Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#5601 23. 12. 2022 17:47

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vás dnes nejvíc šokovalo XV.

LENNNA napsal(a):

Selima napsal(a):

No, Erem, vianočné vystúpenie sa asi nekoná úplne každý týždeň a 6-ročný chlapec by to raz do roka vydrža mohol... ale problém je inde - oni sa nudia FURT, lebo pre nich už je virtuálny svet skutočnejší ako ten reálny. A nevšimnú si, ani keď na nich padá betónový kváder (alebo keď prejde okolo MISS Česka, aby som nebola len negatívna...). Plus sú presvedčení, že keď sa na chvížu odlúčia od svojho mobilu, roztrhne to žily im aj mobilu a obaja vykrvácajú grater kapitulation - sú už skrátka spolu neoddelitežne prepojení.

Ačkoliv souhlasím se vším, co píšeš, že děti se nudí furt a jsou online nonstop, tak ohledně koncertu si myslím to samé jako Erem, nudil se a vůbec se mu nedivím.

Koncerty dětí a mladých lidí ze ZUŠ bývají krásné a mívají vysokou úroveň. Vždy jsem si je hezky užila, stejně tak potomstvo, kamarádky...  tummenupp

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#5602 23. 12. 2022 18:44

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Selima napsal(a):

No, Erem, vianočné vystúpenie sa asi nekoná úplne každý týždeň a 6-ročný chlapec by to raz do roka vydrža mohol... ale problém je inde - oni sa nudia FURT, lebo pre nich už je virtuálny svet skutočnejší ako ten reálny. A nevšimnú si, ani keď na nich padá betónový kváder (alebo keď prejde okolo MISS Česka, aby som nebola len negatívna...). Plus sú presvedčení, že keď sa na chvížu odlúčia od svojho mobilu, roztrhne to žily im aj mobilu a obaja vykrvácajú grater kapitulation - sú už skrátka spolu neoddelitežne prepojení.

Ačkoliv souhlasím se vším, co píšeš, že děti se nudí furt a jsou online nonstop, tak ohledně koncertu si myslím to samé jako Erem, nudil se a vůbec se mu nedivím.

Koncerty dětí a mladých lidí ze ZUŠ bývají krásné a mívají vysokou úroveň. Vždy jsem si je hezky užila, stejně tak potomstvo, kamarádky...  tummenupp

vrabčáku, každý jsme jiný, třeba ty myslím na koncerty dost jsi (jestli se nepletu?)...  ale já toho kluka asi chápu! Když si to předstvím, tak takový koncert by mě bavil, kdybych byla rodič či prarodič a mé dítko tam vystupovalo, to věřím, že bych byla nadšená. Ale jinak bych se na koncert žáků nehrnula ani jako dospělá, natož malý kluk. Jako asi máte pravdu, že vydržet mohl, jen ho prostě chápu, že ho to nebavilo...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5603 23. 12. 2022 19:17

vera
♥♥♥♥♥♥-

na vánoční koncerty chodí rodiče, prarodiče, rodina dítěte, které hraje..............sama jsem byla na x takových "koncertech", vždy bylo plno a všichni jsme čekali na toho svého.............
věřím, že to bylo taky tak...............babička s vnukem čekala na vystoupení jiného vnuka, tak jsem to taky mívala.......vzdycky jsme si to všichni užili, bez mobilu

Není tady

#5604 24. 12. 2022 11:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

Selima napsal(a):

Ani ja se mu nedivim.Jak ja nesnasela tyhle besidky,vanocni predstavemi....ani kdyz na nich vystupovali me deti.Ale chodila jsem tam jen kvuli detem. Byla jsem rada vzdycky,kdyz byl konec.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#5605 24. 12. 2022 20:01

vera
♥♥♥♥♥♥-

já jsem si všechny besídky s dětmi a vnoučaty moc užila a ráda na to vzpomínám

Není tady

#5606 25. 12. 2022 14:59

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Chodila jsem na koncerty, kde účinkovaly moje děti, ale klidně jsem šla i na koncert, kde nevystupovaly. Mám ráda hudbu a těší mě, když to někomu jde a je na něm vidět, že tím žije. big_smile

Seneca

Není tady

#5607 25. 12. 2022 20:26

vera
♥♥♥♥♥♥-

ano, mám moc ráda amatéry.................tam to nadšení je veliké a často přeskočí i na poslouchající
miluju ochotnické divadlo.............

Není tady

#5608 25. 12. 2022 21:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Petr100 napsal(a):

Jedinej Bureš má dokonalé zkušenosti s rozkrádáním republiky. Dnes je další soud kéž by skončil v kriminále. A kobliháři by byli nešastní, nekobliháři by byli spokojení.

Tak to si fakt nemyslím. Je jedním z mnoha.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5609 25. 12. 2022 21:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Niky123 napsal(a):

Šokovalo mě video na Seznamu Babiš ve škole.  Stojí za to, si ho pustit.

Nemyslim ,ze by tohle nevedel.Ze to bylo hrane nebo sestrihane.Protoze na takove otazky jsem umela odpovedet i ja  i kdyz jsem ve skole byla blba. lol  Neni mozne,ze by to tak chytry clovek jak rikate vy,ze si podvodama nakradl miliony,aby byl takhle blbej.

Mýliš si drzos s chytrosou... plus, on má možno hlavu na obchod, ale inak sa obávam, že v nej veža iného nemá....

Je ideální, pokud se někdo věnuje tomu, co mu jde. A už je to obchod nebo cokoliv jiného. Každý je dobrý v něčem jiném a tak je to správně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5610 25. 12. 2022 21:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já na koncerty chodila během školních let jako účinkující smile, ale ta záliba v hudbě mi zůstala a chodila (chodími když asi méně) i dál. Nerozlišuji mezi koncerty, kde účinkují amatéři, či profesionálové. Beru vše smile. Bohužel, syna se mi v dětství k tomu přivést nepodařilo (aktivně se hudbě nevěnuje, protože nemá sluch). Vzala jsem ho na pár koncertů, ale když jsem viděla, že ho to prostě nebaví a nic mu to neříká, přestala jsem s tím. Začal ale chodit na koncerty sám až v dospělosti, i když vážná hudba to zrovna není. Ale jezdí na koncerty filmové hudby, tak aspoň něco....

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5611 26. 12. 2022 19:10

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

ano, mám moc ráda amatéry.................tam to nadšení je veliké a často přeskočí i na poslouchající
miluju ochotnické divadlo.............

Věro, mám dobré přátele na Šumavě, už desítky let se zapojuje celá rodina, hrají ochotnické divadlo. A nejen hrají, ale kreslí a malují kulisy, někdo z nich šéfuje, další se stará o zvuk a vůbec o techniku... Je zapojená celá rodina a spoustu dalších nadšenců z horské vesničky. Divadelní představení jsou vždy na vysoké úrovni. Viděla jsem jich už několik a pokaždé jsem byla nadšená. tummenupp Třeba Vzpoura na laguně, Pan Kaplan má stále třídu rád aj. Některá představení hráli na hradě Rabí - úžasná atmosféra, zvláště když to bylo v létě večer za krásného počasí. Po obloze kroužili ptáci a všechno sledovali shora. wink Pan Kaplan - to bylo hodně náročné představení. Vůbec nechápu, jak to ochotníci mohli zvládnout tak úžasně. godlike big_smile

Seneca

Není tady

#5612 26. 12. 2022 19:14

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, je dobře, že ses pokoušela, ale nenutila ho. Přece jen si cestičku k hudbě našel. tummenupp

Seneca

Není tady

#5613 29. 12. 2022 21:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Œokuje mě, jak se ti číňané rozlétávají do světa. Ta polovina nakažených v letadle do Itálie je dost děsivá. Divím se, že se v Evropě jednotně nezavedou kontroly příletů z Ćíny.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5614 11. 1. 2023 19:02

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Dneska jsem viděla dva trsy petrklíčů - žluté a vínové. va To si nějak moc pospíšily............ sad

Seneca

Není tady

#5615 12. 1. 2023 6:14

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Dneska jsem viděla dva trsy petrklíčů - žluté a vínové. va To si nějak moc pospíšily............ sad

Také jsme zrovna předevčírem koukali do záhonu, že tam něco raší sad

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5616 12. 1. 2023 11:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Príroda je chúďa zblbnutá- ale to ma už ani nejako extra nešokuje.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5617 12. 1. 2023 17:59

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Včera večer ve Zprávách taky ukazovali rozkvetlé kytičky - sněženky aj. Bylo by fajn, kdyby se příroda zase vrátila do normálu, tak jak to přísluší našemu podnebnému pásmu.

Seneca

Není tady

#5618 10. 4. 2023 20:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tatp zpráva mě šokovala. Podle ní to vypadá, že  tady je něco hodně špatně.
https://echo24.cz/a/H6yFW/zpravy-svet-d … azyk-video

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5619 11. 4. 2023 8:17

vera
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Tatp zpráva mě šokovala. Podle ní to vypadá, že  tady je něco hodně špatně.
https://echo24.cz/a/H6yFW/zpravy-svet-d … azyk-video

taky mě to šokovalo

Není tady

#5620 11. 4. 2023 19:47

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

I mě to nepříjemně překvapilo...... usch To by se Václav Havel asi divil. va

Seneca

Není tady

#5621 11. 4. 2023 21:07

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

TIBET

Tibeané se zdraví tak, že přiloží své ucho na ucho druhého a dlouze naslouchají. Někteří na sebe při pozdravu vyplazují jazyk. Tento zvyk vychází z legendy o zlém králi Lang Darma, který měl černý jazyk. Lidé po jeho smrti hledali, do koho se reinkarnoval, a proto si navzájem ukazovali jazyk.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#5622 11. 4. 2023 21:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, o vyplazovní jazyka je zmínka i v tom odkazu. Ale toto už je, já nevím, no. Jen mě přitom napadlo, jak asi probíhal výběr jeho následovníka.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5623 12. 4. 2023 7:16

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, přijde mi to jak aféra s AB, který měl říct Monice, a drží hubu.. Dalajlama řekne klukovi "suck my tongue" a ten kluk vyplázne svůj taky.. Může být chyba v překladu a nebo je to jejich běžné názvosloví pro "ukaž mi jazyk". Možností je mnoho, i ta vaše interpretace může být správná, ale osobně si tím nejsem moc jistá. Zvl᚝ ne na takovém shromáždění a za přítomnosti tolika kamer.. kdyby tím sledoval něco pedofilního, nechá si to do soukromí..

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#5624 12. 4. 2023 10:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Presne tak... Skôr "stratenie v preklade", alebo možno nejaké nepochopenie, povedala by som... Nikto zo zúčastnených sa nesažoval, až diváci videa tam hžadali a našli zrejme niečo podvratné. (A video som nevidela, takže enviem, ako zareagoval chlapec - to by mohlo by kžúčové...!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5625 12. 4. 2023 19:40

vera
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Nevím, přijde mi to jak aféra s AB, který měl říct Monice, a drží hubu.. Dalajlama řekne klukovi "suck my tongue" a ten kluk vyplázne svůj taky.. Může být chyba v překladu a nebo je to jejich běžné názvosloví pro "ukaž mi jazyk". Možností je mnoho, i ta vaše interpretace může být správná, ale osobně si tím nejsem moc jistá. Zvl᚝ ne na takovém shromáždění a za přítomnosti tolika kamer.. kdyby tím sledoval něco pedofilního, nechá si to do soukromí..

ano..................myslím si, že to tak je

první moje reakce..........byla unáhlená

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí