|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Máte prosím některá zkušenost s polohou mimča koncem pánevním? Podstoupily jste otočení vnějšími hmaty, zkoušely cvičit a jak to nakonec dopadlo - přirozený porod nebo císařský řez? Díky za jakékoli info.
Ano, mám s tím zkušenost, už jsem to tady popisovala v jednom příspěvku.Moje první dcerka byla v poloze koncem pánevním od 29.týdne a přestože jsem doufala, že se otočí, tak už tak zůstala.Doktor mi řekl, že pokud miminko není příliš velké, rodí se přirozeně ,jinak dělají císaře.Mně určili podle UZV odhad hmotnosti 3 dny před porodem na 2,90 kg, nakonec měla 3,40.
Druhá dcerka byla také v poloze KP, ale ve 32. týdnu se naštěstí otočila správně a už takhle zůstala. Druhý porod mi přišel snadnější, ale ono se to tvrdí všeobecně, že podruhé to jde snáz.
Moje dcera byla také koncem pánevním,ale přišlo se na to až v porodnici takže šance na otočení žádná.
zkoušel se vaginální porod,ale dcera nesestupovala tak nakonec udělali císaře i když vážila 3100g.
Je fakt,že většina těchto poloh končí císařským řezem. 
Není tady
Moje kamarádka tento týden porodila císařem chlapečka. Že se neotočil věděli doktoři už od 30 tt a ani ji nenavrhli nějaké cvičení, hmaty nic. Taky jsem se divila, ale "mrňousek" měl nakonec 4 kg, tak byla ráda za císaře.
Není tady
Ahoj.já také rodila císařem,protože moje dcera byla v poloze KP po celolu dobu těhotenství,protože mám přepážku v děloze.Doktorka mi dala na výběr zda chci rodit přirozeně nebo císařem,ale doporučila mi spíše císař,kvůli bezpečí miminka.Odhadovali váhu mimča na 2,5kg a malá měla nakonec 3,35kg.TAk zdraví mimčovi i tobě.
Není tady
Nino, ja zkusenost mam, ale zatim take jen v prubehu tehotenstvi. Jsem ted ve 28. tydnu a pri kontrole ve 27. mi doktor rekl, ze miminko je v poloze KP a pokud se do priste neotoci, budeme s tim muset zacit neco delat. Ja se modlim, at ne cisar, nejen, ze se operace desim (porodu se ani tak moc nedesim, jak se rika - kdyz to jde tam, musi to i ven), ale take se mi vsechny jizvy spatne hoji, a ja jsem vzdy byla pysna na sve ploche brisko, kdyz ty nohy jsou tak oplacane. No nic. Jen doufam, ze se mimi uvoli a otoci, o vikendu sebou mlelo tolik, ze bych rekla, ze se otocilo. No uvidim na kontrole pristi tyden (ve 29. tydnu).
Není tady
Ahoj a děkuji všem za zkušenosti. Jsem na začátku 37tt, takže na samovolné otočení už ani já, ani doktoři nevěří. V porodnici mi nabízí zkusit otočení, o kterém se vyjádřili, že to možnost, jak se vyhnout komplikacím u porodu, pokud se otočení podaří, ale můj ošetřující gynekolog se tváří, že se to od války nedělá
) Mládě mělo v 36tt cca 2,6kg, takže drobek asi nebude. Když to nepůjde jinak, stejně skončím u císaře a nebudu první ani poslední, žejo. Mějte se Nina

Nino já jsem slyšela že se jim většinou to miminko stejně otočit nepodaří...
Není tady
Moje první dítě bylo od 28.týdne KP, bylo to rizikové těhotenství a musela jsem až do 40.týdne ležet. Lékaři mě uklidňovali, že se může ještě několikrát otočit, ale nic. Měla jsem štěstí, že jsem rodila ve velké porodnici a nechali mě rodit přiroreně, ve stejnou dobu rodila moje kamarádka v jiné, menší porodnici a tam KP dělali automaticky císařem. Moje další dvě těhotenství byla bez komplikací, obě děti hlavičkou. Poslední dítě však bylo v poloze KP, byla jsem už v 31.týdnu a pořád žádná změna. Měla jsem obavy, že mě nenechají rodit přirozeně, taky jsem už bylla o dost starší, než u prvního dítěte. Napadlo mě, že musím udělat něco zásadního, nějaký pohyb. Říkala jsem si, že když jsem u prvního dítěte pořád ležela, tak nemělo šanci se přetočit. Vymyslela jsem si výšlap na kopec, který je asi 900mnm. Šli jsme tedy s manželem a dětmi na celodení výlet. Při cestě nazpátek, tedy z kopce dolů jsem cítila zvláštní pohyby, takové jsem nikdy předtím neměla. Hned v pondělí jsem byla u své dr. a ta mi potvrdila, že se děťátko otočilo, měla jsem velkou radost. Nikdy jsem o tom nikomu neříkala. Jsem přesvědčená o tom, že změny můžeme dosáhnout nějakým pohybem, dlouhou procházkou atd...Snad svou zkušeností někomu pomohu.Zuzanka
Není tady