29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V poslední době přemýšlím o tom, že bych přešla na jiného dodavatele plynu ( a případně i elektřiny). Na srovnávacích kalkulačkách různých portálů mi vychází RWE, u kterého dosud jsem, jako nejdražší dodavatel.
Jelikož plynem topíme, ráda bych ušetřila přechodem k jinému dodavateli. Ale nerada bych nějak naletěla.
Proto vás prosím, jaké kdo máte zkušenosti s přechodem od jednoho dodavatele k jinému, co to vše obnáší a kolik jste tím ušetřili? Případně na co si dát pozor?
Není tady
enak napsal(a):
V poslední době přemýšlím o tom, že bych přešla na jiného dodavatele plynu ( a případně i elektřiny). Na srovnávacích kalkulačkách různých portálů mi vychází RWE, u kterého dosud jsem, jako nejdražší dodavatel.
Jelikož plynem topíme, ráda bych ušetřila přechodem k jinému dodavateli. Ale nerada bych nějak naletěla.
Proto vás prosím, jaké kdo máte zkušenosti s přechodem od jednoho dodavatele k jinému, co to vše obnáší a kolik jste tím ušetřili? Případně na co si dát pozor?
Ahoj,mě by taky zaujímalo,kdo je s jakým dodavatelem spokojený.
Není tady
my jsem u Čezu, máme od nich elektřinu a plyn a jsme spokojení.
Není tady
sandra napsal(a):
my jsem u Čezu, máme od nich elektřinu a plyn a jsme spokojení.
máme to taky tak,ale!: přišlo nám u plynu vyúčtováno už 2.obodobí (2.rok) u čezu a na fa jsem si přečetla,že máme řadu comfort,což je všeobec.dražší vyrianta a o tuto jsem se jich vůbec neprosila.Narozdíl od minulého roku jsme spotřebovali o cca 700 kwh plynu méně,ale účet byl téměř o 4tis.vyšší.Což mě rozezlilo a začala jsem pátrat,kde je zakopaný pes.I došla jsem k tomu,že po nich požaduji novou řadu a toPraktik,kterou mi po několika mailových intervencích konečně vyčíslili o 2 tisíce méně na naši souč.spotřebu než s Comfortem.Jsou to mrchy,proč nám klientům cpou rovnou dražší sazbu.
A nyní,když chci levnějšího Praktika,mi napsali,že na to musí být nová sml.-to bylo v jednom mailu a ve 2. stálo,že je to pouze u nových odběratelů.Tak jsem jim napsala,že pokud mi to okamžitě nepřevrbí na \praktik,mají o zákazníka míň,dle srovnávaček je např.EON levnější.
Ještě jsem nestudovala maily,nechce se mi,ale půjde to potom ráz naráz. Tak BACHA NA ČEZ a JEJICH PRODUKTOVE RADY!
A vlastně na této faktuře ani schválně snad nenapsali, o jakou produklt.řadu se jedná,až jsem jim napsala mail,že ji nikde neuvádí,přišla mi fa nová a rukou tam bylo dopsáno COMFORT.Proč asi,že - to je jasný i blbýmu!
Upravil(a) Jaku (19. 11. 2012 21:09)
Není tady
Jaku, ty nevíš co podepisuješ? Jaký produkt? U tebe se teda divím
Není tady
máme eon, jak plyn, tak elektriku a jsem spokojená
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku, ty nevíš co podepisuješ? Jaký produkt? U tebe se teda divím
díky:).Já tě taky pochválím: máš dobrý postřeh.Holt i mistr se někdy utne!
Nicméně když jsme byli 1.rok u čezu s plynem,tak měli ve smlouvě něco o tom,že budou o x procent levnější než náš dosavadní rwe a i to dodrželi;ale aby tam měli rozpracované produktové řady do budoucna,to fakt nemají nikde a ani nemám křištálovou kouli,abych dopředu věděla,že při menší spotřebě zaplatíme tak hnusný prachy.
Ale co jsem se dívala na netu na kalkulačky,tak čez patří k těm levnějším.Nicméně nevyhoví-li nám s tím Praktikem,v klidu zvednem krovky.
Upravil(a) Jaku (19. 11. 2012 22:52)
Není tady
před pár měsíci jsme s plynem přešli od RWE k EON (byly na výběr dva produkty, zvolila jsem nefixní Standard), čekám velkou úsporu, tak uvidím o:-)...Ale pozor také k jakému datu přestupujete, když je to např. v polovině vyúčtovacího období, tak ten první rok můžete i dost doplácet (vzledem např. k přechodu po topné sezone, či naopak celkovému odběru tak, že zůstává v dražší sazbě apod.). mě to vyšlo zhruba po ročním vyúčtování, tak by to mělo být ok. Nyní mám u EONu jak el. (zde volím vždy roční smlouvu se zvolením např. fixu apod.), tak plyn
Není tady
My máme doma plyn a elektřinu do Global Energy http://www.globalenergy.cz a nemáme žádné problémy.
Není tady
Ono to chce opravdu hodně hledat a porovnávat. My se taky chystáme v novém roce přejít, ale nevíme ještě ke komu. Nejvíc mě zaujala společnost Europe Easy Energy - http://porovnani-plynu.cz/europe-easy-energy - nebo pak výše zmiňovaný dodavatel Global Energy. Budeme to muset ještě prostudovat a obvolat než se nakonec rozhodneme. Nikdy bych ale nic nepodepsala někde na ulici nebo podomním prodejcům.
Není tady
Ahoj, holky. Vy tady hodně řešíte takové ty velké společnosti, ale já bych dost ráda přestoupila k nějaké menší společnosti. Četla jsem, že si můžou dovolit držet ceny plynu níž, než RWE s ČEZem dohromady. Hodně mě zaujal dodavatel Enra. Podle kalkulačky mi můžou ušetřit plyn asi nejvíc, navíc mi přejití popisované na http://enra.cz/jak-prejit-k-nam přijde docela jednoduché. Nemáte náhodou z touto společností někdo zkušenosti? Přeci jenom ty se cení nejvíc... Díky
Není tady
Ahojte, asi rok máme nového dodavatele elektřiny a plynu. Jmenují se první rodinná a můžu je všem doporučit. Nejen my, ale i naši známí jsme s nimi šli hodně s cenou dolu. Hlavně u plynu, protože máme plynový kotel, na teplou vodu i na vytápění domku. Klidně dám kontakt.
Není tady
Čauky, teď aktuálně vyjde nejlevněji určitě https://www.epet.cz/ . Za poslední měsíc jsme s přítelem vytvořili vlastní srovnávačku a vyšlo nám to jako nejlepší možnost. Plno lidí se takhle "bojí" přejít k méně známému/menšímu dodavateli, ale většinou ten, kdo to riskne, má pak prostě levnější elektřinu/plyn
Není tady
Petula2 napsal(a):
Plno lidí se takhle "bojí" přejít k méně známému/menšímu dodavateli, ale většinou ten, kdo to riskne, má pak prostě levnější elektřinu/plyn
Nebo taky plnou hlavu starostí...
Není tady