Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 4. 10. 2012 1:01

kamarili
♥------
Registrovaný: 4. 10. 2012
Příspěvky: 12

Pod palbou kritiky

...tak se potřebuju vypsat. Už toho na mě začíná být trochu moc.
S manželem máme dvouletého synka a od jeho narození se stupňuje manželova kritika, hlavně kvůli nepořádku. Uznávám, že perfektně naklizeno nemáme, ale vyloženě binec taky ne. Prostě klasický provozní bordel - tu hrnek, tu lžička, rozházené hračky, plný koš s prádlem, semtam neumytý sporák, nestihnu vyndat věci z myčky...Vím, že by mohlo být čistěji - jenže já se nezastavím. Od rána do večera kmitám a stejně pokaždé slyším, že není hotové to a to...(občas slyším i to, že celý den nic nedělám a jsem špinavá bordelářka).
Pracuju na půl úvazku (abych měla nějaké peníze, protože - i když má muž dobrý plat a platí nájem - jsem to já, kdo platí elektřinu, plyn a tv poplatky) a ještě dodělávám školu a na domácnost mi zbývá málo času. A dneska už jsem se rozbrečela, protože v 9 přišel muž (dřív nechodí - po práci musí do posilky, nebo za kámošema nebo něco zařizovat), sedl si k fotbalu a začal kvákat, že nejsou umyté hrnce a že znám jenom počítač (po nocích píšu diplomku) a nic nedělám.
Jsem už strašně demotivovaná a unavená. Nevím, jak to (se) zlepšit, abychom byli oba spokojení.

Není tady

 

#2 4. 10. 2012 5:34

Daphné
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 9. 2009
Příspěvky: 2683

Re: Pod palbou kritiky

Víš, naložila sis moc. Zkus některé povinnosti přenést na manžela, například dvakrát, třikrát týdně večer péči o synka....a večer myslím od manželova skončení pracovní doby po uložení do postýlky. Jednak muž uvidí, co to obnáší, takže bude s kritikou opatrnější a za druhé budeš mít volněji pro sebe. Nebo nějaký jiný způsob, jak muže zapojit - aby jen nepřipomínkoval z gauče od televize, ale třeba posbíral věci a vyluxoval, pověsil prádlo, zabavil malého nebo s ním šel na hoďku ven. Myslím, že není jiná cesta. Manžel zvenku nepochopí, co to je péče o dítě plus to ostatní, dokud to trošku nezažije na vlastní kůži. Začátek budeš mít těžký, protože už máte zajeté zvyklosti (hlavně on), ale vyplatí se.

Není tady

 

#3 4. 10. 2012 7:49

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: Pod palbou kritiky

proboha - kdy to všechno stíháš? Když jsem četla, že mᚠjedno dítě a chlap řve kvůli pořádku, tak jsem moc neviděla důvod, proč to nedat do cajku. Ale vedlejšák, školu, k tomu bez pomoci chlapa?
Složíš se z toho. Není způsob, jak si udělat jeden večer v týdnu sama pro sebe? Asi si ho budeš muset vydupat. Zavčas, než bude pozdě...

Není tady

 

#4 4. 10. 2012 8:34

kamarili
♥------
Registrovaný: 4. 10. 2012
Příspěvky: 12

Re: Pod palbou kritiky

Zkoušela jsem to, protože vím, že by mi to hodně pomohlo - ale když jsem doma, jeho "hlídáni" funguje tak, že řekne - teď dohlížej ty, já musím telefonovat, umýt se, vařit...O víkendu hlídá tak hodinku, než ho to přestane bavit.
On jednou týdně vyluxuje a průběžně udržuje jakž takž kuchyni (to, co tam nedodělá zbývá na mě). Já luxuju ob den, ale to on nevidí, protože zatímco luxuju, zůstává nepořádek jinde. Nikdy si nevšimne, co je hotovo, poukazuje jen na to, co je blbě.
Jsem teď ve stavu, kdy nevidím žádné východisko. sad

A ještě jsem se chtěla zeptat - zda vy, když jste byly na mateřské, jste musely chlapovi přispívat?

Není tady

 

#5 4. 10. 2012 8:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Pod palbou kritiky

A ještě jsem se chtěla zeptat - zda vy, když jste byly na mateřské, jste musely chlapovi přispívat?
Tohle nějak nechápu?


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#6 4. 10. 2012 8:54

Daphné
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 9. 2009
Příspěvky: 2683

Re: Pod palbou kritiky

Záleží na dohodě toho kterého páru. Pokud jste se dohodli, že manžel zabezpečí rodinu finančně (a píšeš, že má dobrý plat) a ty se budeš starat o chod domácnosti, pak by měl všechny platby nést on (elektřinu, plyn, nájem, pojistky a tak). Důležité je, jak jste si to zavedli a jak jsou spokojené obě strany. Myslím, že péče a výchova synka plus dokončování školy plus domácnost je až dost....proč tedy tvůj vedlejšák, když ho vlastně nepotřebujete? Nebo spíš čím manžel zdůvodňuje, abys přispívala do rozpočtu i za cenu vedlejšáku, proč to chce?

Není tady

 

#7 4. 10. 2012 10:21

Peuli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 3. 2007
Příspěvky: 363

Re: Pod palbou kritiky

Zažila jsem v manželství něco podobného, maximum kritiky, minimum pomoci. Neustále mi vytýkal, že mě musí na mateřské živit, že na to nemá apod.  (až pár let poté jsem zjistila, že i toto byla jedna ze lží, kterými mě zásoboval). Abych vylepšila rodinný rozpočet, vrátila jsem se do zaměstnání už v synových osumnácti měsících. Pořád jsem se snažila, aby byl klid, aby neměl důvod kritizovat. To byla opravdu velká chyba. Dnes bych si vyslechla jeho argumenty proč mi nemůže pomoct, proč mám i na mateřské přispívat do rodinného rozpočtu, pak bych mu přednesla svůj pohled na věc a vidělo by se. Nesnažila bych se už stíhat všechno sama zatímco manžel na mě v podstatě parazituje. Nevšimla jsem si totiž, že ve výčtu tvých aktivit by byl čas také na tvůj odpočinek. Předpokládám, že takový rozhovor se ale manželovi líbit vůbec nebude a bude pro tebe velmi těžké (ale také velmi důležité) uhájit si to své.

Není tady

 

#8 4. 10. 2012 11:57

kamarili
♥------
Registrovaný: 4. 10. 2012
Příspěvky: 12

Re: Pod palbou kritiky

Ptám se proto, že já na domácnost dávám 4.500,- /výše zmíněné služby + příspěvek 2.000,- manželovi na nájem/, on po odečtu mého příspěvku dává 5.000,-. Prostě to tak máme nastavené, vždy to tak bylo a nevadilo mi to, dokud ta jeho kritika nedosáhla dnešních rozměrů, protože já se fakt snažím a stejně mi připadá, že výsledek je v očích manžela stejný, jako by kdybych nedělalanic.
Peu, já jsem s ním o financích mluvila. Říkal, že nemusím pracovat a zeptal se nechápavě, jak to, že mi 10.000,- mateřská nestačí a nechápe, že když dám skoro polovinu na služby a ze zbytku hradím  pleny, oděv, jídlo pro malého a pro sebe jídlo, tramvajenku a spoření, nezbyde mi nic. Už jsem si párkrát musela půjčit od rodičů. Daphné, proto těch pár kaček potřebuju. Nedokážu se ho doprošovat (on si vždycky najde důvod, proč mi peníze nedat. "Proč potřebuje M. postýlku? Vždy jednu má." To, že se do té jedné už nevejde, muž neřeší.). Už tak sama před sebou nemám žádnou důstojnost. Peníze měsíčně posílá příbuzným, protože ti mu "narozdíl ode mě dělají radost".
Peu, jak to dopadlo?

Není tady

 

#9 4. 10. 2012 12:02

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 2. 4. 2012
Příspěvky: 162

Re: Pod palbou kritiky

Souhlasím s Daphné a ostatními, že je muže potřeba zapojit do péče o dítě. Nevím, jaký Tvůj muž je, takže to bude možná mimo mísu, ale na chlapy fungují racionální argumenty, proto bych mu to vyložila asi nějak názorně na to, co kdo dělá...např. Ty chodíš do práce na plný úvazek, já se starám o malého a domácnost a chodím na půlku...Tzn. že když Ty jdeš každý den po práci s kamarádama a do posilky, tak to není fér, protože mám tolik a tolik přes čas...Tzn. bylo by fér, kdybys některé dny přišel po práci a hlídal malého a obstaral něco v domácnosti.

Taky bych doporučovala mu ve chvíli, kdy Ti malého strčí s tím, že ho to nebaví a něco musí, tak mu řekni, že prostě teď hlídá on, Ty třeba zrovna uklízíš, dělᚠněco do práce nebo do školy a tak a se zařídí dle potřeby. Sportovat se dá i s děckem - běhání s kočárkem je makačka, totéž telefonování se dá zvládnout, když jen nežvaníš a není to extra dlouhý telefonát...

Já bych se prostě snažila o racionální argumentaci, proč Ty bys měla něco zvládat, když on to nezvládá...Jak píšeš, sám nedokáže malého pohlídat (kvůli nudě) ani jedno celé odpoledne v týdnu, maximálně hodinku...ale Ty to dělᚠcelý den a kde je napsané, že Tě to musí pořád bavit. (to teď nemyslím tak, že by byl malý na obtíž, ale taky potřebuješ změnu)

Zjednodušeně, a je to velká cesta k takovéto dohodě dojít, bych se dohodla, kdy po práci hlídá on, kdy Ty a tu dohodu prostě vyžadovat a nenechat se do toho hlídání zatáhnout... (já to znám, to je vždycky deset minut bez děcka a potom slyším...půjdeme se podívat, co dělá maminka...chachááá...tak jsem to chlapovi na rovinu řekla...hlídáš, tak se ukaž, že to umíš beze mě...a celkme to funguje...)

Drž se!rock

PS: Mᚠmůj obdiv za to, co všechno zvládáš...opravdu...snad to utáhneš a nebude to mít nějaký nepříjemný následek...Držím palce.


Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

 

#10 4. 10. 2012 12:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ptám se proto, že já na domácnost dávám 4.500,- /výše zmíněné služby + příspěvek 2.000,- manželovi na nájem/, on po odečtu mého příspěvku dává 5.000,-. Prostě to tak máme nastavené, vždy to tak bylo a nevadilo mi to, dokud ta jeho kritika nedosáhla dnešních rozměrů, protože já se fakt snažím a stejně mi připadá, že výsledek je v očích manžela stejný, jako by kdybych nedělalanic.
Peu, já jsem s ním o financích mluvila. Říkal, že nemusím pracovat a zeptal se nechápavě, jak to, že mi 10.000,- mateřská nestačí a nechápe, že když dám skoro polovinu na služby a ze zbytku hradím  pleny, oděv, jídlo pro malého a pro sebe jídlo, tramvajenku a spoření, nezbyde mi nic. Už jsem si párkrát musela půjčit od rodičů. Daphné, proto těch pár kaček potřebuju. Nedokážu se ho doprošovat (on si vždycky najde důvod, proč mi peníze nedat. "Proč potřebuje M. postýlku? Vždy jednu má." To, že se do té jedné už nevejde, muž neřeší.). Už tak sama před sebou nemám žádnou důstojnost. Peníze měsíčně posílá příbuzným, protože ti mu "narozdíl ode mě dělají radost".
Peu, jak to dopadlo?

Pribuznym??va


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#11 4. 10. 2012 12:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Pod palbou kritiky

Kamarili - je to i jeho dítě. Měla by si od něho dostávat peníze na malého - na půlku plen, na půlku jídla. On Ti nic nedává?


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#12 4. 10. 2012 12:21

venuše
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 2. 2007
Příspěvky: 2116

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ptám se proto, že já na domácnost dávám 4.500,- /výše zmíněné služby + příspěvek 2.000,- manželovi na nájem/, on po odečtu mého příspěvku dává 5.000,-. Prostě to tak máme nastavené, vždy to tak bylo a nevadilo mi to, dokud ta jeho kritika nedosáhla dnešních rozměrů, protože já se fakt snažím a stejně mi připadá, že výsledek je v očích manžela stejný, jako by kdybych nedělalanic.
Peu, já jsem s ním o financích mluvila. Říkal, že nemusím pracovat a zeptal se nechápavě, jak to, že mi 10.000,- mateřská nestačí a nechápe, že když dám skoro polovinu na služby a ze zbytku hradím  pleny, oděv, jídlo pro malého a pro sebe jídlo, tramvajenku a spoření, nezbyde mi nic. Už jsem si párkrát musela půjčit od rodičů. Daphné, proto těch pár kaček potřebuju. Nedokážu se ho doprošovat (on si vždycky najde důvod, proč mi peníze nedat. "Proč potřebuje M. postýlku? Vždy jednu má." To, že se do té jedné už nevejde, muž neřeší.). Už tak sama před sebou nemám žádnou důstojnost. Peníze měsíčně posílá příbuzným, protože ti mu "narozdíl ode mě dělají radost".
Peu, jak to dopadlo?

Ja tohle financni hospodareni opravdu nechapu! va
To je ted moderni?
Ja jsem teda ze stare skoly, s manzelem jsme meli vsechny penize spolecne a ne ze jeden platil to a druhy ono.... to bych se z toho asi zcvokla.

Ty si platis sve jidlo? Vy nejite spolecne?

Není tady

 

#13 4. 10. 2012 12:24

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Pod palbou kritiky

Mᚠmůj obdiv a zárověň nechápu, jak můžeš takhle fungovat. Tvůj manžel je asi pěkný dumbom
Možná, že by se divil, kdyby sis třeba zlomila ruku? Pak by viděl, co obnáší dítě a domácnost. (Nemyslím tím samozřejmě si schválně zlomit ruku.)
O tvém finančním přísvěvku do domácnosti - nevím, co říct. U nás šly odjakživa peníze na jeden účet - můj smile  - a tím bylo vyřešeno. Manžel má kartu, ale jinak hospodařím se vším já sama. Jak se proboha můžeš prosit o peníze pro malého, zatímco "vaše" peníze si užívají příbuzní.
Začala bych tím, že bych zkusila nechat mu malého na hlídání večer a vyrazit třeba na cvičení, protože to, že sedíš u PC a dělᚠdiplomku, evidentně nepovažuje za nutné k tomu, aby hlídal.
Jednoduše to asi nepůjde, přeju ti hodně trpělivosti.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#14 4. 10. 2012 12:26

Market
♥♥-----
Registrovaný: 6. 12. 2006
Příspěvky: 32

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ptám se proto, že já na domácnost dávám 4.500,- /výše zmíněné služby + příspěvek 2.000,- manželovi na nájem/, on po odečtu mého příspěvku dává 5.000,-. Prostě to tak máme nastavené, vždy to tak bylo a nevadilo mi to, dokud ta jeho kritika nedosáhla dnešních rozměrů, protože já se fakt snažím a stejně mi připadá, že výsledek je v očích manžela stejný, jako by kdybych nedělalanic.
Peu, já jsem s ním o financích mluvila. Říkal, že nemusím pracovat a zeptal se nechápavě, jak to, že mi 10.000,- mateřská nestačí a nechápe, že když dám skoro polovinu na služby a ze zbytku hradím  pleny, oděv, jídlo pro malého a pro sebe jídlo, tramvajenku a spoření, nezbyde mi nic. Už jsem si párkrát musela půjčit od rodičů. Daphné, proto těch pár kaček potřebuju. Nedokážu se ho doprošovat (on si vždycky najde důvod, proč mi peníze nedat. "Proč potřebuje M. postýlku? Vždy jednu má." To, že se do té jedné už nevejde, muž neřeší.). Už tak sama před sebou nemám žádnou důstojnost. Peníze měsíčně posílá příbuzným, protože ti mu "narozdíl ode mě dělají radost".
Peu, jak to dopadlo?

Pro začátek bych radila se inspirovat vytučněným. Ne přímo nedělat nic, ale hodně práce si ubrat. Budeš mít víc času, odpočineš si a třeba budeš mít i sílu s tou situací konečně něco udělat. To, že má manžel dlouhodobě "své dny" nebo co to je nevyřešíš tím, že budeš dřít do padnutí a budeš se mu chtít zavděčit. To spíš skončí tím, že se sesypeš.
Jsi na mateřské a ta je od toho, aby ses starala o dítě. Za to, že k tomu ještě pracuješ a studuješ mᚠmůj upřímný obdiv.
Přijde mi, že manžel zkouší co všechno vydržíš a kam až může zajít. Vydržíš hodně, to jo hmm Ale váží si Tě za to?

Není tady

 

#15 4. 10. 2012 12:29

kamarili
♥------
Registrovaný: 4. 10. 2012
Příspěvky: 12

Re: Pod palbou kritiky

Ne, nejíme společně. Nevařím mu, protože mu nechutná to, co uvařím. Tak jsem ho nechala, a si teda vaří sám.
Nedává mi nic. Jo, posílá  několik tisíc rodičům a několik tisíc bratrovi na školu.
Já vím, že je to celé blbě nastavené, ale nevím, jak z toho ven. Zkusím tu racionální argumentaci co navrhovala weatherwax, ale on je schopen i logické argumenty smést ze stolu slovy, že jsem stejně špatná žena...že jiné taky mají děti a zvládají mít pořádek.

Není tady

 

#16 4. 10. 2012 12:39

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ne, nejíme společně. Nevařím mu, protože mu nechutná to, co uvařím. Tak jsem ho nechala, a si teda vaří sám.
Nedává mi nic. Jo, posílá  několik tisíc rodičům a několik tisíc bratrovi na školu.
Já vím, že je to celé blbě nastavené, ale nevím, jak z toho ven. Zkusím tu racionální argumentaci co navrhovala weatherwax, ale on je schopen i logické argumenty smést ze stolu slovy, že jsem stejně špatná žena...že jiné taky mají děti a zvládají mít pořádek.

proč s takovým mužem žiješ? Má nějaká pozitiva  ( tím nemyslím "obvyklou " větu .....když já ho ták miluju) ?

Není tady

 

#17 4. 10. 2012 12:41

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ne, nejíme společně. Nevařím mu, protože mu nechutná to, co uvařím. Tak jsem ho nechala, a si teda vaří sám.
Nedává mi nic. Jo, posílá  několik tisíc rodičům a několik tisíc bratrovi na školu.
Já vím, že je to celé blbě nastavené, ale nevím, jak z toho ven. Zkusím tu racionální argumentaci co navrhovala weatherwax, ale on je schopen i logické argumenty smést ze stolu slovy, že jsem stejně špatná žena...že jiné taky mají děti a zvládají mít pořádek.

jiní muži také mají děti a zvládají finančně zabezpečit rodinu tak, aby žena nemusela chodit na brigádu a doprošovat se peněz pro dítě.

Není tady

 

#18 4. 10. 2012 12:43

Market
♥♥-----
Registrovaný: 6. 12. 2006
Příspěvky: 32

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

Ne, nejíme společně. Nevařím mu, protože mu nechutná to, co uvařím. Tak jsem ho nechala, a si teda vaří sám.
Nedává mi nic. Jo, posílá  několik tisíc rodičům a několik tisíc bratrovi na školu.
Já vím, že je to celé blbě nastavené, ale nevím, jak z toho ven. Zkusím tu racionální argumentaci co navrhovala weatherwax, ale on je schopen i logické argumenty smést ze stolu slovy, že jsem stejně špatná žena...že jiné taky mají děti a zvládají mít pořádek.

Teda to je ale kabrňák roll
Jiní muži zase mají ženy a děti a postarají se o ně, mají je rádi, pomáhají jim, nebuzerují je a nenechají se prosit o každou korunu.

Není tady

 

#19 4. 10. 2012 12:45

Market
♥♥-----
Registrovaný: 6. 12. 2006
Příspěvky: 32

Re: Pod palbou kritiky

Agewo - stejná myšlenka smile

Není tady

 

#20 4. 10. 2012 12:58

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1143

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

...tak se potřebuju vypsat. Už toho na mě začíná být trochu moc.
S manželem máme dvouletého synka a od jeho narození se stupňuje manželova kritika, hlavně kvůli nepořádku. Uznávám, že perfektně naklizeno nemáme, ale vyloženě binec taky ne. Prostě klasický provozní bordel - tu hrnek, tu lžička, rozházené hračky, plný koš s prádlem, semtam neumytý sporák, nestihnu vyndat věci z myčky...Vím, že by mohlo být čistěji - jenže já se nezastavím. Od rána do večera kmitám a stejně pokaždé slyším, že není hotové to a to...(občas slyším i to, že celý den nic nedělám a jsem špinavá bordelářka).
Pracuju na půl úvazku (abych měla nějaké peníze, protože - i když má muž dobrý plat a platí nájem - jsem to já, kdo platí elektřinu, plyn a tv poplatky) a ještě dodělávám školu a na domácnost mi zbývá málo času. A dneska už jsem se rozbrečela, protože v 9 přišel muž (dřív nechodí - po práci musí do posilky, nebo za kámošema nebo něco zařizovat), sedl si k fotbalu a začal kvákat, že nejsou umyté hrnce a že znám jenom počítač (po nocích píšu diplomku) a nic nedělám.
Jsem už strašně demotivovaná a unavená. Nevím, jak to (se) zlepšit, abychom byli oba spokojení.

kamarili, to je strašné! Jak si můžeš takové chování nechat líbit? On je snad tvůj manžel a né otec a ty jeho dítě, aby tě péroval! Pokud se mu zdá, že je někde bordel a vadí mu to, tak a zvedne zadek a jde to uklidit! usch dumbom Ježiš, na tohle jsem prostě přímo alergická. Nenech si to líbit, nepasuj se do role, že ho budeš poslouchat a pán si bude takhle dovolovat. Navíc při takovéhle tvé vytíženosti!!!! Kloubouk dolů kolik toho zvládáš, ty bys potřebovala ocenění a asi i trochu toho sebevědomí, aby sis nenechala tohle líbit! Držím pěsti!

Není tady

 

#21 4. 10. 2012 13:05

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1143

Re: Pod palbou kritiky

kamarili napsal(a):

A ještě jsem se chtěla zeptat - zda vy, když jste byly na mateřské, jste musely chlapovi přispívat?

A tohle je teda také strašný! Co to je proboha za vyčůránka? Promiň, ale takový výraz mě napadá, když to čtu.
Ty mu přispívᚠna služby... přispívá on tobě taky na pleny, jídlo, věci kolem malého?
A jestliže on je takový, že po vlastní manželce (ještě ke všemu na mateřské) chce peníze, tak ty od něj chtěj zase peníze za služby - praní prádla, vaření, uklízení. Jak by se mu to líbilo?

Není tady

 

#22 4. 10. 2012 13:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Pod palbou kritiky

Nedává mi nic. Jo, posílá  několik tisíc rodičům a několik tisíc bratrovi na školu... nevím, jak z toho ven
Zák. o rodině
§19
(1) O uspokojování potřeb rodiny jsou povinni oba manželé pečovat podle svých schopností, možností a majetkových poměrů.
(2) Poskytování peněžních a jiných prostředků na náklady společné domácnosti může být zcela nebo zčásti vyváženo osobní péčí o společnou domácnost a děti.
(3) Neplní-li jeden z manželů svoji povinnost hradit náklady společné domácnosti, rozhodne na návrh druhého manžela ve věci soud.
§85
(2) Oba rodiče přispívají na výživu svých dětí podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. Dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů.
(3) Při určení rozsahu jejich vyživovací povinnosti přihlíží se k tomu, který z rodičů a v jaké míře o dítě osobně pečuje. Žijí-li rodiče spolu, přihlédne se i k péči rodičů o společnou domácnost.
§91
(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.
(2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.
(3) Tato vyživovací povinnost předchází vyživovací povinnosti dětí.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#23 4. 10. 2012 13:19

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Pod palbou kritiky

kamarili, a jak to u vás chodilo dřív, když jste byli bezdětní?

Není tady

 

#24 4. 10. 2012 13:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Pod palbou kritiky

Zažádej si o alimenty
Jinak je to fakt dost síla.Tak proč mu přidáváš? Tak mu nepřidávej,když on Ti nedává na dítě. Smutný, v čem žijete, je tam vůbec láska? Když mu nechutná,co uvaříš? Tak proč se stará o hrnce? On si vaří sám?


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#25 4. 10. 2012 14:43

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 10. 2007
Příspěvky: 4571

Re: Pod palbou kritiky

Pedevším, Kamarili, se skláním, co všechno zvládneš.
Za druhé bych tě sprudila, co všechno sis na sebe naložila.
Uvažuj hlavou - až se složíš, kdo se postará o mrňouse ?
Začni to řešit, tohle se sice dá vydržet fyzicky, ale co duše?
Držím palce, Jess.

----------------------
A něco ze života:

Otec se vrací z práce a vidí, jak jeho děti sedí v pyžamech před domem a hrají si v blátě s prázdnými krabičkami od pizzy a číny. Vrátka na ulici jsou otevřená dokořán, zrovna tak dveře od auta, uvnitř leží pes čerstvě vyválený v blátě a nikde stopa po druhém psu.
Muž vejde do domu a uvidí doslova spouš. Lampa převrácená a běhoun skrčený u zdi. Uprostřed pokoje hlasitě hraje televize a jídelna je zaházena hračkami a různými díly šatníku. V kuchyni ve dřezu hromada nádobí, rádio hraje na plné pecky. Zbytky snídaně rozházené po stole, na prostírání se povaluje kočka. Lednice otevřená, psí žrádlo na podlaze, rozbitá sklenička pod stolem a u zadních dveří uplácaná hromádka písku.
Muž rychle vyběhne schody, stoupaje na další hračky a šlapaje po oblečení. Ale nehledí na to, hledá svou manželku. Bojí se, že se jí něco vážného stalo.
Vidí, jak dveřmi koupelny prosakuje voda. Nakoukne tam a vidí mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo v hromadě špinavého prádla a mezi tím vším se vinou kilometry toaletního papíru. Zrcadlo a stěny jsou pomalované zubní pastou.
Rychle se otočí a spěchá do ložnice, kde najde svou manželku, ležící v posteli a čtoucí knihu. Podívá se na něj, usměje se a zeptá se ho, jak se celý den měl.
On jen polkne a vyhrkne: "Co se tu dnes stalo?"
Manželka se usměje a odpoví: "Pamatuješ se, drahý, jak se mě každý den, když se vracíš z práce, ptáš: Co jsi, do pr*ele, celý den dělala?"
"Ano," odpověděl muž nejistě."Tak dnes, dnes jsem nedělala nic!"


Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů