29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kamčitko nam prietoky robil automaticky, aj srdicko pozeral komory aj prietok atd... boli sme vnutri docela dlho.
eli nam vyslo hcg 0,79, neni o moc vacsie ako vase ale zas neviem ci je tam male rozpatie pre spravny vysledok, vobec sa v tom nevyznam, to asi vam vysvetlili... a samozrejme to vydrzime s tebou nielen mesiac ale az do konca 9teho mesiaca
Není tady
Já si myslím, že tripple testy tě rozhodí úplně, to je přežitek, dr. je nedoporučují. Amnio ti určo doporučí, já byla taky, vše bylo OK a přesto nebylo. Špatný NT screening může taky znamenat něco, co amnio vůbec nezachytí. Já myslím, že důležitější bude následující UTZ a další průzkum. Já jsem šla také na testy za 14dnů znova, pak teprve amnio a pak jsem měla jít na spec. srdíčkový utz, ale toho jsem se už nedočkala. le faktem je, že já měla špatný utz, resp. ty toky (na které přišli právě kvůli krve), zatímco ty máš utz dobrý, tak dofám, že to bude dobré celkově .
Upravil(a) Kamčitka (3. 10. 2012 21:43)
Není tady
Kamčitko nerozhodi... vic uz to nejde, kdyz budou vysledky spatne jdu na amnio, jestli dobre nejdu. U dcery mi vysli tripple lepsi nez prvotrimestralni a klesli mi geneticke vady. Ted je situace horsi, cekam na vysledek trizomii T13,18 a myslim ze to bude nekde kolem 1:100. Ty dve hodnoty papp a hcg kdyz jsou nizke znamenaji spoustu veci, nemusi jit zrovna o postizeni za co se modlim kazdy den. Ty ostatni veci by se dali nejak ustat ... Musim tyden vydrzet budu mit i UTZ nove mereni.Vcera jsem videla u jedny maminky male miminko a brecela celej den.
Holky ale jsem rada ze vy jste v pohode. Ja se ozvu az bude po vsem at vam rovnou reknu co a jak ;-) tak za dva tydny. Drzte si mimisky hezky v briskach ;-))
Není tady
Ahoj holky, ráda by jsem se k vám přidala. Jsem na začátku 13 týdne a termín mám zatím 11.4. V pondělí jdu poprvé k doktorovi, tak snad se věci upřesní.
Není tady
Kiwi vitaj ) a gratulujeme k brisku. Urcite jsem radi kdyz nas bude vic
)
Není tady
Holky vy jste se tu krásně sešly nemůžu nenakouknout
Všem přeju pohodové těhotenství a Eli držím palce aby se to obešlo bez amnia
Není tady
hezký večer nové jarní maminky,
tý jo, toto letí, v téhle dobře jsem se přidávala do klubu jarních těhotných já
přeji pohodové těhotenství, co nejméně těhotenských neduhů.... a na konci rychlý hladký porod a HLAVNĚ !! zdravá krásná miminka
Není tady
Sari dekuji ) fakt moc
Holky me uz tvrdne bricho, kldine 8x za den , uz to mate taky?
Není tady
ahojte,
eli zatial to nemam, aspon som to teda nejak nespozorovala. ale dnes ma hrozne pichalo v bruchu, som nemohla ani normalne stat, ale teraz som si chvilu sadla a vyzera to uz ok, som cely den bola viacmenej na nohach a poobede behala s klukama vonku tak to bolo asi z toho, a oliho casto dvihala uplne som citila to bodanie ked som ho este k veceri zdvihla.. eli uz bude na case zvolnit u nas
Není tady
kiwi tak ako bolo u dr? a vitaj v domceku u nas
Není tady
ahojky,
tak já dneska po kontrole, mimčo odpovídá 9+6tt a toho se tedy budeme držet, takže termín 8.května
jinak vše ok a mám i fotečku, vypadá jak sněhuláček
ve čtvrtek mě čekají odběry krve nalačno
a za 14dní NT screening
těším se i bojím, u dcery jsem ho neměla a možná to bylo lepší
Kiwi, jsem rádi, že jsi se přidala, doufám, že z kontroly napíšeš jen samé dobré zprávy
Není tady
Ahojky mamulky, já tvrdnutí břicha neznám, tak doufám, že to nebudu znát ani nyní . Beru magnezko, páč mám křeče v lýtkách, a to snad eliminuje i tvrdnutí břicha.
Včera jsem měla děsnou migrénu, takovou jsem ještě nezažila, asi to je tím, že normálně si dám 2brufeny a jdu si lehnout do temna, prospím se a tak jak přišla, tak odešla, ale s mimi si nemůžu nic vzít, tak jsem snědla během dne 6 paralenů, a až kolem 22hod mi bylo jakžtaž, dneska je to lepší, ale jsem jak praštěná pytlem
Lusinko, pohyby jsem u každého dalšího těhu cítila dříve, asi je to tím, že už vím, "jaké to motýlkování je". U prvního v 17tt a nyní už před 14tt. Ale někdy si říkám, že je lepší o nich vědět později, páč ze začátku to není tak časté a pak když je necítím, jsem z toho nervní
Není tady
Styrli ) neumim si predstavit este zvedat dite
Setri se.
Lusinko to dopadne urcite dobre NT screening a uvidis mimco z kazde strany ) Mne se zda teda ze pohyby citim uz od toho 13-14 tt ale spis takove vlneni kolem mocaku ze jsem vedela ze je to urcite miminko. Ale jak pise Kamcitka je to taksporadicky. Ted jak asi deloha povyrostla do spekate casti
) uz si nejsem s pohybem jista .. Ale uz se moc tesim az se maly zacne kazdy den hlasita ja budu v klidu. JA doufem ze ted 16- 17tt to zacne
.
Kamcitko migrenami trpim mam na to specialni leky a hodne se modlim at ji nezaziju v tehu, mne vzdy zachranuji infuzemi, tramalmi ( a blinkam desne az nejsem schopna vnimat realitu. Doktorka chtela aby jsem se ji koukala za prstem a mne oci zustali stat na miste. Zatim me poboliva pocas tehu hlava a spravi to 1-2 paraleny. Uplne te lituji a chapu jak nejde nic delat
jen obruc z satku mokra-studena kolem hlavy , poradne stahnout pres spanky,paralen, ticho a tma. At uz se ti to nezopakuje!!
Krece mam taky, ja mam vsechno , jsem prekvapena jak brzo, musim v noci protahovat nohy, u dcerky jsem to mela pred porodem a teda vsechno nejak brzo. kolik miligramu magnezia beres?
Není tady
ahojte,
tolko prispevkov som rada ze som mala co citat
lusinko nt je fajn, maju tam dobre utz takze mimco ide krasne vidiet a je to zazitok..
krce mavam obcas v lytkach zatial pijem len magnezku...
tvrdnutie brucha bolo vesele u oboch tehu od 30 tt, keby sa mi toto tehu vyhlo bolo by to super... u prveho som bola s tym v nemocnici dlhsie a u druheho som musela polehavat aby som tam tiez neskoncila
pohyby pri prvom v 16tt a pri druhom tiez tak nejak..ale cez vikend sa mi zdalo ze citim pohyby a potom som to zavrhla ze to je nejak skoro ale tak mozno to mohlo byt ked pisete ze tak skoro ste citili aj vy.
Není tady
Ahoj holky, po delší době nakukuju a dočítám vás. Krásně vám to ubíhá, za měsíc už budet hodně z vás v polovině.
Já už týden přenáším a jsem z toho na prášky.
Tak moc jsem chtěla mít aspoň třetí porod nevyvolávaný. No co se dá dělat než dál čekat.
Lusinko, já jsem u třetího cítila první pohyb zrovna na své narozeniny. Byla jsem 15. týden a pár dní. Bylo to tedy dřív než první dvě těhu, u druhého si to nepamatuju přesně, ale takhle brzo to určitě nebylo. Jinak mám všechna tři těhu jak přes kopírák (dlouhé nevolnosti až do 6. měsíce, malé bříško, přenáším...). Jsem zvědavá na porod. Vůbec bych se nezlobila za překotný.
Kamčitko, já taky neznám, co to je tvrdnutí bříška. U doktora na KO se mě vždycky ptají, jak často mi tvrdne břicho, tak si vždycky připadám jak blbec, když jim odpovídám, že mi vůbec netvrdne. Snad v můj prospěch aspoň mluví všechny monitory, na kterých nikdy není ani náznak kontrakce.
Mějte se všechny krásně a opatrujte bříška. Snad příště nakouknu už s mimi v náruči.
Není tady
Ahoj holky.
Konečně asi 3 dny se cítím tak nějak normálně.
Já asi budu mít na vás hodně dotazů ohledně těhotenství. Momentálně žiji v Austrálii a nemám si s kým povykládat o tom. Vše je pro mě nové, hledání doktora apd.
Hned mám na vás dotaz, ohledně kyseliny listové, jak dlouho se má užívat? Stačí do prvního trimestru?
Není tady
Ahoj kiwi ) ja jsem tam zila jeden rok
v Sydney
. Bohuzel stejnou otazku resim taky
) a i kdyz mam doma jedno ditko ja si to uz nepamatuji jak dlouho ji je potreba brat, neboj holky nam napisou
. A byla jsi u toho Mudr.?
Není tady
ahoj
tak já jdu "už" za týden na screening, snad konečně dostanu i průkazku
hledala jsem ve svém předchozím těhu deníčku a první pohyby u Týnky byly 18+1tt, tak kdyby to teď bylo o chvilku dříve, tak to už je za chvíli
pomalu ale jistě mě opouštějí nevolnosti, ale spala bych pořád jako medvěd už jsme to ale sdělili rodičům a Týnce, ta reagovala krásně: "konečně nebudu sama s rodiči"
Sakur, jen nakukuj, my sme rádi já zas nakukuju k vám a vím, že už máš svou Julinku v náručí, moc moc gratuluju
Kiwi, jen měj hodně dotazů, ať se pořádně kecá co jsem načetla, tak stačí listovku do konce 12.týdne, já to asi tak udělám, protože i teď zapomínám na tu jednu tabletu
byla jsi na té kontrole?
Peťulí, krása!!!!!
Není tady
AHoj petuli ) ty si porad uzivas
)) a co kozy jeste je chovas?
Lusinko, drzim palce na screening , este mas chvilku cas, ale pak nam napis jak si dopadla. Spim taky ... porad a hlavne usinam misto 23.00 jak jsem byla zvykla v 21.00 .. dost spim.
Ok tak listovku uz taky kaslu brat .. uz mne to nebavi, jeste berete nejake vitaminy??? Treba to callibrum mami? Ja premyslim jestli to do vanoc jeste budu brat, kdyz mam nejake divne hodnoty.
Mam krece v nohou v noci... nevim co stim, blbe spim, magnezko moc nezabira.
Není tady
ahoj Eli,
to máme stejně, pustíme s manželem film a já už v devět u toho spim
já nic jiného než listovku neberu, ani brát nebudu, leda, že by na krvi něco našli co chybí
pro tvůj klid bych to možná zobala třeba do těch Vánoc
jak jste dopadli na tom kontrolním ultrazvuku? snad nevadí, že se ptám, doufám jen v pozitivní zprávy
křeče v nohou taky mívám - fuj - stačí mi ale vypít celou magnesii a je na chvíli pokoj - to je vlastně taky magnesko
Není tady
Lusinko .. nevadi.. jsem velice opatrna v zaverech UTZ. Byla jsem minuly patek a vyslo to supr. Zadne vady UTZ neukazal. Cekam na dalsi.. jdu k soukrome doktorce v 18 tydnu. Myslim si ze je vsechno vporadku, na amniocentezu me nezenou, cekame na vysledky tripplu ktere mi v patek nabrali. Ale jsem klidnejsi o hodne .. Nohy a ruce mame dlouhe vic nez je stari tehotenstvi a to je pry dulezite .
Ja piju magnesii a do toho mam sumive magnezko a pak jeste 500 mg tabletu na noc .. uvidime jak s to upravi.
Ste sikulky ze jste to rekli Tince.. ja jsem to jeste moji nerekla ( cekam na zaverecny utz ve 21 tydnu a pak ji to reknu. Strasne moc se tesim az ji to reknu
)
Není tady