6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím jak ostatní,ale můe dát cokoliv,akorát nesmí přesolit,protoe grilovací koření obsahuje sůl...tak opatrně.Já toti jsem takový expert,e buď nedosolím nebo přesolím ...no ale občas se mi to taky povede.
Není tady
jojo nápodobně...
tak díky,zítra vyzkouím....
Není tady
Zdravím já kuře naporcuji.Osolím,posypu sl.paprikou.dále přidám nakrájenou cibuli,česnek,rajčata,papriku.Zaliji skoro celým kečupem a troku oleje.Nechám do druhého dne proleet.
Není tady
Schované kuřecí kousky:
- vykotěné kuřecí maso (prsa, stehýnka)
- kysaná smetana
- 2 vejce
- strouhaný sýr
- česnek (kdo chce)
- pečící papír
Smícháme výe uvedené ingredience, maso lehce! osolíme nebo posypeme vegetou či gril. kořením. Na plech poloíme pečící papír, ličkou rozplácneme troku hmoty, na ní poloíme maso a zase zaplácáme hmotou. Pečeme v troubě zhruba 35 minut, nesmí začít hnědnout.
Je to výborné, jen pozor na sůl - sýr bývá slaný.
Není tady
Tondovo kure
do hlubokeho hrnce nalijeme trochu oleje a vrstvime
- cibule na jemna kolecka
- celer na kolecka
- korenovou petrzel na kolecka
- mrkev na kolecka
- nakrajeny cesnek
na to vsechno polozime na ctvrtky nakrajene kure - osolit, opeprit, ocukrovat
pridat nekolik kulicek jalovce, par listku bobkoveho listu
chrstneme na to jeden rajsky protlak, mensi flasku kecupu sladkeho
trochu podlit vodou
prikryt a dat do trouby zhruba na 45min
mnam!
Není tady
Jo a jeste jeden typ
po upeceni kure vyndejte z pecici misky a prikryjte ho na 30 minut alobalem - maso se pekne nasakne stavickou a je jemnejsi!
Není tady
Tak jsem si tak hrála a slavilo to úspěch (i mně chutnalo )
Celé kuře (z jedné strany naříznu aby hezky "zalehlo" a tou stranou dávám dolu),hrubá sůl,1/2 citronu (ávu - dávám dospod kuřete),1/2 větí mandarinky (áva - z vrchu),mletá skořice,koření na pečené kuře,máslo.
Kuře naříznu,osolim,zespod pokapu citronovou ávou a dám do hrnce.Posypu mletou skořicí,vymačkám ávu z mandarinky,posypu kořením a pokladu plátky másla a máslo dám té kolem kuřete.Podleji vodou a dám péct (el. trouba na 180°C).Během pečení opatrně přelévám ávou.Dávám brambory nebo kai...
Vem moc chutnalo
Není tady
Já dělám kuře takto :
Nadívané kuře červeným zelím
Na oleji osmahnu cibulku a slaninu. Poté přidám červené zelí, lehce osolím, přidám cukr dle chuti. Kuře necpu zelím a dám péct. Aby byla křupavá kůička, potřu grilovacím kořením a ke konci jetě lehce medem.
K tomu udělám rýi nebo umavský chlupatý knedlík.
umavský chlpatý knedlík:
1/3vařených brambor
2/3syrových brambor
nastrpouhat brambory, kadé zvlá. Ze syrových vymačkat vodu a poté smíchat s vařenými. Lehce osolit a dobře propracovat. Poté uděláme koule jako dlaň a dáme vařit.....vaříme dokud nevyplavou
POZOR NEJDE Z NOVÝCH BRAMBOR!!!!!!!!!
Není tady
Do těch chlupatých knedlíků se nedává vajíčko ani mouka? A drí to pohromadě?
Není tady
Osobně tyhle typicky české recepty opravdu nemusím, ale tohle mě velmi mile překvapilo a náramně jsem si pochutnala, doporučuji vyzkouet i vám!!!!
Ingredience:
sůl, pepř
hořčice
cibule
kys. Okurka
unka drůbeí
vajíčko
celý pepř, bobkový list, nové koření, kmín
Maso pouívám kuřecí.
Postup:
Nakrájenou na kolečka cibulku vhodíme do pomalého hrnce a začneme připravovat ptáčky. Plátky masa si naklepeme, potřeme hořčicí, poloíme plátek kyselé okurky, vejce, kuřecí unky a srolujeme. Spíchneme párátkem. Vloíme do hrnce, podlejeme vodou, zaplneme na rychlý stupeň na 2-3 hodiny, nebo na pomalý na 6-7. Ke konci vaření zahustíme jíkou a to buď kupovanou, nebo z vody a mouky udělanou doma. Nemusíte ptáčky ani vyndávat, já dělám rovnou v hrnci. Nechte mouku chvíli prohřát a můete podávat. Nejvhodnějí příloha je rýe .Tukem v celém receptu co nejvíc etřím.
Není tady
Kdy mám monost e nemusím vařit, ráda vyuívám slueb nepovolená reklama Je to fakt supr sluba. Konečně někdo začel rozváet i normální jídlo ne jenom pizzu. Je tam iroký výběr jídel take věřím e kadý si tady najde to své. Moje zkuenost byla velice příjemná..Jídlo přivezli zcela ZDARMA do hodiny od objednávky, bylo fakt dobrý, teplý a za přijatelnou cenu. Musela jsem to sem napsat, měli by ste to zkusit. Vem doporučuju ! pa
Upravil(a) AndreaP. (22. 3. 2013 13:50)
Není tady