18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphné napsal(a):
KALIK napsal(a):
heleno, ano, kadý si musí zváit, jestli ty alternativy jsou a nebo ne, kadý si musí zváit, jestli musí jíst tuny odpadků nebo ne a dnes si musí zejména zváit, jestli má alespoň na ty odpadky peníze. Nějaké objídění města (dokonce autem) je pro ně mnohdy nemyslitelné.
Kaliku, kdy se rozhlídne kolem sebe, uvidí spoustu lidí s nadváhou. Čili preferují mnoství před kvalitou. Ne vichni, ale často jo. Mení mnoství kvalitní potraviny vyjde finančně skoro nastejno jako větí mnoství té méně kvaliní....a pak tu taky máme různé choroby, od cukrovky, přes cévní, potíe s cholesterolem a podobně, které mají dost úzkou souvislost se slkadbou jídelníčku.
Ten chleba jde celkem snadno úpéct, je dobrý (dostane se i v práku, docela dobrý mají například v Lidlu) a cenově stejný, moná i levnějí....jen je pohodlnějí ho koupit.
Je to hlavně o zodpovědnosti kadého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem e je to drahé, nedostupné, koda času a podobně jsou často jen výmluvy.
řekni tohle pubertákovi. na posezení sní např. 1/2 iky chleba
Není tady
Daphné napsal(a):
KALIK napsal(a):
heleno, ano, kadý si musí zváit, jestli ty alternativy jsou a nebo ne, kadý si musí zváit, jestli musí jíst tuny odpadků nebo ne a dnes si musí zejména zváit, jestli má alespoň na ty odpadky peníze. Nějaké objídění města (dokonce autem) je pro ně mnohdy nemyslitelné.
Kaliku, kdy se rozhlídne kolem sebe, uvidí spoustu lidí s nadváhou. Čili preferují mnoství před kvalitou. Ne vichni, ale často jo. Mení mnoství kvalitní potraviny vyjde finančně skoro nastejno jako větí mnoství té méně kvaliní....a pak tu taky máme různé choroby, od cukrovky, přes cévní, potíe s cholesterolem a podobně, které mají dost úzkou souvislost se slkadbou jídelníčku.
Ten chleba jde celkem snadno úpéct, je dobrý (dostane se i v práku, docela dobrý mají například v Lidlu) a cenově stejný, moná i levnějí....jen je pohodlnějí ho koupit.
Je to hlavně o zodpovědnosti kadého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem e je to drahé, nedostupné, koda času a podobně jsou často jen výmluvy.
není to tak jednoznačné. je to i tím, e kupují nekvalitní potraviny, které ( bohuel dost často - jak víme z různých testů) s potravinou nemají moc společné. a tyto "produkty " tělo hodně zanáí a usazuje se v těle, protoe ho nedokáe zpracovat.
Není tady
co to znamená i po tejdnu k jídlu?
Přesně to "k jídlu" - tedy chleba, kterej se nedrolí, nezkysne, neplesniví... pořád je dobrej, nanejvej není tak měkkej, jako byl první, druhej den - ale já třeba miluju topinky, který z čerstvýho chleba neudělá.
kteří prostě nevolí mezi lepím a horím, ale mezi jídlem a bez jídla
Kaliku, nesna se argumentovat tím, e bliní hladoví - pokud tedy nehovoříme o cizích zemích.
končím dlouho po 17, kdy u mají i trhy zavřeno
Hele, trnice v Holeovicích má od ponděla do soboty otevřeno do 20.00 hodin. Ale kdy tobě se nechce vozit nákup metrem...
Upravil(a) helena (18. 10. 2012 11:20)
Není tady
agewa napsal(a):
helena napsal(a):
Jene mluví o Praze. Já bydlím 30km od ní.
agewo, jestli se nemejlím, tak zrovna ty jezdí do Prahy do práce. Autem.
Pokud jsem si tě spletla s někým jiným, tak se omlouvám.ano jezdím, na kraj prahy, pak metrem, tramvají . A věř mi, rozhodně se mi nechce objízdět Prahu a hledat , kde jsou trhy z bedničkama, pak je vozit jetě po Praze metrem.
A končím dlouho po 17, kdy u mají i trhy zavřeno .Dp prahy přijedu před 6.30 to zase jetě otevřeno nemají.
Ano, to bývá někdy problém, ségra toho jejich řezníka větinou taky nestihne, má do esti,ale u před tím má to nejlepí vyprodáno, o víkendu neprodává.
Není tady
helena napsal(a):
co to znamená i po tejdnu k jídlu?
Přesně to "k jídlu" - tedy chleba, kterej se nedrolí, nezkysne, neplesniví... pořád je dobrej, nanejvej není tak měkkej, jako byl první, druhej den - ale já třeba miluju topinky, který z čerstvýho chleba neudělá.
kteří prostě nevolí mezi lepím a horím, ale mezi jídlem a bez jídla
Kaliku, nesna se argumentovat tím, e bliní hladoví - pokud tedy nehovoříme o cizích zemích.
končím dlouho po 17, kdy u mají i trhy zavřeno
Hele, trnice v Holeovicích má od ponděla do soboty otevřeno do 20.00 hodin. Ale kdy tobě se nechce vozit nákup metrem...
má pravdu z holeovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce.
Není tady
z holeovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce
Odpus stařence, e pomaleji chápe - ale proč bys tam nemohla například jednou tejdně dojet tím autem?
Pokud tedy o čerstvý zboí fakt stojí a jen nehledá výmluvy proč ho vlastně nemůe nakupovat
Upravil(a) helena (18. 10. 2012 11:59)
Není tady
KALIK napsal(a):
holcina napsal(a):
Kaliku, ale to je snad jasné, e za kvalitu se platí. Nákupy u soukromníků mě určitě přijdou drá, ale protoe nesnáím markety tak mě to něco stojí. je jasné, e řetězce mají levnějí zboí, protoe ho prodají mnohem víc - hlavně e si pak lidi stěují na nekvalitu. nevěřím, e se nedá v různých koutech republiky nakupovat od českých výrobců. Taky to nemám ve pod nosem a musím si pro zboí zajet. Tak neříkej, e lidi nemůou nic dělat, to je chabá výmluva
A teď si představ, e si mnozí prostě nemohou dovolit kvalitnějí výrobky, protoe na ně nemají. Nebo si je z časových důvodů nemohou obstarat a objet půlku města atd. Nikde jsem netvrdil, e není moné najít alternativy, ale e ty alternativy nemusí být prostě výhodné a nejsou tudí alternativami. Neříkal jsem, e lidi nemůou nic dělat.
Nevím kde ije, ale neznám lidi, kteří nemají na jídlo. A ono nakonec tě ten nákup u zemědělce vyjde levněji. A psal jsi, e lidi nemůou nic změnit, leda stát a to je podle mě nesmysl. Platí to právě naopak, kdyby kadý začal od sebe za chvíli to můou řetězce zabalit. Ale pohodlnost vítězí
Není tady
helena napsal(a):
z holeovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce
Odpus stařence, e pomaleji chápe - ale proč bys tam nemohla například jednou tejdně dojet tím autem?
Pokud tedy o čerstvý zboí fakt stojí a jen nehledá výmluvy proč ho vlastně nemůe nakupovat
nejezdím po Praze. Bojím se a nevyznám se , Praha je pro mějako řidiče nepřehledná, zmatečná . Větinou to dopadlo tak, e jsem skončila v naprosto jiné jednosměrce, v jiném odbočovacím pruhu. Cesta od bývalé práce do nemocnice ( vyzvedávala jsem tam nějaké papíry) autem prý 5min. mě trvala 40 min a stejně jsem nedojela kam potřebuji.
Jedu na kraj prahy, tak auto odstavím a po Praze městskou.
Není tady
Ano agewo... u tomu rozumím.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. A ty jich má přehrel...
Není tady
holcina napsal(a):
KALIK napsal(a):
holcina napsal(a):
Kaliku, ale to je snad jasné, e za kvalitu se platí. Nákupy u soukromníků mě určitě přijdou drá, ale protoe nesnáím markety tak mě to něco stojí. je jasné, e řetězce mají levnějí zboí, protoe ho prodají mnohem víc - hlavně e si pak lidi stěují na nekvalitu. nevěřím, e se nedá v různých koutech republiky nakupovat od českých výrobců. Taky to nemám ve pod nosem a musím si pro zboí zajet. Tak neříkej, e lidi nemůou nic dělat, to je chabá výmluva
A teď si představ, e si mnozí prostě nemohou dovolit kvalitnějí výrobky, protoe na ně nemají. Nebo si je z časových důvodů nemohou obstarat a objet půlku města atd. Nikde jsem netvrdil, e není moné najít alternativy, ale e ty alternativy nemusí být prostě výhodné a nejsou tudí alternativami. Neříkal jsem, e lidi nemůou nic dělat.
Nevím kde ije, ale neznám lidi, kteří nemají na jídlo. A ono nakonec tě ten nákup u zemědělce vyjde levněji. A psal jsi, e lidi nemůou nic změnit, leda stát a to je podle mě nesmysl. Platí to právě naopak, kdyby kadý začal od sebe za chvíli to můou řetězce zabalit. Ale pohodlnost vítězí
Je spousta lidi co nemaji na jidlo.Par jich vidim denne v obchode,kdy si prijdou pro 5 dkg junioru,kdyz dam 7 dkg,uz pocitaji mince u pultu.
Ma kamaradka ma obchod se zdravou vyzivou.Je fakt,ze treba pohanka,sezam a ja nevim co jeste bych stejne nekoupila i kdybych na to mela.Ale treba me u ni vyhovuje kureci maso s farmy.Cenove je podobne treba jako u nas v markeru za kilo.Ale treba kureci 2 stehna vyjdou na 100 kc ,protoze jsou velke takze to koupim velice zridka,protoze pro nas je to drahe.Zvlast,kdyz si mohu u nas v markeru koupit maso s 50% slevou,kdyz ten den konci zaruka.
Není tady
agewa napsal(a):
Daphné napsal(a):
KALIK napsal(a):
Je to hlavně o zodpovědnosti kadého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem e je to drahé, nedostupné, koda času a podobně jsou často jen výmluvy.řekni tohle pubertákovi. na posezení sní např. 1/2 iky chleba
Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.Chleba ktery se neproda se totiz vraci zpatky do pekaren a co myslis,ze tam s nim delaji.....Navic ten chleba se nevraci treba hned,ale i po skoro tydnu....
Není tady
erem, zrovna pohanka nepatří mezi jídla, které by si nemohli lidi dovolit:-) nevím jak by do chleba v práku dostali namletý starý chleba, asi nějaká kooperace. Ona existuje i chlebová mouka, tam se taky mele chleba? :-)
Není tady
Ale treba kureci 2 stehna vyjdou na 100 kc ,protoze jsou velke takze to koupim velice zridka,protoze pro nas je to drahe.
Ze dvou stehen, pokud jsou opravdu velká, udělám v pohodě dvě různý jídla pro dva lidi... moná i tři.
Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.
No tak si nekoupím "práek", ale zadělám z normální mouky, ne? V čem je problém?
Není tady
holcina napsal(a):
erem, zrovna pohanka nepatří mezi jídla, které by si nemohli lidi dovolit:-) nevím jak by do chleba v práku dostali namletý starý chleba, asi nějaká kooperace. Ona existuje i chlebová mouka, tam se taky mele chleba? :-)
To ja nevim jestli se tam mele ,ale co my vime co tam vsechno primelou.
O te pohance jsem psala,protoze ja takovy druh jidla rozhodne nemusim...
Není tady
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
Daphné napsal(a):
Je to hlavně o zodpovědnosti kadého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem e je to drahé, nedostupné, koda času a podobně jsou často jen výmluvy.řekni tohle pubertákovi. na posezení sní např. 1/2 iky chleba
Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.Chleba ktery se neproda se totiz vraci zpatky do pekaren a co myslis,ze tam s nim delaji.....Navic ten chleba se nevraci treba hned,ale i po skoro tydnu....
Soudím, e směs v Lidlu je z Německa, značka Rivercote, mají různé druhy....nevěřím tomu, e by pekárna znova pouívala namletý chleba do takovéhle směsi.
Není tady
Daphné napsal(a):
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
řekni tohle pubertákovi. na posezení sní např. 1/2 iky chlebaJak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.Chleba ktery se neproda se totiz vraci zpatky do pekaren a co myslis,ze tam s nim delaji.....Navic ten chleba se nevraci treba hned,ale i po skoro tydnu....
Soudím, e směs v Lidlu je z Německa, značka Rivercote, mají různé druhy....nevěřím tomu, e by pekárna znova pouívala namletý chleba do takovéhle směsi.
Ale jedna paní povídala:-)))
Není tady
eremuruss napsal(a):
No vidí, Erem, o tom to je. Třeba si dá radi buřtíka nebo ten junior ne nastavovanou kai s pohankou. A si kadý jí, co chce a kolik chce, ejo. Jíst kvalitně se ale dá i poměrně levně. Je to o skladbě jídelníčku, podílu zeleniny, ryb,kvalitního tuku, kvalitních mléčných výrobků...a tak. Příklad: pokud má opravdové mléko (mlékomaty se prý zase ruí pro nedostatek zájmu ), je domácí jogurt brnkačka, spolu s domácím demem celkem dobrota, kefír taky...
Upravil(a) Daphné (18. 10. 2012 13:37)
Není tady
Daphné napsal(a):
eremuruss napsal(a):
No vidí, Erem, o tom to je. Třeba si dá radi buřtíka nebo ten junior ne nastavovanou kai s pohankou. A si kadý jí, co chce a kolik chce, ejo. Jíst kvalitně se ale dá i poměrně levně. Je to o skladbě jídelníčku, podílu zeleniny, ryb,kvalitního tuku, kvalitních mléčných výrobků...a tak. Příklad: pokud má opravdové mléko (mlékomaty se prý zase ruí pro nedostatek zájmu ), je domácí jogurt brnkačka, spolu s domácím demem celkem dobrota, kefír taky...
A za hubičku. Take to co tady čtu jsou jen výmluvy
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Tohle je dobrej odkaz
Není tady
helena napsal(a):
Ano agewo... u tomu rozumím.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. A ty jich má přehrel...
jojo
jene já a tak moc nemluvila zrovna o sobě, ale o mých spoluobčanech z vesnice.
Není tady
Kdy neví, tak by ses k tomu vůbec neměla vyjadřovat.
To je to samý, jako bych napsala, e "si myslím", e dělá něco oklivýho. Sice "to ja nevim", ale "co my vime ", co vechno dělá...
Jasně - radi kdovíjak starý maso, protoe je za půl ceny.
Není tady
helena napsal(a):
Kdy neví, tak by ses k tomu vůbec neměla vyjadřovat.
To je to samý, jako bych napsala, e "si myslím", e dělá něco oklivýho. Sice "to ja nevim", ale "co my vime ", co vechno dělá...
Jasně - radi kdovíjak starý maso, protoe je za půl ceny.
pohanku a dalí obiloviny musí umět udělat. A taky si umět vybrat .
já třeba ráda kus- kus. Mám jen jednu firmu od které mi chutná a dobře se zpracovává.
Není tady
Kuřecí prsa taky musí umět udělat aby nechutnaly pořád stejně hnusně:-))
Není tady
Kde já to jen slyel, e kdo nemá chleba, a jí koláče?
e neznáte lidi, kteří i u nás hladoví, neznamená, e takoví nejsou. Z velké části tu bídu drí na uzdě sociální systém a díky bohu za něj. e znáte lidi s nadváhou a hned víte, e je to ze patných potravin, to obdivuji. Taky bych si přál ten dar vevědoucnosti. Jistě, jsou tací, co jsou tlustí, protoe erou ve ve velkém mnoství, tučné, sladké a nehejbou se. To vak neznamená, e nejsou lidi, kteří mají prostě predispozice k tlouce atd. Troku víc empatie by určitě neukodilo nikomu, na to se neumírá. To spí na nedostatek.
Není tady
Jetě takové jedno pořekadlo. Sytý hladovému nevěří...
Není tady