Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 9. 2012 15:22

ilonka1
♥------

Nenávist a beznaděj.

Dá se někdy pochopit,že by člověk se chtěl zbavit svého dítěte-myslím tím dospělého-?který terorizuje rodinu a není protí tomu obrana?Kdy myšlenky člověka zajdou tak daleko,že pomýšli na sebevraždu nebo na zbavení se tohoto problému nelegálně?

Není tady

#2 17. 9. 2012 15:23

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nenávist a beznaděj.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 17. 9. 2012 16:06

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Pochopit se to dá...Trestněprávní postih v případě újmy na zdraví druhého je ovšem dost nepříjemný...

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#4 17. 9. 2012 17:23

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Ilonko,
přemýšlela jsi někdy už o nějakém alternativním způsobu řešení? Když je moje máma na zabití, tak používám RUŠku. Vyčistím si, co mi na tom vadí a to mi pomůže. A dobré je to, že to funguje vždy. I na sebevětší nenávist.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#5 17. 9. 2012 17:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

ilonka1 napsal(a):

Dá se někdy pochopit,že by člověk se chtěl zbavit svého dítěte-myslím tím dospělého-?který terorizuje rodinu a není protí tomu obrana?Kdy myšlenky člověka zajdou tak daleko,že pomýšli na sebevraždu nebo na zbavení se tohoto problému nelegálně?

Moc tomu nerozumím.
Zbavit druhého nebo sebevraždu.
Proč proti tomu není obrana? Druhý dovolí tolik, kolik mi mu dovolíme.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 17. 9. 2012 19:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pochopit se to samozřejmě dá. Dokážu si to i představit, ale taky vím, že z každé situace vede nějaká cesta. Bohužel ten, kterého se to týká, tu cestu má zarostlou zvyky a zažitými vzorci, takže je slepý jako kotě. A od toho jsou tu fundovaní lidé. Na tohle bych doporučila rodinné konstelace.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#7 17. 9. 2012 19:44

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zbavit dospělého dítěte je těžké a jednoduché zároveň. Jde to. Dítětem zůstane navždy, ale od určité doby má být odpovědné za důsledky svého jednání.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#8 17. 9. 2012 19:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Myslím, že se dá takové dítě i vyhodit z domu, ne? smile Kdysi se to tu někde probíralo a nějaká východiska se našla.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#9 17. 9. 2012 20:35

ilonka1
♥------

Jak vyhodit -chytit za límec a ven není to tak jednoduché asi.

Není tady

#10 17. 9. 2012 20:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ilonka1 napsal(a):

Ilonko kolik je mu let?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#11 17. 9. 2012 20:40

ilonka1
♥------

27

Není tady

#12 17. 9. 2012 20:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ilonka1 napsal(a):

27

Mela jsem stejny problem jako ty vyresila jsem to odstehovanim od nej.Ale ,ze to rozhodnuti trvalo spoustu let.Problemy zacali ve 13 letech a v jeho 21 letech jsem to vyresila.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#13 17. 9. 2012 21:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

ilonka1 napsal(a):

Vyhodila jsem syna dva měsíce před jeho dvacátýma narozeninama. Vyměnila jsem zámky a hotovo. Teď může jen na návštěvu, klíče nemá.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#14 18. 9. 2012 20:03

ilonka1
♥------

Eremuruss můžeš  se mi ozvat soukromě na  ilonalinda@seznam.cz ?děkují prosím

Není tady

#15 18. 9. 2012 20:21

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

ilonka1 napsal(a):

Eremuruss můžeš  se mi ozvat soukromě na  ilonalinda@seznam.cz ?děkují prosím

mas meil

Není tady

#16 18. 9. 2012 20:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ilonko - seš sama? NEbo máš manžela,přítele? Jak oni se k tomu staví?
Erem a Modroočka byly silné kvůli tomu,že se mohly opřít o přítele. Nevím, myslím, že samotná ženská by musela mít velkou sílu odpoutat se o svého syna.

Upravil(a) dusička (18. 9. 2012 20:34)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#17 18. 9. 2012 20:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ilonko - seš sama? NEbo máš manžela,přítele? Jak oni se k tomu staví?
Erem a Modroočka byly silné kvůli tomu,že se mohly opřít o přítele. Nevím, myslím, že samotná ženská by musela mít velkou sílu odpoutat se o svého syna.

Je to tak ,sama bych to rozhodne nedokazala,kdyz jsem byla sama uvazovala jsem tak nejak jako Ilona.Proste zoufalstvi.

Není tady

#18 28. 9. 2012 16:26

Mia z Prahy
♥------
Místo: Praha

Ilonko, ani nevíte, jak Vám rozumím. Kdo něco podobného nezažije na vlastní kůži, ten těžko pochopí. Zkuste vyhledat odbornou pomoc, moc to nepomůže, ale alespoň si nechte předepsat prášky a ve stavech beznaděje si jeden zobněte. Přece jen Vás to trochu uklidní. Daleko víc než prášky by pomohla alespoň dobrá kamarádka, já jsem na to také úplně sama, tak vím, jak je to strašný, noci jsou alespoň pro mne nejhorší. Moc Vám přeju, buďte silná.

Není tady

#19 29. 9. 2012 14:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ilonka1 napsal(a):

Vymeniť zámok, odhlásiť z trvalého bydliska, veci dať do skladu a zaželať veľa šťastia na cestu životom...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 30. 9. 2012 0:03

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Selima napsal(a):

ilonka1 napsal(a):

Vymeniť zámok, odhlásiť z trvalého bydliska, veci dať do skladu a zaželať veľa šťastia na cestu životom...

Selimo, to není tak jednoduché. Měnit zámky nemůžeš někomu, kdo je v bytě trvale hlášen a fakticky tam bydlí, zrovna tak ho v tomto případě nemůžeš svévolně odhlašovat a odvážet mu jeho věci někam do skladu. Jediná pomoc je v tomto případě podat k soudu žalobu o vyklizení bytu a dotáhnout ji až do konce. Teprve až budeš držet v ruce pravomocný rozsudek soudu můžeš začít měnit zámky, stěhovat věci do skladu a rušit trvalý pobyt, dřív ne.

Zbavit nežádoucího příslušníka se samozřejmě dá, ale nikoliv tak jednoduchým a naivním postupem, jak radíš Ty. Predátor, který terorizuje okolí se Ti totiž z bytu dobrovolně nehne a velice dobře zná svoje práva, takže na svévolně vyměněný zámek bude reagovat jediným způsobem, totiž jeho vykopnutím nebo bude na dveře zvonit a bouchat tak dlouho, než sousedům dojde trpělivost a zavolají policajty sami. A jestliže nebudeš mít v ruce v tom momentě pravomocný soudní rozsudek, kterým se predátor odsuzuje k vyklizení bytu, do kterého se tak vehementně dobývá, bude v právu predátor, protože podle českých zákonů mu násilně bráníš ve vstupu do bytu, kde je trvale hlášen. Navíc se vyměněním zámku dopouštíš přestupku, takže když to dovedu ad-absurdum, klidně se za tohle můžeš dostat i před přestupkovou komisi obecního či městského úřadu dumbom

A zrovna tak nemůžeš svévolně odhlašovat z trvalého pobytu někoho, kdo v bytě fakticky a nepřetržitě bydlí, takové odhlášení Ti žádná ohlašovna neprovede: buď musíš hodnověrně prokázat, že odhlašovaný opustil společnou domácnost a v obydlí se delší dobu nezdržuje, nebo musíš přinést pravomocný rozsudek od soudu, že bylo dotyčnému nařízeno vyklidit obydlí. Totéž s odvozem věcí do skladu - nemůžeš si dovolit sbalit někomu jeho osobní věci a odvézt je bez vědomí a souhlasu jejich majitele pryč z bytu, kde je stále trvale hlášen, i tohle je postižitelné (bohužel).

Ilonko1, samozřejmě že máš možnost obrany proti nezdárnému synovi, se kterým už nechceš bydlet ve společné domácnosti: najít si právníka a podat na syna k soudu vyklizovací žalobu. Chytat za límec a ven je metoda opravdu neúčinná hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#21 30. 9. 2012 10:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

To bola hyperbola, symbolická zveličená skratka, Kiari, nie realistický návod na použitie, ktorý treba brať doslova... Ale na začiatok, ako cieľ, ktorý je dobré mať pred sebou.... wink to možno nesotjí za zahodenie, nie?
Reálne to nemusí byť jendoduché, ale ja som brala Ilonkine výhrady ako psychické zábrany - a tam je dobré naštvať sa a poslať drahého za JEHO šťastím, aj keď to možno nepôjde hneď...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 30. 9. 2012 22:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Selima napsal(a):

To bola hyperbola, symbolická zveličená skratka, Kiari, nie realistický návod na použitie, ktorý treba brať doslova... Ale na začiatok, ako cieľ, ktorý je dobré mať pred sebou.... wink to možno nesotjí za zahodenie, nie?
Reálne to nemusí byť jendoduché, ale ja som brala Ilonkine výhrady ako psychické zábrany - a tam je dobré naštvať sa a poslať drahého za JEHO šťastím, aj keď to možno nepôjde hneď...

Ańo, v dnešní době - naštěstí - nikdo dlouhodobě nemusí žít pod jednou střechou s člověkem, který mu ze života dělá peklo stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí