Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 10. 2012 22:30

Ivule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Hradec Králové

rodinné konstelace

Ahoj všem.
Prosím,máte někdo zkušenost s touto metodou?Pomohlo vám to se vztahy v rodině?Díky všem za názory....

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10728;133/st/19950508/e/Lukas/k/8516/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20060923/e/Matyas/k/9159/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10723;121/st/20120228/e/Krystufek/dt/6/k/4494/event.png

Není tady

#2 11. 10. 2012 22:41

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Re: rodinné konstelace

Ahoj! Mám informace jen z doslechu. Nicméně moje kamarádka dělala léta terapeutku v Bohnicích a říkala, že rodinné konstelace někomu pomůžou avšak velké spoustě lidí život zcela zničí. Říkala, že dost lidí, většinou žen se následně "klasickou" terapií léčili z následků rodinných konstelací. Prý je to metoda nebezpečná.

Jak říkám, je to informace z doslechu, nicméně kamarádka má dobré renomé, osobně ji věřím. Možná záleží na tom, kdo je dělá? Asi to bude chtít zjistit hodně informací.

Ať se daří! rock

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#3 12. 10. 2012 5:22

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak nepochybně záleží kdo to dělá. Vo tom žádná.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#4 12. 10. 2012 6:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mňa zaujali, pomohli a otvorili cestu k ďalšiemu hľadanou a skúmaniu. Ale ako už bolo povedané - úplne najdôležitejšie je, KTO ich robí (ale to je asi pravda pri všetkom), lebo je fakt, že sa dá aj dosť veľa pokaziť... plus každému vyhpvuje niečo iné. Nevie, či laik vôbec vie určiť, čo mu kto je dobrý a kto skôr uškodí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 12. 10. 2012 13:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Weath,
KAŽDÁ metoda v rukou neschopného nebo nepokorného terapeuta JE nebezpečná.
To by mohla tvá kamarádka s renomé vědět.

Osobně se setkávám s lidmi, kteří si na RK chodí léčit svá zranění zase z klasických terapii.
To si nevybereš.

Rodiné konstelace nejsou o nic nebezpečnější než třeba klasicky užívaná hypnóza nebo skupinová terapaie.
(Takový nůž taky není obecně nebezpečný, záleží jen na tom, kdo, jak a k čemu ho použije.)

Obecně vidím hlavní problém v tom, že zatímco na klasickou terapii jsou lidé ochotni chodit roky, protože to většinou platí pojišťovna, na RK jdou jednou, dvakrát a ve chvíli,kdy je jim zle a aniž by kolikrát terapeutovi poskytli zpětnou, vazbu, běží se léčit klasicky s tím, jak jim RK strašně ublížily. Takhle se ale na klasické terapii nechovají.
To je pak ale těžké.
Těžko můžeš pak řešit něco o čem vůbec nevíš...

Nu a pak renomovaní terapeuti z Bohnic šíří bludy, protože jim nestojí za to se o metodě něco osobně dozvědět.
Ještě že alespoň ten Nešpor je tam zcela normální yikes)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#6 12. 10. 2012 14:19

Weatherwax
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Weath,
KAŽDÁ metoda v rukou neschopného nebo nepokorného terapeuta JE nebezpečná.
To by mohla tvá kamarádka s renomé vědět.

Osobně se setkávám s lidmi, kteří si na RK chodí léčit svá zranění zase z klasických terapii.
To si nevybereš.

Rodiné konstelace nejsou o nic nebezpečnější než třeba klasicky užívaná hypnóza nebo skupinová terapaie.
(Takový nůž taky není obecně nebezpečný, záleží jen na tom, kdo, jak a k čemu ho použije.)

Obecně vidím hlavní problém v tom, že zatímco na klasickou terapii jsou lidé ochotni chodit roky, protože to většinou platí pojišťovna, na RK jdou jednou, dvakrát a ve chvíli,kdy je jim zle a aniž by kolikrát terapeutovi poskytli zpětnou, vazbu, běží se léčit klasicky s tím, jak jim RK strašně ublížily. Takhle se ale na klasické terapii nechovají.
To je pak ale těžké.
Těžko můžeš pak řešit něco o čem vůbec nevíš...

Nu a pak renomovaní terapeuti z Bohnic šíří bludy, protože jim nestojí za to se o metodě něco osobně dozvědět.
Ještě že alespoň ten Nešpor je tam zcela normální yikes)

Je možné, že je to šul nul a každému vyhovuje něco jiného. Můj příspěvek nebyl k odrazení od rodinných konstelací, ale k dobrému rozmyšlení si, než Ivule do něčeho řízne a k dobrému poinformování se.

Ke zkušenostem kamarádky z PL v Bohnicích z jejich storek jsem pochopila, že se jednalo o ženy, které rodinné konstelace praktikovaly léta a dle nich se řídily a potom zjistily, že mají pokafranou rodinu.

Takže pro jednoznačné shrnutí pro Ivuli, která se ptala:

a) osobní zkušenost nemám,
b) mám o tom špatné reference, ale nezpochybňuji, že minimálně na babinetu jsem četla v rámci diskuzí několik příspěvků osob, kterým to dle znění textu pomohlo, takže
c) osobně si myslím, že je důležité se o tom (a tím myslím o "obyčejné" terapii) hodně dobře poinformovat,
d) hodně dobře se poinformovat i na konkrétního člověka, který to dělá nebo ke kterému bys chtěla jít,
e) potom se rozhodnout.

Tak ať se daří! rock

Není tady

#7 12. 10. 2012 15:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Weath,
souhlas.
Osobně si myslím, že pokud někdo běhá roky na RK aniž by se něco v jeho životě zlepšilo, je závislý na svém terapeutovi - guru. A to je fakt průšvih. Pak to ale není chyba metody, ale toho, kdo ji nesoudně praktikuje a toho, kdo se nesoudně nechá oblbovat.
To je pak o etice terapeuta a ta je stejná jak v klasickém tak alternativním světě. Bohužel tam i tam jsou blbci.

Rodinné konstelace, dobře vedené, dovedou hodně pomoci.
Špatně vedené dovedou hodně ublížit.
Osobně si myslím, že to není metoda vhodná pro řešení aktuálně bolestivých věcí, naprosto se nehodí pro silně restimulovaného člověka.
Naopak je moc dobrá pro pochopení souvislostí, rodových "tabu" a zvyklostí, přenášení rodových vzorců a procítění lásky, která je v rodě vždy přítomna, jen není na první pohled vždy patrná....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#8 13. 10. 2012 22:08

Ivule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Hradec Králové

Děkuji všem,klidně pište dál....určitě přivítám i osobní zkušenost,třeba i v SZ,pokud o tom nechcete psát tady.Já o tomto uvažuji,dlouhodobě mám potíže v rodině,chci pochopit a smířit se,třeba i pomoci,ale hlavně ulevit.Pokud se rozhoupu,napíšu,jak to dopadlo.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10728;133/st/19950508/e/Lukas/k/8516/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20060923/e/Matyas/k/9159/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10723;121/st/20120228/e/Krystufek/dt/6/k/4494/event.png

Není tady

#9 13. 10. 2012 22:16

Weatherwax
♥♥♥----

Ivule napsal(a):

Děkuji všem,klidně pište dál....určitě přivítám i osobní zkušenost,třeba i v SZ,pokud o tom nechcete psát tady.Já o tomto uvažuji,dlouhodobě mám potíže v rodině,chci pochopit a smířit se,třeba i pomoci,ale hlavně ulevit.Pokud se rozhoupu,napíšu,jak to dopadlo.

Estli půjdeš, tak dej vědět, jaké to bylo a jak to dopadlo. smile

rock

Není tady

#10 14. 10. 2012 1:35

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Já mám s RK velmi dobré zkušenosti, pokaždé mi to  dalo  hodně podnětů k dalšímu hloubání odkud kam , s kým a jak vlastně životem jdu.
A fakt nemá cenu s každým prdem běžet k terapeutovi, ten může pomoci najít cestu, ale jít už musíme každý sám.

Některé skutečnosti jsem tajila i sama před sebou, ale ony mršky  odněkud vylezly na světlo boží. Tak jsem v roli jiné ženy vlastně vyčistila a přijala důležité události mého života, pochopila jsem jakou váhu má rodina jako uskupení lidí, což jsem v rámci výchozí mé rodiny nedoceňovala a nerespektovala.  Ani teď sice nepatřím k lidem  typu" na mou rodinu mi nešahej!!" , nejsem zametač  pod koberec, ale posunulo mě to hodně.
RK jsem si pořešila vztah ke kolegyni.
Mám takovou zkušenost: objeví se problém, se kterým si už vážně neumím poradit sama, zajdu za Irčou Swaczynovou, kterou znám dýl, než začala s různými technikami, povím , co mě trápí, ona vezme kyvadélko, nebo mi vezme ruce a svalovým testem vytestuje prioritu témat i vhodnou techniku, podle potřeby je pak kombinuje. A to mi vyhovuje

Takže já na konstelace nedám dopustit i když jsem jen jednou viděla pracovat někoho jiného, nežli Irču. Neviděla jsem na jejich RK nadměrné emotivní projevy, nějaké vrhání se na zem, každý terapeut si to vede po svém.

Není tady

#11 14. 10. 2012 14:23

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Heluška napsal(a):

Mám takovou zkušenost: objeví se problém, se kterým si už vážně neumím poradit sama, zajdu za Irčou Swaczynovou, kterou znám dýl, než začala s různými technikami, povím , co mě trápí, ona vezme kyvadélko, nebo mi vezme ruce a svalovým testem vytestuje prioritu témat i vhodnou techniku, podle potřeby je pak kombinuje.

To je vazne mozne? lol

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#12 14. 10. 2012 15:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb, proč se vysmíváš něčemu, o čem toho asi moc nevíš, nepřipadá ti to v tvým věku hloupé ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#13 14. 10. 2012 15:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Heluška - věřím tomu, avšak bych řekla,že nejdůležitější na tom je, že Irče plně důvěřuješ. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#14 14. 10. 2012 15:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lollollol dusičko

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#15 14. 10. 2012 15:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

lollollol dusičko

Pavli - čemu se směješ? Jak si mě pochopila prosím Tě. Vysvětli.

Není tady

#16 14. 10. 2012 15:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pochňápla jsem to normálně, neboj wink jen jak jsem to četla, přišla mi ta věta taková jako krkolomná, prostě mi to na to první přečtení přišlo směšný, neber to ve zlým.

Není tady

#17 14. 10. 2012 15:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

pochňápla jsem to normálně, neboj wink jen jak jsem to četla, přišla mi ta věta taková jako krkolomná, prostě mi to na to první přečtení přišlo směšný, neber to ve zlým.

Jsem jí překombinovala. Já jsem napsala větu, a pak jsem ještě dopisovala dovnitř věty.
Chtěla jsem prostě říct, když se věří, dějou se zázraky.
Jako třeba u nás doma. Babička, mamka i já, věříme na "skleničku". Prostě když se hledá nějaká věc doma, obrátí se sklenička s myšlenkou na tu věc. A pak se hledá, a najde se. Už i manžel i kluci říkaj,že to funguje. Dneska dopoledne hledala Marky nůžky, a říkala, jdu obrátit skleničku.

Není tady

#18 14. 10. 2012 16:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já nevím, jestli tohle o čem mluví heluška je na stejným principu, jako tvoje sklenička. samozřejmě že věřit té paní musí, těžko půjdeš řešit nějáké tvoje problémy s někým, kdo ti od první chvíle nesedí a nemáš k němu důvěru.
ale myslím, že to o čem píše, fungovat může, podvědomí si myslím neošidíš a svaly, nebo jak to měří, klidně můžou reagovat, proč ne. nikdy jsem to nezkoušela, ale nezatracovala bych to.

Upravil(a) PPavlaa (14. 10. 2012 16:12)

Není tady

#19 14. 10. 2012 19:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

sahleb, proč se vysmíváš něčemu, o čem toho asi moc nevíš, nepřipadá ti to v tvým věku hloupé ?

Ja se nevysmivam, ja se smeju.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#20 14. 10. 2012 19:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a proč se směješ ? zkoušelas to někdy ?

Není tady

#21 14. 10. 2012 19:14

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

a proč se směješ ? zkoušelas to někdy ?

Kyvadelko na psychicke problemy jsem nezkousela, neznam to a nechci to zkouset.  Ja se tomu smeju, no.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#22 14. 10. 2012 19:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jiní na to věří a pokud jim to pomáhá, proč ne. mně zase přijde divný, že se tomu někdo směje, vůbec dneska, kdy to není zase tak nic mimořádnýho.

Není tady

#23 14. 10. 2012 19:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A proto jsem psala o té skleničce. Kdo nevyzkouší, nevěří, nepochopí a taky se může smát. Jako Sahleb třeba. vissla

Není tady

#24 14. 10. 2012 19:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jak že to děláš s tou skleničkou ? někdy to zkusím.

Není tady

#25 14. 10. 2012 19:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Hledám věc. Přijdu ke kredenci, vezmu do ruky skleničku (jedno jakou) a říkám si, prosím, pomoz mi najít (pojmenuju konkrétně tu věc) a myslím na ni. A skleničku obrátím a nechám ji na tom samém místě jak je,akorát obrácenou. No a pak jdu hledat. Fakt zázračný, vždycky najdu. Pak když věc najdu, jdu obrátit skleničku do původní pozice a poděkuju

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí