Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 18. 10. 2012 11:10

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kvalita nekvalita,bio nebio

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

heleno, ano, každý si musí zvážit, jestli ty alternativy jsou a nebo ne, každý si musí zvážit, jestli musí jíst tuny odpadků nebo ne a dnes si musí zejména zvážit, jestli má alespoň na ty odpadky peníze. Nějaké objíždění města (dokonce autem) je pro ně mnohdy nemyslitelné.

Kaliku, když se rozhlídneš kolem sebe, uvidíš spoustu lidí s nadváhou. Čili preferují množství před kvalitou. Ne všichni, ale často jo. Menší množství kvalitní potraviny vyjde finančně skoro nastejno jako větší množství té méně kvaliní....a pak tu taky máme různé choroby, od cukrovky, přes cévní, potíže s cholesterolem a podobně, které mají dost úzkou souvislost se slkadbou jídelníčku.
Ten chleba jde celkem snadno úpéct, je dobrý (dostane se i v prášku, docela dobrý mají například v Lidlu) a cenově stejný, možná i levnější....jen je pohodlnější ho koupit.
Je to hlavně o zodpovědnosti každého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem smile Že je to drahé, nedostupné, škoda času a podobně jsou často jen výmluvy.

big_smile řekni tohle pubertákovi. na posezení sní např. 1/2 šišky chleba

Není tady

#52 18. 10. 2012 11:12

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

heleno, ano, každý si musí zvážit, jestli ty alternativy jsou a nebo ne, každý si musí zvážit, jestli musí jíst tuny odpadků nebo ne a dnes si musí zejména zvážit, jestli má alespoň na ty odpadky peníze. Nějaké objíždění města (dokonce autem) je pro ně mnohdy nemyslitelné.

Kaliku, když se rozhlídneš kolem sebe, uvidíš spoustu lidí s nadváhou. Čili preferují množství před kvalitou. Ne všichni, ale často jo. Menší množství kvalitní potraviny vyjde finančně skoro nastejno jako větší množství té méně kvaliní....a pak tu taky máme různé choroby, od cukrovky, přes cévní, potíže s cholesterolem a podobně, které mají dost úzkou souvislost se slkadbou jídelníčku.
Ten chleba jde celkem snadno úpéct, je dobrý (dostane se i v prášku, docela dobrý mají například v Lidlu) a cenově stejný, možná i levnější....jen je pohodlnější ho koupit.
Je to hlavně o zodpovědnosti každého člověka za sebe a za své zdraví, za to, co mu projde traktem smile Že je to drahé, nedostupné, škoda času a podobně jsou často jen výmluvy.

není to tak jednoznačné. je to i tím, že kupují nekvalitní potraviny, které ( bohužel dost často - jak víme z různých testů) s potravinou nemají moc společné. a tyto "produkty " tělo hodně zanáší a usazuje se v těle, protože ho nedokáže zpracovat.

Není tady

#53 18. 10. 2012 11:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

co to znamená i po tejdnu k jídlu?
Přesně to "k jídlu" - tedy chleba, kterej se nedrolí, nezkysne, neplesniví... pořád je dobrej, nanejvejš není tak měkkej, jako byl první, druhej den - ale já třeba miluju topinky, který z čerstvýho chleba neuděláš.

kteří prostě nevolí mezi lepším a horším, ale mezi jídlem a bez jídla
Kaliku, nesnaž se argumentovat tím, že bližní hladoví - pokud tedy nehovoříme o cizích zemích.

končím dlouho po 17, kdy už mají i trhy zavřeno
Hele, tržnice v Holešovicích má od ponděla do soboty otevřeno do 20.00 hodin. Ale když tobě se nechce vozit nákup metrem...

Upravil(a) helena (18. 10. 2012 11:20)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#54 18. 10. 2012 11:25

Ziki
♥♥♥♥♥--

agewa napsal(a):

helena napsal(a):

Jenže mluvíš o Praze. Já bydlím 30km od ní.
agewo, jestli se nemejlím, tak zrovna ty jezdíš do Prahy do práce. Autem.
Pokud jsem si tě spletla s někým jiným, tak se omlouvám.

ano jezdím, na kraj prahy, pak metrem, tramvají . A věř mi, rozhodně se mi nechce objízdět Prahu a hledat , kde jsou trhy z bedničkama, pak je vozit ještě po Praze metrem.
A končím dlouho po 17, kdy už mají i trhy zavřeno .Dp prahy přijedu před 6.30 to zase ještě otevřeno nemají.

Ano, to bývá někdy problém, ségra toho jejich řezníka většinou taky nestihne, má do šesti,ale už před tím má to nejlepší vyprodáno, o víkendu neprodává.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#55 18. 10. 2012 11:46

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

co to znamená i po tejdnu k jídlu?
Přesně to "k jídlu" - tedy chleba, kterej se nedrolí, nezkysne, neplesniví... pořád je dobrej, nanejvejš není tak měkkej, jako byl první, druhej den - ale já třeba miluju topinky, který z čerstvýho chleba neuděláš.

kteří prostě nevolí mezi lepším a horším, ale mezi jídlem a bez jídla
Kaliku, nesnaž se argumentovat tím, že bližní hladoví - pokud tedy nehovoříme o cizích zemích.

končím dlouho po 17, kdy už mají i trhy zavřeno
Hele, tržnice v Holešovicích má od ponděla do soboty otevřeno do 20.00 hodin. Ale když tobě se nechce vozit nákup metrem...

mᚠpravdu z holešovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce.

Není tady

#56 18. 10. 2012 11:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

z holešovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce
Odpus stařence, že pomaleji chápe - ale proč bys tam nemohla například jednou tejdně dojet tím autem? va
Pokud tedy o čerstvý zboží fakt stojíš a jen nehledᚠvýmluvy proč ho vlastně nemůžeš nakupovat vissla

Upravil(a) helena (18. 10. 2012 11:59)

Není tady

#57 18. 10. 2012 12:00

holcina
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

holcina napsal(a):

Kaliku, ale to je snad jasné, že za kvalitu se platí. Nákupy u soukromníků mě určitě přijdou dráž, ale protože nesnáším markety tak mě to něco stojí. je jasné, že řetězce mají levnější zboží, protože ho prodají mnohem víc - hlavně že si pak lidi stěžují na nekvalitu. nevěřím, že se nedá v různých koutech republiky nakupovat od českých výrobců. Taky to nemám vše pod nosem a musím si pro zboží zajet. Tak neříkej, že lidi nemůžou nic dělat, to je chabá výmluva

A teď si představ, že si mnozí prostě nemohou dovolit kvalitnější výrobky, protože na ně nemají. Nebo si je z časových důvodů nemohou obstarat a objet půlku města atd. Nikde jsem netvrdil, že není možné najít alternativy, ale že ty alternativy nemusí být prostě výhodné a nejsou tudíž alternativami. Neříkal jsem, že lidi nemůžou nic dělat.

Nevím kde žiješ, ale neznám lidi, kteří nemají na jídlo. A ono nakonec tě ten nákup u zemědělce vyjde levněji. A psal jsi, že lidi nemůžou nic změnit, leda stát a to je podle mě nesmysl. Platí to právě naopak, kdyby každý začal od sebe za chvíli to můžou řetězce zabalit. Ale pohodlnost vítězí

Není tady

#58 18. 10. 2012 12:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

z holešovic třikrát přesedat a tahnout to přez 40 min k autu se mi opravdu nechce
Odpus stařence, že pomaleji chápe - ale proč bys tam nemohla například jednou tejdně dojet tím autem? va
Pokud tedy o čerstvý zboží fakt stojíš a jen nehledᚠvýmluvy proč ho vlastně nemůžeš nakupovat vissla

nejezdím po Praze. Bojím se a nevyznám se , Praha je pro mějako řidiče nepřehledná, zmatečná . Většinou to dopadlo tak, že jsem skončila v naprosto jiné jednosměrce, v jiném odbočovacím pruhu. Cesta od bývalé práce do nemocnice ( vyzvedávala jsem tam nějaké papíry) autem prý 5min. mě trvala 40 min a stejně jsem nedojela kam potřebuji.
Jedu na kraj prahy, tak auto odstavím a po Praze městskou.

Není tady

#59 18. 10. 2012 12:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ano agewo... už tomu rozumím.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. A ty jich mᚠpřehršel...

Není tady

#60 18. 10. 2012 12:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

KALIK napsal(a):

holcina napsal(a):

Kaliku, ale to je snad jasné, že za kvalitu se platí. Nákupy u soukromníků mě určitě přijdou dráž, ale protože nesnáším markety tak mě to něco stojí. je jasné, že řetězce mají levnější zboží, protože ho prodají mnohem víc - hlavně že si pak lidi stěžují na nekvalitu. nevěřím, že se nedá v různých koutech republiky nakupovat od českých výrobců. Taky to nemám vše pod nosem a musím si pro zboží zajet. Tak neříkej, že lidi nemůžou nic dělat, to je chabá výmluva

A teď si představ, že si mnozí prostě nemohou dovolit kvalitnější výrobky, protože na ně nemají. Nebo si je z časových důvodů nemohou obstarat a objet půlku města atd. Nikde jsem netvrdil, že není možné najít alternativy, ale že ty alternativy nemusí být prostě výhodné a nejsou tudíž alternativami. Neříkal jsem, že lidi nemůžou nic dělat.

Nevím kde žiješ, ale neznám lidi, kteří nemají na jídlo. A ono nakonec tě ten nákup u zemědělce vyjde levněji. A psal jsi, že lidi nemůžou nic změnit, leda stát a to je podle mě nesmysl. Platí to právě naopak, kdyby každý začal od sebe za chvíli to můžou řetězce zabalit. Ale pohodlnost vítězí

Je spousta lidi co nemaji na jidlo.Par jich vidim denne v obchode,kdy si prijdou pro 5 dkg junioru,kdyz dam 7 dkg,uz pocitaji mince u pultu.
Ma kamaradka ma obchod se zdravou vyzivou.Je fakt,ze treba pohanka,sezam a ja nevim co jeste bych stejne nekoupila i kdybych na to mela.Ale treba me u ni vyhovuje kureci maso s farmy.Cenove je podobne treba jako u nas v markeru za kilo.Ale treba kureci 2 stehna vyjdou na 100 kc ,protoze jsou velke takze to koupim velice zridka,protoze pro nas je to drahe.Zvlast,kdyz si mohu u nas v markeru koupit maso s 50% slevou,kdyz ten den konci zaruka.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#61 18. 10. 2012 12:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.Chleba ktery se neproda se totiz vraci zpatky do pekaren a co myslis,ze tam s nim delaji.....Navic ten chleba se nevraci treba hned,ale i po skoro tydnu....

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#62 18. 10. 2012 13:07

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, zrovna pohanka nepatří mezi jídla, které by si nemohli lidi dovolit:-) nevím jak by do chleba v prášku dostali namletý starý chleba, asi nějaká kooperace. Ona existuje i chlebová mouka, tam se taky mele chleba? :-)

Není tady

#63 18. 10. 2012 13:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale treba kureci 2 stehna vyjdou na 100 kc ,protoze jsou velke takze to koupim velice zridka,protoze pro nas je to drahe.
Ze dvou stehen, pokud jsou opravdu velká, udělám v pohodě dvě různý jídla pro dva lidi... možná i tři.
Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.
No tak si nekoupím "prášek", ale zadělám z normální mouky, ne? V čem je problém?

Není tady

#64 18. 10. 2012 13:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

erem, zrovna pohanka nepatří mezi jídla, které by si nemohli lidi dovolit:-) nevím jak by do chleba v prášku dostali namletý starý chleba, asi nějaká kooperace. Ona existuje i chlebová mouka, tam se taky mele chleba? :-)

To ja nevim jestli se tam mele ,ale co my vime co tam vsechno primelou.
O te pohance jsem psala,protoze ja takovy druh jidla rozhodne nemusim...

Není tady

#65 18. 10. 2012 13:21

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Daphné napsal(a):

Jak vis,ze je zdravej chleba z prasku z LIDLU?Myslim,ze je v tom stejne namlety stary chleba ktery koupis v marketu.Chleba ktery se neproda se totiz vraci zpatky do pekaren a co myslis,ze tam s nim delaji.....Navic ten chleba se nevraci treba hned,ale i po skoro tydnu....

Soudím, že směs v Lidlu je z Německa, značka Rivercote, mají různé druhy....nevěřím tomu, že by pekárna znova používala namletý chleba do takovéhle směsi.

Není tady

#66 18. 10. 2012 13:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Soudím, že směs v Lidlu je z Německa, značka Rivercote, mají různé druhy....nevěřím tomu, že by pekárna znova používala namletý chleba do takovéhle směsi.

Ale jedna paní povídala:-)))

Není tady

#67 18. 10. 2012 13:34

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

No vidíš, Erem, o tom to je. Třeba si dᚠradši buřtíka nebo ten junior než nastavovanou kaši s pohankou. A si každý jí, co chce a kolik chce, žejo. Jíst kvalitně se ale dá i poměrně levně. Je to o skladbě jídelníčku, podílu zeleniny, ryb,kvalitního tuku, kvalitních mléčných výrobků...a tak. Příklad: pokud mᚠopravdové mléko (mlékomaty se prý zase ruší pro nedostatek zájmu sad), je domácí jogurt brnkačka, spolu s domácím džemem celkem dobrota, kefír taky...smile

Upravil(a) Daphné (18. 10. 2012 13:37)

Není tady

#68 18. 10. 2012 13:41

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

eremuruss napsal(a):

No vidíš, Erem, o tom to je. Třeba si dᚠradši buřtíka nebo ten junior než nastavovanou kaši s pohankou. A si každý jí, co chce a kolik chce, žejo. Jíst kvalitně se ale dá i poměrně levně. Je to o skladbě jídelníčku, podílu zeleniny, ryb,kvalitního tuku, kvalitních mléčných výrobků...a tak. Příklad: pokud mᚠopravdové mléko (mlékomaty se prý zase ruší pro nedostatek zájmu sad), je domácí jogurt brnkačka, spolu s domácím džemem celkem dobrota, kefír taky...smile

A za hubičku. Takže to co tady čtu jsou jen výmluvy

Není tady

#69 18. 10. 2012 13:47

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Tohle je dobrej odkaz tummenupp

Není tady

#70 18. 10. 2012 13:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ano agewo... už tomu rozumím.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. A ty jich mᚠpřehršel...

jojo big_smile
jenže já až tak moc nemluvila zrovna o sobě, ale o mých spoluobčanech z vesnice.

Není tady

#71 18. 10. 2012 14:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když nevíš, tak by ses k tomu vůbec neměla vyjadřovat.
To je to samý, jako bych napsala, že "si myslím", že dělᚠněco ošklivýho. Sice "to ja nevim", ale "co my vime ", co všechno děláš...
Jasně - radši kdovíjak starý maso, protože je za půl ceny.

Není tady

#72 18. 10. 2012 14:15

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Když nevíš, tak by ses k tomu vůbec neměla vyjadřovat.
To je to samý, jako bych napsala, že "si myslím", že dělᚠněco ošklivýho. Sice "to ja nevim", ale "co my vime ", co všechno děláš...
Jasně - radši kdovíjak starý maso, protože je za půl ceny.

pohanku a další obiloviny musíš umět udělat. A taky si umět vybrat .
já třeba ráda kus- kus. Mám jen jednu firmu od které mi chutná a dobře se zpracovává.

Není tady

#73 18. 10. 2012 14:21

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Kuřecí prsa taky musíš umět udělat aby nechutnaly pořád stejně hnusně:-))

Není tady

#74 18. 10. 2012 14:49

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kde já to jen slyšel, že kdo nemá chleba, a jí koláče? dudlik

Že neznáte lidi, kteří i u nás hladoví, neznamená, že takoví nejsou. Z velké části tu bídu drží na uzdě sociální systém a díky bohu za něj. Že znáte lidi s nadváhou a hned víte, že je to ze špatných potravin, to obdivuji. Taky bych si přál ten dar vševědoucnosti. Jistě, jsou tací, co jsou tlustí, protože žerou vše ve velkém množství, tučné, sladké a nehejbou se. To však neznamená, že nejsou lidi, kteří mají prostě predispozice k tloušce atd. Trošku víc empatie by určitě neuškodilo nikomu, na to se neumírá. To spíš na nedostatek.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#75 18. 10. 2012 14:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ještě takové jedno pořekadlo. Sytý hladovému nevěří...

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí