29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zítra chci dělat kuře.Já mám ráda stehýnka, ale manža jedině prsíčka, takže ho musím péct v celku. Vždycky ho dělám jen tak na másle max. přidám sušené houby. Ráda bych, ale zkusila nějaký jiný dobrý receptík
Není tady
Narvi do kuřete místo nádivky pokrájené (trošku červené papriky-mleté) tvarůžky. Bomba!!!
Není tady
Mrkni na "Co bude dnes k obědu" příspěvek od Cilky z 23.1.2006 - zapečené kuře. Je to výborné. Vařila jsem ho včera a manžílek jen mlaskal
Není tady
Kuře na kysaném zelí I.:
na spodek pekáčku kysané zelí - rozprostřít po celé ploše, i se šťávou (žádný tuk).
Na zelí brambory nakrájené na kolečka a osolené.
Na brambory kuře - osolené a ochucené podle vlastního uvážení, rozdělené na čtvrtiny.
Pečeme zakryté.
Kuře na
kysaném zelí II.:
Na spodek pekáčku kysané zelí.
Polejeme kysanou smetanou - aspoň 2 ks.
na to položíme rozdělené kuře.
Pečeme zakryté. Neboj se že se smetana srazí, ona se hodně vypeče a je to dobré.
Pokud ovšem máte rádi kysané zelí...
Také je možno péct s mraženou zeleninou nebo na čalamádě...
Není tady
Tak já dělám kuře po cikánsku. naporcuju si kuře a na alobal si dám kousek másla,na to osolený a opaprikovaný kuře, na to dám anglickou slaninu, cibuli a paprikový lusk. Zabalím a dám píct do trouby. Na konci pečení alobal rozbalím , aby se to ještě trošku upeklo z vrchu. Může se to jíst s chlebem , s bramborem, nebo s čím kdo chce. Je to fakt dobrý. Do tý trouby se to musí dát do pekáčku s vodou a dávat pozor, aby se voda nevyvařila.
Není tady
moc dobré je Nadívané kuře po Toulonsku ze serveru FoodLife.cz viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70, já osobně miluju kuře obložené kuličkami pepře, jalovcem, dva bobkové listy, česnek, zalité vínem a upečené.
zkus dát do kuřátka jablko a peč ho na másle
Nám moc chutná kuře s Pálavou:
Naporcované kuře osolím, posypu grilovacím kořením ,drceným kmínem a peču. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení tam dám 1 sklenici (250ml) Pálavy- prodávají v Hypernově, je to směs cibule, paprik a sojových bobů . Vznikne moc dobrá omáčka. Podáváme s rýží.
Není tady
Kuře pro nejlepší přátele
Kuře zevnitř vymazat utřeným česnekem. 50 g slaniny a jedny tvarůžky nakrájet na jemno, promíchat, naplnit a zašít kuře. Kuře osolit (pozor na sůl ze slaniny a tvarůžků), podlít olejen, na pekáči obložit neloupanými, rozpůlenými jablky. Během pečení průběžně polévat.
Není tady
KUŘECÍ PRSA S NIVOU A ČESNEKEM
6 kuřecích řízků, 5 stroužků česneku, 1 pórek, 25 dkg nivy, 1 smetana, asi 6 brambor, ěpetka vegety, sůl
Nakrájené brambory na kolečka rovnáme do vymazaného pekáče, posypeme drceným kmínem a vegetou. Na brambory naskládáme naklepané kuřecí řízky, ochutíme vegetou a česnekem. Na maso naskládáme pórek nakrájený na kolečka a jemně osolíme. Přikryjeme zase kolečky brambor, pokapeme olejem a dáme zapéci asi na půl hodiny. Poté posypeme nastrouhanou nivou, zalijeme smetanou a dopékáme, dokud se niva nerozpustí.
KUŘECÍ ŘÍZKY V JOGURTU
600 g kuřecích řízků, 2 stroužky česneku, sůl, 100 ml mléka, 2 smetanové jogurty, 1 lžíce másla
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso dodusíme. Podáváme s rýží.
CITRÓNOVÉ KUŘE
kuřecí prsíčka, sůl, citróny
Těstíčko: vejce, sůl, polohrubá mouka, popř. mléko
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně. Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkem.
Není tady
Tondovo kuře
----------------
Do pekáče na dno trochu oleje,pak vrstvu cibule,na kolečka mrkev,petržel,celer,pak porce kuřete,osolené,opepřené,jalovčinky,bobkový list,3-4 stroužky česneku,2 malé rajčat.protlaky,malý kečup,provensálské koření,zalít trochou vody,přikrýt a do trouby.Ideální příloha chleba nebo těstoviny.
Není tady
Jednou jsme se naučili na dovolené od sousedů dávat do kuřete jen nakrájenou cibuli na kolečka a česnek. A byla to mňamka.
Není tady
Holky my milujem pečené kuřátko spolu s na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikou... klasicky osolit a posypat grilovacím kořením... mňam mňam.. a občas takhle peču i kotletky a to je taky dobrota... a k tomu brambory nebo chleba....
Není tady
Do kuřete dát čtvrtky citronu posypat grilovacím, na prsa pod kůži dát citron s máslem, okolo citron. Možno i bylinky.
Není to kyselé, podávat nejlíp s rýží, Manžel má fobii z kužete ze školní jídelny a tohle je jediný co sní.
Není tady
Já manželovi dávám kuře tak jednou za dva roky a jeho první věta vždycky je " ZASE KUŘE?"
Není tady
Rozpůlit, osolit, okmínovat, podlít, dát na 20 minut v zavřeném pekáčku do trouby aby se nafouklo, pak odkrýt, podlít černým pivem, přidat lžíci másla a upéct. K tomu chlupaté knedlíky : uvařit kuličky z bramborového těsta a smíchat s uvařeným kysaným zelím ( uvařit ve vodě a scedit) a orestovanou cibulkou.
Není tady
Pekáček poklást slaninou na proužky, na to dát čtvrtky 1 kuřete (osolené, opepřené, pokmínované), kuře obložit 1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených stroužků česneku, na vše dát proužky másla , trošku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem
Není tady
co to jsou jalovčinky????????????????????
Není tady
Možná jsi to už zjistila...vypadá to jako nový koření...jsou to bobule jalovce,aspoň si myslím. Málokde to prodávají....ani nevím kde jsem je koupila..
Není tady
česnekové kuře na pánvi:
Kuře rozporcovat,opéct na oleji ze všech stran klidně se muže i přismahnout,osolit podlít vodou a pod pokličkou dusit asi 10-15 minut.Pak přihodíme na plátky pokrájený česnek 5-7 stroužku i víc kdo jak má rád,a dusit do měkka a podle potřeby podlít.Před dokončením odkrýt a nechat vodu vysmahnout.Kuřátko by mělo mít pěknou zlatavou barvu a k tomu brambory a třeba čínske zelíčko
Není tady
To Honey.Plody jalovce(jalovčinky) jako koření jsou běžně k sehnání v potravinách.Jen pozor při dávkování.
http://botanika.wendys.cz/kytky/K527.php
Není tady
Oto já si pak uvědomila,že vlastně jsem na ně nenarazila jen v některých prodejnách.Jinak máš pravdu s dávkováním a díky za odkaz
Není tady
Décima napsal(a):
Pekáček poklást slaninou na proužky, na to dát čtvrtky 1 kuřete (osolené, opepřené, pokmínované), kuře obložit 1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených stroužků česneku, na vše dát proužky másla , trošku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem
Včera jsem to takhle upekla a bramborovou kaší vynikající.
Není tady
asi blbá otázka holky,ale musím se zeptat ....dáváte na tu kuře aji grilovací koření když jej takto děláte?
Není tady