18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte prosím některá zkuenost s polohou mimča koncem pánevním? Podstoupily jste otočení vnějími hmaty, zkouely cvičit a jak to nakonec dopadlo - přirozený porod nebo císařský řez? Díky za jakékoli info.
Ano, mám s tím zkuenost, u jsem to tady popisovala v jednom příspěvku.Moje první dcerka byla v poloze koncem pánevním od 29.týdne a přestoe jsem doufala, e se otočí, tak u tak zůstala.Doktor mi řekl, e pokud miminko není příli velké, rodí se přirozeně ,jinak dělají císaře.Mně určili podle UZV odhad hmotnosti 3 dny před porodem na 2,90 kg, nakonec měla 3,40.
Druhá dcerka byla také v poloze KP, ale ve 32. týdnu se natěstí otočila správně a u takhle zůstala. Druhý porod mi přiel snadnějí, ale ono se to tvrdí veobecně, e podruhé to jde snáz.
Moje dcera byla také koncem pánevním,ale přilo se na to a v porodnici take ance na otočení ádná.
zkouel se vaginální porod,ale dcera nesestupovala tak nakonec udělali císaře i kdy váila 3100g.
Je fakt,e větina těchto poloh končí císařským řezem.
Není tady
Moje kamarádka tento týden porodila císařem chlapečka. e se neotočil věděli doktoři u od 30 tt a ani ji nenavrhli nějaké cvičení, hmaty nic. Taky jsem se divila, ale "mrňousek" měl nakonec 4 kg, tak byla ráda za císaře.
Není tady
Ahoj.já také rodila císařem,protoe moje dcera byla v poloze KP po celolu dobu těhotenství,protoe mám přepáku v děloze.Doktorka mi dala na výběr zda chci rodit přirozeně nebo císařem,ale doporučila mi spíe císař,kvůli bezpečí miminka.Odhadovali váhu mimča na 2,5kg a malá měla nakonec 3,35kg.TAk zdraví mimčovi i tobě.
Není tady
Nino, ja zkusenost mam, ale zatim take jen v prubehu tehotenstvi. Jsem ted ve 28. tydnu a pri kontrole ve 27. mi doktor rekl, ze miminko je v poloze KP a pokud se do priste neotoci, budeme s tim muset zacit neco delat. Ja se modlim, at ne cisar, nejen, ze se operace desim (porodu se ani tak moc nedesim, jak se rika - kdyz to jde tam, musi to i ven), ale take se mi vsechny jizvy spatne hoji, a ja jsem vzdy byla pysna na sve ploche brisko, kdyz ty nohy jsou tak oplacane. No nic. Jen doufam, ze se mimi uvoli a otoci, o vikendu sebou mlelo tolik, ze bych rekla, ze se otocilo. No uvidim na kontrole pristi tyden (ve 29. tydnu).
Není tady
Ahoj a děkuji vem za zkuenosti. Jsem na začátku 37tt, take na samovolné otočení u ani já, ani doktoři nevěří. V porodnici mi nabízí zkusit otočení, o kterém se vyjádřili, e to monost, jak se vyhnout komplikacím u porodu, pokud se otočení podaří, ale můj oetřující gynekolog se tváří, e se to od války nedělá) Mládě mělo v 36tt cca 2,6kg, take drobek asi nebude. Kdy to nepůjde jinak, stejně skončím u císaře a nebudu první ani poslední, ejo. Mějte se Nina
Nino já jsem slyela e se jim větinou to miminko stejně otočit nepodaří...
Není tady
Moje první dítě bylo od 28.týdne KP, bylo to rizikové těhotenství a musela jsem a do 40.týdne leet. Lékaři mě uklidňovali, e se můe jetě několikrát otočit, ale nic. Měla jsem těstí, e jsem rodila ve velké porodnici a nechali mě rodit přiroreně, ve stejnou dobu rodila moje kamarádka v jiné, mení porodnici a tam KP dělali automaticky císařem. Moje dalí dvě těhotenství byla bez komplikací, obě děti hlavičkou. Poslední dítě vak bylo v poloze KP, byla jsem u v 31.týdnu a pořád ádná změna. Měla jsem obavy, e mě nenechají rodit přirozeně, taky jsem u bylla o dost starí, ne u prvního dítěte. Napadlo mě, e musím udělat něco zásadního, nějaký pohyb. Říkala jsem si, e kdy jsem u prvního dítěte pořád leela, tak nemělo anci se přetočit. Vymyslela jsem si výlap na kopec, který je asi 900mnm. li jsme tedy s manelem a dětmi na celodení výlet. Při cestě nazpátek, tedy z kopce dolů jsem cítila zvlátní pohyby, takové jsem nikdy předtím neměla. Hned v pondělí jsem byla u své dr. a ta mi potvrdila, e se děátko otočilo, měla jsem velkou radost. Nikdy jsem o tom nikomu neříkala. Jsem přesvědčená o tom, e změny můeme dosáhnout nějakým pohybem, dlouhou procházkou atd...Snad svou zkueností někomu pomohu.Zuzanka
Není tady