29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holči - jenže to není průměr 5-6 vajec za rok. To je fakt slušný. Ale musíš zprůměrizovat i zimu,kdy snášej málo nebo vůbec. A jedna slepice snáší obden. To už musí být že každý den. My jsme to propočítávali, přemýšleli jsme,že bychom zase obnovili slepice, ale fakt se mi vyplatí někde těch pár domácích vajíček koupit. A já rozděluju domácí - do těsta.kupované - na obalování a tak.
Upravil(a) dusička (21. 10. 2012 11:29)
Není tady
Prý nesou míň teď. Ale v zimě nemáme s vajíčkama problém. Ale já tomu prd rozumím:-) jen nerozumím tomu, když někdo nadává, že jsou v marketech kdovíjaký jídla a pak si tam koupí vajíčka z Polska
Není tady
Vím,že před vánocema moc nenesou. Zrovna když potřebuju domácí na cukroví. Ale není problém si je schovat.
Mně vozí manžel ze SRN vajíčka, jsou krásně velká a za poloviční cenu než u nás v supermarketu. Ale pravda, domácí jsou domácí.
Není tady
holcina napsal(a):
agewa napsal(a):
holcina napsal(a):
No to těžko. Nevím kolik přesně stojí vajíčko v obchodě, beru domácí, ale za 2-3 měsíce to musíš zpátky. Samozřejmě nepočítám práci. A co je nejpodstatnější - domácí je domácínezapomen připočítat vodu, v zimě se většinou slepicím svítí. a taky práce je ( musíš je čistit). kromě toho , když slepici kouipíš většinou tak 3-4 měsíce nesnáší. v "plodnem " období tak vejce za 2-3 dny, ale jde tak o měsíc dva. V zimě je spíše jen krmíš.
Tak jsem se ptala mamky jak to s těma slepicema je. Nebudu se bavit o tom, kolik vypije slepice vody za rok:-)) to je opravdu úsměvné. Rozhodně jim nesvítí, to prý netusí proč by dělala, čistí jim 2-3x za rok, má 8 slepic a denně 5-6 vajec. Takže díkybohu za to, že někdo chová a můžem si my "nechovající" dopřát taky domácí vajíčka
takže maminka to dělá tak jak jsme to doma dělávali my. je pravda, že OBČAS jsme jim svítili a to když venku mrzlo až praštělo, ale když si vzpomínám, naše babi měla kurník bez el. proudu, takže jim rozhodně nesvítila a a pipiny nesly jako zběsilé, vajíčka pak prodávala.
Není tady
Jinak my jsme slepicím nesvítili nikdy.
Není tady
dusička napsal(a):
Jinak my jsme slepicím nesvítili nikdy.
My take ne a tchyne take ne.
Není tady
já jsem si vždycky myslela, že se svítí malejm kuřátkům .. nebo aspoň si pamatuju jako děcko, že babička měla mrňavý kuřátka a těm svítila .. ale že by slepicím, to si myslím, že ne.
Není tady
Jo, taky si na ty kuřátka pamatuju. Byly v kuchyni v takové bedýnce se žárovkou a měli tam takové zvláštní krmítko, jakoby oddělená místa to mělo. Krásně ty kuřátka štěbetaly a voněly.
Slepicím teda naše přízeń na dědině nesvítila. Ale jedna teta slepicím v zímě dávala ohřáté žrádlo. Ale nevím, co to bylo, když se to dalo ohřát.
Není tady
Jé, to si taky pamatuju - když se kuřátka líhla, tak je babička jedno po druhém nosila do bedýnky u kamen, aby je prý kvočna nezašlápla a nebyla jim zima, a když byly všechny , spojila je časem zase s kvočnou. Ony se myslím líhly několik dní, ale možná si to jen špatně pamatuju. Když mrzlo, vůbec nevypouštěla slípky ven, aby jim "nenamrzly hřebínky".
Není tady
Judyna napsal(a):
Jo, taky si na ty kuřátka pamatuju. Byly v kuchyni v takové bedýnce se žárovkou a měli tam takové zvláštní krmítko, jakoby oddělená místa to mělo. Krásně ty kuřátka štěbetaly a voněly.
Slepicím teda naše přízeń na dědině nesvítila. Ale jedna teta slepicím v zímě dávala ohřáté žrádlo. Ale nevím, co to bylo, když se to dalo ohřát.
Moje mamka varila slepicim psenici,ale jestli ji davala teplou to nevim.
Není tady
Není tady
Mraženou rybu bych nekoupila, ani žádné jiné maso
Není tady
Bio neznamená nutně kvalitu a nebio neznamená, že je potrvaina přecpaná zdraví škodlivými látkami. A u éček je to stejně - tzv. "éčka" jsou seznamy do potravin přidaných látek, tedy pod zkratkou E s číslem se skrývá třeba i obyčejná sůl. Je třeba vědět, které látky jsou škodlivé a pod jakými zkratkami je najít - představte si, že třeba sůl najdete na obalu pod "E" a výrobek bude neškodný a naopak látka zdraví škodlivá bude vypsaná jménem - vy automaticky vyškrtnete tu s "éčkem" a dáte přednost zdraví škodlivé. Seznam éček, tedy látek přidaných do potravin, naleznete třeba zde: http://www.zdravi-dieta.cz/seznam-ecek/
Není tady
sůl najdete na obalu pod "E" a výrobek bude neškodný
a co sůl posypová v polských potravinách? Co chvíli se objeví nějaký případ podezřelých výrobků především polských,a že se toho dováží hodně.
Není tady
Ahoj, ja bio kupuju uz delsi dobu a to hlavne na netu. Potraviny sou bohuzel drazsi, tak se snazim vzdycky nakoupit vic veci najednou. Napriklad chleba si peceme doma atd. Dobrou zkusenost mam s http://www.bio-country.cz/?aff=5960
Ohledne ecek nevim. Doufam, ze za tu cenu tam zadna opravdu nejsou...
Upravil(a) Klara5 (8. 2. 2013 20:51)
Není tady
Dávám přednost BIO potravinám. Jsem ráda, že Češi v poslední době věnují větší pozornost tomu, co jedí. Vždyť jídlo je základní lidská potřeba, a tak by se k němu mělo přistupovat. A obtížnost nákupu? Malé obchůdky jsou dnes v každém městě a navíc existují projekty jako http://www.bedynky.cz/ – které vám dovezou kvalitní potraviny až pod nos.
Upravil(a) Filiuska (13. 2. 2013 20:53)
Není tady
každý touží po bio a když nabízím skoro bio tak jsem spíše za otravu než že prodávám zdravé kvalitní maso
Není tady