo Vídeň :-), takže mi přijdou takový únavnější.
V menším městečku pořídíš prakticky totéž (jak na trhu, tak v běžném obchodě) a nešlape po tobě tolik lidí...
Záleží v kterém a zda je to v ČR nebo v Německu či Rakousku. I na to Německo bych byla opatrná, v létě jsme byli v Saském Švýcarsku a k příležitosti oslav jedné historické tramvaje tam probíhaly oslavy, na každé zastávce bylo pár stánků, kde bylo možné koupit výrobky od nejrůznějších řemeslníků, bylo to ale uťáplé a výrobky byly veskrz kýče (Vietnamci to neprodávali). Vím, že je to bývalé NDR, ale i tak bych byla opatrná.
Adventní Vídeň pro mě má velké kouzlo - nádherně s vkusem vánočně osvícené ulice (lampy, stromy, to jsem tady v ČR nikde neviděla, viděla, ale ne tak vkusně udělané), když je zima, je možné jít na radnici a zdarma si poslechnout koncert, vůbec ta vůně v kavárnách, to je něco nádherného, i na stáncích jsem se nesetkala s tím, že by někde smrděl přepálený tuk. Velkou nevýhodou jsou davy lidí, to uznávám, že to může někoho odradit. Dobré je se podívat i do obchodů, předminulý rok jsem se byla podívat v jednom velkém knihkupectví.
K vánočním trhům v Drážďanech. Vlastní zkušenost nemám, ale našla jsem tento web: http://www.dresdenchristmas.de/htmln/we … markt.html , je to celé v němčině, do AJ nelze přepnout. Dočetla jsem se, že drážďanské trhy jsou nejstaršími vánočními trhy v celém Německu. Má tam být 250 stánků - řemeslníků, zejména lze zakoupit dřevěné hračky a figurky ze dřeva od krušnohorských dřevorytců (andílci, horníky...) a specialita drážďanských trhů je štola (Stolle, Striezel - místní pojmenování, podle toho se jmenují celé trhy).
Na tvém místě bych, wereno30, určitě do Drážďan v době adventu jela.
Není tady
Záleží v kterém a zda je to v ČR nebo v Německu či Rakousku.
Jsem to blbě napsala a ČR jsem nemyslela. Osobně preferuju Rakousko před Německem (zvláště pak bývalým Východem) - asi jsem v některém z předchozích životů byla vídeňskou služtičkou - ale cítím se tam celkově líp a i lidi mi přijdou příjemnější.
Což neznamená, že trhy v Drážďanech se nemá jezdit.
Jenže já mám letos bonbónek a to skoro doslova:
Gloggnitz - závodní prodejna firmy Lindt & Sprüngli (nákup čokolády dle libosti za atraktivní ceny). Městečko Zweierdorf, prohlídka a ochutnávka ve světě ovoce a moštů " Frucht- und Safftwelt" a poté Johannesbachklamm... Uprostřed romantické soutěsky mezi skalami, lesem a hučícími vodami se pořádá okouzlující vánoční trh s více než 45 stánky s výrobky uměleckých řemesel (práci zde předvádějí skláři, kováři, řezbáři) a kulinářskými lahůdkami. Návštěvníci mohou obdivovat největší ozdobený vánoční strom Rakouska, vyřezávané betlémy a tisíce mihotavých světel.
Není tady
helena napsal(a):
Záleží v kterém a zda je to v ČR nebo v Německu či Rakousku.
Jsem to blbě napsala a ČR jsem nemyslela. Osobně preferuju Rakousko před Německem (zvláště pak bývalým Východem) - asi jsem v některém z předchozích životů byla vídeňskou služtičkou http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - ale cítím se tam celkově líp a i lidi mi přijdou příjemnější.
Což neznamená, že trhy v Drážďanech se nemá jezdit.
Jenže já mám letos bonbónek a to skoro doslova:
Gloggnitz - závodní prodejna firmy Lindt & Sprüngli (nákup čokolády dle libosti za atraktivní ceny). Městečko Zweierdorf, prohlídka a ochutnávka ve světě ovoce a moštů " Frucht- und Safftwelt" a poté Johannesbachklamm... Uprostřed romantické soutěsky mezi skalami, lesem a hučícími vodami se pořádá okouzlující vánoční trh s více než 45 stánky s výrobky uměleckých řemesel (práci zde předvádějí skláři, kováři, řezbáři) a kulinářskými lahůdkami. Návštěvníci mohou obdivovat největší ozdobený vánoční strom Rakouska, vyřezávané betlémy a tisíce mihotavých světel.
Kde se prosím tě "chodí" na takovéto skvělé bonbonky,v nějaké ck?4okolády Lindt milujeme a ten zbytek zní taky velmi dobře.
Není tady
Drážďany jsou nádherné. A nejenom na Vánoce.
Letos si předvánočních Drážďan užiju s mým milým. Moc se těším.
http://mesto.drazdany.info/vanoce
Není tady
werena30 napsal(a):
Wereno, moc závidím, německé vánoční trhy jsou nádherné, krásná atmosféra . V Drážďanech jsem nikdy nebyla (ale slyšela chválu), ale byla jsem v Erfurtu - moc se mi tam líbilo.
Jinak věřím, že Vídni to musí být také nádhera! Ale bohužel zatímco do Německa to mám kousíček, tak do Vídně moc daleko.
Upravil(a) Barborka (16. 11. 2012 7:42)
Není tady
My se chystáme do Vídně. A pojedu za dcerou do Brna, loni se jí brněnské trhy moc líbily. Mám ráda tu atmosféru
Není tady
Děkuju, to jste mě potěšily. Začínám se tam těšit .
Není tady
Třeba se tam Holčino někde potkáme.
Původně jsem citovala špatný příspěvek.
Upravil(a) Vilemína (16. 11. 2012 11:48)
Není tady
pane bože, ještě nemá ani 50 příspěvků a už se to začíná hemžit jejím milým. já se bojím, že z toho budu mít osypky.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
pane bože, ještě nemá ani 50 příspěvků a už se to začíná hemžit jejím milým. já se bojím, že z toho budu mít osypky.
Není tady
Už začínají stavět chaloupky na Zelňáku , říkala mi to mamka. Už aby byl advent.
Není tady
Tak nám zítra začíná advent. Tak vám všem přeji, ať je to krásné a ničím nerušené období plné očekávání Ale úplně nejvíce vám přeji zdraví, protože to je opravdu to nejdůležitější, nad něj není nic a vše ostatní jsou jen prkotiny.
Není tady