Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 2. 6. 2006 12:41

Jana22
♥♥-----

Re: Pomsta

Ja Julke tiež rozumiem. Keď odo mňa manžel odišiel k inej a cítila som krivdu, tiež som sa chcela mstiť. Vymýšľala som rôzne scenáre dosť dlho. Ale nevedela som prísť na nič, čo by ma uspokojilo ale zároveň neohrozilo v prvom rade mňa. Takže žiadna skutočná pomsta sa nekonala. Teraz je to už preč. Čas všetko utriasol. Za svoje pocity a myšlienky sa vôbec nehanbím. Dokonca si myslím, že tým že som ich nepotláčala a aspoň v duchu som sa vytešovala, tak mi to pomohlo dostať sa niekam inam.

Není tady

#52 2. 6. 2006 12:43

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

jo misa1234 to je v pohodě já taky nikomu nevnucuju svuj názor jsem ráda že si tady mužem takhle v pohodě psát a nenapadat se jak tomu je jinde:-)

Jana22: asi tak jak jsi to napsala ty, souhlasím s tebou:-))

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#53 2. 6. 2006 13:14

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Já na pomsty moc nejsem, ale rozhodně ten, kdo se rozhodne tu pomstu učinit, ať tak udělá, uleví-li se mu. Každý člověk je jiný a někomu nemusí vadit, že se mu to zase nějak vrátí. Jsou lidé, kteří si udělají dobře tou pomstou a tím jim spadne kámen ze srdce.Dál "to" ("TOHO" dotyčného) neřeší a je jim fajn.  To, co přijde následovně už je zanechává chladnými, i kdyby se ten "pomstěný" mstil sebe víc. Snad to dává smyl. Mě jo. smile

Není tady

#54 2. 6. 2006 21:02

misa1234
♥♥♥♥---

adra napsal(a):

jo misa1234 to je v pohodě já taky nikomu nevnucuju svuj názor jsem ráda že si tady mužem takhle v pohodě psát a nenapadat se jak tomu je jinde:-)

Jana22: asi tak jak jsi to napsala ty, souhlasím s tebou:-))

Ahoj Adro, toto je diskuze, rikame svoje nazory. Ja jsem taky rada, ze si muzeme takhle v pohode psat. Proc bysme se meli napadat? Z moji strany to urcite nehrozi. Jinak si myslim, ze co je, tak ma by a my to nejak nezmenime. styrka

Není tady

#55 6. 6. 2006 12:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Víš Julko, mě by zajímalo, jak si představuješ pomstu???? Co mu bude asi od tebe vadit??? Co bude tím impulsem, že se chytne za srdce a hlavu (nebo za co) a vykřikne??!! Panebože já hlupák!!!

Mně to připadá strašně dětinské, co tady píšeš - i některé další- ....Jo, vpořádku, každá jsme jinde. Podle toho, co jsi psala, tak se odmlčel a neozval, i když před tím tě držel v iluzi (budoucnosti) a ty ses mu otevřela.atd.  Ano . Pochopitelné. Ale myslím, že tato situace je spíš pravděpodobná v průběhu školních lásek (ZŠ, SŠ). Člověk- žena - po nějaké třicítce s dítětem - tedy dospělá a samostatná osobnost (by měla být) si dokáže udělat ve vztahu pořádek. Asi každá po svém. 100 lidí 100 názorů - ano. A pokud se mi do soukromí  vloudí omylem (nedopatřením)blb ,(dle popisu - muž jenž končí takto vztah), tak velmi rychle procitnu a budu děkovat osudu, že to takto za mě vyřešil !!!!!!! (přirovnám to k malému zaváhání za volantem) . Tentokrát mi to prošlo!!! Myslím, že bys mu měla poděkovat. Možná by stačilo i když u toho on nebude. A vím, že kdybys to dokázala, tak máš safisfakci doma.

Není tady

#56 9. 6. 2006 9:25

misa1234
♥♥♥♥---

Wiki napsal(a):

Víš Julko, mě by zajímalo, jak si představuješ pomstu???? Co mu bude asi od tebe vadit??? Co bude tím impulsem, že se chytne za srdce a hlavu (nebo za co) a vykřikne??!! Panebože já hlupák!!!

Mně to připadá strašně dětinské, co tady píšeš - i některé další- ....Jo, vpořádku, každá jsme jinde. Podle toho, co jsi psala, tak se odmlčel a neozval, i když před tím tě držel v iluzi (budoucnosti) a ty ses mu otevřela.atd.  Ano . Pochopitelné. Ale myslím, že tato situace je spíš pravděpodobná v průběhu školních lásek (ZŠ, SŠ). Člověk- žena - po nějaké třicítce s dítětem - tedy dospělá a samostatná osobnost (by měla být) si dokáže udělat ve vztahu pořádek. Asi každá po svém. 100 lidí 100 názorů - ano. A pokud se mi do soukromí  vloudí omylem (nedopatřením)blb ,(dle popisu - muž jenž končí takto vztah), tak velmi rychle procitnu a budu děkovat osudu, že to takto za mě vyřešil !!!!!!! (přirovnám to k malému zaváhání za volantem) . Tentokrát mi to prošlo!!! Myslím, že bys mu měla poděkovat. Možná by stačilo i když u toho on nebude. A vím, že kdybys to dokázala, tak máš safisfakci doma.

Ahoj Wiki, ja  s tebou naprosto souhlasim. tummenupp

Není tady

#57 9. 6. 2006 11:22

Paila
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

Kdybys byla chlap, řekl bych že máš uraženou mužskou ješitnost smile Pomsta vážně nemá smysl, nejlepší pomsta je tvoje štěstí a dobrá nálada.

souhlasim, nejlepsim pomstou je byt stastny (a) s nekym jinym a na to predesle, co se stalo zkratka jen zapomenout.

Není tady

#58 9. 6. 2006 13:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Najlepšia pomsta je naozaj byť šťastný, ale v tej chvíli toho lčovek nie je schopný... Juli, ja ťa chápem, lebo hoci pomstychtivosť je asi mne najvzdialenejšia vlastnosť, párkrát som ju už okúsila, a raz z toho to bol podobný prípad. Ja nie som nepriateľ rozchodov, ale tak nejako mám pocit, že by si dvaja ľudia aspoň mohli povedať, že spolu končia. Mne sa teda opakovane stávalo(no, asi 2x plus tento konkrétny), že rozchod prebehol tak, že dotyčný mi nebral telefóny, nekomunikoval... Neznášam to, po prvom takomto dosť traumatickom rozchode ešte na strednej mám tendenciu si veci radšej s dotyčným vysvetľovať. No a vyvrcholilo to v lete 2003 chlapíkom, ktorý ma zbalil celý hrŕŕŕ, ešte som ho ja musela brzdiť, a hoci sme na seba nemali veľa času, denne sme si volali a SMS-kovali. Raz uprostred rande oznámil(po istom telefonáte), že má nejakú neodkladnú robotu, odviezol ma na polcestu domov a ďalej už nevolal, nepísal, neodpovedal a - podržte sa - posielal mi moje SMS-ky nezmenené nazad. No pakáreň! Bola som úplne mimo, ani nie z rozchodu, ale z tejto formy, z toho, že neviem, čo sa stalo(stále si myslím, že to bol nejaký náhly popud, nie postupný nešťastný vývoj vzťahu)... Asi po mesiaci mi od neho došla ospravedlňujúca *SMS a vzápätí mi volal, že už sa ma dlho pokúša zastihnúť, ale bohvieprečo si myslel, že používam sim-kartu, ktorú som mala len do rezervy a do zahraničia... Mala som ho poslať do kelu, ale neurobila som to. Dohodli sme si rande na víkend, on potom volal, že nemôže, ja že: Tak na to kašlime, on vraj niéééé, skrátka nemôže, ale na ďalší týždeň sa určite musíme vidieť... Skrátim to: Videli sme sa, z radne ma síce odviezol domov, ale znovu sa neozýval, nebral moje telefonáty, posielal mi nazad SMS... debil. No a o trištvrte roka, keď už mi bol ukradnutý, mi volá, že ako sa mám.... blaaa, blaaa a vyliezlo z neho, že mal asi mesiac po našom "rozchode" dva infarkty za sebou, shcudol asi 20 kíl(to mu mohlo len prospieť, ha ha!), je na invalidnom dôchodku... No, vo mne sa rôzne pocity bili, najprv zlomyseľnosť, zadosťučinenie, sladká pomsta, etc., potom mi ho prišlo ľúto, SMS-kovala som si s ním, ale zrazu sa vo mne niečo vzoprelo a povedala som si: Nie! Takí blízki sme si až neboli, aby teraz bolo po skoro roku kde nadviazať, koniec bol jeho vinou úplne neslávny, a ja už som niekde inde, rozvíjam iný vzťah, chcem sa hrať na samaritánku? Sama sebe som odpovedala - nie, nechcem. Neprospejem ani sebe, ani jemu. Súcit nie je v tomto prípade dobrá motivácia, a láska to nie je... Zaželala som mu v poslednej SMS všetko naj- a tiež som sa už len odmlčala. A dúfam, že aj on si niekoho našiel, vystrábil sa a je šťastný...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#59 9. 6. 2006 14:06

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Selima, no to je hustý, teda holomek jeden!!
Já zase dostla sms že to nechce nechat vyšumět tak už se nechce dál scházet.
Taky inteligentní, pravda.

a ja bych se mstila!!! dumbom  dumbom  ale kašlu na to smile smile mám se raději ráda hjarta

Upravil(a) adra (9. 6. 2006 14:07)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#60 9. 6. 2006 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, tým ,čo si to zaslúžia, sa  to podľa mňa väčšinou raz aj tak vráti.... aj bez našej pomstychtivosti.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 10. 6. 2006 22:00

misa1234
♥♥♥♥---

adra napsal(a):

Selima, no to je hustý, teda holomek jeden!!
Já zase dostla sms že to nechce nechat vyšumět tak už se nechce dál scházet.
Taky inteligentní, pravda.

a ja bych se mstila!!! dumbom  dumbom  ale kašlu na to smile smile mám se raději ráda hjarta

Ahoj Adro, tedka s tebou souhlasim. Vis, kazdy si to uvedomy. Nemuzeme nekoho nutit, no ne? Vse je dobrovolne.  smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí