18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V poslední době přemýlím o tom, e bych přela na jiného dodavatele plynu ( a případně i elektřiny). Na srovnávacích kalkulačkách různých portálů mi vychází RWE, u kterého dosud jsem, jako nejdraí dodavatel.
Jeliko plynem topíme, ráda bych uetřila přechodem k jinému dodavateli. Ale nerada bych nějak naletěla.
Proto vás prosím, jaké kdo máte zkuenosti s přechodem od jednoho dodavatele k jinému, co to ve obnáí a kolik jste tím uetřili? Případně na co si dát pozor?
Není tady
enak napsal(a):
V poslední době přemýlím o tom, e bych přela na jiného dodavatele plynu ( a případně i elektřiny). Na srovnávacích kalkulačkách různých portálů mi vychází RWE, u kterého dosud jsem, jako nejdraí dodavatel.
Jeliko plynem topíme, ráda bych uetřila přechodem k jinému dodavateli. Ale nerada bych nějak naletěla.
Proto vás prosím, jaké kdo máte zkuenosti s přechodem od jednoho dodavatele k jinému, co to ve obnáí a kolik jste tím uetřili? Případně na co si dát pozor?
Ahoj,mě by taky zaujímalo,kdo je s jakým dodavatelem spokojený.
Není tady
my jsem u Čezu, máme od nich elektřinu a plyn a jsme spokojení.
Není tady
sandra napsal(a):
my jsem u Čezu, máme od nich elektřinu a plyn a jsme spokojení.
máme to taky tak,ale!: přilo nám u plynu vyúčtováno u 2.obodobí (2.rok) u čezu a na fa jsem si přečetla,e máme řadu comfort,co je veobec.draí vyrianta a o tuto jsem se jich vůbec neprosila.Narozdíl od minulého roku jsme spotřebovali o cca 700 kwh plynu méně,ale účet byl téměř o 4tis.vyí.Co mě rozezlilo a začala jsem pátrat,kde je zakopaný pes.I dola jsem k tomu,e po nich poaduji novou řadu a toPraktik,kterou mi po několika mailových intervencích konečně vyčíslili o 2 tisíce méně na nai souč.spotřebu ne s Comfortem.Jsou to mrchy,proč nám klientům cpou rovnou draí sazbu.
A nyní,kdy chci levnějího Praktika,mi napsali,e na to musí být nová sml.-to bylo v jednom mailu a ve 2. stálo,e je to pouze u nových odběratelů.Tak jsem jim napsala,e pokud mi to okamitě nepřevrbí na \praktik,mají o zákazníka míň,dle srovnávaček je např.EON levnějí.
Jetě jsem nestudovala maily,nechce se mi,ale půjde to potom ráz naráz. Tak BACHA NA ČEZ a JEJICH PRODUKTOVE RADY!
A vlastně na této faktuře ani schválně snad nenapsali, o jakou produklt.řadu se jedná,a jsem jim napsala mail,e ji nikde neuvádí,přila mi fa nová a rukou tam bylo dopsáno COMFORT.Proč asi,e - to je jasný i blbýmu!
Upravil(a) Jaku (19. 11. 2012 21:09)
Není tady
Jaku, ty neví co podepisuje? Jaký produkt? U tebe se teda divím
Není tady
máme eon, jak plyn, tak elektriku a jsem spokojená
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku, ty neví co podepisuje? Jaký produkt? U tebe se teda divím
díky:).Já tě taky pochválím: má dobrý postřeh.Holt i mistr se někdy utne!
Nicméně kdy jsme byli 1.rok u čezu s plynem,tak měli ve smlouvě něco o tom,e budou o x procent levnějí ne ná dosavadní rwe a i to dodreli;ale aby tam měli rozpracované produktové řady do budoucna,to fakt nemají nikde a ani nemám křitálovou kouli,abych dopředu věděla,e při mení spotřebě zaplatíme tak hnusný prachy.
Ale co jsem se dívala na netu na kalkulačky,tak čez patří k těm levnějím.Nicméně nevyhoví-li nám s tím Praktikem,v klidu zvednem krovky.
Upravil(a) Jaku (19. 11. 2012 22:52)
Není tady
před pár měsíci jsme s plynem přeli od RWE k EON (byly na výběr dva produkty, zvolila jsem nefixní Standard), čekám velkou úsporu, tak uvidím o:-)...Ale pozor také k jakému datu přestupujete, kdy je to např. v polovině vyúčtovacího období, tak ten první rok můete i dost doplácet (vzledem např. k přechodu po topné sezone, či naopak celkovému odběru tak, e zůstává v draí sazbě apod.). mě to vylo zhruba po ročním vyúčtování, tak by to mělo být ok. Nyní mám u EONu jak el. (zde volím vdy roční smlouvu se zvolením např. fixu apod.), tak plyn
Není tady
My máme doma plyn a elektřinu do Global Energy http://www.globalenergy.cz a nemáme ádné problémy.
Není tady
Ono to chce opravdu hodně hledat a porovnávat. My se taky chystáme v novém roce přejít, ale nevíme jetě ke komu. Nejvíc mě zaujala společnost Europe Easy Energy - http://porovnani-plynu.cz/europe-easy-energy - nebo pak výe zmiňovaný dodavatel Global Energy. Budeme to muset jetě prostudovat a obvolat ne se nakonec rozhodneme. Nikdy bych ale nic nepodepsala někde na ulici nebo podomním prodejcům.
Není tady
Ahoj, holky. Vy tady hodně řeíte takové ty velké společnosti, ale já bych dost ráda přestoupila k nějaké mení společnosti. Četla jsem, e si můou dovolit dret ceny plynu ní, ne RWE s ČEZem dohromady. Hodně mě zaujal dodavatel Enra. Podle kalkulačky mi můou uetřit plyn asi nejvíc, navíc mi přejití popisované na http://enra.cz/jak-prejit-k-nam přijde docela jednoduché. Nemáte náhodou z touto společností někdo zkuenosti? Přeci jenom ty se cení nejvíc... Díky
Není tady
Ahojte, asi rok máme nového dodavatele elektřiny a plynu. Jmenují se první rodinná a můu je vem doporučit. Nejen my, ale i nai známí jsme s nimi li hodně s cenou dolu. Hlavně u plynu, protoe máme plynový kotel, na teplou vodu i na vytápění domku. Klidně dám kontakt.
Není tady
Čauky, teď aktuálně vyjde nejlevněji určitě https://www.epet.cz/ . Za poslední měsíc jsme s přítelem vytvořili vlastní srovnávačku a vylo nám to jako nejlepí monost. Plno lidí se takhle "bojí" přejít k méně známému/menímu dodavateli, ale větinou ten, kdo to riskne, má pak prostě levnějí elektřinu/plyn
Není tady
Petula2 napsal(a):
Plno lidí se takhle "bojí" přejít k méně známému/menímu dodavateli, ale větinou ten, kdo to riskne, má pak prostě levnějí elektřinu/plyn
Nebo taky plnou hlavu starostí...
Není tady