21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ELi...má normální čtvercovky..ty zná kadej, pak svrchní (přes který nic neproteče) a nemění se pokadý, já je prala tak jednou za týden a kalhotkový (ty se dávaj pod svrchňáky), ty vyměňuje pokadý...pak sou AIO (ve v jednom-sou draí, ale má to jednoduí) a úplně na zadeček se dá separačka, která se vyhodí (http://www.obchod-latkovepleny.cz/separ … m/d-70382/) já pak pouívala fleecový, který se nevyhazujou, ale to a měl Luky normální bobek
vecko je to o tom, kolik do toho chce investovat a kolik tomu hodlá věnovat času...na 1 dítě ti stačí cca 20 plínek, já k tomu ze začátku měla třeba čtvercovky na novorozenecký sklad a začala sem nakupovat u v těhotenství, take sem si semtam koupila plínku, take to tak hrozný nebylo....kolik se tak kupuje za měsíc balíků pemprsek?
Není tady
Eli - přesně tak jak píe Sluni - na pouité plenky jsem měla Pul pytlík - jsou různé velikosti, kdy byla malý tak jednorázové separačky - co se vyhazovaly, pak jsem měla taky ty fleeceové, kdy u byly i příkrmy ;-) pokud najede na systém svrchní kalhotky a do toho vnitřky (origo i neorigo) tak to bude podstatně nií částka - můe dávat dovnitř i klasické čtverce bavlněné. A kdyby ti někdo hlídal případně pro obměnu tak pořídí těch pár AIO a je to.
Do pinavého kyblíku jsem dávala taky olejíček - buď levandulový nebo Citrusový - je to i jako dezinfekce a plenky jsem prala v Persilu Sensitive - s tím jsem byla spokojená, + lučové mýdlo. Mě to bavilo, Vojta se odnaučil cca ve dvou letech.
Jinak co moc doporučuju jsou přebalovací podloky od Tots Bots - uetří se ty jednorázový, mám dvě a bohatě mi to stačilo a bylo to pro Vojtu i příjemnějí, leel na měkoučkém ;-)
Není tady
Eli...taky si můe plínky ít sama nala sem super téma na emiminu a chystám se na to...to má pak náklady minimální (potřebuje starý ručníky, prostěradla, trička)
http://www.emimino.cz/diskuse/siti-plen … cek-59125/
Není tady
hrozinka napsal(a):
Eli - přesně tak jak píe Sluni - na pouité plenky jsem měla Pul pytlík - jsou různé velikosti, kdy byla malý tak jednorázové separačky - co se vyhazovaly, pak jsem měla taky ty fleeceové, kdy u byly i příkrmy ;-) pokud najede na systém svrchní kalhotky a do toho vnitřky (origo i neorigo) tak to bude podstatně nií částka - můe dávat dovnitř i klasické čtverce bavlněné. A kdyby ti někdo hlídal případně pro obměnu tak pořídí těch pár AIO a je to.
Do pinavého kyblíku jsem dávala taky olejíček - buď levandulový nebo Citrusový - je to i jako dezinfekce a plenky jsem prala v Persilu Sensitive - s tím jsem byla spokojená, + lučové mýdlo. Mě to bavilo, Vojta se odnaučil cca ve dvou letech.
Jinak co moc doporučuju jsou přebalovací podloky od Tots Bots - uetří se ty jednorázový, mám dvě a bohatě mi to stačilo a bylo to pro Vojtu i příjemnějí, leel na měkoučkém ;-)
tak tak...taky sem měla přebal podloku od tots bots a prala sem v excelu...teď plánuju mýdlový sliz...prý to plínky změkčí a "zatáhne" fleecáčky, aby neprotíkaly....
jo a Eli, taky se dají sluně sehnat někde na mimibazaru...spousta maminek si je koupí a nepouije nebo si oblíbí jednu značku a zytek rozprodá...
Není tady
Sluni - kolik pamperskek nevím, cca přebalit po 3 hodinách take by to bylo baj voko 8 plín na den v balíku jich je ze začátku hodně pak míň , teď jsem nala e ta prostřední velikost 3 jich má v balíků 96 - co vychází +- na 10/12 dní take 3 balíky za měsíc po 370 Kč = 1100,- za měsíc kdy si to vezmu svojí úvahou jsem kudla to si raději koupím za to plínky, který poslouí 2-3 dětem v pohodě, pokud ne mojim tak se plenková výbava dá i pak odprodat ;-)
A co jsem měla nejraději, tak kdy jsem končila pomalu s plenkováním tak začaly být moc hezké vzorry - svrchňáčky Weehuggers jsou boí a perfektně sedely mám nějaké fotečky na webu tak můete mrknout ;-)
A jj prala jsem cca 1x za 2-3 dny
Není tady
hrozinka napsal(a):
Sluni - kolik pamperskek nevím, cca přebalit po 3 hodinách take by to bylo baj voko 8 plín na den v balíku jich je ze začátku hodně pak míň , teď jsem nala e ta prostřední velikost 3 jich má v balíků 96 - co vychází +- na 10/12 dní take 3 balíky za měsíc po 370 Kč = 1100,- za měsíc kdy si to vezmu svojí úvahou jsem kudla to si raději koupím za to plínky, který poslouí 2-3 dětem v pohodě, pokud ne mojim tak se plenková výbava dá i pak odprodat ;-)
A co jsem měla nejraději, tak kdy jsem končila pomalu s plenkováním tak začaly být moc hezké vzorry - svrchňáčky Weehuggers jsou boí a perfektně sedely mám nějaké fotečky na webu tak můete mrknout ;-)
A jj prala jsem cca 1x za 2-3 dny
Nehledě na to, e i ty sama je pak můe jetě prodat...
Hrozi, dávám do oblíbených já teď pokukuju po anavy...hrozně se toho změnilo za ty dva roky, co nelátkujem
Není tady
hrozinka napsal(a):
Sluni - co to je za práek Excel? ;-) jjj mýdlový sliz někde jsem viděla návod, osobně jsem nezkouela to je z toho jelena? ;-)
Ani nevím kde sme na něho přila, prodávají ho v tescu a kauflandu...je to český práek, ale nemá nikde reklamu, take je i levnej a na plínky byl parádní...
Není tady
Tak jsem nala UK stránky s plenkami a mají i podzimní slevy ;-) potovné do ČR je přijatelné a přebalovací podloky mají za 5 liber co je za hubičku ;-) aj aj asi začnu zase nakupovat ;-)
http://www.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#mat
Není tady
Tak pampers .. cca 10 plin na den (mozna i vic?) ja uz si to moc nepamatuji 1 ks 4KC. Tak 40Kc na den x30 1200 na mesic ;-) je to urcite drazsi a neekoligicke.Diky za typy holky.
Není tady
eligar napsal(a):
Tak pampers .. cca 10 plin na den (mozna i vic?) ja uz si to moc nepamatuji 1 ks 4KC. Tak 40Kc na den x30 1200 na mesic ;-) je to urcite drazsi a neekoligicke.Diky za typy holky.
Tak to jsem se ani moc nesekla
A kdy si vezmu třeba Sluníčko tak ta uetří 2x tolik ;-)
Není tady
Eli, nehledě na to, e je to pak koníček a moná i závislost těch vzorů, obrázků, provedení...prostě láska na první pohled
...za mě ly sehnad jen na internetu, ke konci sem si nala brán k dětem v Brně, kam sem chodila se kochat...teď u je toho snad víc
Hrozi...já se v tom UK moc nevyznám, take zase zůstanu u "českých"
Není tady
hrozinka napsal(a):
eligar napsal(a):
Tak to jsem se ani moc nesekla
A kdy si vezmu třeba Sluníčko tak ta uetří 2x tolik ;-)
moná i víckrát, protoe toho mám spoustu "nasysleno"
Není tady
slunicko napsal(a):
Eli, nehledě na to, e je to pak koníček a moná i závislost
těch vzorů, obrázků, provedení...prostě láska na první pohled
...za mě ly sehnad jen na internetu, ke konci sem si nala brán k dětem v Brně, kam sem chodila se kochat...teď u je toho snad víc
Hrozi...já se v tom UK moc nevyznám, take zase zůstanu u "českých"
Jasně ale třeba ty přebalovací podloky puntíkaté za 150,- místo 300Kč a pota je jen 2 eur to mě asi nenechá chladnou, některé věci jsou v UK jetě pořád levnějí ....
Není tady
Znovu se vam sem zapletu kdyz jedete o plinach
Mam momentalne sadu 12ti plen a tocim s klidem a rezervou. Na noc davam jednorazovku neb mi piskle spi 12-14hod coz latkovka proste nezvlada
Je fakt, ze novouse je treba prebalit casteji ale myslim, ze 12plen staci. Zalezi ale taky na tom, jak budete susit. (pokud jedna plena schne 12hod nebo 2dny je to proste rozdil)
Osobne separacky jsem nepouzivala temer vubec. Prijdou mi neprakticke. Kdyz byla nadilka, vyklepnu do zachodu a hotovo. Kdo ma bidet ma vyhrano. Plinu osprchuje bez problemu. Doporucuju prejet hned zlucakem (tekuty, tuhy- v DM za par kacek a dela divy). Zkusila jsem pokadenou plinu hned vyprat a fleku zustal.
Pliny skladuju na sucho a do kyble kapu tea tree olej (kdyz to druhy den otevru tak je to stejne smrad) ackoliv nejradsi pliny rovnou hazim do pracky a vecer poustim. Peru je s ostatnim pradlem a pridavam dezinfekci coz doporucuji i vyrobci (v Cr sanytol, kdo ma moznost - v nemecku je mnohem vetsi vyber)
Cena latkovek neni zrovna lakava ale v prepoctu (i s energii) to vyjde nastejno jako jednorazovky. (tedy pokud nezvolite tu nej nejlevnejsi variantu- ctvercovky, snappi a svrchnaky).
Latkovani podle meho ma svoje vyody (i nevyhody). Myslim si, ze jsou detem prijemnesi na noseni a to je pro me znacne + Je tu take ekologicke hledisko ale ja na eko nehraju takze necham jinym
Krom toho to vypada mnohem lip, kdyz ma dite na sobe paradni latkovou plenu nez papirovy stejnokroj.
Na cestach jsem latkovku supla do nepromokaveho pytle a "uklizela" az doma.
Nevyhoda latkovek je, ze nemusi padnout takze se vam muze jako me stat, ze koupite sadu a zahy zjistite, ze proteka at delate co delate i kdyz zname vyhovuji uplne paradne Pak uz nezbyva nic jineho nez zkouset a zkouset
Není tady
Ahoj jarňátka.
Nedá mě to a musím pozdravit vechny staré prapůvodní babinetky,u jsem ani nečekala,e vás tu uvidím.Moc mě to potěilo,některé koukám,jsou tu u se třetím prckem...jako já.Take moc gratuluji a přeji pohodová těhotenství,rychlé porody a zdravá miminka.Budu se na vás sem tam koukat,jak se vám daří,pa pa Iva.
Není tady
Kamči,mám pro tvoje tři slečny tři enichy:-D.
Není tady
ahoj holky,
neozývám se, nestíhám navíc mě poslední dobou často a dost bolí hlava, e ani na pc nejdu
jinak se ale ani moc těhotně necítím, si tak říkám, jestli se mi to nezdá
v informacích o látkovkách sem se trochu ztratila, lákalo by mě to, ale s tou počáteční větí investicí to nevidím dobře
Mad, take pere denně?
zkouela jsem nám udělat nástěnku, ale zatím mi to nějak nejde, take trpělivost
já jdu zítra na krev, asi na triply, vůbec se mi nechce, natěstí nemusím být nalačno
a mám kyselý období - zavináče, kys.zelí, vechno s octem - čuně já vim
Není tady
Lusy ahoj.
Já koupila troje FLIPKY http://nejenprodeti.cz/testovaci-sada-f … barvy-1220 , origo vkládačku nahradí klasický bavl.čtverec a tak jedem do ted. Dvoje jsem koupila bez korunky za 400kc i s tou origo plínou, jedny jen jako svrchnáky, taky byly za necelých 300kč. Jeden balík separaček a lučák. Separačky jsem nahradila flís.dekou IRMOU z IKEA za asi 29kč, a rozstříhala jsem ji..
Take dám Flipky, čč, flís.separačku...a bavl. čtverce jsem někdě podědila od mamky a ségry. Mám jich snad 35ks. Peru tak jednou za 3-4dny. Skladuju na sucho v kýblu s deklem.
Take u nás látkování za hubičku.
Není tady
Lusinko to bude hormonalnimi zmenami hlava a pocasim, vubec nezavidim
Slunicko gratuluji )) jako vejce vejci
Není tady
Jé Sluni - hezké fotečky ;-) holky mě je straně blbě večer a v noci a ráno to končí raním pak to jak tak de ...
Lusiku - já se přimlouvám taky za ty Flip od Bumgenius - jsou kvalitní a dá do nich prakticky cokoliv a prodávají i denní sadu - tak můe koupit 2 sady a točit to dokola - dovnitř jak píou holky, můe dávat i klasické bavlněné plenky, take ze začátku to a tak drahé není a pak kdy tě to chytne tak si můe pro radost sem tam koupit kousek či dva na vyzkouení ;-) co doporčuji - na malá miminka je to jedno jestli jsou plenečky na sucháče či patentky ale větí u ty sucháče snadno rozepnou, take ty flipky na patentky jsou lepí a upravuje si je těmi patentky take s mimčem rostou ;-)
http://www.nejenprodeti.cz/denni-sada-f … barvy-1222
Papírové plenky se budou zase zdraovat kvůli DPH ... a látkovky jdou pak odprodat dalím maminkám, tae se ti z toho zase nějaké penízky vrátí ;-)
Není tady