6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, měřím 160 cm a zhubla jsem z 56 na 42. S jídlem to mám velijak. Některý dny jím jen málo (zelenina,nekaloricke věci,..) a cvičím a cvičím,jdu spát vyčerpaná a nebo se naopak přeírám i kdy na to ani nemám chu a pak přicházejí výčitky.. Spí to je tak e přes týden se snaím jídlo zredukovat na minimum protoe vím e přijdu ty "patný dny" kdy jím jak o ivot dokud mě není na zvracení (to jsem zatím nikdy nuedělala i kdy sem se kolikrát chystala) Menstruci nemám u půl roku a to mě děí. Vichni v okolí mi říkají e sem karedě hubená, nemocná ale to jsem si do teď vubec neuvědomovala a kdy sem tak četla různý definice PPP nikde jsem se nenala..prostě si připadnu v pohodě..co si o tom mylsíte?
Není tady
Nejsi v pohodě, ví, e má problém, jinak bys nehledala pomoc. Myslím, e jsi počínající anorektička a nebo bulimička. Má to prostě na hraně. Neznám tvůj věk, ale v podstatě můe vyhledat psychologa přes net. http://www.anabell.cz/ třeba tady můe najít pomoc. Nebo přes svého lékaře, ten ti také můe pomoci.
Potřebuje se naučit jíst normálně, dojídat a hlavně pohnout s psychikou, protoe i tvoje hubnutí má někde příčinu.
Není tady
Je moc dobře, es napsala. To znamená, e někde vzadu cítí, e vechno v pořádku není. A ono opravdu není! Bě někam pro pomoc, dokud jsi schopná normálně uvaovat. Pavla Ti radí dobře. Drím moc palce, abys to dotáhla do konce a opravdu za nějakým odborníkem la.
Není tady
Ahoj, přečtěte si super článek http://www.zenaafitness.cz/anorexie-pomozte-zastavit/
Není tady
Taky moc poučná a zajímavá kniha od paní která s tím ila přes dvacet let je: Jen jedno jablko denně od Emma Woolfová
Není tady
Zapoměla jsem dodat, e takový kniha se hodí i pro rodiče či přátelé aby věděli jak zacházet s tím člověk a trochu více porozumět.
Není tady
Zvídalka napsal(a):
Zapoměla jsem dodat, e takový kniha se hodí i pro rodiče či přátelé aby věděli jak zacházet s tím člověk a trochu více porozumět.
ten četin, to je ale prevít neohebná ...
Není tady
Zvídalka napsal(a):
Taky moc poučná a zajímavá kniha od paní která s tím ila přes dvacet let je: Jen jedno jablko denně od Emma Woolfová
Tuto knihu neznám, ale četla jsem Deník bulimičky od Feyové Diany a to je kniha, kterou doporučuji. Psáno rovně enou, která tím prola a tudí její osobní pohled na tuto nemoc a její nekončící boj o holé přeití.
Není tady
Nyina napsal(a):
Ahoj, měřím 160 cm a zhubla jsem z 56 na 42. S jídlem to mám velijak. Některý dny jím jen málo (zelenina,nekaloricke věci,..) a cvičím a cvičím,jdu spát vyčerpaná a nebo se naopak přeírám i kdy na to ani nemám chu a pak přicházejí výčitky.. Spí to je tak e přes týden se snaím jídlo zredukovat na minimum protoe vím e přijdu ty "patný dny" kdy jím jak o ivot dokud mě není na zvracení (to jsem zatím nikdy nuedělala i kdy sem se kolikrát chystala) Menstruci nemám u půl roku a to mě děí. Vichni v okolí mi říkají e sem karedě hubená, nemocná ale to jsem si do teď vubec neuvědomovala a kdy sem tak četla různý definice PPP nikde jsem se nenala..prostě si připadnu v pohodě..co si o tom mylsíte?
Ahoj, z tvého komentáře je cítit, e se vím chce něco dělat a chce změnu. Moná se to děje ve tím, e se snaí redukovat svůj jídelníček a vynechávat některé potraviny, proto se ti pak můe stát, e se jimi přejí. Je to úplně normální pokud si dlouhou dobu budeme něco zakazovat, budeme na to mít větí a větí chu a se tím jednoho dne přejíme. Zkusila bych ty zakázané potraviny (kterými se nejčastěji přejídá) vloit do tvého denního jídelníčku. Sama píe, e cvičí. Uvidí po nějaké době, e to bude zvládat. Napadá mne i to, zda bys celou situaci nechtěla probrat s nějakým odborníkem? Má kamarádka, která trpěla poruchou příjmu potravy, navtívila Centrum Anabell, které se touto problematikou zabývá. Moc kamarádce pomohli. Nechtěla bys ho také zkusit? Mají poradny v Praze, Ostravě a také Brně. Pokud ne, zkusila bych svůj jídelníček probrat alespoň s nutričním terapeutem, společně můete přijít na to, proč se přejídá a zda nedělá něco patně. Můete společně také sestavit vyváený jídelníček, který bude odpovídat tvému dennímu reimu, aby ses cítila dobře. Sama bych jídelníček určitě neredukovala, můe nějakou důleitou sloku ve stravě vynechat, která se můe podepsat na tvém zdraví. Drím moc palce!!
Není tady