29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Heluško - děkuju
zjednodušit způsob života, aby v něm bylo trochu času vydechnout, posedět jen tak a nic nemuset, dát mozku na chvíli dovolenou,
Jo, cítím se tak unavená, vyšťavněná, nevím,jeslti to je tím podzimem, nejvíc energie mám od pozdního jara,když je víc sluníčka,je vidět do večera. Takhle ráno jezdím do práce za tmay, přijíždím skoro za tmy.
Zjistila jsem, že se honím. Já vím,je to v dnešní době normální, chodit do práce, mít odpracované roky do důchodu.
Ale.
Za celý rok jsem měla v létě jen týden dovolené a to byla taková dovolená,že děti byli rádi že jsem doma, a já sem se jim snažila věnovat,že jsem si stejně neodpočnula. Vařila jsem dobrůtky, hráli jsme hry, a tak prostě.
Jak už jsem psala, prodloužili mi smlouvu do konce listopadu.
Já jsem zjistila,že už se těším až tady skončím. Musím být v práci přesčas ,vůbec nestíháme.
Ráno chodí moje mamka vyprovázet holku do školky, já přijíždím po páté a holku zlobí.
Já vím proč zlobí,protože se na mě těší. To je prostě paradox.
Ano zvolnit. budu v prosinci doma. Ted už to vím. Udělám si měsíc volno. Načerpám nové síly.Vydechnu.
Není tady
Ono, co píšu,je spíš na skuhrací.V soobotu mě postihla ta jednodenní střevní chřipka,bylo mi líp, a dneska mi je divně od žaludku. šla bych si nejradši zalézt.
Vím že bude líp,že někdo má horší starosti než já, mám zdraví děti, aktivní a v rámci možností zdraví rodiče, řeším prkotiny.
Není tady
Heluška napsal(a):
Pokud NLP znamená neurolingvistické programování, tak to na mě působí jako způsob, jak se naučit nenásilně přivést ostatní k tomu,aby se podřídili mé vůli, takže taková pěkná nenápadná manipulace. Nic konkrétního k tomu neumím napsat, jen ve mně zůstal tento pocit. Ale mohu se pochopitelně mýlit ve pojetí této techniky.
Jak se to vezme, Heluško.
Pokud to používáš na druhé, tak se nemýlíš, pokud na sebe, tak se taky nemýlíš
On v podstatě každý rodič, ale i dítě, lékař, psycholog, kadeřník, číšník, prodavač atc. atc. je manipulátor
Není tady
Dusicko pardon, ale asi budu zla. me vrta hlavou, ze v pravi nestihas, jses uhonena, a pritom pres den diskutujes na Babinetu. Me to nejde dohromady. Ja v minule praci byla fakt uhonena, nikdy jsem neprisla pred osmou domu (cesta 20min), casto pred devatou. A na napriklad soukromy hovor nebylo pomysleni, na otevreni internetu absolutne ne. Za to by byl vyhazov na minutu. A stejne na to nebyl cas.
Není tady
:offtopic:Spíše pro zajímavost k NLP. V minulosti jsem měla v důsledku pádu z kola úraz hlavy. V důsledku nárazu jsem ztratila resp. se mi dost omezila schopnost soustředění. Plynutím času se to také zlepšovalo, nicméně podstatným bylo naučit se na věci soustředit a v důsledku toho si je pamatovat právě skrze NLP. Takže metoda má mnohé využití a používám ji teda dodnes, protože moje soustředění a od toho odvozená paměť teda není žádná hitparáda.
Není tady
Weath,
přesně tak, NLP je metoda se širokým využitím a podle mého názoru "manipulace" zrovna tak
Není tady
sahleb napsal(a):
Dusicko pardon, ale asi budu zla. me vrta hlavou, ze v pravi nestihas, jses uhonena, a pritom pres den diskutujes na Babinetu. Me to nejde dohromady. Ja v minule praci byla fakt uhonena, nikdy jsem neprisla pred osmou domu (cesta 20min), casto pred devatou. A na napriklad soukromy hovor nebylo pomysleni, na otevreni internetu absolutne ne. Za to by byl vyhazov na minutu. A stejne na to nebyl cas.
Sahleb - Já se s Tebou nerovnám Sahleb. Neznamená,že když si chodila domů uhoněná až v devět z práce, že já nejsem uhoněná v deset dopoledne. A navíc, já bych v práci fakt nebyla od šesti do devíti do večera.
A že diskutuju? JO holt někdo vykecává v reálu.
A ještě Sahleb - je mi to uplně jedno,že nestíhám. Je mi to všechno jedno. Těším se domů.
Upravil(a) dusička (23. 10. 2012 16:39)
Není tady
Takže soustředit se na "to" je zřejmě základ. Soustředit se a myslet na konkrétní věc, situaci?
Není tady
dusička napsal(a):
Heluško - děkuju
zjednodušit způsob života, aby v něm bylo trochu času vydechnout, posedět jen tak a nic nemuset, dát mozku na chvíli dovolenou,
Jo, cítím se tak unavená, vyšťavněná, nevím,jeslti to je tím podzimem, nejvíc energie mám od pozdního jara,když je víc sluníčka,je vidět do večera. Takhle ráno jezdím do práce za tmay, přijíždím skoro za tmy.
Zjistila jsem, že se honím. Já vím,je to v dnešní době normální, chodit do práce, mít odpracované roky do důchodu.
Ale.
Za celý rok jsem měla v létě jen týden dovolené a to byla taková dovolená,že děti byli rádi že jsem doma, a já sem se jim snažila věnovat,že jsem si stejně neodpočnula. Vařila jsem dobrůtky, hráli jsme hry, a tak prostě.
Jak už jsem psala, prodloužili mi smlouvu do konce listopadu.
Já jsem zjistila,že už se těším až tady skončím. Musím být v práci přesčas ,vůbec nestíháme.
Ráno chodí moje mamka vyprovázet holku do školky, já přijíždím po páté a holku zlobí.
Já vím proč zlobí,protože se na mě těší. To je prostě paradox.
Ano zvolnit. budu v prosinci doma. Ted už to vím. Udělám si měsíc volno. Načerpám nové síly.Vydechnu.
já naopak, podzim mi vyhovuje nejvíc. miluju tohle období a vůbec. kolem už to hraje barvama, listí začne šustit pod nohama, já bych podzim brala celoročně
dusičko, já myslím, že podobný dovolený mívají asi všechny mámy od dětí, to se prostě asi nedá nic dělat. málokdo sebou může někde plesknout a fakt jen odpočívat.
Není tady
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
Sahleb - Já se s Tebou nerovnám Sahleb. Neznamená,že když si chodila domů uhoněná až v devět z práce, že já nejsem uhoněná v deset dopoledne.
A navíc, já bych v práci fakt nebyla od šesti do devíti do večera.
A ještě Sahleb - je mi to uplně jedno,že nestíhám. Je mi to všechno jedno. Těším se domů.
no dusi, je pravda, že v tomhle máš tolerantního zaměstnavatele, jinde bys nejspíš jela jak namydlenej blesk.
Není tady
Pavli - neví že lezu na net. Když si jde dát kolegyně kouřovou,narychlo reaguju, někdy čtu, někdy ne. Jak kdy. A co,je to jedno, stejně mám smlouvu do konce listopadu. V půli listopadu nastoupí paní z mateřský, tak co se budu nervovat.
Ale přišla jsem na to,proč jsem unavená a podrážděná. Syndrom PMS
Není tady
taky na to trpím, tak tě chápu. do toho mně bolívá ještě břicho a prsa, prostě na ho :-).
Není tady
PPavlaa napsal(a):
taky na to trpím, tak tě chápu. do toho mně bolívá ještě břicho a prsa, prostě na ho :-).
Přesně. A cejtím se taková jakoby zranitelná.
Není tady
Pandorra
[i napsal(a):Jak se to vezme, Heluško.
Pokud to používáš na druhé, tak se nemýlíš, pokud na sebe, tak se taky nemýlíš
On v podstatě každý rodič, ale i dítě, lékař, psycholog, kadeřník, číšník, prodavač atc. atc. je manipulátor
[/i]
Tvoje odpověď se mi líbí, taková šalamounská
Já vím, že manipulátoři jsme vlastně všichni, někdo víc a někdo míň, někdo nevědomky , ale jiní cíleně a ještě se to chodí učit .
Ale jak psala Weath, moc jí to pomohlo a to respektuji.
Možná bych potřebovala pár lekcí, aby mě kdejaký/á jojo nenachytával na hruškách
a abych se uměla účinně bránit, nebo ještě lépe, abych dovedla konfliktům předejít a vyšla z toho středem a se vztyčenou hlavou, což se mi při mých emocích moc nedaří.
Hmm, slibuji sama sobě, že se nad tím zamyslím a možná se s tím blíže seznámím,neboť Na NLP jsem v poslední době narazila vícekrát.
Upravil(a) Heluška (23. 10. 2012 21:26)
Není tady
Já vůbec neumím správně citovat, budu to muset dělat častěji, abych to nezapomínala
Není tady
Ahoj všem.Tak jsem dnes byla na vstupní konzultaci před konstelací.Pán je velmi příjemný,povídali jsme si dvě hodiny.Problém jsem mu řekla,probrali jsme rodinu a moje vztahy v ní a vlastně mě potvrdil,že s tím mohu něco dělat i jinak,ale,že konstelace je pro mě vhodná a že jí zkusíme.Nejdříve se jdu tento víkend podívat jako divák a asi 17.listopadu sestavíme moji rodinu.Už dneska se mě dost ulevilo,že nejsem ten,kdo má vlastně problém,ale můj problém je ten,že se nechám příliš vtahovat do potíží,které má vlastně moje máma.Ví,jak na mě a jak toho využít a já se musím naučit jak jí slušně,ale jednou provždy říci,že jsem jaká jsem a že mám svůj život a že to musí pochopit a nechat mě žít tak,jak jsem šťastná a nenutit mě svoje představy,názory a způsob,jak s ní mám podle jejího jednat a chovat se k ní..Trochu se toho bojím,protože to asi bude velký problém,ale budu na tom pracovat a uvidíme,co to přinese.Dneska jsme se pokusili jen ve dvou udělat takové cvičení já a matka,on dělal ji,já byla za sebe a to by jste nevěřili,jaké to ve mě vyvolávali pocity.On mě po chvíli popsal i pocity mámy a bylo to zajímavé.Snad jsem si něco odnesla už dneska,ale opravdu se těším na svou konstelaci,co mě přinese nového a překvapujícího.Hlavně,abych to dokázala taky dostat do praxe a konečně se to mezi mnou a mámou hnulo.
Hezké bylo jeho povzbuzení,že jsem neudělala nic špatného/po posledním psycho výlevu mé maminky jsem si myslela,že jsem to nejhorší,co tahle planeta kdy zplodila/,když jsem si vybrala žít svůj život,s partnerem a dětmi,tak jak chci já.Samozřejmě je součástí mého života i matka,ale nemůže jí být tak,jak si představuje,protože to se zdravým vztahem nemá nic společného.Já jí to,aby si to myslela vlastně dovolila,nebyla jsem dost důrazná,vždycky jsem se raději stáhla a nechala to být a neřešila.A ono to časem narůsalo a narůstalo a netýkalo se to už jen mě,ale i manžela a dětí.Občas to bouchlo,pak zase relativní klid,ale vztah se více a více zanášel nevyřčenými věcmi a to už dál nechci.To je vlastně můj důvod,proč tohle podnikám.Ve svém věku už se budu muset naučit říct jasně,co chci a co ne,co mě je a co není milé a co si opravdu myslím.Potíže trvají dlouhých dvacet let a já už chci mít klid....
Jo a ještě něco.Moc se mě líbí princip,který tato metoda uznává,na kterém jsou postaveny a měli by fungovat vztahy.Například partner má přednost před rodiči,rodiče před dětmi,starší dítě před mladším atd.A také to,že rodič má dávat,dítě přijímat,ale rodič nemá čekat zpět od dítěte nic,kromě jeho úcty za to,že ho přivedl na tento svět a postaral se o něj,dokud si sám nezaložil svou rodinu.Tyhle zákonitosti byli u nás v rodině porušeny a proto to nefunguje.Kéž by to tak pochopila i moje máma,hned by se nám spolu lépe žilo.
Není tady
Heluška napsal(a):
abych se uměla účinně bránit, nebo ještě lépe, abych dovedla konfliktům předejít a vyšla z toho středem a se vztyčenou hlavou, což se mi při mých emocích moc nedaří.
Heluško, v emocích se přece nikdy nemůžeš účinně bránit - tedy pokud nejsou hrané, ale to už je vyšší manipulátorská
Ve skutečné emoci ti nejen klesá IQ a EQ, ale vlastně nad sebou ztrácíš kontrolu, jsi naprosto bezmocná...
Každý schopný manipulátor, chce-li druhého dostat, probudí jeho emoce. Pak si s ním může dělat cokoliv...
Proto je dobré se na své emoce cíleně podívat. Prozkoumat, co je za nimi, jaké myšlenky.
Ty příjemné si nechat a těch nepříjemných se zbavit. Ono je to všechno stejně z minulosti a tu prostě nezměníš.
Jediné, co ale změnit můžeš, to jsou právě ty emoce, které se ti na vzpomínky nabalily. Dokud tam ty nepříjemné emoce jsou, nemůžeš vlastně svoje prožitky proměnit ve zkušenost a proto taky stále opakujeme stejné chyby....
Jen proto, že potlačujeme své emoce, namísto toho, abychom je nechaly plně vybuchnout, prožili si je a zbavili se tak toho, co soustavně zaneřáďuje náš energetický systém. Blokujeme si tak sami svou vlastní energii - za to fakt ta mrcha, co nám dělá naschvály, odvedla manžela, přebrala milence, ukradla lepší práci,nabourala auto, pomlouvá nás u přátel, blá blá... nemůže Ta nám to tak maximálně ukazuje.
Taky si blokujeme vlastní moudrost, protože vzpomínky jsou bolestivé a nemůžeme se k nim dostat tak, jak bychom potřebovali...
Prostě emoce se nesmí potlačovat, ty musí ven stejně jak bolavý zub. A nejlépe k odborníkovi s nimi..no stejně jako s tím zubem
Není tady
Ivule napsal(a):
Kéž by to tak pochopila i moje máma,hned by se nám spolu lépe žilo.
Neboj, RK pracují s CELÝM rodinným systémem. Když ty to uděláš dobře, projeví se to i v něm
Není tady
No právě, Pan,
nechám se lehce vyprovokovat, zbytečně, pak plácnu blbost, je to venku a brát to zpět je asi komické. Co z úst vypadne , někde čekalo na vypuštění, zbývá mi pak jen se omluvit, že jsem to měla vypustit jemněji, taktněji nebo taktičtěji. Tam bych potřebovala posílit sebekontrolu.
A je mi absolutně proti srsti, abych to byla já , kdo zneužije člověka, se kterým právě cloumají emoce, abych z něho např. vytěžila nějaké informace, nebo mu narvala šrouby do hlavy, to mi přijde manipulace nečestná, to já nemůžu. Asi teˇvnímám až takovou hraniční polohu a tím to odmítám celé. Tak to bylo spíš tak, že jsem dovolila, aby jiní těžili ze mně ve chvíli mé slabosti a pak jsem se nesnášela, že jsem jim hopla na špek.
Nedávno jsem v sobě našla hřejivý pocit, že bych s BM ráda zašla na kávu a dala řeč a klidně by u toho mohla být i jeho paní. Nic to se mnou nedělá, necítím žádné emoce, když to píšu. Ale to trvalo.....
Není tady
Heluško.
práce s emocemi by měla být VĚDOMÁ, to jest dělaná v chráněném prostředí a pod odborným vedením.
Pouštět emoce v terénu moc nedoporučuji. To se nemusí vyplatit.
O tom, že bys měla někoho zneužívat, tu nebyla řeč. To si každý musí srovnat sám se sebou, zda to dělá a proč.
Není tady
To je samozřejmě jasné, že je lépe se svěřit odbornému vedení,
a s tou manipulací mi naskočily příklady ze života, jak s milým úsměvem někteří prozkoumávají terén , aby uspokojili třeba jen svou zvědavost.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
Sahleb - Já se s Tebou nerovnám Sahleb. Neznamená,že když si chodila domů uhoněná až v devět z práce, že já nejsem uhoněná v deset dopoledne.
A navíc, já bych v práci fakt nebyla od šesti do devíti do večera.
A ještě Sahleb - je mi to uplně jedno,že nestíhám. Je mi to všechno jedno. Těším se domů.no dusi, je pravda, že v tomhle máš tolerantního zaměstnavatele, jinde bys nejspíš jela jak namydlenej blesk.
Ja mám napríklad občas v práci prestoje - mnou nezavinené - a čítať si alebo štrikovať by už klalo oči... Keďže mám browsovanie po internete v náplni práce, chvíľa na BBn sa tak nejako stratí... ale je fakt, že v poslednom čase nemám ani ten čas.
Není tady
Ja som sa dostala do kontaktu s ešte takpovediac niečím hlbším a dôkladnejším ako rodinné konštelácie (aspoň ako som ich väčšinou zažila ja), a to je havajské liečenie vzťahov. Je to podobné, ale ľudia tam majú v systéme fixné miesto, a konštelácie sa neskončia, kým nie sú aspoň ako-tak na tom mieste... Plus sa neskončia, kým je tam čo len náznak zlého pocitu... Ale to možno platí aj o DOBRÝCH rodinných konšteláciách - nie o tých masovkách v telocvičniach, kde je XY ľudí a každý systém trvá chvíľku...
Není tady
Selima napsal(a):
a konštelácie sa neskončia, kým nie sú aspoň ako-tak na tom mieste... Plus sa neskončia, kým je tam čo len náznak zlého pocitu... Ale to možno platí aj o DOBRÝCH rodinných konšteláciách
Ano, Seli, to platí o každých dobrých konstelacích
Není tady
Dobrý den,
píšu diplomovou práci na téma účinnost rodinných konstelací, ve které bych ráda zachytila zkušenosti s touto metodou. Ráda bych touto cestou oslovila lidi, kteří si plánují postavit svou první konstelaci, zda by se se mnou poté nepodělili o svůj zážitek. Chtěla bych se dozvědět, jaká pro Vás konstelace byla, zda ji vnímáte jako užitečnou atd. Výzkum bude probíhat formou krátkého rozhovoru, ať už osobně nebo například přes skype. Výzkum je samozřejmě zcela anonymní. Pokud máte zájem se podělit o svou zkušenost nebo chcete více informací, kontaktujte mě prosím buď zde na fóru nebo na email m.burdikova@seznam.cz
S díky
Martina Burdíková
Není tady