Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 23. 9. 2012 13:48

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XV.

dusička napsal(a):

Andrej - fajn, určitě máš pravdu v tom, že ten chlap to cítí jinak než Erem.
Ale neodsuzovala bych Erem za to, že se mu snažila pomoc a nechat mu volnost.
Vidíš na Erem chyby, jasně každý je má,je fajn,že se o nich napíše,aby i to i Erem uvědomila, jak se cítí její přítel.Ale už neporadíš, co má dělat.
Jak už tu Erem psala, jeho maminka chce,aby se tam přítel odstěhoval, takže co by si dělala Andrej Ty? Odstěhovala by ses s přítelem?

Duši, to co udělala Erem nebyla pomoc, já prostě opravdu žádnou snahu z její strany nevidím. To, že Erem nikdy nebyla nijak extra odvázaná z jeho rodičů ví všichni, co tady čtou pravidelně...a fakt si myslíš, že to ti rodiče nevycítí (teď už teda jen matka?) Já jen, že Erem píše, jak jí jeho matka nemusí...ale ono je to vzájemné, že? Proč soudit jen jednu stranu? Já to chápu, lidi si nemusí padnout, znám to moc dobře, ale není fér psát ve smyslu, že jen ona je ta zlá matka.
A co bych udělala já? To jediné, co je možné, stáhla se do pozadí, přestala vymýšlet a řešit krávoviny, poskytla příteli klidný domov, kde si odpočine, protože to rozhodnutí za něj Erem v žádném případě udělat nemůže...správně píšeš ... jeho maminka chce, aby se on odstěhoval. Přítel je dospělý, nepotřebuje opratrovníka Erem, která nalajnuje, jak a co a kdy bude. Je to možné blbé, ale rozhodnutí musí provést on a to jsou zrovna situace, kdy se ukáže, jak kvalitní a pevný je vztah, jaké má základy. Pokud se teď zbortí, nemělo to stejně extra cenu.
Ještě doplním, s přítelem bych se neodstěhovala, proč taky? On to snad po Erem někdo chce? Nevšimla jsem si, že by jí někdo o to žádal, navíc ona má svůj dům. Takže zase, řeší se něco, co se momentálně vůbec neřeší.

Není tady

#52 23. 9. 2012 13:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Andrej- Ale Erem přeci nic přítelovi nelajnuje. Ptala se ho na rozchod,aby mu nebyla přítěž. Za svou matku její přítel jezdí, je tam o víkendu, Erem mu do toho nekecá. Kde si četla, že Erem říká přítelovi , co má dělat?
A o jaké snaze mluvíš? Jak by se měla Erem snažit? Vždyt je stáhnutá, vždyt vyčkává.
Nesoudím jen jednu stranu, ano stává se to,že si lidi nepadnou do oka. Ale vždyt Erem nic přítelovi neříká, psala tu, že je i smířená s tím,že bude na vánoce bez přítele. protože přítel bude se svou mámou.
A nepíšu že matka je zlá. Vím,že to pro ni je těžký, ale taky by měla pochopit, že je to těžký i pro jejího syna, že ztratil tátu a ne že bude volat pět minut po tom, co od ní odjel. To mi přijde od ní jako manipulace. Jako že mně zemřel manžel, tak se starejte. Asi by si měla uvědomit, že i jejímu synovi zemřel táta.
Ale s tím nemá co dělat Erem.
řekla bych,že Erem dělá to co má.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#53 23. 9. 2012 14:01

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, jak už to napsat. Mně to přijde jako partnerská tupost nebo jak to nazvat. On má toho dost a  do toho mu šlechetně přijde Erem  s rozchodem, aby nebyla přítěží. To se opravdu nemúže stáhnout a nechat to na něm?
No jdu raději navštívit našeho seniora, který má fotek plný byt.

Není tady

#54 23. 9. 2012 14:10

AndreaP.
Administrátor

Duši, ty máš takový názor, já zase jiný. Jak to cítím, tak to píšu. To, že ty tady napíšeš, jak to vidíš ty je v pořádku, ale rozhodně to nijak nezmění to, jak to vidím já par  Netřeba rozebírat moje myšlenky a pocity smile
Prostě se mi nelíbí, jak Erem vše vidí hned katastroficky, vše je špatně, věčně se staví do jakési pro mě těžko pochopitelné role, kterou já ani neumím správně definovat.  Táta sotva umřel a Erem po pár hodinách na to řešila vánoce, proboha roll A tak dále. A teď se prostě opravdu chová sobecky.  Z mého pohledu ano, někteří prostě se mnou souhlasí, někteří mě za to třeba "vypískají".  Ale jak to tady tak pročítám, nejsem sama, kdo si to myslí, viď? Já svůj názor napsala, nechť se vyjádří další a Erem si to holt bude muset v sobě nějak přebrat. Názory, kdy mě každý bude poplacávat pomyslně po rameni, jak jsem dobráá, obětavá...Duši, ty jsou k ničemu. O tom život není.

Není tady

#55 23. 9. 2012 14:11

AndreaP.
Administrátor

lea64 napsal(a):

Nevím, jak už to napsat. Mně to přijde jako partnerská tupost nebo jak to nazvat. On má toho dost a  do toho mu šlechetně přijde Erem  s rozchodem, aby nebyla přítěží. To se opravdu nemúže stáhnout a nechat to na něm?
No jdu raději navštívit našeho seniora, který má fotek plný byt.

stoltstoltstolt

Není tady

#56 23. 9. 2012 14:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Andrej - já Ti Tvůj názor neberu. Je to Tvůj názor a určitě Erem o něm bude přemýšlet.
A o plácání na ramenou tu přeci nejde. Píšu za sebe, co cítím já, Ty zas píšeš, jak to vnímáš Ty.
Andrej a Tvoje myšlenky a pocity fakt nerozebírám.
Beru to podle sebe.
Kdyby manželovi umřel táta a jeho mamka chtěla aby se k ní syn nastěhoval, nestála bych v cestě. řekla bych mu,že záleží na něm, jak on se rozhodne. At se odstěhuje, když to tak bude cítit i třeba za cenu toho, že my dva se rozejdeme. (jasně,je to jiný, je to můj manžel ne přítel). Erem přeci se s ním nerozešla, jen mu řekla, co cítí, že mu nechce stát v cestě. Neradila mu, co má dělat.
A máš pravdu v tom,že Erem vidí vše katastroficky. Nervuje se dopředu a s hrůzou čeká, co se stane. No holt každý jsme nákej.
A Erem a vánoce. Taky jsem psala, že to moc řeší dopředu. Kdo ví co bude do vánoc. Ale Erem má prostě obavy, že nechce být u manželovi maminky na vánoce,protože chce být doma se synem.  Já Erem chápu.
Ale Ty to Andrej můžeš mít jinak, neberu Ti to.

Upravil(a) dusička (23. 9. 2012 14:43)

Není tady

#57 23. 9. 2012 14:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Vějířovka napsal(a):

Já fakt nechápu, co od té Erem chcete.

a) je mu ochotna dát možnost, aby dojížděl za matkou, nebo tam i pobyl a přicházel se zrestaurovat k ní

b) dává mu i možnost, aby se s ní (s Erem) rozešel, aby ho nezatěžovala.
Celkem nedávno se s Erem chtěl rozejít přítel, tak by to pro něj evidentně nebyl žádný drasťák

c) chodit nebo dokonce bydlet s matkou přítele asi nebude to pravé, jak pro Erem , tak pro matku.
Nemá smysl si namlouvat, že matka přítele stojí o přítomnost Erem

d) Erem má na starosti svojí vlastní rodinu, syna, starého otce a možná i později dceru. Pokud vím, tak přítel rasantně odmítl bydlet společně s jejím synem, tak proč by Erem měla bydlet s jeho matkou, obzvláště, když o to matka nestojí?

Takže přítel si může vybrat z několika možností pomoci a je nutné, aby také respektoval, že Erem má v první řadě povinnosti ke své rodině.

Vějířovko, já nikde nevidím, že by měla erem povinnosti ke své rodině. Všichni - otec, bratr, syn a dcera - jsou naprosto zdraví a soběstační, nejsou na ni odkázáni ani péčí, ani výživou, nevím, jaké povinnosti by k nim - dospělým a zdravým lidem tedy erem měla ještě mít va

MMCH erem, chtěla bych Tě vidět, kdyby Tě přítel opravdu vzal za slovo, řekl by Ti: "Jestli chceš rozchod, fajn, tak teda jo!" sbalil si pět švestek a odstěhoval se za matkou a bratrem. Nepřidávej tomu člověku ještě větší stresy, než teď má, nebo Tě opravdu vezme za slovo a odstěhuje se jenom proto, aby měl konečně klid!!! Přítel už si s Tebou a Tvým synkem zažil taky dost, teď mu umřel táta, matka se hroutí, do toho má ještě nesvéprávného bratra, místo, abys tomu člověku oplatila stejnou mincí a v nouzi ho podržela, tak mu ještě přidáváš řečmi o rozchodu.

Já nevím, erem, mně přijde, že je v Tobě vůbec minimum empatie a že vnímáš jenom svoje starosti, svoje pocity a svoje trápení, načež pocity partnera jsou Ti natolik ukradené, že vůbec necítíš potřebu se nad nimi zamýšlet. Pořád řešíš jenom "já-já-já", co moje Vánoce (které budou až za tři měsíce), co můj syn (který je na rozdíl od švagra svéprávný a zdravý).

Fakt mi nepřipadáš jako partnerka do nepohody, která by v případě úmrtí v rodině byla příteli pevnou oporou a dovedla mu vytvořit zázemí, natož která by dovedla oplácet stejnou měrou pomoc, které se jí kdy od partnera dostalo roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#58 23. 9. 2012 14:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím, erem, mně přijde, že je v Tobě vůbec minimum empatie a že vnímáš jenom svoje starosti, svoje pocity a svoje trápení, načež pocity partnera jsou Ti natolik ukradené, že vůbec necítíš potřebu se nad nimi zamýšlet. Pořád řešíš jenom "já-já-já", co moje Vánoce (které budou až za tři měsíce), co můj syn (který je na rozdíl od švagra svéprávný a zdravý).

Kiaro - takže radši budu někde na vánoce u švagra bez syna?
A nemyslím,že by Erem koukala jen na sebe. Podle mýho vnímá pocity přítele, ví jak na tom je, co ho trápí.

Upravil(a) dusička (23. 9. 2012 14:53)

Není tady

#59 23. 9. 2012 15:00

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

a) je mu ochotna dát možnost, aby dojížděl za matkou, nebo tam i pobyl a přicházel se zrestaurovat k ní

Celkem nedávno se s Erem chtěl rozejít přítel, tak by to pro něj evidentně nebyl žádný drasťák

c) chodit nebo dokonce bydlet s matkou přítele asi nebude to pravé, jak pro Erem , tak pro matku.

d) Erem má na starosti svojí vlastní rodinu, syna, starého otce a možná i později dceru. Pokud vím, tak přítel rasantně odmítl bydlet společně s jejím synem, tak proč by Erem měla bydlet s jeho matkou, obzvláště, když o to matka nestojí?

Takže přítel si může vybrat z několika možností pomoci a je nutné, aby také respektoval, že Erem má v první řadě povinnosti ke své rodině.

Vějířovko, já nikde nevidím, že by měla erem povinnosti ke své rodině. Všichni - otec, bratr, syn a dcera - jsou naprosto zdraví a soběstační, nejsou na ni odkázáni ani péčí, ani výživou, nevím, jaké povinnosti by k nim - dospělým a zdravým lidem tedy erem měla ještě mít va

MMCH erem, chtěla bych Tě vidět, kdyby Tě přítel opravdu vzal za slovo, řekl by Ti: "Jestli chceš rozchod, fajn, tak teda jo!" sbalil si pět švestek a odstěhoval se za matkou a bratrem. Nepřidávej tomu člověku ještě větší stresy, než teď má, nebo Tě opravdu vezme za slovo a odstěhuje se jenom proto, aby měl konečně klid!!! Přítel už si s Tebou a Tvým synkem zažil taky dost, teď mu umřel táta, matka se hroutí, do toho má ještě nesvéprávného bratra, místo, abys tomu člověku oplatila stejnou mincí a v nouzi ho podržela, tak mu ještě přidáváš řečmi o rozchodu.

Fakt mi nepřipadáš jako partnerka do nepohody, která by v případě úmrtí v rodině byla příteli pevnou oporou a dovedla mu vytvořit zázemí, natož která by dovedla oplácet stejnou měrou pomoc, které se jí kdy od partnera dostalo roll

Myslím si, že Erem má stále povinnosti ke své rodině. Syn začíná samostatný život a Erem z povzdálí sleduje jeho počínání, což je zcela pochopitelné u matky. které na jejích dětech záleží. Otec je sice stále samostatný, ale starý člověk je jako domeček z karet, zafouká větříček a všechno je jinak. Dcera také teprve začíná samostatný život, takže ke své rodině má Erem povinnosti a stále bude mít.

Teď jsem zjistila, když jsem chtěla najít pasáž, kdy mu Erem nabízí i soužití a volnost pohybu - nanašla jsem to, omlouvám se kapitulation , zmýlila jsem se, ale i ta nabídka rozchodu nebyla kategorická. Řekla mu sice o možnosti rozchodu (vždyť on jí před několika měsíci také, ale nic mu nepřikazovala, ani neřekla, já se s tebou rozcházím.
Zřejmě by se mohli domluvit právě na takovém fungování, které zde navrhovala Andrea, kdy by přítel mohl být v rodině původní a k Erem sí chodil jen odpočinout a načerpat sil.

Upravil(a) Vějířovka (23. 9. 2012 15:12)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#60 23. 9. 2012 15:03

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Dusičko, já bych Vánoce řešila až na začátku prosince, rozhodně ne teď, kdy je úmrtí tchána naprosto čerstvé. Navíc nikdo - ani erem - není jasnovidec, aby dopředu věděla, jak bude o Vánocích celá situace vypadat a plánovat Vánoce na začátku září, sotva tchán zavřel očí, mi přijde poněkud předčasné stolt

A nezlob se na mě, ale člověk, který vnímá pocity přítele, ví jak na tom je a co ho trápí, ten se chová trošku jinak, než erem ... stolt

Upravil(a) Kiara (23. 9. 2012 15:06)

Není tady

#61 23. 9. 2012 15:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Myslím si, že Erem má stále povinnosti ke své rodině. Syn začíná samostatný život a Erem z povzdálí sleduje jeho počíníní, což je zcela pochopitelné u matky. ktré na jejích dětech záleží. Otec je sice stále samostatný, ale starý člověk je jako domeček z karet, zafouká větříček a všechno je jinak. Dcera také teprve začíná samostatný život, takže ke své rodině má Erem povinnosti a stále bude mít.

Teď jsem zjistila, když jsem chtěla najít pasáž, kdy mu Erem nabízí i soužití a volnost pohybu - nanašla jsem to, omlouvám se, zmýlila jsem se, ale i ta nabídka rozchodu nebyla kategorická. Řekla mu sice o možnosti rozchodu (vždyť on jí před několika měsíci také, ale nic mu nepřikazovala, ani neřekla, já se s tebou rozcházím.

Zřejmě by se mohli domluvit právě na takovém fungování, které zde navrhovala, kdy by přítel mohl být v rodině původní a k Erem sí chodil jen odpočinout a načerpat sil.

tummenuppgodliketummenupp Ano, to by bylo v současné situaci naprosto ideální řešení stolt

Není tady

#62 23. 9. 2012 15:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Dusičko, já bych Vánoce řešila až na začátku prosince, rozhodně ne teď, kdy je úmrtí tchána naprosto čerstvé. Navíc nikdo - ani erem - není jasnovidec, aby dopředu věděla, jak bude o Vánocích celá situace vypadat a plánovat Vánoce na začátku září, sotva tchán zavřel očí, mi přijde poněkud předčasné stolt

A nezlob se na mě, ale člověk, který vnímá pocity přítele, ví jak na tom je a co ho trápí, ten se chová trošku jinak, než erem ... stolt

No Kiaro, já bych taky vánoce neřešila ted, s tím s Tebou souhlasím.

Není tady

#63 23. 9. 2012 15:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Myslím si, že Erem má stále povinnosti ke své rodině. Syn začíná samostatný život a Erem z povzdálí sleduje jeho počíníní, což je zcela pochopitelné u matky. ktré na jejích dětech záleží. Otec je sice stále samostatný, ale starý člověk je jako domeček z karet, zafouká větříček a všechno je jinak. Dcera také teprve začíná samostatný život, takže ke své rodině má Erem povinnosti a stále bude mít.

Teď jsem zjistila, když jsem chtěla najít pasáž, kdy mu Erem nabízí i soužití a volnost pohybu - nanašla jsem to, omlouvám se, zmýlila jsem se, ale i ta nabídka rozchodu nebyla kategorická. Řekla mu sice o možnosti rozchodu (vždyť on jí před několika měsíci také, ale nic mu nepřikazovala, ani neřekla, já se s tebou rozcházím.

Zřejmě by se mohli domluvit právě na takovém fungování, které zde navrhovala, kdy by přítel mohl být v rodině původní a k Erem sí chodil jen odpočinout a načerpat sil.

tummenuppgodliketummenupp Ano, to by bylo v současné situaci naprosto ideální řešení stolt

taky souhlas

Není tady

#64 23. 9. 2012 15:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Erem, je mi líto, že to musím napsat, ale od začátku to cítím stejně hmm  Ty momentálně opravdu nejsi příteli oporou ani v nejmenším hmm

A já zase chápu Erem v tom, že nechtěla být přítěž přítelovi, a tak mu řekla,že jestli se chce rozejít a bydlet u mámy. řekla to v zoufalství,protože přítelovi neumí pomoc.
Erem - ale on nechce, má Tě rád. Tak to nech být a už mu to neříkej. Stůj při něm, zajisti mu teplo domova. On se musí vypořádat s mamkou, jestli jí bude poslouchat na slovo, nebo jednou řekne ne.

protože je sobec grater

bohužel souhlasím.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#65 23. 9. 2012 15:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

dusička napsal(a):

Erem - jak píše Aprill - nedělej prostě nic. Vždyt i přítel prožívá bolest, umřel mu táta.
A neřekla bych,že Erem je sobec, v čem?
Chce přítelovi pomoc, a neví jak.

V takové těžké situaci začne s rozchodem, jako by její přítel toho měl málo. Připadá mi to, že na sebe musí upozorňovat za každou cenu. Já být jím, volím rozchod.

stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#66 23. 9. 2012 15:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Erem, je mi líto, že to musím napsat, ale od začátku to cítím stejně hmm  Ty momentálně opravdu nejsi příteli oporou ani v nejmenším hmm

A co mam jako delat?Ja,uz nevim.

Co máš dělat? Erem, Tvému příteli před pár dny zemřel otec, jeho nemocná matka zůstala sama a logicky se hroutí a ty do toho příjdeš s tím, že pokud se chce rozejít, tak může...fakt Tě nic nenapadá? Třeba, že to přítel může brát jako ránu pod pás, že v době, kdy Tě nejvíce potřebuje on, tak se na něj vykašleš (a můžeš to tady okecávat tím, že je to pro jeho dobro, že nechceš stát v cestě), on to tak určitě momentálně necítí. Ten chlap prožívá jednu z nejtěžších chvil života a doma poslouchá, že jeho matka je taková a onaká, že má na stole fotku svého zesnulého manžela, že tam jezdit nechceš a tak dále a tak dále. Tři měsíce předem řešíš vánoce a podobně. Je toho více. Sobeckost?  Rozhodnutí je jen a jen na Tobě. Píšou tady o něm, že je to manipulátor a tak ... ale byly chvíle, kdy Ti taky moc pomohl, viď? Rovnou píšu, že vím, že to nemáš lehké, chápu to ... ale nechováš se dobře, fakt ne. Jasně, někteří se mnou nebudou souhlasit, ale zase rovnou říkám, píšu svůj názor, názor zvenčí. Prostě partnera, který se v mé těžké chvíli chová takto, bych nechtěla.

andrea to napsala hezky.

Není tady

#67 23. 9. 2012 15:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

a je to tu nanovo. jeho rodina, její rodina. já měla vždycky za to, že když jsme partneři, tohle nerozdělujeme, prostě je to naše rodina a snažíme se táhnout tak něják za jeden provaz. no evidentně tohle nemáme všichni stejně.

vějířovko, erem se nikdy nepřetrhla ani pokud jde o vlastního otce, nech prosím toho divadla, jak se bude jednou starat o svého starého nebohého otce. nebude. erem upeče tatíkovi na starý kolena buchtu a považuje to za kdo ví co. erem je sobec, má to v sobě, vždycky bude dělat to, co vyhovuje hlavně ji, nikdy se nebude komukoliv obětovat, na to má moc ráda sebe i svý pohodlí. ona raději bere, jak dává.
a ty s ní máš asi určité věci společné, jak tak koukám.

Upravil(a) PPavlaa (23. 9. 2012 15:35)

Není tady

#68 23. 9. 2012 15:35

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

A já zase chápu Erem v tom, že nechtěla být přítěž přítelovi, a tak mu řekla,že jestli se chce rozejít a bydlet u mámy. řekla to v zoufalství,protože přítelovi neumí pomoc.
Erem - ale on nechce, má Tě rád. Tak to nech být a už mu to neříkej. Stůj při něm, zajisti mu teplo domova. On se musí vypořádat s mamkou, jestli jí bude poslouchat na slovo, nebo jednou řekne ne.

protože je sobec grater

bohužel souhlasím.

Já si zase naopak myslím, že Erem není sobec ani náhodou.
Sobec by se nestaral o své děti a nepřemýšlel o nich. Sobec by např. šoupnul 15 letého kluka do diagnostického ústavu.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#69 23. 9. 2012 15:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

dusička napsal(a):

Andrej - fajn, určitě máš pravdu v tom, že ten chlap to cítí jinak než Erem.
Ale neodsuzovala bych Erem za to, že se mu snažila pomoc a nechat mu volnost.
Vidíš na Erem chyby, jasně každý je má,je fajn,že se o nich napíše,aby i to i Erem uvědomila, jak se cítí její přítel.Ale už neporadíš, co má dělat.
Jak už tu Erem psala, jeho maminka chce,aby se tam přítel odstěhoval, takže co by si dělala Andrej Ty? Odstěhovala by ses s přítelem?

Duši, to co udělala Erem nebyla pomoc, já prostě opravdu žádnou snahu z její strany nevidím. To, že Erem nikdy nebyla nijak extra odvázaná z jeho rodičů ví všichni, co tady čtou pravidelně...a fakt si myslíš, že to ti rodiče nevycítí (teď už teda jen matka?) Já jen, že Erem píše, jak jí jeho matka nemusí...ale ono je to vzájemné, že? Proč soudit jen jednu stranu? Já to chápu, lidi si nemusí padnout, znám to moc dobře, ale není fér psát ve smyslu, že jen ona je ta zlá matka.
A co bych udělala já? To jediné, co je možné, stáhla se do pozadí, přestala vymýšlet a řešit krávoviny, poskytla příteli klidný domov, kde si odpočine, protože to rozhodnutí za něj Erem v žádném případě udělat nemůže...správně píšeš ... jeho maminka chce, aby se on odstěhoval. Přítel je dospělý, nepotřebuje opratrovníka Erem, která nalajnuje, jak a co a kdy bude. Je to možné blbé, ale rozhodnutí musí provést on a to jsou zrovna situace, kdy se ukáže, jak kvalitní a pevný je vztah, jaké má základy. Pokud se teď zbortí, nemělo to stejně extra cenu.
Ještě doplním, s přítelem bych se neodstěhovala, proč taky? On to snad po Erem někdo chce? Nevšimla jsem si, že by jí někdo o to žádal, navíc ona má svůj dům. Takže zase, řeší se něco, co se momentálně vůbec neřeší.

andrea má pravdu.

Není tady

#70 23. 9. 2012 15:42

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

a je to tu nanovo. jeho rodina, její rodina. já měla vždycky za to, že když jsme partneři, tohle nerozdělujeme, prostě je to naše rodina a snažíme se táhnout tak něják za jeden provaz. no evidentně tohle nemáme všichni stejně.

vějířovko, erem se nikdy nepřetrhla ani pokud jde o vlastního otce, nech prosím toho divadla, jak se bude jednou starat o svého starého nebohého otce. nebude. erem upeče tatíkovi na starý kolena buchtu a považuje to za kdo ví co. erem je sobec, má to v sobě, vždycky bude dělat to, co vyhovuje hlavně ji, nikdy se nebude komukoliv obětovat, na to má moc ráda sebe i svý pohodlí. ona raději bere, jak dává.

To nevíme nikdo ani sám o sobě, jak se v kritické chvíli zachováme a kolik budeme mít sil.
Já zastávám spíš tu "štafetu". Dostávala jsem od svých předku a dávám svým potomkům, a to Erem rozhodně dodržuje.

"Svoje rodina, jeho rodina" - pokud se sejdou partneři ve věku, kdy nemají společné děti, tak si myslím, že je to spojení rodin takové rozvolněnější.

Není tady

#71 23. 9. 2012 15:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

tummenupp

Není tady

#72 23. 9. 2012 15:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

aprill napsal(a):

protože je sobec grater

bohužel souhlasím.

Já si zase naopak myslím, že Erem není sobec ani náhodou.
Sobec by se nestaral o své děti a nepřemýšlel o nich. Sobec by např. šoupnul 15 letého kluka do diagnostického ústavu.

no ano, u dětí šlo o opičí lásku. to je ovšem taky výhra, když tohle rodiče praktikují.

Není tady

#73 23. 9. 2012 15:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

To nevíme nikdo ani sám o sobě, jak se v kritické chvíli zachováme a kolik budeme mít sil.
Já zastávám spíš tu "štafetu". Dostávala jsem od svých předku a dávám svým potomkům, a to Erem rozhodně dodržuje.

"Svoje rodina, jeho rodina" - pokud se sejdou partneři ve věku, kdy nemají společné děti, tak si myslím, že je to spojení rodin takové rozvolněnější.

to nevíme, jen někdo už to v sobě prostě tak něják má, že mu nedělá potíže pomoci někomu, když to potřebuje a vůbec nemusí být z rodiny wink a někdo s tím má potíže i u své rodiny, natož u někoho dalšího, že ..

Není tady

#74 23. 9. 2012 16:01

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

to nevíme, jen někdo už to v sobě prostě tak něják má, že mu nedělá potíže pomoci někomu, když to potřebuje a vůbec nemusí být z rodiny wink a někdo s tím má potíže i u své rodiny, natož u někoho dalšího, že ..

Každý má jen určité množství energie. Pokud energie zbyde po tom, kdy splníme povinnosti, které máme, můžeme tu zbývající energii věnovat komukoliv v celém světě, pokud o to ten dotyčný ze světa bude stát, protožepokud o to stát nebude, pak jsme zase u "páchání dobra".

Upravil(a) Vějířovka (23. 9. 2012 16:05)

Není tady

#75 23. 9. 2012 16:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Co se tyce meho otce ani on se nepretrhnul me pomoci,kdyz jsem zustala s detma sama.Potrebovala jsem opravu kapajiciho kohoutku jeho odpoved byla najdi si chlapa.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí