|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Weatherwax napsal(a):
kamarili napsal(a):
Nevím, jestli tohle bude někam směřovat, protože je to blbě už dlouho a těžko se to přenastaví, pokud nebudou obě strany chtít. A on by i chtěl - slíbí, že přijde z práce domů dřív a pohlídá, abych mohla uklízet, jenže asi nemá dostatek vůle, protože pak stejně nepřijde...
Tato Tvoje pasáž mi naprosto přesně evokovala životní situaci moji velmi dobré kamarádky. Je na rodičovské s roční holčičkou. Nemá možnost, aby ji pomáhali rodiče - např. chvíli pohlídali a tak, nebudu řešit proč, není to důležité. Její manžel ji neustále tvrdí, že přijde domů dřív, děcko pohlídá (s děckem to ale když už hlídá, opravdu umí). Pořád slibuje, nikdy nepřijde. Je to pořád dokola....třicetkrát něco slíbí, z toho přijde jednou...Neustálý kolotoč.Prostě jak píšeš, chybí ta vůle...Moji kamarádku miluje, tvrdí, že to chce změnit, nikdy se tak nestane.... Nechci zpochybňovat jeho city, ale myslím, že jenom tohle nestačí.
Co tím chci říct? Že někdy je to jenom o otloukání huby a pod různými výmluvami skutek utek. I na to je třeba dát pozor. Jak vidím tu kamarádku, i když se asi mají v zásadě rádi...neschopnost jejího chlapa přinutit se k činu a k dodržení daného slova, ji už moc dlouho doma neudrží, ten vztah prostě krachne...Já být na jejím místě, tak už asi zdrhnu dávno...(Samozřejmě možná ne, nevím, jaké to doopravdy je, toto jsem nezažila).
jak se to říká ? že když 3x slíbíš, je to jako když jednou dáš ? 
Není tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam … mp;t=43744 tohle všechno je možné. Naprosto podobný příběh...
Není tady
Agewo, dobrá otázka. Když se otevřeně zeptáš na pozitiva, tak po zamyšlení ve smyslu přínosu pro rodinu žádná nevidím. (kromě toho, že bez něj bych domácnost finančně neutáhla) WC spravuju, tekoucí odpad od umyvadla taky...
Ale jsem ráda, že si aspoň vaří.
a to ti vážně pro vztah stačí? že SI uvaří? Myslím, že domácnost bys utáhla, možná by ses divila jak dobře ( častá zkušenost žen, které se rozvedli - chlyp v domácnosti stojí čaasto hodně peněz).
A zamyslela ses nad budoucností? co dá váš vztah do života vašemu dítěti ?
Není tady

Ano, agewo, dobrý postřeh.
Když to vypadá takhle už teď, když je kamarili na mateřské - jak to asi bude vypadat za pět, deset nebo patnáct let?!? Když si chlap UŽ TEĎ zvykl dávat domů minimum peněz a manželka na mateřské v podstatě živí sebe a dítě sama?!? Všichni víme, že čím je dítě starší, tím stojí víc peněz - co bude dál, až dítě nastoupí do školy a později bude chtít třeba studovat? To si kamarili vezme dvě zaměstnání, protože otec dítěte ji odbyde "že nemá" ?!?
Není tady
V poslední dobětu často čtu o pro mě divném hospodaření rodin. Jeden platí to, druhý tamto, chlap dává určitou částku na dítě,kdo koupí vybavení bytu atd. Vůbec to nechápu. Pro mě když spolu dva lidi žijí spolu tak taky hospodaří spolu a nechápu rozdělené peníze. Vím, každý to může mít jinak, ale rodina je od toho, aby se jako rodina chovala
Není tady

dusička napsal(a):
Já bych to viděla takto.
Karamila chce být superžena,která chce být nejlepší, nejprestižnější, chce sklízet pochvalu, jak to všechno zvládá.
A když manžel podotkne, že doma není uklizíno, rozčílí se. Ona jí ta poznámka raní. A víte proč? Protože není stoprocentní, protože nedostane žádné ocenění.
To je těžký říct, jasné kámo, jsem bordelářka, nechala jsem tu hrnek a lžičku, byla jsem celý den venku s klukem na procházce. Ted jsme přišli. Holt káždý jsme náký, jsme spolu,abychom se doplňovali,když zítra kluka pohlídáš, já poklidím. nebo bych po manželovi hodila utěrku.
Kde je vůbec Karamila?
A když si takhle manžela rozmazlila,že ona stíhá všechno, to je pak těžký nadávat na něho, že on nehne ani brvou.
S těma penězma klukovi jsou dva roky a do ted nemusel dávat peníze na kluka, protože Karamila superžena všechno dokázala táhnout.
Co hulis? 
Není tady
Sahleb - vytučnuješ to,co není až tak důležitý. Nepochopila si, co jsem psala.
Já totiž psala ze své zkušenosti, ale tak to nefunguje. že ženská dělá všechno,protože je superžena, vychovávaná,že musí dělat všechno nejlíp a být nejlepší
Upravil(a) dusička (7. 10. 2012 20:01)
Není tady

dusička napsal(a):
Jo, dřív mě to vytáčelo, byla jsem vzteklá hned ve dveřích, že neumyli nádobí, že není ustláno.
Ted jsem v takovým stádiu,že je mi to jedno. Přijdu z práce, udělám si kafe a klidně si v tom bordelu s holkou maluju,nebo jdeme ven . On bordel neuteče, nemá nožičky, a neuklízím jen já, když totiž ten bordel nechám tak jak je,naučili se každý uklízet po sobě.
Dusicko, to neni bordel Karamily. Na uklid v domacnosti se proste ucastni obyvatele te domacnosti. Pokud dozrali do stadia elementarni dospelosti a necekat, ze to udela nekdo jiny, nebo to zasadne povazovat za ukol toho druheho. Na starostech ohledne ditete taky oba rodice.
To co pises je neco jineho. Karamila pracuje ma maly dite a jeste u toho studuje. Manzel prijde a nadava. Zhruba. To proste neni o tom, ze tobe je neporadek fuk.
Me kdyby manzel neco takoveho rekl, tak uvazuji silne o rozchodu. Ale nevypada to tak, sam pere, zehli, luxuje , meje nadobi, nakupuje, meje okna. A to delaji i jini muzi.
Jeden kolega mi vypravel, o synovi, ktery bydlel na koleji a jeho kolegyne se hlasila, ze mu vyzehli kosili. Syn byl sokovan, jak se muze nekdo povazovat automaticky za jeho sluzku. On ma taky dve ruce a vyzehli si kosili sam. Zrovna tak jako muj kolega, ktery mi to vypravel.
Oba byli mentalne dospeli.
Není tady

dusička napsal(a):
Já totiž psala ze své zkušenosti, ale tak to nefunguje. že ženská dělá všechno,protože je superžena, vychovávaná,že musí dělat všechno nejlíp a být nejlepší
Dusicko, jak jsem pochopila, tak ona to MUSI delat a jeste dostane vynadanom, ze je lina a bordelarka. Z toho usuzuji, ze to neni vubec tak, jak se ty domnivas. tj. ze ona CHCE BYT SUPERZENA.
Nic takoveho nechce, je unavena a zoufala. Jinak by psala: " ja zvladam vsechno levou zadni sama a manzel me neoceni".
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Já totiž psala ze své zkušenosti, ale tak to nefunguje. že ženská dělá všechno,protože je superžena, vychovávaná,že musí dělat všechno nejlíp a být nejlepšíDusicko, jak jsem pochopila, tak ona to MUSI delat a jeste dostane vynadanom, ze je lina a bordelarka. Z toho usuzuji, ze to neni vubec tak, jak se ty domnivas. tj. ze ona CHCE BYT SUPERZENA.
Nic takoveho nechce, je unavena a zoufala. Jinak by psala: " ja zvladam vsechno levou zadni sama a manzel me neoceni".
Sahleb - píšeš o něčem jiném než myslím já.
A ona nemusí dělat. Ona chce být superžena. 
A že dostane vynadáno - protože si to nechá líbit.
Já neusuzuju,píšu svůj názor ,protože když jsem ukázala já,že všechno zvládnu,o všechno se postarám, chlap mi tedy nenadával a to nikdy,že jsem bordelářka, ani jinak ne. Ale prostě mi to přenechal, když jsem ukázala,že superžena nejsem,a že potřebuju i jeho, chopil se toho jako chlap.
Ale nevím, jestli mě Sahleb pochopíš.
Není tady

Daphné napsal(a):
dusička napsal(a):
Když po sobotním úklidu říkám,jdu umýt nádobí,at to mám z krku, říká,prosím tě,vyprdni se na to, odpočni si. Když se mi nechce do žehlení, řekne, tak nežehli.
![]()
Tohle mě docela rozesmálo, promiň, Dusi. On neřekne - odpočiň si, já to udělám, nebo - tak já ti pomůžu a bude rychleji hotovo, ale vpodstatě - odpočiň si, uděláš to později. Tobě to přijde jako plus?
Jinak, dámy, všimly jste si, že příběh už běží sám od sebe, bez účasti zakladatelky?
Dafne spravne. To co dela manzel Dusicky je priserny.
Tohle by me rozcililo. Jeste je tu jedna varianta, dela se vecere a pradlo je v pracce, ukoly....na poveseny pradlo zaclo prset a pan chot: "Tak to nedelej, ja to nechapu, kdyz ti to vadi" .....a necha si naservirovat veceri.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Já totiž psala ze své zkušenosti, ale tak to nefunguje. že ženská dělá všechno,protože je superžena, vychovávaná,že musí dělat všechno nejlíp a být nejlepšíDusicko, jak jsem pochopila, tak ona to MUSI delat a jeste dostane vynadanom, ze je lina a bordelarka. Z toho usuzuji, ze to neni vubec tak, jak se ty domnivas. tj. ze ona CHCE BYT SUPERZENA.
Ano, mohla by napsat - zvládám všechno, kromě provozního "bordelu" a manžel mě asi neocení. 
Není tady
sahleb napsal(a):
Daphné napsal(a):
dusička napsal(a):
Když po sobotním úklidu říkám,jdu umýt nádobí,at to mám z krku, říká,prosím tě,vyprdni se na to, odpočni si. Když se mi nechce do žehlení, řekne, tak nežehli.
![]()
Tohle mě docela rozesmálo, promiň, Dusi. On neřekne - odpočiň si, já to udělám, nebo - tak já ti pomůžu a bude rychleji hotovo, ale vpodstatě - odpočiň si, uděláš to později. Tobě to přijde jako plus?
Jinak, dámy, všimly jste si, že příběh už běží sám od sebe, bez účasti zakladatelky?Dafne spravne. To co dela manzel Dusicky je priserny.
Tohle by me rozcililo. Jeste je tu jedna varianta, dela se vecere a pradlo je v pracce, ukoly....na poveseny pradlo zaclo prset a pan chot: "Tak to nedelej, ja to nechapu, kdyz ti to vadi" .....a necha si naservirovat veceri.
Tak náhodou když začne pršet, tak řeknu, běž prosím tě sundat rychle prádlo, nemůžu dělám večeři. Nevím, nepředpokládám,že manžel ví,že mám venku prádlo pověšený.
Psala jsem,že ho to samotnýho nenapadne a když ho požádám,tak je ochotný to udělat. Nesmím to však říkat okličkama, ale rovnou k věci.
Není tady

Kiara napsal(a):
Prvně chci všem moc poděkovat za příspěvky, hodně mi pomohly v tom, abych pochopila, že nemám holé ruce, mám možnost (byť extrémní - na soud se obracet nechci, vždyť je to můj muž!)
kamarili, nerozumím Tvým falešným ohledům. .........Proč trpíš falešnými ohledy, proč chceš takového člověka šetřit?!?
..... jsem kvůli němu neustále ve stresu (co je zase nedokonale uklizeno nebo proč studuju, když stejně nebudu vydělávat tolik, co on.)
kamarili, jenomže - pokud Ti to ještě nedošlo - Ty už se sama živíš, ...........
Mám pocit, že Tebe brzdí jakýsi neopodstatněný strach a řada naprosto zbytečných obav, které Ti brání, abys s manželem jaksepatří zatočilaTakovéhle uspořádání totiž vůbec není normální a já bych si na Tvém místě nenechala líbit ani neopodstatněnou buzeraci, ani finanční teror, ani šizení rodiny o manželovy peníze. V manželství totiž nejsou manželovy vydělané peníze jeho výlučným majetkem, se kterým si může manžel disponoval zcela dle své blahovůle, všechny patří do rodinného měšce a Ty máš právo je mít k dispozici a nakládat s nimi ve prospěch rodiny!!!
KIaro lepe bych to nenapsala. Tohle je ultimativni prispevek. 
Kamarila ma obvavy, je ve spatne situaci. Ja bych ji radila, a napsala jsem to na zacatku, ze ma razne jednat. Opravdu jit nekam do poradny a poradit se ohledne financni situace a nasledne se podle rady zachvovat.
Mozna mu to dojde, mozna. Ale takhle se jen trapi, trapi a ma ohledy.
Není tady

dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Nic takoveho nechce, je unavena a zoufala. Jinak by psala: " ja zvladam vsechno levou zadni sama a manzel me neoceni".Ano, mohla by napsat - zvládám všechno, kromě provozního "bordelu" a manžel mě asi neocení.
Emh.....kamarili sem pise, asi ti to zatim nedoslo, ......ze to nezvlada a je vnitrne nadsena, ze si sam manzel uvari....to je uplne jinak, nez si myslis. Ver mi.
Jeste jednou a specialne jen pro tebe, Dusicko, ona to delat MUSI, protoze manzel ji za ty roky napr., pohlidal dite dvakrat. A kdyz to slibi tak to neudela.To neni hra na superzenu, to je zoufala nutnost. A stejne dostane vynadano.
Není tady

dusička napsal(a):
Tak náhodou když začne pršet, tak řeknu, běž prosím tě sundat rychle prádlo, nemůžu dělám večeři. Nevím, nepředpokládám,že manžel ví,že mám venku prádlo pověšený.
Psala jsem,že ho to samotnýho nenapadne a když ho požádám,tak je ochotný to udělat. Nesmím to však říkat okličkama, ale rovnou k věci.
Chudak manzel nepozna, ze je poveseny pradlo......ja reaguji na maraziva slova,tveho manzela, ktersy rika, vykasli se na to...zehleni prani a to po velkem sobotnim uklidu. Toto byla varianta c.2. jeste horsi.
PS: proc si manzelovi, ktery rikal vykasli se na to, nerekla, prosim vyzehli sam............?
Není tady

PavlaH napsal(a):
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43744 tohle všechno je možné. Naprosto podobný příběh...
tak tento pribeh je naprosto sokujici. I kdyz ja jsem to v manzelstvi nemela az tak ruzne. Jen v tom, ze materska rovnalo se 0,0 prijem.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Psala jsem,že ho to samotnýho nenapadne a když ho požádám,tak je ochotný to udělat. Nesmím to však říkat okličkama, ale rovnou k věci.Chudak manzel nepozna, ze je poveseny pradlo......ja reaguji na maraziva slova,tveho manzela, ktersy rika, vykasli se na to...zehleni prani a to po velkem sobotnim uklidu. Toto byla varianta c.2. jeste horsi.
PS: proc si manzelovi, ktery rikal vykasli se na to, nerekla, prosim vyzehli sam............?
Sahleb, ve většině manželství, které znám jsou v běžném provozu rozdělené práce. Takže chápu, co chce dusička říct. Já bych taky klidně řekla manželovi ať se vybodne na práci ve sklepě, ale nenapadlo by mě abych to udělala já. Prostě to udělá jindy.
Není tady
V každém vztahu to funguje jinak a nemá cenu soudit.. Některé ženské se starají o děti a domácnost úplně samy a nevadí jim, že chlap nepomáhá, ani by to nechtěly. Jiné mají zas v oblibě moderní emancipační model, že se muži na všech pracech podílejí. Jestipak je to ale i obráceně? Já jsem zastánce zlaté střední cesty, ale musím přiznat, že by se mi taky nechtělo, kdyby mě manžel prosil, ať mu pomůžu s nějakou ryze mužskou prací, protože to prostě neumím a hlavně to fakt radši nechám na něm.. Teď mi můžete oponovat, že ty mužské práce nejsou tak frekventované jako ty ženské a to holt je naše smůla
Na druhou stranu já jsem taky na mateřský a připadá mi, že se to zvládat docela dá.
Co se týče Kamrily, je smutné, když píše, že na jejich vztahu už nevidí nic pozitivního. V tom případě to asi do budoucna stejně dobře nedopadne. Jde jen o to, aby se zatím z toho všeho nezbláznila. Naložila si toho teda sakra hodně! Chce to srovnat priority a něco vynechat, když se to nedá zvládat. Manžel si bohužel zvykl, že mu Kamrila neodporuje a že se k ní může takhle chovat. Asi to bdue těžké, ale šla bych do protiútoku. Vadí ti neuklizené tohle a tamto? No tak to prosím tě ukliď sám. Chce to být ale nad věcí a řešit to s přehledem. Kamrila se bude snažit a stejně mu to bude vždycky málo a bude si hledat další důvody pro kritiku. Rozdělení financí mi přijde dost zvláštní a tady bych asi použila to, co někdo navrhoval-zákon o rodině.
Není tady
dusička napsal(a):
Jj, Dusi, souhlas. Já mám dojem, že muži mají přímočařejší myšlení a potřebujou jasnou zprávu
, i když jsou sebeochotnější. Dá se tak vyhnout spoustě nedorozumění a skřípotu zubů.
Upravil(a) Daphné (8. 10. 2012 0:43)
Není tady
holcina napsal(a):
Sahleb, ve většině manželství, které znám jsou v běžném provozu rozdělené práce. Takže chápu, co chce dusička říct. Já bych taky klidně řekla manželovi ať se vybodne na práci ve sklepě, ale nenapadlo by mě abych to udělala já. Prostě to udělá jindy.
To máš sice pravdu, ale denně se opakující činnosti (i několikrát), jako třeba umytí nádobí, je přece něco jiného než jednorázový úklid sklepa, nebo uskladnění brambor a kompotů, nebo co se tak ve sklepě dělává. Pomáhat s nádobím se učily v době předmyčkové už malé děti. O tom to ale nebylo.. ale to je jedno, fakt pojďme od nádobí.
Není tady
Daphné napsal(a):
holcina napsal(a):
To máš sice pravdu, ale denně se opakující činnosti (i několikrát), jako třeba umytí nádobí, je přece něco jiného než jednorázový úklid sklepa, nebo uskladnění brambor a kompotů, nebo co se tak ve sklepě dělává. Pomáhat s nádobím se učily v době předmyčkové už malé děti. O tom to ale nebylo.. ale to je jedno, fakt pojďme od nádobí.
každý to má tak jak si to zařídí:-) já nejsem polovinu týdne doma tak to obstarává domácnost manžel, když jsem doma tak já. A mě vůbec nevadí jakési rozdělení prací na ženské a mužské
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
Dusicko, jak jsem pochopila, tak ona to MUSI delat a jeste dostane vynadanom, ze je lina a bordelarka. Z toho usuzuji, ze to neni vubec tak, jak se ty domnivas. tj. ze ona CHCE BYT SUPERZENA.
Nic takoveho nechce, je unavena a zoufala. Jinak by psala: " ja zvladam vsechno levou zadni sama a manzel me neoceni".Ano, mohla by napsat - zvládám všechno, kromě provozního "bordelu" a manžel mě asi neocení.
Emh.....kamarili sem pise, asi ti to zatim nedoslo, ......ze to nezvlada a je vnitrne nadsena, ze si sam manzel uvari....to je uplne jinak, nez si myslis. Ver mi.
Jeste jednou a specialne jen pro tebe, Dusicko, ona to delat MUSI, protoze manzel ji za ty roky napr., pohlidal dite dvakrat. A kdyz to slibi tak to neudela.To neni hra na superzenu, to je zoufala nutnost. A stejne dostane vynadano.
Nechapu,kdy si manzel vari,kdyz prijde vecer.....
Není tady
Alyssa napsal(a):
V každém vztahu to funguje jinak a nemá cenu soudit.. Některé ženské se starají o děti a domácnost úplně samy a nevadí jim, že chlap nepomáhá, ani by to nechtěly. Jiné mají zas v oblibě moderní emancipační model, že se muži na všech pracech podílejí. Jestipak je to ale i obráceně? Já jsem zastánce zlaté střední cesty, ale musím přiznat, že by se mi taky nechtělo, kdyby mě manžel prosil, ať mu pomůžu s nějakou ryze mužskou prací, protože to prostě neumím a hlavně to fakt radši nechám na něm.. Teď mi můžete oponovat, že ty mužské práce nejsou tak frekventované jako ty ženské a to holt je naše smůla
Na druhou stranu já jsem taky na mateřský a připadá mi, že se to zvládat docela dá.
Co se týče Kamrily, je smutné, když píše, že na jejich vztahu už nevidí nic pozitivního. V tom případě to asi do budoucna stejně dobře nedopadne. Jde jen o to, aby se zatím z toho všeho nezbláznila. Naložila si toho teda sakra hodně! Chce to srovnat priority a něco vynechat, když se to nedá zvládat. Manžel si bohužel zvykl, že mu Kamrila neodporuje a že se k ní může takhle chovat. Asi to bdue těžké, ale šla bych do protiútoku. Vadí ti neuklizené tohle a tamto? No tak to prosím tě ukliď sám. Chce to být ale nad věcí a řešit to s přehledem. Kamrila se bude snažit a stejně mu to bude vždycky málo a bude si hledat další důvody pro kritiku. Rozdělení financí mi přijde dost zvláštní a tady bych asi použila to, co někdo navrhoval-zákon o rodině.
řekla bych, že ryze mužských prací velmi ubylo. zvláště ve městech, kde lidé bydlí v bytech , takže neznají sekání trávy, skládání uhlí a další .
A ano máš pravdu v tom, že i tak jsou tyto práce spíše nárazové, každodenní práce "patří" z naprosté většiny do ženských. Takže často nastupuje pocit křečka v kole, kdy točí a točí a konce či výsledku valně nevidět.
Není tady
na soud se obracet nechci, vždyť je to můj muž!
Až na to, že se tak nechová... a pokud nebere ohledy on, proč bys měla bejt ohleduplná ty jenom proto, že "máš papír s razítkem"?
Pokud to lze, uklízím hned. Pokud ne, doufám, že to půjde za chvíli - a pokud ani to ne, třesu se, že přijde manžel a dostanu sprdunk...
Přidávám mu, protože hrozí, že když to neudělám, nezaplatí nájem. A bojím se, že je schopen to udělat.
No - "třesu se... bojím se" - to ti fakt přijde jako kvalitní a rovnoprávnej vztah? Nejen že tě tvůj manžel trestá, ale ty máš dokonce dojem, že si ten trest zasloužíš... Bylo to tak vždycky, nebo ses k tomu dopracovala až časem?
Vaří si sám a hrnce po sobě buď uklidí, a když ne, tak to mám udělat já. Nechci vzbudit dojem, že nedělá nic, protože dělá. Luxuje a většinou po sobě uklízí nádobí a svlečené oblečení.
Jo tak on luxuje... a uklízí "si" (občas) svoji špínu... Tohle - a ani to, že "si" vaří (když nechce jíst jídlo od tebe) - přece není žádná zásluha. Co třeba takhle uklidit hračky, vynýst špinavý plíny, vzít malýho ven... a tak podobně?
těžko se to přenastaví, pokud nebudou obě strany chtít. A on by i chtěl - slíbí, že přijde z práce domů dřív a pohlídá, abych mohla uklízet, jenže asi nemá dostatek vůle, protože pak stejně nepřijde...
Opravdu si myslíš, že "on by i chtěl" a jen jeho slabá vůle mu v tom, chudákovi, brání? Slibem nezarmoutíš, říká se... a ty, protože se ho bojíš, nakonec stejně uklidíš... nebo mu poskytneš záminku k tomu, aby tě "sprdnul". Tak proč by si nedělal to, co chce.
Když se otevřeně zeptáš na pozitiva, tak po zamyšlení ve smyslu přínosu pro rodinu žádná nevidím.
Hm... a co tě v tý rodině tedy drží? Možná, kdyby sis trochu započítala, bys zjistila, že se svými příjmy a výživným od muže bys docela dobře vyšla.
Není tady