29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezky to je napsané i tu:
http://www.babinet.cz/clanek-9851-posel … -2012.html
Není tady
A mně přijde, že já začínám rozkličkovávat, sama sebe, situaci a tak.
Nevím,jestli to budu umět popsat.
Když jednám v emocích,tak mi je z toho potom špatně a vyčítám si to.
Když jsem vnitřně klidná a ovládnu emoce, jsem ze s sebou spokojená.
Už i v roce 2011 jsem měla pár zkoušek, dopadly tak jak dopadly. Od minulého roku jsem byla v emocích jak na houpačce, jak pubertačky,který se honěj hormony.
A měla jsem se naučit - vím to. Zastavit, rozhlédnout se, nejednat v afektu, pochopit druhých úhel pohledu.
Mým úkolem je nenechat se vytočit (ano,je to moje vina,když se nechám) zůstat klidná,protože pak je to fajn. Přijde uvědomění.
Nemyslím ted vztah k manželovi, k dceři, synům,mamince.
Když budu pozitivně naladěná, budu věřit v lásku, že se vše v dobro obrátí, tak to tak prostě bude. A funguje to.
Upravil(a) dusička (2. 11. 2012 16:52)
Není tady
dusička napsal(a):
Hezky to je napsané i tu:
http://www.babinet.cz/clanek-9851-posel … -2012.html
Alča taky píše docela zajímavý knížky.
Není tady
Pan - dík za tip.
Ještě bych chtěla napsat o těch emocích.
Jsem emočně založená. Ode zdi ke zdi. Mám období klidu,kdy mě nic nevytočí a období,kdy bych vzteky řvala. Přitom relativně stereotyp,stále stejné "starosti" , "radosti".
Postupně zjištuju,že vztekem v sobě, nic nezískám, spíš získám ten blbej pocit,kdy se mi chce řvát, ale nedosáhnu klidu.
Ale co s tím, dá se tomu poručit, když vznikne vevnitř v těle napětí.
Dá, na tom trénuju. Uvědomuju si,že to přišlo zvenku,ten vztek,pro nic za nic,který mě vykolejil. Někdy se mi to podaří, někdy ne. Taky je dobrá procházka.
A to mi zapadá do puzzle. Jsou to ty energie, negativní energie, který bych měla vymlátit z těla jinak. Nebo spíš obrnit se proti nim a nepustit je dovnitř. (a to souvisí s lunou - opět Alča
http://www.babinet.cz/clanek-13801-vite … apeni.html
A ted ke konci roku zjištuju, nebo jsem si uvědomila,že se to dá. Nadarmo se neříká , počítat do deseti.
V emocích si říkám,přece nebudu tak blbá, přece si to nenechám líbit, nenechám na sobě dříví štípat, já jim ukážu.Jenže to není ono.
Možná si někdy přijdu flegmatická, neřeším. Snažím se jen pozorovat, a říkat si bude líp. Takže pak možná začnu být relativně naivní a důvěřivá.
Ale ono se mi to vrací.
Potkávám v životě lidi,kteří se na mě usmívaj, který nejsou plný zášti, nehrajou na svém písečku. Nevím,jak bych to napsala.
A proč to píšu. Myslím,že to souvisí s tou jednotou a s novým věkem.
Upravil(a) dusička (2. 11. 2012 18:42)
Není tady
tak já nevím, ale neřekla bych, že být flegmoš a nechat na sobě dříví štípat je zrovna to nejlepší řešení, jen aby ses poboha! nevytočila. to já se zase kolikrát vytočím ráda, vyčistí se tím kolem vzduch.
a že potkáváš lidi, kteří se na tebe usmívají bych si teda asi nevysvětlila tím, co ty.
Není tady
Pavli - jo, když se zdravě vytočíš, tak to jo, ale já to rozlišuju, zdravě a emočně. Po zdravím to lítá ,pročistí se vzduch a je fajn. A Ty emočně po nich mi je blbě a mám výčitky. SPíš vyjedu v zoufalství, to není to zdraví naštvání.
Já nevím,jestli mi rozumíš, asi ne.
A jak jsem psala o těch lidech. Jasně že jsou lidi,kteří myslí jen na sebe, na kariéru, který by Tě podrazili, kteří za zády pomlouvaj. Ale Ti mi jsou uplně ukradený, je to jejich věc, jak se chovaj.
A chtěla jsem napsat, že je nepouštím do svého života, tak jakoby z mého života vymizely.
A že se na mě lidi usmívaj - to bylo obrazně řečeno. Jasně že mi řeknou kritiku - ale vím, že to je pro mé dobro - abych se nad s sebou zamyslela,že to nemyslí falešně. že jsou prostě ke mě upřímní.
Píšu jak tatar.
Není tady
A to slovo flegmouš je taky řečeno obrazně. Protože to není že bych si nechala na sobě dříví štípat, ale že mě to nebolí,když by někdo chtěl. Nepustím ho k sobě. Já to neumím napsat. A je mi to jedno (flegmouš) a dělám si svoje.
Není tady
dusička napsal(a):
Pavli - jo, když se zdravě vytočíš, tak to jo, ale já to rozlišuju, zdravě a emočně. Po zdravím to lítá ,pročistí se vzduch a je fajn. A Ty emočně po nich mi je blbě a mám výčitky. SPíš vyjedu v zoufalství, to není to zdraví naštvání.
A jak jsem psala o těch lidech. Jasně že jsou lidi,kteří myslí jen na sebe, na kariéru, který by Tě podrazili, kteří za zády pomlouvaj. Ale Ti mi jsou uplně ukradený, je to jejich věc, jak se chovaj.
A chtěla jsem napsat, že je nepouštím do svého života, tak jakoby z mého života vymizely.
A že se na mě lidi usmívaj - to bylo obrazně řečeno. Jasně že mi řeknou kritiku - ale vím, že to je pro mé dobro - abych se nad s sebou zamyslela,že to nemyslí falešně. že jsou prostě ke mě upřímní.
Píšu jak tatar.
co je špatně na tom, že se vytočíš emočně ? emoce patří k životu, k člověku, nejsi stroj, ne ?
jinak já ti nerozumím, jak to myslíš s těmi lidmi, nebo spíš nerozumím, proč o tom píšeš na duchovnu, na tom, že si do života nepustíš lidi, kteří ti nejsou příjemní, myslí jen na sebe, podrazili by tě atd, jak píšeš, nic duchovního nevidím. je to přece normální. každej si kolem sebe srocujeme a stýkáme se převážně s těma, kteří jsou tak něják na stejný vlně a je ti s nimi dobře, ne ?
Není tady
dusička napsal(a):
Pan - dík za tip.
No teď si nemůžu ale vzpomenout na tu poslední - něco o moderní čarodějce, nevím, jestli to už vyšlo, naposledy jsem tam byla, když to dopisovala a byly na mě protivná, protože jsem jí zdržovala od práce
Určitě by ti pomohla s těmi tvými emocemi, my s tím máme v rodině bohaté a především vlastní zkušenosti a Prahu máš blíž
Jinak si dej na čelo pomyslný nápis: jsem emotivní a vzteklá, no A CO?
Hrdě ho nos, uvidíš, co se bude dít
Není tady
dusička napsal(a):
Píšu jak tatar.
Ale ne. Píšeš naprosto srozumitelně.
je dobře, když umíš rozlišit, že vřískat jak pavián a taky tak navenek pak pro lidi vypadat, je k ničemu, nepomůže ti to a je to vysilující. Na druhou stranu umět se ohradit, bránit si své hranice a třebas i třísknout do stolu,když to někdo nechápe, a zachovat si u toho klidnou mysl, je velmi účinné a osvobozující
Není tady
Doufám že nebude vadit, když přidám svou trošu do mlýna..
Poslední dobou jsem začala být hrozně upřímná. Už si nenechám s... na hlavu a dělám "čistky" kolem sebe. Jednám vždy bez uvážení. Nevidím, neslyším, jdu za svým cílem a pak lituju...
Nevím proč??? jsem vnitřně nespokojená sama se sebou? Uvažuju nad tím a nic mě nenapadá..
Příští týden se chystám k paní, která dělá andělskou terapii a pracuje s číselky. Doufám, že ona mi trošku pomůže najít odpověď na moje otázky.
Mám pocit, že hodně se děje teď narozením syna. Ten mi od narození tak zrcadlí, že mi občas padá pusa...
Není tady
Pan - vyjádřila si to tak, jak jsem měla na mysli.
Bouchnout do stolu a ozvat se je přeci něco jiného než hysterčit a řvát emočně, je to vysilující. Zvlášt když ve vzteku člověk použije jadrná slova,který pak mrzí.
Pavli - o těch lidech jsem psala - nemyslela jsem blízký, ale v životě se potkáváš s lidma, nemusíš být s nima nejlepší kamarád, ale i třeba kolegyně z práce,která bude s Tebou sedět v kanceláři a bude na Tebe přenášet tu negativní energii nic nepřidá aje to nepříjemné.
Ale právě že je to věc moje (tvoje) že si jí necháš předávat a že nejsi flegmatik k tomu.
Není tady
Zuzina napsal(a):
Doufám že nebude vadit, když přidám svou trošu do mlýna..
Poslední dobou jsem začala být hrozně upřímná. Už si nenechám s... na hlavu a dělám "čistky" kolem sebe. Jednám vždy bez uvážení. Nevidím, neslyším, jdu za svým cílem a pak lituju...
Nevím proč??? jsem vnitřně nespokojená sama se sebou? Uvažuju nad tím a nic mě nenapadá..
Příští týden se chystám k paní, která dělá andělskou terapii a pracuje s číselky. Doufám, že ona mi trošku pomůže najít odpověď na moje otázky.
Mám pocit, že hodně se děje teď narozením syna. Ten mi od narození tak zrcadlí, že mi občas padá pusa...
Zuzi - čeho lituješ?
Není tady
Co si myslíte o tomto článku? Je to jen hloupost nebo na tom něco může být?
http://karolinaloskotova.blog.cz/1211/1 … i-21-24-12
Není tady
Leno,
já tuhle holčinu tak trochu sleduju už od puberty, kdy ještě bydelela doma. Pak jsem o ní viděla dokument, jak se bránila nějaké anticeně duchovna. Připadá mi trochu šílená....
Není tady
Líbí se mi tato odpověd
http://barboraopelkova.blog.cz/1211/2-1 … te-dusicky
Není tady
Jsem se zasekla .Dobrou noc a krásné sny
Emoce jsou základním ukazatelem toho, jaké jsou naše myšlenky. - Tolle Eckhart
Nebo :
Když se spojíme s tichem ve svém nitru, překročíme hranice své klidné mysli a emocí, následně objevíme hloubku trvalého klidu a spokojenosti
Mně to tak krásně zapadá do sebe
Upravil(a) dusička (3. 11. 2012 23:55)
Není tady
Duši, asi jsem to blbě napsala. Lituju toho, co řeknu, lituju toho, co udělám. Lidé neradi slyší pravdu a otáčí se ke mě zády
Na jednu stranu si říkám, že je dobře, že jsem se konečně ozvala, na druhou stranu, že jsem to neměla dělat a dál mít klapky na očích...
Prostě možná zbytečně dělám kolem sebe čistky.... ale přece žijem jen jednou a lidé, kteří nám nějak škodí nemají v našem životě co dělat...
..prostě se to ve mně děsně bije...
Není tady
Zuzina napsal(a):
a lidé, kteří nám nějak škodí nemají v našem životě co dělat...
Možná právě jim bys měla nejvíc poděkovat - ukazují ti,k de jsou tvé hranice, kde ty sama je nedostatečně "střežíš", ty sama sobě ubližuješ...
Není tady
Zuzina napsal(a):
Duši, asi jsem to blbě napsala. Lituju toho, co řeknu, lituju toho, co udělám. Lidé neradi slyší pravdu a otáčí se ke mě zády
![]()
Na jednu stranu si říkám, že je dobře, že jsem se konečně ozvala, na druhou stranu, že jsem to neměla dělat a dál mít klapky na očích...
Prostě možná zbytečně dělám kolem sebe čistky.... ale přece žijem jen jednou a lidé, kteří nám nějak škodí nemají v našem životě co dělat...
Zuzi - myslím si,že když si hlídáš svoje území,že by ses ozvat měla.KDyž Ti kecaj do života, raděj, co máš dělat, tak se ozvi. Mrzí Tě,že se od Tebe odvrací zády? že nechtěj slyšet "pravdu" .
Co Ti vadí víc, že si nemlčela,nebo že nejsi jejich miláček?
A ještě jednu věc, jestliže říkáš pravdu - kecáš jim ty do života, co se ti na nich nelíbí, co by měli udělat líp, pak nadarmo se říká, mlčeti zlato.
Když budu mluvit konkrétně. Třeba s tchyni nic neřeším, nic jí nevysvětluju. Mám ty pomyslené klapky a myslím si svoje. Co se nervovat. A já ji tak nějak k životu nepotřebuju a ani by mi nevadilo,že by se odvrátila zády.
Takže bych se být Tebou Zuzi zamyslela, jestli ty čistky jsou pro Tebe,aby sis uhájila svoje, nebo to jsou čistky že se ti nelíbí jednání druhého.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Aluška má nejspíš temno v hlavě.... ona by především měla vědět, co to udělá, když se vytvářejí egregory strachu!
Není tady
Zuzi - co TI zrcadlí Honzík? Mám to podobné u Markétky.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Žíš mno parlament a nejenom ruský dokáže probírat daleko větší hovadiny a mnohem dýl než tři dny. Tohle bych jako ukazatel zdravého rozumu nebrala.
Není tady
http://ladyrovena.blog.cz/1211/konec-sveta-hura - tady je to hezky okomentované
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No teď si nemůžu ale vzpomenout na tu poslední - něco o moderní čarodějce, nevím, jestli to už vyšlo, naposledy jsem tam byla, když to dopisovala a byly na mě protivná, protože jsem jí zdržovala od práce
Doufám, že to není ve stylu Marcely Košanové - vezmi svůj vlas, nastříhej ho a zapeč ho do koláče a pak mu ho podej.... .
Není tady