Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 15. 10. 2012 21:14

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 4. 5. 2007
Příspěvky: 2360

Re: Jsem divná já nebo on?

holcina napsal(a):

Ovsem to , ze on sam porada alkoholove dychanky jsme tu nevedeli. V tom pripade se mi zda rada, jako on je traumatizovan svou matkou-alkoholickou mi vubec nesedi.

Nemusí ti sedět, ale může to tak být. mě tenkrát manžel vysvětlil, že u sebe to vnímá jinak, tam to má pod kontrolou, u mě měl obavy.

Tak takto to mám aj ja nastavené. Uvedomujem si, že to mám zle a chystám sa s tým niečo robi. wink Ale chcela som hlavne zmieni to, že Holčina má pravdu, aj keď to naozaj znie, akoby to dohromady nesedelo.

Není tady

 

#52 27. 10. 2012 20:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jsem divná já nebo on?

PPavlaa napsal(a):

tady sandro nejde o vymlouvání. ale nečekám, že to pochopíš, protože ty jsi to nikdy nezažila.

Nejde o vymlouvání, ale o pohodlnos niečo s tým urobi - traumy ani bolesti z detstva nemusia by trvalé a neliečitežné. Ale jasné, že je pohodlnejšie žiada, aby sa celý svet posral kvôli MNE a aby partnerka abstinovala (hoci s alkoholom má problém moja matka a poažmo ja, nie ONA), lebo JA CHCEM. Keby Sasasa popíjala pravidelne alebo do delíria, nepoviem ani fň, ale toto je fakt neúmerné a vzah zaažujúce...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#53 27. 10. 2012 21:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Jsem divná já nebo on?

PPavlaa napsal(a):

agewa napsal(a):

helena napsal(a):

Mě vždycky první naběhlo-Já neudělám scénu kvůli chvíli v hospodě tak proč by jí měl dělat on?... Jeho alkodýchánky jsou vždy několikanásobně delší,dražší a s podstatně větším množstvím alkoholu
Proč? No protože mu to z nějakýho důvodu (o kterým tady jenom uvažujeme - nevíme a ty možná taky ne) vadí. To, že ty nevyvádáš, s tím vůbec nesouvisí... dokonce ani jeho "spotřeba a cena" ne.
Cítila a pořád trochu cítím, že je to nespravedlnost, stále mám pocit, že jsem nic hrozného neudělala, tak proč bych měla pořád couvat já.
Pořád? Couvᚠi v jiných věcech nebo je to jen tahle jedna? To je totiž dost rozdíl, jestli bys měla přistoupit na kompromis - předem návštěvu hospody oznámit - nebo, jak píšeš, se "slepě přizpůsobovat" všem jeho požadavkům.

nechápu, proč by jeho špatné zkušenosti s někým jiným měla odnášet jeho žena
Když tě pokouše pes, taky to můžou "odnést" všichni ostatní, s kterýma se potkᚠa který s tím jedním nemají vůbec nic společnýho...

jenže v tom případě si asi psa nebudeš pořizovat .  V tom příadě by si teda neměl hledat ženu / partnerku, protože má špatnou zkušenost s matkou - alkoholičkou?
kromě toho bych to teda nesrovnávala. konec konců, když spadneš z kola - taky už nebudeš jezdit? nebo zjistíš, kde jsi to nezvládl ?

nemyslím si, že zrovna pád z kola by odpovídal téhle situaci.
a už vůbec nejde ani o špatné zkušenosti s příbuznými, jak jsi psala někde výš. tady šlo o jeho mámu. u rodičů by mělo dítě cítit bezpečí, to s rodičem alkoholikem nejde. a taky to nebývá občasná zkušenost,  může trvat roky, nebo celej život, dokud od nich nevypadneš.  když tě serou příbuzní, nemusíš se s nimi vídat, nebo to hodně omezíš, ale s rodiči to nejde. a jako dítě to sama neutneš, pokud to neudělá druhý rodič, který tu situaci bude řešit odchodem.

No tak nech si nájde manželku úplnú abstinentku, ktorá si bez jeho dovolenia a dozoru nedá ani vaječný koňak na Viancoe, a budú šastní všetci. Ale chcie do extrému prerába dospelého človeka sa mi zdá... nešastné. A dos márne. Poažmo keď sám pije - s tým zjavne problém nemá. tongue Pričom logika hovorí, že nešastné gény mohol zdedi skôr ON ako jeho manželka... ale ono to asi nebude o logike, že?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů