|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj, snad to dávám správně, nevím, kam patří škůdci. Čekáme za pár týdnů miminko a zrovna teď se mi v bytě objevili broučci.
Už jsem je měla jednou, ty samé - tehdy ale "řádili" v kuchyni. Chutnalo jim asi rozypané koření a mouka ve špajzu. Špajz byl plný larev, broučci se začali rozlétávat i do ostatních pokojů. Tehdy jsem špajz vyklidila, vydesinfikovala a byl pokoj. A teď je to tu zas, ale začalo to u mě v pokoji, kde spím a kde bude i miminko.
Začalo to tak, že jsem večer měla zapnutou lampu a iděla jsem brouka k ní letět, evidentně se mu líbilo to světlo. Ihned jsem ho zahubila. Pak se to opakovalo několikrát. Stále jen v mém pokoji. Pak jsem ve stejném pokoji viděla dva na zdi za dětskou postýlkou, kde spí dvouletá dcera. Odsunula jsem postýlku, a za ní našla na koberci drobky z pečiva a mezi nimi pochodující broučky, bylo jich zhruba šest až deset. Všechno jsem vysála a zeď vydesinfikovala. Myslela jsem, že jsem našla "líheň" a jejich zdroj, ale i teď po týdnu každý den najdu v mojem pokoji asi dva až tři brouky. Dneska jsem našla dokonce jednoho i na zdi v obýváku. Kupodivu ve špajzce nic. Nevím, odkud se berou a jsem z toho na mrtvici, nechci, aby mi obletovali miminko ani dvě starší děti. Nezdá se mi, že by nás kousali - vždycky když je zabiju, není v nich krev. Nevím, o jaké broučky jde, ale mohl by to být snad kožojed. Je hnědý a velký asi 2 ařž 3 mm, létá. Budu vděčná za vaše zkušenosti s tímhle škůdcem!
Není tady

.
Upravil(a) aiga (11. 4. 2013 18:18)
Není tady
mrkni, ale my máme nedaleko pekárnu a také nám dělají nálety celý den, večer obzvláště
http://www.chlapisobe.org/zobrazcl.php? … 1007022009
ale takového, co lítá k nám, jsem nenašla....
Není tady
To je dobrý nápad. Až zase najdu, vyfotím a nahodím sem. Tenhle brouk ale nesmrdí a lítá.
Není tady
Možná to ani nebude český brouček.
Není tady
Aneri, český brouček to bude, měli jsme toho samého prevíta ve špajzu v Praze. Úplně totožný brouk. Dneska jsem našla další dva, ale než jsem je stačila vyfotit, zlikvidovala jsem je. Tak jsou mi po*ní. 
Není tady
Je to určitě brouk - má to tvrdé krovky, nebo ten tmavý potravinový mol?
Co kdybys zkusila v tom pokoji zapnout Raid - teď se dostane i takový kombinovaný proti mouchám i komárům, možná by zahubil hmyz všeobecně?
Není tady

Bety napsal(a):
Je to určitě brouk - má to tvrdé krovky, nebo ten tmavý potravinový mol?
Co kdybys zkusila v tom pokoji zapnout Raid - teď se dostane i takový kombinovaný proti mouchám i komárům, možná by zahubil hmyz všeobecně?
a nejen hmyz:lol:
Není tady
No právě. Mám v pokoji, kde ty brouky nacházím, dvouletou dceru a čekám miminko. Nerada bych nás komplet otrávila. Já bych je aspoň vysprejovala, vědět, kde mají hnízdo. Takhle nacházím pochodující nebo létající jedince. Kupodivu dneska ani jeden,a le možná je to tím, že jsem nebyla až do odpoledne doma. Uvidím večer.
Jinak mol to není, je to brouk. Maličký hnědý, s krovkama. Je podobný tomuto:
http://www.skudci.com/cervotoc-spizni
Není tady
Vždyť to tam nemušíš zapínat, když tam jste! Zapni to na dvě hodiny, když jdete na procházku a pak to zase vypni...stejně tam stříkáš sprej, akorát že ten se tam nerozpýli a z Raidu se ti to líp rozptýlí.
Upravil(a) Bety (13. 9. 2012 14:07)
Není tady
Ahoj Sakuro není to náhodou Pilous černý ? Jednou jsem si to hezky donesla s krmivem pro hlodavce.
Není tady