6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zítra chci dělat kuře.Já mám ráda stehýnka, ale mana jedině prsíčka, take ho musím péct v celku. Vdycky ho dělám jen tak na másle max. přidám suené houby. Ráda bych, ale zkusila nějaký jiný dobrý receptík
Není tady
Narvi do kuřete místo nádivky pokrájené (troku červené papriky-mleté) tvarůky. Bomba!!!
Není tady
Mrkni na "Co bude dnes k obědu" příspěvek od Cilky z 23.1.2006 - zapečené kuře. Je to výborné. Vařila jsem ho včera a manílek jen mlaskal
Není tady
Kuře na kysaném zelí I.:
na spodek pekáčku kysané zelí - rozprostřít po celé ploe, i se ávou (ádný tuk).
Na zelí brambory nakrájené na kolečka a osolené.
Na brambory kuře - osolené a ochucené podle vlastního uváení, rozdělené na čtvrtiny.
Pečeme zakryté.
Kuře na
kysaném zelí II.:
Na spodek pekáčku kysané zelí.
Polejeme kysanou smetanou - aspoň 2 ks.
na to poloíme rozdělené kuře.
Pečeme zakryté. Neboj se e se smetana srazí, ona se hodně vypeče a je to dobré.
Pokud ovem máte rádi kysané zelí...
Také je mono péct s mraenou zeleninou nebo na čalamádě...
Není tady
Tak já dělám kuře po cikánsku. naporcuju si kuře a na alobal si dám kousek másla,na to osolený a opaprikovaný kuře, na to dám anglickou slaninu, cibuli a paprikový lusk. Zabalím a dám píct do trouby. Na konci pečení alobal rozbalím , aby se to jetě troku upeklo z vrchu. Můe se to jíst s chlebem , s bramborem, nebo s čím kdo chce. Je to fakt dobrý. Do tý trouby se to musí dát do pekáčku s vodou a dávat pozor, aby se voda nevyvařila.
Není tady
moc dobré je Nadívané kuře po Toulonsku ze serveru FoodLife.cz viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70, já osobně miluju kuře obloené kuličkami pepře, jalovcem, dva bobkové listy, česnek, zalité vínem a upečené.
zkus dát do kuřátka jablko a peč ho na másle
Nám moc chutná kuře s Pálavou:
Naporcované kuře osolím, posypu grilovacím kořením ,drceným kmínem a peču. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení tam dám 1 sklenici (250ml) Pálavy- prodávají v Hypernově, je to směs cibule, paprik a sojových bobů . Vznikne moc dobrá omáčka. Podáváme s rýí.
Není tady
Kuře pro nejlepí přátele
Kuře zevnitř vymazat utřeným česnekem. 50 g slaniny a jedny tvarůky nakrájet na jemno, promíchat, naplnit a zaít kuře. Kuře osolit (pozor na sůl ze slaniny a tvarůků), podlít olejen, na pekáči obloit neloupanými, rozpůlenými jablky. Během pečení průběně polévat.
Není tady
KUŘECÍ PRSA S NIVOU A ČESNEKEM
6 kuřecích řízků, 5 strouků česneku, 1 pórek, 25 dkg nivy, 1 smetana, asi 6 brambor, ěpetka vegety, sůl
Nakrájené brambory na kolečka rovnáme do vymazaného pekáče, posypeme drceným kmínem a vegetou. Na brambory naskládáme naklepané kuřecí řízky, ochutíme vegetou a česnekem. Na maso naskládáme pórek nakrájený na kolečka a jemně osolíme. Přikryjeme zase kolečky brambor, pokapeme olejem a dáme zapéci asi na půl hodiny. Poté posypeme nastrouhanou nivou, zalijeme smetanou a dopékáme, dokud se niva nerozpustí.
KUŘECÍ ŘÍZKY V JOGURTU
600 g kuřecích řízků, 2 strouky česneku, sůl, 100 ml mléka, 2 smetanové jogurty, 1 líce másla
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso dodusíme. Podáváme s rýí.
CITRÓNOVÉ KUŘE
kuřecí prsíčka, sůl, citróny
Těstíčko: vejce, sůl, polohrubá mouka, popř. mléko
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vloíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly vechny potopené. Necháme v lednici hodinu odleet, občas promícháme, aby se áva dostala do masa rovnoměrně. Pak si uděláme těstíčko, naloené maso v něm obalíme a smaíme.
Podáváme s bramborovou kaí a okurkem.
Není tady
Tondovo kuře
----------------
Do pekáče na dno trochu oleje,pak vrstvu cibule,na kolečka mrkev,petrel,celer,pak porce kuřete,osolené,opepřené,jalovčinky,bobkový list,3-4 strouky česneku,2 malé rajčat.protlaky,malý kečup,provensálské koření,zalít trochou vody,přikrýt a do trouby.Ideální příloha chleba nebo těstoviny.
Není tady
Jednou jsme se naučili na dovolené od sousedů dávat do kuřete jen nakrájenou cibuli na kolečka a česnek. A byla to mňamka.
Není tady
Holky my milujem pečené kuřátko spolu s na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikou... klasicky osolit a posypat grilovacím kořením... mňam mňam.. a občas takhle peču i kotletky a to je taky dobrota... a k tomu brambory nebo chleba....
Není tady
Do kuřete dát čtvrtky citronu posypat grilovacím, na prsa pod kůi dát citron s máslem, okolo citron. Mono i bylinky.
Není to kyselé, podávat nejlíp s rýí, Manel má fobii z kuete ze kolní jídelny a tohle je jediný co sní.
Není tady
Já manelovi dávám kuře tak jednou za dva roky a jeho první věta vdycky je " ZASE KUŘE?"
Není tady
Rozpůlit, osolit, okmínovat, podlít, dát na 20 minut v zavřeném pekáčku do trouby aby se nafouklo, pak odkrýt, podlít černým pivem, přidat líci másla a upéct. K tomu chlupaté knedlíky : uvařit kuličky z bramborového těsta a smíchat s uvařeným kysaným zelím ( uvařit ve vodě a scedit) a orestovanou cibulkou.
Není tady
Pekáček poklást slaninou na prouky, na to dát čtvrtky 1 kuřete (osolené, opepřené, pokmínované), kuře obloit 1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených strouků česneku, na ve dát prouky másla , troku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem
Není tady
co to jsou jalovčinky????????????????????
Není tady
Moná jsi to u zjistila...vypadá to jako nový koření...jsou to bobule jalovce,aspoň si myslím. Málokde to prodávají....ani nevím kde jsem je koupila..
Není tady
česnekové kuře na pánvi:
Kuře rozporcovat,opéct na oleji ze vech stran klidně se mue i přismahnout,osolit podlít vodou a pod pokličkou dusit asi 10-15 minut.Pak přihodíme na plátky pokrájený česnek 5-7 strouku i víc kdo jak má rád,a dusit do měkka a podle potřeby podlít.Před dokončením odkrýt a nechat vodu vysmahnout.Kuřátko by mělo mít pěknou zlatavou barvu a k tomu brambory a třeba čínske zelíčko
Není tady
To Honey.Plody jalovce(jalovčinky) jako koření jsou běně k sehnání v potravinách.Jen pozor při dávkování.
http://botanika.wendys.cz/kytky/K527.php
Není tady
Oto já si pak uvědomila,e vlastně jsem na ně nenarazila jen v některých prodejnách.Jinak má pravdu s dávkováním a díky za odkaz
Není tady
Décima napsal(a):
Pekáček poklást slaninou na prouky, na to dát čtvrtky 1 kuřete (osolené, opepřené, pokmínované), kuře obloit 1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených strouků česneku, na ve dát prouky másla , troku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem
Včera jsem to takhle upekla a bramborovou kaí vynikající.
Není tady
asi blbá otázka holky,ale musím se zeptat ....dáváte na tu kuře aji grilovací koření kdy jej takto děláte?
Není tady