3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Já bych na císaře ani za nic. Nechtěla jsem jej ani po prvním nelehkém porodu, kdy mám nástřih hráze a do půlky stehna . Loni jsem byla na své první operaci v ivotě, měla jsem kýlu a ta bolest byla ílená.... Po druhém porodu jsem byla úplně ok, bez nástřihu, bez potíí, jen kosti bolely, jak porod postupoval rychle a tělo se stěí připravilo.
Chodím jetě na jinou diskuzi, kde je diskuze dvojčat a tam holky stále řeí porod císařem, jak je to jediná varianta. Chápu u jendovajek, ale pokud jsou to dvojvajky a pokud mají správné otočení - tak proč nerodit normálně? Já si myslím, e nevědí do čeho jdou. Jo, vak větina z nich u to má za sebou a taky zkouí, jak těká je rekonvalescence. Já si připadla naprosto neschopná při léčení nástřihu hráze, nemohla jsem vůbec normálně fungovat, bolesti bylyl ílené 4týdny. Nato po císaři.... Jasně, jsou holčiny, které asi mají jiný práh bolesti, ale i tak, je to prostě operace... Kamarádka rodila dvojčátka normálně, říkala, e to byla rychlovka (u má doma jednoho caparta) a doma pak byla ráda, kdy se mohla ohánět kolem holek kdy přijely domů....
Jinak u nás blbý, starí po týdnu ve kole opět nemocná.. tentokrát chřipka ... a mladí se veze s ní , já se jak tak drím, ale není to úplně paráda. A do toho malá řádí takovým způsobem, e mám pocit, e mi vyleze hned teď a tady a jinudy ne má
Není tady
Ahoj holky
vidim ze kazda mame jine duvody, vsechny chapu, pisu jeste se uvidi co mi tehotenstvi prinese ... Mozna krasne porodim koncem panevnim
. Ale to mi lekar po prvnim cisari nedoporucuje.
Ja cisar mam a za tyden sem uz doma fungovala uplne normalne, bolesti trvaly pooperacni jeden den , pak jeste 2 dny jsem blbe vstavala chodila, 4 den jsem mela malou uz komplet u sebe.Ale ta rekonvalescence asi bude u kazdeho jina. JInak jsem na cisari byla pro nepostupujici porod, horecky jsem mela 39 zimnici, uz nebylo jine vychodisko, ale s cisarem nemam spatnou skusenost.
Sluni ahoj tebe jsem se chtela zeptat jake to je kdyz kopu dve mimina
Není tady
Eli, ze začátku to bylo úplně stejný, teď u vím, kde sou, tak kterej kopanec je od které nějak moc jiný to není, akorát je to třeba na víc místech najednou
Není tady
To musi byt hezke hlavne kdyz se hybou jedna tam a druha tam
) Pak mi napis kdyz budes tak v 28 tt kdy zesileji holky, to ti bude litat pupil ;-)
Není tady
eligar napsal(a):
To musi byt hezke
hlavne kdyz se hybou jedna tam a druha tam
) Pak mi napis kdyz budes tak v 28 tt kdy zesileji holky, to ti bude litat pupil ;-)
ok...ale prý u dvojčat nejsou ty pohyby tak hrozný, jak u jednoho...oni, tam ani pak nemaj tolik místa
Není tady
Ahoj holky, byla jsem na kotnrole a cipek skraceny na 1-1,5 cm,zavreny a fundus 3.5 tak prý v norme doktor moc nenakeca. Kdyz jsem ho poprosila kouknout jestli je maly Koncem panevnim tak mi nedal na bricho ani gel jen drel .. proste psi cumak. No comment.
Upravil(a) eligar (2. 2. 2013 9:08)
Není tady
Ahoj holky.
Jak se máte? Já by jsem se nejraději toho břicha u zbavila Spaní u mě je katastrofa. Hlavně to usínání, nejprve uspávám malého, který mě asi týden se spaním zlobí a potom uspávám sebe. Jsem z toho celkem na nervy a přes den protivná, co nechci být.
Jak si děláte radost? Čím se odreagujete?
Není tady
Kiwi, je to mazec, já to vnímám podobně! Břicho mi narostlo z ničeho nic hrozně brzy, měla jsem strach, e něco není ok . Min. týden jsem byla v nemocnici na pozorování, z ničeho nic se mi udělala zle, srdce hrozně builo, nějaká tachykardie nebo co
. Říkám, si jetě týden a pak půjdu běhat, aby la malá ven
Pro mě je nejlpí odreagování se prací, ale sedět u kompu také nevydrím, do toho mi tvrdne břicho, take nic moc, připadám si neschopná, neuitečná, nic nedělající bába
Není tady
Ahoj )
kiwi spat se neda ani mne, musim se chytnout postele a otocit se ) jinak mam problem
kamcitko ja jsem byla minuly tyden na echo, krvi kuli iontum, eeg, preskakuje mi srdce , mam systoly navic a ja to proste citim , uplne te chapu je to hrozne neprijemny, snad te upokojili. Mne to probuchuje hlavne vecer kdyz si lehnu.
Není tady
To já se někdy zaleknu co to slyím za zvuk a potom mi dojde, e je to moje funění. Já se těím nemít břicho, ale na druhou stranu mám z toho veho nějak strach. Moná je i lepí nic o tom nevědět. Ale doufám, e druhé dítě půjde na svět rychleji a doufám, e se nějak domluvíme s kojením. Aby to lo. U prvního jsem se přes krvavé bradavky dopracovala k zánětu a k operaci. Aspon v tom jsem (teda doufám) rozumnějí.
Není tady
Eli, je to hodně nepříjemný . To, e se íleně zadýchávám a přitom nejsem nějak oplácaná, to u beru jako samozřejmost, to e mi pak "tlučou" bubínky v buích, na to jsem si také zvykla, ale to kdy nevím kdy sebou prásknu jak mám pocit, e mi srdíčko bije a moc, to nedávám
. Musím leet s hlavou hodně podloenou, na zádech vůbec - ale to asi ádná těhulka, jinak se mi točí hlava.... Včera jsem si lehla po dlouhé době do vany, schválně do vlané, ale to nadnáení bříka mi dělalo dobře, ale pak ten moták hlavy... asi malá dlouho tlačila na tepny. uf.
Kiwi, já se u první dcery hodně trápila, u druhé to lo jako po másle. Faktem je, e jsem odolávala co nejvíce byla doma, abych trávila v nemocnici co nejméně času... a taky se to oplatilo, na příjmu jsme byli v 22:45 a malá byla venku v 24:20. Celý den jsem věděla, e se něco děje, ale pravidelné kontrakce byly někdy od 18ti hodin. Na kojení jsem u připravená, e budu zase jen odsávat a flatičkovat, ale i to má své výhody
Kiwi, pamatuji se dobře, e ije v Perthu? Mám tam známou, tak mně to utkvělo v paměti
Není tady
Zrovna dnes, jsem kontrolovala pumpu a malé láhve. Koupím jen Avent nové cumle do láhve a myslím, e jsem připravena. Tajně doufám, e mimčo bude sát dobře. To je dobrý nápad, vydret doma co nejdéle. Poprvé jsem byla doma 4 hodiny a v nemocnici se to narodilo za 10 hodin. Já jsem nemohla malého vytlačit, tak to tlačení bylo pro mě nekonečné, potom mi pomohli zvonem.
Kamčitko bydlím v Mackay. myslím, e je tady asi 7 čechů, ale bohuel s nikým nejsem v kontaktu, kdy člověk neřídí. . .
Není tady
Holky, vy si myslíte, e porodíte dříve ne máte termín?
Není tady
Ahoj holky
kamcitko jeste chvilku vydrzet!!to vis ze vsude tlaci a pak se mot hlava. Vsechno prejde za mesic neboj.
Ahoj kiwi ja planuju rodit driv
tak v tom 38 tydnu by jsem rada
, mam pocit ze za 2 tydny maly hrozne zesilnel v brisku, kopance jsou silne , tak by jsem si prala tak 3 kilove miminko ne 4
. Ale uvidime.
Není tady
Ahoj holky.
Dnes jsem byla na kontrole. Mimčo je u hlavičkou dole. Doktor říkal, e mě moná spadne dřív na pánev a budu mít předčasné kontrakce, tak uvidím. Za měsíc mám dalí kontrolu. 2 týdny před termínem má doktor dovolenou, tak z toho moc nadená nejsem. Teď nevím, kdo mě bude rodit. Na ten porod se netěím, ale na druhou stranu, u aby to břicho bylo pryč. V těch vedrech je to těké i bez břicha.
Není tady
Kiwi, já bych se neradovla a hlavičkou dole . V nemocnici při příjmu byla malá konečně otočená, teď v úterý jsem byla na kontrole a zase si pěkně udělala hačačá
a večer doteď má opět noky hore
Dr. kroutila hlavou, e to jetě neviděla, aby třetirodička měla tak pohyblivé dítě, prý kdy ena rodila, tak dítě lépe zapluje dolů a u tak zůstane... no bohuel. A taky říkala, e snad koncem pánevním více tlačí na rodidla, je fakt, e kdy sedí, tak to rozpoznám u jen proto, e mám hnedle tvrdnutí břicha a divné mraení dole ..... ale na porod to stále nevypadá, i kdy se cítím mizerně, u se taky těím a bude venku . To si nevybere, u Vás horko, u nás 20cm nového sněhu
. Ta kámoka co jsem ti psala e ije v Perthu přiletí tady v květnu do tepla, je tady vdycky do konce prázdnin a pak zase zpět do tepla
.
Není tady
Ahoj holky toto leti co?
Kamcitko muj maly lita ted posledni 3 dny jak blazen ... i 4 hodiny vkuse, jeste ze jsem mela vcera kontrolu, a je vpohode. Odhad kolem 2700 g, co mi prijde moc ne ?
Co vy jak vam je ...Kiwi co ty? Lusinka se zase dlouho neozvala ..
Není tady
Ahoj holky,
já nepíu, protoe mi nejde přihlásit přes explorer a s mozilou si nerozumím, ale kdy je po mě sháňka, udělala jsem vyjímku. Vůbec nevím proč mi to nejde, prostě zadám e-mail, heslo, ale přihlásit nejde...
utíká to íleně rychle a vlastně musím vůbec pátrat co se kolem mimča děje, pořád řeím kolu, praxi, rekonstrukci, e není čas, ale můj metřík mi to dneska dost připomněl
odhad před týdnem a kousek byl 1496g, je hlavičkou dolů u víc jak měsíc, prostě ukázněný mimčo
břicho mám jak velryba
jinak to bude asi pravák, je nastěhované napravo a prostě se nehne, kope jedině vpravo pod ebrem
pořád z výbavičky nemám nic moc, nějak mě to nechytá
a taky mám za sebou premiéru při ogtt, dala jsem to, nejhorí bylo nemoci to dvě hodiny zapít, ta pachu byla hnusná, ale jsem na sebe pyná, e sem to ustála
cukrovku nemám
Není tady
a jako nestrate na porod je jetě brzy Kamčitko
Eli, koukám, e tě taky trápí srdíčko. Já mám četné komorové extrasystoly, mám jich za den opravdu hodně, paradoxně je nevnímám, přili mi na to rok po porodu. Oběhala jsem ve moné, zhodnotili, e je to psychické dali práky, které po roce neměli účinek, tak je neberu a prý to ničemu nevadí.
Jedině teď bylo nutné poehnání kardiologa, e můu rodit normálně - prý můu
ale chápu, e je ti to nepříjemné
a tedy koukám, na konci fakt mimča nabírají rychle, ale stejnak se mi zdá, e je to moc
Není tady
joo a taky mě doktorka vyvedla z omylu, jsem doufala v tříkilové dítko
prý jedna ena má podobné placenty a tak i děti jsou podobně váhově
take né, e Týnka měla 3,7kg protoe byla přenáená (jak jsem si myslela) ale e druhátko bude mít pravděpodobně o kousek víc
Není tady
Ahoj Lusinko, tak to mas maleho hodnouska ) neboj vaha bude akorat
) , ja si zase myslim ze brisko velke nejak extra nemam na tu vahz 2700
.. skoro 3 kg mouky
. Presne ... mam extrasystoly a citim je, ale uz si z toho taky moc nedelam, kdyz vseschny vysetreni jsou ok. rikal mi doktor ze jak je srdce vic utlacene a proudi nim vic krve je to znat.
Mozna mas v exploreru zadanou nejakou ochranu zvysenou a nepusti te na babinet.
Ja resim ted moji princeznu , taky moc nemam cas resit miminko, mam pocit ze mne psychicky utyra , porad se vzteka, breci, je tvrdohlava, nic si nenecha rozmluvit a pak kdyz me dozene do slz se sklidni a rekne ze uz bude hodna . A zacne byt jak slunicko. Manipulator.
Není tady
Eli 5 let? A pořád zkouí maminčinu trpělivost, no to se mám na co těit. Sam asi 2 týdny protivuje a vzteká se kvůli ničemu, já si říkám, e to přejde. No uvidím. Celkem jsem zvědavá, jak bude reagovat na miminko.
Není tady
Ahoj holky, tak co, u rodíte?
Eli, tak zpět ke kopancům u dvojčat...víc vnímám tu vrchní, protoe na ni "vidím" a myslím, e je nacpaná na břiní stěně, tak o ní mám i větí přehled, ta spodní si sedí v pánvi, tak o sobě nedává tak vědět, ale útoky na močák vydaj za vecko jinak je fakt, e ty kopance nejsou tak výrazný, ale zato sou pernamentní, pořád aspoň jedna kope a kdy si daj stereo, tak to stojí za to
a taky teď u se tam asi tísní, tak mi s kadým pohybem tvrdne břicho, akorát v lee je to ok
take tak
Není tady