18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kadý a si rozhodne sám...bohuel o jiném (o svém dítěti).
No tak dítě si samo o sobě rozhodne těko - proto existuje rodičovská zodpovědnost.
A e "někteří lékaři" jsou proti? No samozřejmě - prakticky nikdy se nevyskytne stoprocentní ne/souhlas s čímkoliv, očkování či jiné léčebné postupy nevyjímaje.
Jene je taky nutný brát v úvahu procento těch, u kterých se můe projevit nějaký vedlejí účinek oproti procentu osob, u nich díky prevenci k onemocnění nedojde.
Není tady
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … ovObghw... jen tak veobecně k očkování...
Jinak, před pár dny byla v TV nějaká reportá ohledně kloubních náhrad. Byla jsem v oku, co odhalili s kamerou-e zástupci farmaceutické firmy souhlasili s náhradami, které jsou vude zakázány (jsou to padělky z Číny a oni to věděli). Přímo řekli, e pro ně je důleitý výrobce a ne pacient. Take si celkově o těchto věcech myslím své.
Není tady
Já se momentálně kloním k názoru neočkovat. Souhlasím s Káčou a Andreou.
Jsem ráda, e má malá teprve 5 let...
Myslím, e zrovna rakovina děloního čípku jde hodně brzo zachytit. A jetě pokud se pravidelným kontrolám přidá prevence...
JAk tu někdo psal byznys je byznys a farmaceutické firmě je jedno, kdo to platí, jestli stát nebo rodiče..
Není tady
Zuzi, asi jak která. Nedávno jsem o tom v TV viděla reportá, kde říkali, e zajedno je důleitá kvalita laboratoře, která rozbor stěru dělá a za druhé existuje i skrytá forma, která se ve stěru hned neobjeví.
Je to kadého věc, ale kdybych měla dceru, já bych ji očkovat nechala. Synovi jsem zaplatila kombinovanou vakcínu proti loutence.
Není tady
dusička napsal(a):
A moná bych poprosila o administrátorku tady na bbn, aby změnila Káčo Tvůj název - protoe příspěvek Nenechte dcery očkovat proti rakovině dělo. čípku mi hnul lučí (jsem po konizaci) a je jedině dobře, e vakcína je.
Dui,
mluví z tebe strach. Ano, větina dětí vyvázne po očkování bez potíí. Ale část ne. A vzhledem k tomu, e vakcína nezabírá na některé viry, které rakovinu děloního čípku způsobují, můe se stát, e tvé dítě úplně zbytečně onemocní a před HPV ho to stejně neochrání.
Důleité je prevence. A dcera chodí pravidelně ke gynekologovi. Já jsem měla v těhotenství také problémy s tímhle onemocněním, byla jsem sledována. Ale dceru bych očkovat nenechala.
Přečti si nejdříve NEZÁVISLÉ inormace o očkování. Ne jen ty oficiální. A pak to porovnej a teprve pak pi, jak to je.
Není tady
dusička napsal(a):
Holči anginu mám jednou za uherák a věř, e výplachy bych asi vyblinkala. To prostě nejde ani otevřít pusa, nato výplach. Ale jo,třeba to funguje.
A já věřím doktorům,e to prozkoumaný maj, kdy to zařadili do základního očkování. Vdyt ne pustí vakcínu ven, není to jeden doktor, ale zkoumaj jí. Neriskli by si to,kdyby byla závadná.
Dui, co teď hýbe světem? Lidské zdraví? Nebo peníze? A kdo to zkoumá? Co myslí? A o co jde farmaceutickým firmám, vyvíjející očkování proti HPV? O nae blaho?
Dui, jsi fajn, ale tyhle názory jsou dost hodně naivní v naí době. Tady nejde o nae zdraví. Tady jde o zisky. A testování zdravotní nezávadnosti? Myslí, e kdyby firma zjistila, e vakcína není úplně bezpečná, e vyhodí miliardy za její výzkum a prostě ji do oběhu nedá?
Není tady
dusička napsal(a):
Andrej - taky mám u dětí jen základní očkování.
Je fakt, e my máme u holek jetě čas.
Moná jsem ovlivněná tím, e jsem po plastice čípku, e mi hrozilo odebrání dělohy.
Pro mě je zcela samozřejmá prevence - a nejdůleitějí. Pravidelná kontrola gyn. a chráněný pohlavní styk. A to si myslím je dnes u mladých holek samozřejmostí.
Ze začátku kdy jsem slyela prvně o očkování, nevěřila jsem, byla jsem k tomu skeptická.
Ale ted kdy se očkování zařadilo do základního očkování (to má to samý jako priorix,jediné očkování,které jsem holce dopřála navíc) je ted v povinném očkování.
Ano,kadý by si měl udělat svůj názor a pohled. Ale jednostranně odsuzovat očkování, který by mohlo zachránit. No nevím no.
Kdybys věděla, jakou mají firmy moc. Dokáou zařadit očkování do základního očkování, aby z toho měly zisk. Dokáou zmanipulovat lékaře, vdy to vidí, jak je vozí po luxisních seminářích, furt do nich ijou - a lékaři jsou pořád jen lidé.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
dusička napsal(a):
Holči anginu mám jednou za uherák a věř, e výplachy bych asi vyblinkala. To prostě nejde ani otevřít pusa, nato výplach. Ale jo,třeba to funguje.
A já věřím doktorům,e to prozkoumaný maj, kdy to zařadili do základního očkování. Vdyt ne pustí vakcínu ven, není to jeden doktor, ale zkoumaj jí. Neriskli by si to,kdyby byla závadná.Dui, co teď hýbe světem? Lidské zdraví? Nebo peníze? A kdo to zkoumá? Co myslí? A o co jde farmaceutickým firmám, vyvíjející očkování proti HPV? O nae blaho?
Dui, jsi fajn, ale tyhle názory jsou dost hodně naivní v naí době. Tady nejde o nae zdraví. Tady jde o zisky. A testování zdravotní nezávadnosti? Myslí, e kdyby firma zjistila, e vakcína není úplně bezpečná, e vyhodí miliardy za její výzkum a prostě ji do oběhu nedá?
pamatuje si na obrovskou hysterii kolem ptačí chřipky , nemoci ílených krav....?
jak "rychle byla vynalezena vakcina ( běně to prý trvá i několik let ) , nejdříve se kupovala, ve finále se nabízela zdarma .
e by něco snilého v byznyse s lidským zdravím ??
Není tady
Jetě něco mi tu rezonuje: píete, e máte za své děti zodpovědnost. Ale ptali jste se jich, co chtějí? Já si teď dost bolavě zpracovávám právě to, e má mamka se rozhodla, e já... neměla jsem vůbec monost do toho něco říct. A kdy jsem vyslovila nesouhlas, stejně mi to udělala.
Zkuste to tedy se svými dcerami probrat a ukázat jim pro a proti. Nechte je rozhodnout. Ano, pokud dcera odmítne trasnfúzi a bez ní by nepřeila, dejte jí transfúzi. Je to Vae povinost. Ale pokud na tom nezávisí ivot dítěte, dejte mu monost rozhodnutí udělat samo.
Není tady
Agewo,
přesně tak. Ptačí chřipka: nafouknutá bublina, aby měly farmaceutické firmy mega zisky. Dokázaly zmanipulovat i stát . Tady nejde o nae blaho. S nadsázkou si říkám, e pokud budeme důvěřovat jako Dui, e nám jde o ivot
Není tady
Chat: Etika v komunikaci s onkologicky nemocnými pacienty
S onkolokou MUDr. Lucií Veselou jsme se věnovali etickým otázkám v souvislosti s onkologicky nemocnými pacienty. MUDr. Veselá je členkou výboru neziskové organizace Liga proti rakovině, která podporuje nádorovou prevenci, výchovu ke zdravému ivotnímu stylu a zlepení ivota onkologických pacientů v ČR.
V diskuzi jsme se dozvěděli, jak s onkologickými pacienty o diagnóze mluvit, jak být nemocným podporou a řadu dalích zajímavých rad při komunikaci s pacienty s rakovinou. To nejzajímavějí z poradny si můete přečíst níe: http://www.trijednicky.cz/temata-komuni … y?strana=1
Není tady
Čtvrtý únor je kadoročně připomínán jako Světový den boje proti rakovině. Víte ale, co můete sami udělat?
U onkologických onemocnění je velmi důleité, aby byla objevena včas. Pokud chodíte na pravidelné preventivní prohlídky a absolvujete vechny screeningové programy, které se na vás vztahují, máte velkou anci, e případné onemocnění lékař odhalí ve stadiu, kdy se dá úspěněji léčit.
Proto připomínáme, e byste měli absolvovat 1x za dva roky preventivní prohlídku u svého praktického lékaře a eny 1x ročně gynekologickou preventivní prohlídku. Praktický lékař nebo gynekolog by měl také zajistit přísluná screeningová vyetření, resp. dát na ně pacientkovi ádanku.
Více zde: http://www.vzp.cz/klienti/aktuality/boj … i-rakovine
Není tady
Co tu píete, je pěkné, ale praxe vypadá jinak. A budete mít tumorové markery pozitivní a doktor vám řekne, je to sice v začátku, ale jak rakovina je, u nebude nikdy líp. Musíte se s ní naučit ít, NIC vám nepomůe, jinak se na monstrum, co si řáká "lékař" budete dívat,. Někteří doktoři jsou prasata! Můj názor je, e i rakovinu neléčí právě pro farmaceutické léky - íleně velký byznys. Jinak by to chtělo tělo odkyselit, v zásaditém prostředí se nedaří ani virům, ani bakteriím,ani plísním a přizpůsobit stravu. Rakovina má mnoho společného s plísní candida albicans. Právě ted zdraili i onkologické léky z např. 6 eur na 100 eur a prý je onkoličtí pacienti potřebují ! Zdravotnictví dnes u nemá skoro nic společného s léčením, je to jen byznys.
Já bych své dítě nenechala očkovat, je to příli nebezpečné!
Není tady
Není tady
Taky si myslím, e je dost nezodpovědné od rodičů nechávat své dítě očkovat něčím, kdy nevíte, co to uděláte za třeba 20 let. A obzvlátě kdy po očkování má mnoho děvčat plno negativních reakcí a tak kdo ví, co to bude pak. Nejlépí je dret se od doktorů a očkování co nejdál.
Není tady
Není tady
Není tady
Náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a přidám zkuenost. Dceru jsem nechala naočkovat cca před 4 lety a u bych to neudělala. Od té doby trpí silnými bolestmi hlavy a prola i neurologickými vyetřeními, kde se i náznaky na epilepsii ukázaly. A jaký vliv má očkování má třeba na plodnost nikdo neví, a ani jestli je opravdu tak účinné, jak nám říkají.
Není tady
Není tady
Není tady
Očkování je pouze business ve kterém se točí miliardy a pokozují zdraví nás vech: http://www.youtube.com/watch?v=ycpTHgQSjsk
Není tady
Není tady
Jako odborník musím reagovat na vámi psané neádoucí účinky očkování proti rakovině děloního čípku. Kadý lék a obzvlátě vakcíny procházejí mnohaletými studiemi a testováním, kde se na mnoha skupinách lidí dobrovolně testují případné neádoucí účinky, které se pak dle zákona zaznamenávají do registru neádoucích účinků léčiv. Mohu říci, e neádoucí účinky tohoto očkování jsou minimální. Vakcíny mohou zabránit a 80% vech případů rakoviny děloního čípku a sniují také riziko rakoviny pochvy a zevních rodidel. Ploné očkování en zavedly vedle větiny evropských zemí také USA, Austrálie, Kanada či řada afrických zemí a je podporováno světovou zdravotnickou organizací. Na toto téma napsala kolegyně z redakce článek na http://cs.medixa.org/lecba/ockovani-pro … niho-cipku .
Není tady
Veronika má pravdu.Kadá firma má oddělení farmakovigilance. Pokud se najde důvod, e lék není dobrý někdo má po něm problém,firma ho přestane dodávat, i kdy byl hodně prodávaný.
Není tady
Veronika N. napsal(a):
Jako odborník musím reagovat na vámi psané neádoucí účinky očkování proti rakovině děloního čípku. Kadý lék a obzvlátě vakcíny procházejí mnohaletými studiemi a testováním, kde se na mnoha skupinách lidí dobrovolně testují případné neádoucí účinky, které se pak dle zákona zaznamenávají do registru neádoucích účinků léčiv. Mohu říci, e neádoucí účinky tohoto očkování jsou minimální. Vakcíny mohou zabránit a 80% vech případů rakoviny děloního čípku a sniují také riziko rakoviny pochvy a zevních rodidel. Ploné očkování en zavedly vedle větiny evropských zemí také USA, Austrálie, Kanada či řada afrických zemí a je podporováno světovou zdravotnickou organizací. Na toto téma napsala kolegyně z redakce článek na http://cs.medixa.org/lecba/ockovani-pro … niho-cipku .
Mně by jen zajímalo, jak potom reagují farmaceutický firmy, kdy se u někoho projeví opravdu velmi negativní a trvalý následky očkování. A pak, jaká by byla reakce těch firem, kdy někdo, nedej Bůh,i přes očkování, onemocní. Jasně,to je těch zbývajících 20%, kdy nemohou zabránit onemocnění. Ale kde je ta hranice, kterýmu onemocnění zabrání a kterýmu u ne? Sníí opravdu to riziko?
Těko říct. Lidský zdraví je výhodnej artikl a mediální masáe na lidi fungují.
Je to vcelku závaný rozhodování, jestli očkovat nebo ne. Líp se jde na skutečných lidech léty prověřený očkování, ne jen na věděcky zkoumaný a na víceméně "malým vzorku lidí" ověřený metody, protoe tam se vechny skutečný rizika vyeliminovat nedají. Nedají se nikde, ale kdy je něco dlouholetou praxí a zkueností vyzkouený, víc se tomu dá věřit. Tady u těch krátkou dobu pouívaných vakcín je to fakt pořád pro hodně lidí "krok do neznáma". Jak můu vědět, e i kdy budu očkovaná, nepotká mě to třeba za dvacet let? Reálně to nevím a zaručí se mi za to výrobce té vakcíny? To, e na někom "to nevylo", mi sotva ty farmaceutický firmy předloí jako fakt na zváení rizika.
Ale to je pouze moje laická a naprosto subjektivní úvaha.
A u jsem zaila doktorku, která mi dala něco,co mi vyloeně ukodilo, ona pak následky vyhodnotila opravdu úplně patně, co jsem si ověřila u dvou dalích doktorů, kteří její diagnózu vyloučili a onen preparát mi vyloeně nedoporučili, s tím, e sice se píe a říká, e to je výborný preparát, ale skutečnost, dle jejich zkueností, je naprosto jiná.
Není tady