19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
PPavlaa napsal(a):
moná by nebylo od věci, aby to zkusil třeba i on řeit s psychologem, jak tu psala sandra. ale nečekala bych od toho změny ze dne na den.
pokud jim to jinak klape, bylo by koda se na to vykalat, jen proto, e kadej má svoji hlavu.
To asi nikdo, Pavli, ani Sasasa, ale kdy on nechce, protoe tvrdí, e nemá problém, tak se s tím hnout nedá.....psychologa by evidentně potřeboval, kdy si to ani nedokáe připustit - ale to pak je začarovanej kruh.
Tohle znám "JÁ k ádnýmu blbýmu cvokařovi nepůjdu, já problém nemám! Problém jsi ty - kdyby ses chovala, jak si představuju, problém by nebyl!" "No fajn - a kdyby ty ses choval, jak já si představuju, tak by taky ádnej problém nebyl" "Jene já se nebudu chovat, jak ty si představuje..."
A tak dále, dokud to neutne. Jestli by pan Sasasák slyel na nějakou jasnou podmínku, to ovem netuíme....
Není tady
sasasa napsal(a):
No nad tím jsem přemýlela u x-krát. Je to jeden z důvodů který mě u napadl. Jeho matka lila 1. ligu. Tam bude zakopaný pes. On asi ví taky, ale pořád k tomu přistupuje tak, e problém mám já ne on a tak a dělám co mám (obstarat rodinu pak se jít bavit). Přitom to tak není , obstarání rodiny je jen argument, který pouije protoe mu momentálně příjde nejrozumnějí z důvodů který ho zrovna napadl, aby mě udrel od alkoholu. Tu scénku by udělal i jinak, ale tohle se mu hodí do krámu. Nehodlá s tím nic dělat. Včera jsem s ním o tom mluvila a je to pořád dokola "já se nezměním to musí ty pokud chce mít klid, pokud se nezmění ta scénka bude vdycky já s tím nic neudělám, vadí mi to." Tímpádem vzniká neustále třecí plocha a já se odmítám slepě přizpůsobovat, tak jak z toho ven? Jinak je fajn člověk, ale tohle mezi náma roste. Odejít ze vztahu rovnou nechci. Zahodit to co jsme léta budovali? Nejdřív bych to raději opravila, ne to zahodím. Jen se cítím v pasti.
sasasa: v kadém vztahu existuje něco, nějaká situace, kterou jeden z partnerů bytostně nesnáí a pokud ta situace nastane, je zkrátka zle. Psala jsi, e to u vás jinak klape, a na to, e pokud si jde někam sednout do osvěovny a neoznámí to předem, nastanou ze strany manela tvrdé sankce. Tvůj manel - jak je vidět - má s alkoholem neblahé zkuenosti, proto na podobné situace reaguje nepřiměřeně a není se mu co divit, záitky s matkou-alkoholičkou v něm zřejmě vypěstovaly averzi k určitým situacím.
sasaso, pokud ví, e manel nějakou situaci bytostně nesnáí, pokus se pro klid v rodině jednat tak, aby k podobným situacím docházelo co nejméně. Partnerství je o kompromisech, kdy ví, e je na něco partner vysloveně alergický, tak je na to prostě alergický Je zbytečné ptát se, jestli jsi vadná Ty nebo on, prostě je na určitou věc extrémně citlivý a pokud chce mít astné manelství a v rodině klid, bude muset udělat ústupek Ty.
Není tady
Přispěju svou trokou do mlýna. Myslím si zřejmě to samé, co větina ostatních sem přispívajících. Doplním jen osobní zkueností. Můj partner nikdy sice nereagoval a takto řekla bych přehnaně, ale stejnou situaci taky nesnáí...samozřejmě scény okolo byly a nebylo jich málo. Nakonec jsme se dohodli, protoe já plánování oproti tomu echt nesnáím, e se budu snait plánovat, ale kdy to nevylo, tak se prostě jednou necítil komfortně...je to kompromis a fungujeme dobře. Já nedělám příli často překvapení...tak dvakrát do půl roku a on potom nedělá scénu a nehádáme se...Prostě jsme si jednou sedli a v klidu to probrali...S odstupem od veho křičení a scén. Časem to prostě bylo potřeba, i kdy jsem se nejdříve snaila sebevíc "vyhovět", tak věčně to nejde...je to přepjetí, které by jednou někde "vystřelilo"... Jestli Vám to spolu jinak funguje a máte monost společně v klidu promluvit, neházela bych řeení jen na jednoho...věčně to není únosné...
Tak a Vám to klape!
Není tady
Nebylo to poprvé co kvůli tomu udělal scénu, resp. v jeho podání je scéna několikadenní mlčení.
Ano, má pravdu, kdy říká "Jsem dospělá enská a pokud dám vědět kde jsem a kdy příjdu tak to pokládám za slunost a hlavně dostačující."
Ale právě proto, e jsi dospělá, tak bys taky měla vědět, e jít "do hospody bez předchozího ohláení", je zbytečná provokace - zvlá kdy dá-li "o tom vědět včas (tzn. min pár dní předem) tak se nic neděje".
Muova reakce je poněkud nepřiměřená... ale zřejmě pracujou jeho zkuenosti s matkou. Jedna moje známá je na tom podobně - brácha se jí "upil" k smrti a její manel dodnes, po nějakých 15 letech, těko snáí i její občasný dvě decky s kamarádkou... i kdy by to nepřiznal, pravděpodobně se obává "genetický zátěe", take taky reaguje poněkud "přes čáru" - na rozdíl od "běného" manela, kterej podobný prkotiny přechází.
A málokterej chlap řekne, e má strach... to se ho spí pokusí "překřičet" - sám v sobě, nebo křikem na manelku.
Upravil(a) helena (1. 10. 2012 7:53)
Není tady
lupina montana napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
moná by nebylo od věci, aby to zkusil třeba i on řeit s psychologem, jak tu psala sandra. ale nečekala bych od toho změny ze dne na den.
pokud jim to jinak klape, bylo by koda se na to vykalat, jen proto, e kadej má svoji hlavu.To asi nikdo, Pavli, ani Sasasa, ale kdy on nechce, protoe tvrdí, e nemá problém, tak se s tím hnout nedá.....psychologa by evidentně potřeboval, kdy si to ani nedokáe připustit - ale to pak je začarovanej kruh.
Tohle znám "JÁ k ádnýmu blbýmu cvokařovi nepůjdu, já problém nemám! Problém jsi ty - kdyby ses chovala, jak si představuju, problém by nebyl!" "No fajn - a kdyby ty ses choval, jak já si představuju, tak by taky ádnej problém nebyl" "Jene já se nebudu chovat, jak ty si představuje..."
A tak dále, dokud to neutne. Jestli by pan Sasasák slyel na nějakou jasnou podmínku, to ovem netuíme....
nj Lupi, je to chlap, chlapi si neradi připoutí problém
já myslím, e větina lidí co má takhle nějákou zkuenost s alkoholem, tak reaguje nepřiměřeně, kdy se něco takovýho objeví. vidím to i u sebe, jene já měla těstí na chlapy, kteří respektovali, e mi určitý věci vadí a neměli si potřebu něco dokazovat.
Upravil(a) PPavlaa (1. 10. 2012 16:36)
Není tady
já měla těstí na chlapy, kteří respektovali, e mi určitý věci vadí
těstí je jen muka zlatá - evidentně v tom ty sama nemá problém - co je důvod k tiché, leč srdečné závisti
Není tady
helena napsal(a):
Nebylo to poprvé co kvůli tomu udělal scénu, resp. v jeho podání je scéna několikadenní mlčení.
Ano, má pravdu, kdy říká "Jsem dospělá enská a pokud dám vědět kde jsem a kdy příjdu tak to pokládám za slunost a hlavně dostačující."
Ale právě proto, e jsi dospělá, tak bys taky měla vědět, e jít "do hospody bez předchozího ohláení", je zbytečná provokace - zvlá kdy dá-li "o tom vědět včas (tzn. min pár dní předem) tak se nic neděje".
Muova reakce je poněkud nepřiměřená... ale zřejmě pracujou jeho zkuenosti s matkou. Jedna moje známá je na tom podobně - brácha se jí "upil" k smrti a její manel dodnes, po nějakých 15 letech, těko snáí i její občasný dvě decky s kamarádkou... i kdy by to nepřiznal, pravděpodobně se obává "genetický zátěe", take taky reaguje poněkud "přes čáru" - na rozdíl od "běného" manela, kterej podobný prkotiny přechází.
A málokterej chlap řekne, e má strach... to se ho spí pokusí "překřičet" - sám v sobě, nebo křikem na manelku.
Na tohle fórum jsem přila, právě proto, e jsem do problému asi ponořená víc ne bych si přála. Nejsem objektivní a chtěla jsem slyet názor nezainteresovaných lidí,proto tu jsem. V těchhle souvislostech mě nikdy nenapadlo uvaovat. Kadý situaci posuzuje po svém. Mě vdycky první naběhlo-Já neudělám scénu kvůli chvíli v hospodě tak proč by jí měl dělat on? Jako provokaci jsem to u vůbec nemyslela! On taky chodí do hospody a nejsem si jistá, e by dbal na moje přání a přitom ví. Úmysl je předtím vdycky dobrý, ale výsledek nikoliv. Jeho alkodýchánky jsou vdy několikanásobně delí,draí a s podstatně větím mnostvím alkoholu i kdy nechodí moc často. Právě proto mě jeho reakce tak vytáčí. Cítila a pořád trochu cítím, e je to nespravedlnost, stále mám pocit, e jsem nic hrozného neudělala, tak proč bych měla pořád couvat já. Vdycky jsem se vyhýbala oplácení čehokoliv, jak tu někdo zmínil, protoe to je začátek konce. Já vím, e vechno je o kompromisech. Jen nevím kde je ta spávná hranice. Aby se nakonec nestalo, e pro klid v rodině budu couvat jen já a pak se to zas někde vyvalí.
Není tady
Já budu trochu hádat - jestli to není tím, e on má dojem (pocit) e sám za sebe to má pod kontrolou, kdeto milovanou enu (matku, tebe) samosebou pod kontrolou mít nemůe? Prostě kdy chlastá on, ví jaksi co dělá, kdy má skončit a tak. Ale kdy milovaná ena....no, on ví své, jak to dopadá......
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já budu trochu hádat - jestli to není tím, e on má dojem (pocit) e sám za sebe to má pod kontrolou, kdeto milovanou enu (matku, tebe) samosebou pod kontrolou mít nemůe? Prostě kdy chlastá on, ví jaksi co dělá, kdy má skončit a tak. Ale kdy milovaná ena....no, on ví své, jak to dopadá......
Já si také myslím, e takhle nějak to asi bude
Není tady
Kiara napsal(a):
sasasa napsal(a):
No nad tím jsem přemýlela u x-krát. Je to jeden z důvodů který mě u napadl. Jeho matka lila 1. ligu. Tam bude zakopaný pes. On asi ví taky, ale pořád k tomu přistupuje tak, e problém mám já ne on a tak a dělám co mám (obstarat rodinu pak se jít bavit). Přitom to tak není , obstarání rodiny je jen argument, který pouije protoe mu momentálně příjde nejrozumnějí z důvodů který ho zrovna napadl, aby mě udrel od alkoholu. Tu scénku by udělal i jinak, ale tohle se mu hodí do krámu. Nehodlá s tím nic dělat. Včera jsem s ním o tom mluvila a je to pořád dokola "já se nezměním to musí ty pokud chce mít klid, pokud se nezmění ta scénka bude vdycky já s tím nic neudělám, vadí mi to." Tímpádem vzniká neustále třecí plocha a já se odmítám slepě přizpůsobovat, tak jak z toho ven? Jinak je fajn člověk, ale tohle mezi náma roste. Odejít ze vztahu rovnou nechci. Zahodit to co jsme léta budovali? Nejdřív bych to raději opravila, ne to zahodím. Jen se cítím v pasti.
sasasa: v kadém vztahu existuje něco, nějaká situace, kterou jeden z partnerů bytostně nesnáí a pokud ta situace nastane, je zkrátka zle. Psala jsi, e to u vás jinak klape, a na to, e pokud si jde někam sednout do osvěovny a neoznámí to předem, nastanou ze strany manela tvrdé sankce. Tvůj manel - jak je vidět - má s alkoholem neblahé zkuenosti, proto na podobné situace reaguje nepřiměřeně a není se mu co divit, záitky s matkou-alkoholičkou v něm zřejmě vypěstovaly averzi k určitým situacím.
sasaso, pokud ví, e manel nějakou situaci bytostně nesnáí, pokus se pro klid v rodině jednat tak, aby k podobným situacím docházelo co nejméně. Partnerství je o kompromisech, kdy ví, e je na něco partner vysloveně alergický, tak je na to prostě alergickýJe zbytečné ptát se, jestli jsi vadná Ty nebo on, prostě je na určitou věc extrémně citlivý a pokud chce mít astné manelství a v rodině klid, bude muset udělat ústupek Ty.
ovem nechápu, proč by jeho patné zkuenosti s někým jiným měla odnáet jeho ena.
Vzhledem k tomu, e kadý z nás má haldy negativních zkueností s příbuznými, rodinou, známími - ve finále by to také mohlo znamenat, e ena by nesměla nic - protoe jeho babička, teta, strýc....
neměl by naopak manel se postavit svým strachům a pořeit , proč na něj mají takový zničující vliv ?
Není tady
neměl by naopak manel se postavit svým strachům a pořeit , proč na něj mají takový zničující vliv ?
agewo, měl. Jene pokud on neuzná, e má problém a bude ho vidět u manelky tak neudělá nic.
Není tady
Mě vdycky první naběhlo-Já neudělám scénu kvůli chvíli v hospodě tak proč by jí měl dělat on?... Jeho alkodýchánky jsou vdy několikanásobně delí,draí a s podstatně větím mnostvím alkoholu
Proč? No protoe mu to z nějakýho důvodu (o kterým tady jenom uvaujeme - nevíme a ty moná taky ne) vadí. To, e ty nevyvádá, s tím vůbec nesouvisí... dokonce ani jeho "spotřeba a cena" ne.
Cítila a pořád trochu cítím, e je to nespravedlnost, stále mám pocit, e jsem nic hrozného neudělala, tak proč bych měla pořád couvat já.
Pořád? Couvá i v jiných věcech nebo je to jen tahle jedna? To je toti dost rozdíl, jestli bys měla přistoupit na kompromis - předem návtěvu hospody oznámit - nebo, jak píe, se "slepě přizpůsobovat" vem jeho poadavkům.
nechápu, proč by jeho patné zkuenosti s někým jiným měla odnáet jeho ena
Kdy tě pokoue pes, taky to můou "odnést" vichni ostatní, s kterýma se potká a který s tím jedním nemají vůbec nic společnýho...
Není tady
helena napsal(a):
Mě vdycky první naběhlo-Já neudělám scénu kvůli chvíli v hospodě tak proč by jí měl dělat on?... Jeho alkodýchánky jsou vdy několikanásobně delí,draí a s podstatně větím mnostvím alkoholu
Proč? No protoe mu to z nějakýho důvodu (o kterým tady jenom uvaujeme - nevíme a ty moná taky ne) vadí. To, e ty nevyvádá, s tím vůbec nesouvisí... dokonce ani jeho "spotřeba a cena" ne.
Cítila a pořád trochu cítím, e je to nespravedlnost, stále mám pocit, e jsem nic hrozného neudělala, tak proč bych měla pořád couvat já.
Pořád? Couvá i v jiných věcech nebo je to jen tahle jedna? To je toti dost rozdíl, jestli bys měla přistoupit na kompromis - předem návtěvu hospody oznámit - nebo, jak píe, se "slepě přizpůsobovat" vem jeho poadavkům.
Kdy tě pokoue pes, taky to můou "odnést" vichni ostatní, s kterýma se potká a který s tím jedním nemají vůbec nic společnýho...
jene v tom případě si asi psa nebude pořizovat . V tom příadě by si teda neměl hledat enu / partnerku, protoe má patnou zkuenost s matkou - alkoholičkou?
kromě toho bych to teda nesrovnávala. konec konců, kdy spadne z kola - taky u nebude jezdit? nebo zjistí, kde jsi to nezvládl ?
Není tady
holcina napsal(a):
agewo, měl. Jene pokud on neuzná, e má problém a bude ho vidět u manelky tak neudělá nic.
no zatím jí tu vichni vesměs radí, at teda ona ho " nedrádí" , kdy ví e mu to vadí.
Není tady
jene v tom případě si asi psa nebude pořizovat
Kdo mluví o pořizování? V lepím případě se pokousanej vyhne, v horím nakopne...
by si teda neměl hledat enu / partnerku, protoe má patnou zkuenost s matkou - alkoholičkou?
Ale prd a vořech... ale je celkem pochopitelný, e ta zkuenost se do vztahu promítne, a u ve formě strachu nebo agrese.
Kdy se vrátím k tomu psovi - dotyčnýmu rafnutýmu taky nebudu tahat domů vořecha, aby "si ho pohladil - vdy nic nedělá"... No jasně - nedělá... ale ten blok tam holt je.
Není tady
agewa napsal(a):
helena napsal(a):
Kdy tě pokoue pes, taky to můou "odnést" vichni ostatní, s kterýma se potká a který s tím jedním nemají vůbec nic společnýho...jene v tom případě si asi psa nebude pořizovat . V tom příadě by si teda neměl hledat enu / partnerku, protoe má patnou zkuenost s matkou - alkoholičkou?
kromě toho bych to teda nesrovnávala. konec konců, kdy spadne z kola - taky u nebude jezdit? nebo zjistí, kde jsi to nezvládl ?
nemyslím si, e zrovna pád z kola by odpovídal téhle situaci.
a u vůbec nejde ani o patné zkuenosti s příbuznými, jak jsi psala někde vý. tady lo o jeho mámu. u rodičů by mělo dítě cítit bezpečí, to s rodičem alkoholikem nejde. a taky to nebývá občasná zkuenost, můe trvat roky, nebo celej ivot, dokud od nich nevypadne. kdy tě serou příbuzní, nemusí se s nimi vídat, nebo to hodně omezí, ale s rodiči to nejde. a jako dítě to sama neutne, pokud to neudělá druhý rodič, který tu situaci bude řeit odchodem.
Není tady
agewa napsal(a):
holcina napsal(a):
no zatím jí tu vichni vesměs radí, at teda ona ho " nedrádí" , kdy ví e mu to vadí.
Stejnou situaci jsem řeila takhle - napřed jsem nechápala o co mu jde, pak kdy jsem to pochopila snaila jsem se "nedrádit". Jene jsem zjistila, e mě to straně omezuje, manel odmítal uznat, e má problém on a ne já a já přestala řeit. Přestala jsem hlásit co kdy kde a se třeba zvencne. A mám klid
Není tady
sasasa napsal(a):
Vdycky jsem se vyhýbala oplácení čehokoliv, jak tu někdo zmínil, protoe to je začátek konce. Já vím, e vechno je o kompromisech. Jen nevím kde je ta správná hranice. Aby se nakonec nestalo, e pro klid v rodině budu couvat jen já a pak se to zas někde vyvalí.
Mantinely jsou takové, jaké si je zavedete. ( Aneb: Jaký si to udělá, takový to má. )
Kdy začne uhýbat, u to pak těko zavede zpátky, na ivot férový, bez uhýbání.
Jedině radikálně a odhodlaně.
Tak, aby nabeton cítil, e to myslí smrtelně váně.
Jsou partneři, kteří svá práva ctí a respektují.
A jsou jiní partneři, kteří to pořád zkouejí.
Obvykle to zkouí jen jedna strana. A ta druhá se začne podřizovat.
Pro někoho je tahle podřízenost přijatelná, pro jiného je přijatelná částečně, pro někoho vůbec a za nic na světě.
Bohuel, také můe nastat (a taky nastává) případ, kdy to jeden zkouí, druhý se víc a víc podřizuje a čím víc se podřizuje, tím víc jím ten druhý pohrdá a o to víc si dovoluje. Pak to dojde třeba k domácímu násilí...
(prosím, dámy, neobviňujte mne, e sasase vyhrouji tím, e ji to taky čeká!)
Upravil(a) Vachu (2. 10. 2012 19:38)
Není tady
Svůj první vztah jsem prohrál. Bývalka byla ta paní dokonalá, která měla právo se uráet, já nikoli.
Umírněnost (shovívavost, podřízenost) mi byla k ničemu, nakonec tuhle nerovnováhu vyřeil a rozvod.
Svůj dnení vztah máme zaloený na vzájemné dohodě, e oba jsme si naprosto rovnocenní partneři.
Kadý z nás má právo se nakrknout, kdyby se mu něco nelíbilo.
A ten druhý to nakonec ocení jako něco pozitivního.
Funguje nám to tak, e to čas od času troinku zajiskří, ale usmiřováníčko je fajn.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
agewa napsal(a):
helena napsal(a):
Kdy tě pokoue pes, taky to můou "odnést" vichni ostatní, s kterýma se potká a který s tím jedním nemají vůbec nic společnýho...jene v tom případě si asi psa nebude pořizovat . V tom příadě by si teda neměl hledat enu / partnerku, protoe má patnou zkuenost s matkou - alkoholičkou?
kromě toho bych to teda nesrovnávala. konec konců, kdy spadne z kola - taky u nebude jezdit? nebo zjistí, kde jsi to nezvládl ?nemyslím si, e zrovna pád z kola by odpovídal téhle situaci.
a u vůbec nejde ani o patné zkuenosti s příbuznými, jak jsi psala někde vý. tady lo o jeho mámu. u rodičů by mělo dítě cítit bezpečí, to s rodičem alkoholikem nejde. a taky to nebývá občasná zkuenost, můe trvat roky, nebo celej ivot, dokud od nich nevypadne. kdy tě serou příbuzní, nemusí se s nimi vídat, nebo to hodně omezí, ale s rodiči to nejde. a jako dítě to sama neutne, pokud to neudělá druhý rodič, který tu situaci bude řeit odchodem.
jene manel u dávno není dítě , nelze se vymlouvat na to, e měl problém jako dítě s rodičem , take vlastně nemusí s tím nic dělat , ale manelka by se měnit měla. Tomu se říká dospět - řeit své postoje a problémy sám se sebou a ne přenáet řeení na partnera ( já se měnit nebudu, ale ty se chovej jinak , protoe totot chování mi vadí a já tě za něj budu trestat. A to přesto, e to vlastně s tebou nesouvisí.)
Taky jsem hrozně dlouho řeila velice komplikovaný a těký vztah se svojí matkou. Ale přece nelze svůj problém s rodičem přenáet na partnera a chtít po něm, aby se měnil jen proto, e já jsem nezvládl svůj postoj k rodiči.
Není tady
sasasa napsal(a):
Na tohle fórum jsem přila, právě proto, e jsem do problému asi ponořená víc ne bych si přála. Nejsem objektivní a chtěla jsem slyet názor nezainteresovaných lidí,proto tu jsem. V těchhle souvislostech mě nikdy nenapadlo uvaovat. Kadý situaci posuzuje po svém. Mě vdycky první naběhlo-Já neudělám scénu kvůli chvíli v hospodě tak proč by jí měl dělat on? Jako provokaci jsem to u vůbec nemyslela!On taky chodí do hospody a nejsem si jistá, e by dbal na moje přání a přitom ví. Úmysl je předtím vdycky dobrý, ale výsledek nikoliv. Jeho alkodýchánky jsou vdy několikanásobně delí,draí a s podstatně větím mnostvím alkoholu i kdy nechodí moc často. Právě proto mě jeho reakce tak vytáčí. Cítila a pořád trochu cítím, e je to nespravedlnost, stále mám pocit, e jsem nic hrozného neudělala, tak proč bych měla pořád couvat já.
TOHle by me taky napadlo, mam podobne mysleni.
Ovsem to , ze on sam porada alkoholove dychanky jsme tu nevedeli. V tom pripade se mi zda rada, jako on je traumatizovan svou matkou-alkoholickou mi vubec nesedi.
POkud sam pije nekde v restauraci alkohol a s tebou nemluvi nekolik dni, odjede autem neznamokam apod., tak to je hodne divna reakce. Spis xi myslim, ze nejde o piti alkoholu, ale o neco jineho.
Souhlas s Agewou: "ovem nechápu, proč by jeho patné zkuenosti s někým jiným měla odnáet jeho ena." potazmo jeho deti. To je infantilni, rikam ja.
Snaha te nutit, rikat, ze nekam pujdes tyden dopredu je totiz nerealna.Tady totiz nejde o alkohol.
Upravil(a) sahleb (3. 10. 2012 10:59)
Není tady
Ovsem to , ze on sam porada alkoholove dychanky jsme tu nevedeli. V tom pripade se mi zda rada, jako on je traumatizovan svou matkou-alkoholickou mi vubec nesedi.
Nemusí ti sedět, ale můe to tak být. mě tenkrát manel vysvětlil, e u sebe to vnímá jinak, tam to má pod kontrolou, u mě měl obavy.
Ale je jasné, e to jeho ena snáet nemusí, kdy nechce
Není tady
agewa napsal(a):
jene manel u dávno není dítě , nelze se vymlouvat na to, e měl problém jako dítě s rodičem , take vlastně nemusí s tím nic dělat , ale manelka by se měnit měla. Tomu se říká dospět - řeit své postoje a problémy sám se sebou a ne přenáet řeení na partnera ( já se měnit nebudu, ale ty se chovej jinak , protoe totot chování mi vadí a já tě za něj budu trestat. A to přesto, e to vlastně s tebou nesouvisí.)
Ale já myslím, e přesně o tomhle se vede řeč - nevnímám to jako omluvu, ale snahu o pochopení. Co naprosto není toté....nikdo ho tu snad neomlouvá
Vachu, úplně s tebou souhlasím. Já zvolila z různých důvodů cestu vydobýt si nazpět ztracená území - ale je to pořádná fuka. A o právu dorat se bych mohla psát poučný traktáty
Blbý je, e člověk větinou ustupuje pod vlivem stupidních pouček typu "moudřejí ustoupí", nebo pod vlivem představy, e ten druhej to sakra přece musí ocenit, e....
Tohle bych vyučovala ve kole namísto větný skladby: poznat - kromě jiného- kdy má a kdy nemá smysl ustupovat. Jaké to můe mít výsledky, důsledky a následky...
Není tady
pod vlivem představy, e ten druhej to sakra přece musí ocenit...
... nebo alespoň pochopit, kdy mu to vysvětlím... přece nejni ádnej blbec...
No - blbec není, ale byl by, kdyby poutěl jednou dobytý území...
Není tady
helena napsal(a):
pod vlivem představy, e ten druhej to sakra přece musí ocenit...
... nebo alespoň pochopit, kdy mu to vysvětlím... přece nejni ádnej blbec... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No - blbec není, ale byl by, kdyby poutěl jednou dobytý území...
Joo! Zvlátě, kdy jsi prakticky avatar Merkura
A má svatou pravdu s tím dobytým územím - akorát e mně to dolo a po mnoha desetiletích, protoe jsem naprostá nedobyvatelka. Jeden kamarád mi kdysi dávno řekl památná slova; tvrdila jsem, e se přece nebudu cpát nikam dopředu a on mi opáčil, e dozadu se teda ale taky cpát nemusím. Jojo, někdy stačí pár slov, aby člověku změnily ivot.
Není tady