Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 9. 2012 18:33

Petuna
♥♥♥♥♥--

Vrácení provizí..jsem z toho dost špatná

Prosím o radu--
jako finanční poradce se živím asi 3 rokem troufám si říci,, že klienti jsou většinou spokojeni..či byli..nevím kde se stala chyba, stále se zdokonaluji, učím, nestalo se mi, že bych klientovi nevyhověla atd., atd. 2,5 roku malé procento storna ale samozřejmě nepohybuji se v závratných částkách výdělků..poněvadž náklady jsou dosti veliké ale na uživení to je "bylo".Dostala jsem se do velké pasti..poslední 4 měsíce vysoká storna, klienti si to rozmyslí, nemají peníze nechtějí pojistku , která je opravdu kvalitní..rozhoduje cena.Prostě jim někdo nabídne pojistku levnější třeba o 100 Kč..už nevidí, že již pojistné plnění není tak vysoké..prostě cena rozhodne a pojistku mi zruší. již jsem mnohokrát klienta navštívila a po projednání pojistných podmínek nové smlouvy storno zrušil a dal mi zapravdu.Ale mnoho klientů prostě nevidí neslyší.
Teď k mému dotazu..opravdu se to podepisuje i na mé psychice..asi na tu práci nemám..protože při výplatě např.měsíčně 35000 se mi srazí 20000..zbytek náklady, benzín..takže si připadám že pracuji pouze na storna. Ráda bych se zeptala Vás více zkušených..co pak? Co když s touto prací skončím a nebudu mít na vrácení provizi..při normální průměrné mzdě prostě nebudu schopna. Jak to mám řešit..bojovat dále a doufat že bude líp? Jsem z Ostravska a mám pocit, že zde jenom hůř grater

Není tady

#2 21. 9. 2012 14:45

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vrácení provizí..jsem z toho dost špatná

Petuno, napíšu ti pohled z druhé strany.
Oslovila mě spousta takových poradců. Tvrdošíjně je odmítám,protože mi nabízejí služby, který já nepotřebuju. Jsou ale lidi, kteří, aby měli od takových poradců pokoj, si smlouvu uzavřou a pak ji jednoduše zruší.
Mnoho lidí je rádo,že mají na základní potřeby, nechtějí vyhazovat za pojistky a podobný nesmysly. Já jsem se nechala zviklat jen jednou a pojistku jsem po dvou letech vypověděla. sálo mě to vyhozených 20 tisíc. Pak jsem četla článek od skutečného finančního odborníka,který se vyjádřil v tom smyslu, že tyhle pojistky a služby pro většinu lidí nejsou v ničem užitečný a ani přínosný. Mám známou,která se pojistkama živí a ta mi to potvrdila, udělala mi pojistku takovou, která má pro mě smysl, protože ona ví, v čem se pohybuju a co by pro mě bylo finančně zajímavý.
Lidi to prostě ruší, protože pro svoje mají důležitější uplatnění.
A to, co děláš je riskantní zaměstnání, vědělas to, nebo ne? Taj teď je na tobě zvážit, jestli se ti tahle práce vyplatí nebo ne.

Upravil(a) Modroočka (21. 9. 2012 14:46)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 22. 9. 2012 8:45

Petuna
♥♥♥♥♥--

Modroočka napsal(a):

Oslovila mě spousta takových poradců. Tvrdošíjně je odmítám,protože mi nabízejí služby, který já nepotřebuju. Jsou ale lidi, kteří, aby měli od takových poradců pokoj, si smlouvu uzavřou a pak ji jednoduše zruší.
Mnoho lidí je rádo,že mají na základní potřeby, nechtějí vyhazovat za pojistky a podobný nesmysly. Já jsem se nechala zviklat jen jednou a pojistku jsem po dvou letech vypověděla. sálo mě to vyhozených 20 tisíc. Pak jsem četla článek od skutečného finančního odborníka,který se vyjádřil v tom smyslu, že tyhle pojistky a služby pro většinu lidí nejsou v ničem užitečný a ani přínosný. Mám známou,která se pojistkama živí a ta mi to potvrdila, udělala mi pojistku takovou, která má pro mě smysl, protože ona ví, v čem se pohybuju a co by pro mě bylo finančně zajímavý.
A to, co děláš je riskantní zaměstnání, vědělas to, nebo ne? Taj teď je na tobě zvážit, jestli se ti tahle práce vyplatí nebo ne.

Víš, mě nejvíce mrzí to , že opravdu nejdem bouchač pojistek:dumbom:..práci dělám 3 roky s klientsy oporavdu se scházíme dlouho než vůbec něco uzavřeme.. v průběhu měníme se situace atd. atd. opravdu se jim věnuji.. v podstatě nezazlívám jim že zruší,,protože se dostanouj do situaci kdy opravd potřebují ušetřit..prostě nejen že chtějí něco lepšího ale je mnoho finančních poradců již--to je v uvozovkách, kteří opravdu umí klienta oblbnout a to mě štve.
Ted mám 2 klienty, kterým jejich "kamarádka" poradila zrušit ING investičko po 2 letech..kde dávali měsíčně 1000 Kčdumbomdumbom. dumbomŽe to dostanou zpátky...nemají nic:skurt:ozvali se mi až to bylo zrušené a že nic nedostali..to je prostě šílené opravdu.
Dali mi za pravdu ale já vracím mnoho peněz. A tak se to děje.....
Víte, já spíše chtěla radu..zda někdo má zkušenost jak to řešit jak dál..spíše trošku kopnout jak z toho ven.
Jsem totiž již zralá na psychiatra ,nespím...mám z toho hrůzu. Je to jak rozjetý vlak a já ted nevím jak z něho ven.hjarta

Není tady

#4 22. 9. 2012 22:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Petuna napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Víš, mě nejvíce mrzí to , že opravdu nejdem bouchač pojistek:dumbom:..práci dělám 3 roky s klientsy oporavdu se scházíme dlouho než vůbec něco uzavřeme.. v průběhu měníme se situace atd. atd. opravdu se jim věnuji.. v podstatě nezazlívám jim že zruší,,protože se dostanouj do situaci kdy opravd potřebují ušetřit..prostě nejen že chtějí něco lepšího ale je mnoho finančních poradců již--to je v uvozovkách, kteří opravdu umí klienta oblbnout a to mě štve.
Ted mám 2 klienty, kterým jejich "kamarádka" poradila zrušit ING investičko po 2 letech..kde dávali měsíčně 1000 Kčdumbomdumbom. dumbomŽe to dostanou zpátky...nemají nic:skurt:ozvali se mi až to bylo zrušené a že nic nedostali..to je prostě šílené opravdu.
Dali mi za pravdu ale já vracím mnoho peněz. A tak se to děje.....
Víte, já spíše chtěla radu..zda někdo má zkušenost jak to řešit jak dál..spíše trošku kopnout jak z toho ven.
Jsem totiž již zralá na psychiatra ,nespím...mám z toho hrůzu. Je to jak rozjetý vlak a já ted nevím jak z něho ven.hjarta

ale takové problémy jsi snad měla už i dříve.

Není tady

#5 24. 9. 2012 10:59

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Ahoj! smile
Podle mého je zde ve hře mnoho okolností a otázek, ze kterých bych vycházela...(diskutérky s delší babinetí karierou Tě možná znají, já ne, tak možná je něco z toho obecně známo).

a) žiješ sama, někoho živíš (děti), někdo podporuje Tebe (manžel, partner)?
b) máš takové vzdělání nebo jiné možnosti, které Tě v případě, že místo na sebe pojedeš jako zaměstnanec s jistým příjmem, který dosáhne takové výšky, abys utáhla své závazky z pojistných smluv a ještě Ti zbylo více než nyní nebo alespoň aby se Ti to oproti jistotě mzdy vyplatilo?

Pak bych ještě přemýšlela, zdali není možné nějak snížit náklady na provoz...nevím vůbec jak funguješ, ale není třeba možné se spojit s někým dalším a mít třeba jeden kancl nebo co já vím...

Chápu, že jsi na psychiatra, protože to je obrovská nejistota...nedokážu poradit, jak z toho ven...já subjektivně nemám moc koule na podnikání, takže bych se nechala zaměstnat s jistotou mzdy/platu a závazky ze smluv, když by mi to nevyšlo bych hradila postupně, jak by to šlo...lidem se to líbit nebude a budou to odsuzovat, ale alespoň před sebou budeš vědět, žes dělala, cos mohla.

tak se drž rock

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#6 24. 9. 2012 16:22

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Petuno,dívala jsem se na starší diskuse a v r.2010 si zřejmě začínala s tím pojiš´tovnictvím.Takže ne 3 roky,ale 2 roky cca tuto práci děláš,ale to je celkem jedno.
Pracuji taky jako osvč,ale právě pojistky jsem nikdy z toho důvodu dělat nechtěla a ani nedělala;nechápu,jak si tohle vyděračtví dávají od pojišťoven všichni líbit.Protože pojišťovna zhrábne od klienta vždy všechny možné poplatky a pokuty navíc za různá storna atd.,ale fin.poradce který oprávněně dostal provizi za uzavřený obchod ji má nyní vracet a to přitom nejdříve ty peníze zdaňuješ a až třeba za rok ti je vlatně vezmou,takže na tom tratíš hned několikrát,protože od výdělků se platí ještě různá výše soc.+zdrav.poj.A nikoho později už nezajímá,že si tyto těžce vydělané peníze už zdanila ,zaplatila soc.+zdrav. a teď je máš vracet?
No prostě je to hnus nejvyššího kalibru-zlodějina jak řemen,pojistky nejsou k ničemu ve svém důsledku,jen jsou dobré k obohacování managerů těchto ústavů.

K dokreslení těchto faktů slouží jeden ukázkový: klient uzavře pojistku,dojde mu poj.smlouva,ale mezitím si to klient rozmyslí.Ty bys přitom měla mít nárok naprovizi,protože si uzavřela obchod tak,jako v jiných odvětví fin.poradenství,kde se nehledí na další možná storna ze strany klientů a nikomu se peníze zpětně neodebírají.Ale chyba lávky: ty nedsotaneš samozřejmě nic,máš tak max.čárku za jednu smlouvu,ale za to si nic nekoupíš a klient ještě stejně za to storno musí minim.3000,-Kč pojišťovně uhradit.To prostě nemá chybu.

Být na tvém místě,a zvláště jsi -li samoživitelka,dám co nejdř.od toho ruce pryč.Jak jsem psala na zač.,jsou jiné možnosti fin.poradenství,byť dnes taky dost dostaly na frak...V dnešní době je taky bláhové se domnívat,že bude lépe,protože čím víc lidi přicházejí o práci,tak tím víc se vrhají do těchto podobných dobrodružtví a někteří z nich jsou ochotni skutečně jít i přes "mrtvoly",než taky zjistí,že tento podlý způsob práce stejně k žádnému výdělku nevede.

Není tady

#7 24. 9. 2012 16:58

Tenzan
Host

A kolik by činily ty provize  jejich vrácení?

#8 25. 9. 2012 13:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Petuno, obchod, který děláš, nese přesně tato rizika.
A také je hodně důležité, pro KOHO pracuješ, jak ten má zpracovaný provizní řád a jak dalece přenáší rizika i na své finanční poradce. Většina společností a makléřů vyždímá každého poradce jak citron, dostane z něj maximum, pak z něj vyrazí storna, sebere mu jeho kmen klientů a vykopne ho. Tak to v téhle branži prostě chodí. Je to velmi tvrdé.

Možná ti to, co se ti teď děje, jen říká: vykašli se na to, nemáš na to. Podívej se, co jsi podepsala v mandátní smlouvě a pokud to jen trochu jde, přestaň se trápit a najdi si něco jiného, přinejmenším slušnějšího makléře, protože i tací jsou.
Na tom není nic špatného, není to ani prohra ani selhání, je to prosté přijetí daného stavu. A taky je to o zkušenosti do budoucna.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 29. 9. 2012 14:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Njn, je kríza, ľudia sú opatrnejší a často dajú aj na hlúpe rady, s vidinou momentálneho ušetrenia... Nedá sa robiť niečo v rámci brandže, ale perspektívnejšie a čo by ti viac sadlo? Trebárs taký ten unvierzályn finančný poradca? Alebo naopak - zamestnať sa normálne, regulérne v nejakej fin. inštitúcii? Neviem, čo by ti viac sadlo - nepoznám ťa, ale situácia sa zrejme mení a žiada si nejaké riešenie. A pohľadať si niečo v rámci brandže mi príde najmenej bolestná zmena - hlavne ak ťa momentálna práca v zásade baví.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí