3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Mio, a to dobře dopadne.
Není tady
mia napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Leno, ty jsi fakt jak malé děcko, to je zlaté!!!
Úplně vidím scénku, kdy dítě lítá doma kolem rodičů a říká, u budou vánoce, u budou vánoce.. rodiče celí zpruzelí, aaale, a za dlouho.. ne,ne, u za 30 dní začíná advent!!
čistá radost
Palomito, trefila si to úplně přesně! Já se tak straně těím, e kdybych mohla (a teda uměla to), tak tancuju a poskakuju - no jak píe, jak malé děcko
Já je tak moc miluju. A tááááák se těím, tak mi promiňte, kdy tu budu občas vánočně jásat
Já úplně stejně! U teď mám vude světýlka a svíčky, výzdobu zatím podzimní...dýně, katany, iky, ořechy, barevné listí..podzimní plody.....s těmi světýlky je to nádhera, která mě úplně dokonale nabíjí.....na podzim oívám, budím se spontánně v 5, abych si jetě před odchodem do práce ráno uila té kouzelné atmosféry...pak vyjdu jetě potmě ven a podívám se na oblohu plnou hvězd....je to úasné období, které plynule přejde v advent.....v létě jsem chcíplotina a spím paradoxně jakoby "zimním spánkem"
......miluju krátké dny a dlouhé večery......konečně mizí ti ílenci na kolech v 30stupňových vedrech.....iju!!!
Mio, jsi můj člověk!!! Naprosto chápu, e tě to nabíjí! Mám to stejně! Jsme lidé, kteří se umí radovat a dělat si to hezké
Já mám zatím také podzimní výzdobu a u se nemůu dočkat na Advent. Tuím, e vyzdobím dříve, a si to pořádně uiju
Je to nádhera! Maličkosti, které prozáří den a dělají ho hezčím!
Není tady
mia napsal(a):
Pro odpírače kovidu a "chřipčičkáře".....teď aktuálně jedna ena, 60, z naí irí přivdané rodiny, byla na banální plánované operaci, v nemocnici se nakazila kovidem a leí na ARU v umělém spánku na plicním ventilátoru. Zdravá, zaměstnaná ena......a včil mudruj.....
Teď lépe do nemocnice nechodit, pokud to nebude velmi velmi akutní. V nemocnici teď hrozí největí ance se nakazit. Jak jsem psala, e nám v rodině také někdo zemřel na covid, nákaza pocházela z nemocnice. Lépe se dret dál!
A byla ta paní odpírač neočkovaný? Drím hrozně moc pěsti, a je v pořádku!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Lennno, píe, e maminka je "divný patron" a e dokáe i zkazit vánoční náladu. To je bezva, e jsi vánočně naladěná úplně po svém a e tě to kouzelné dětské vnímání Vánoc drí pořád.
![]()
Ač myslím, e mě to v ivotě velmi velmi ovlivnilo a nesu si na hrbu své (z dětství), tak člověk se tím nesmí nechat úplně semlít. Je to na kadém z nás, jaké si to uděláme, takové to máme.
Není tady
LENNNA napsal(a):
mia napsal(a):
Pro odpírače kovidu a "chřipčičkáře".....teď aktuálně jedna ena, 60, z naí irí přivdané rodiny, byla na banální plánované operaci, v nemocnici se nakazila kovidem a leí na ARU v umělém spánku na plicním ventilátoru. Zdravá, zaměstnaná ena......a včil mudruj.....
Teď lépe do nemocnice nechodit, pokud to nebude velmi velmi akutní. V nemocnici teď hrozí největí ance se nakazit. Jak jsem psala, e nám v rodině také někdo zemřel na covid, nákaza pocházela z nemocnice. Lépe se dret dál!
A byla ta paní odpírač neočkovaný? Drím hrozně moc pěsti, a je v pořádku!
Ani nevím, jak se staví k očkování....je mi to jedno, jak to kdo má, neptám se.....ve finále je to kadého věc, jestli se chce aspoň trochu ochránit.
Psala jsem ten příklad jen proto, e někteří údajně neznají podobné případy......co nechápu, tady odela spousta aktivních a i relativně zdravých lidí. Snad tento případ bude mít astný konec.....i kdy to vůbec nevypadá dobře.
Není tady
Mio, drím palce, snad to Tvoje příbuzná zvládne.
Není tady
Jinak mě okují ty ceny plynu pro ty chudáky, co jim skončili jejich dodavatelé. To jsou strané palety. Mé kolegyni zvedli zálohu z 2500 na 11000 měsíčně. Elektřinu jetě nevěděla. Nám ostatním poroste plyn a elektřina prý snad "jen" o desítky procent, ne násobně. I tak to bude těké.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jinak mě okují ty ceny plynu pro ty chudáky, co jim skončili jejich dodavatelé. To jsou strané palety. Mé kolegyni zvedli zálohu z 2500 na 11000 měsíčně. Elektřinu jetě nevěděla. Nám ostatním poroste plyn a elektřina prý snad "jen" o desítky procent, ne násobně. I tak to bude těké.
Judyno, také jsem z toho v oku. Jako e se zálohy zvýí, no blbý, ale ok - klidně i 2x vyí zálohy holt platit. Ale zvednout to mnohonásobně na částku, kterou prostě NELZE měsíčně uhradit, protoe jí naprostá větina lidí prostě nemá? Jak je toto moné? Kamarádce přiel rozpis na 19000 Kč měsíčně!!! (bydlí v baráčku) Druhé 8500 Kč (byt, samoivitelka).... kde by na to proboha vzaly? A to je jen plyn. A teď nedej boe, kdyby Rusko opravdu dodávky plynu zastavilo (či výrazně omezilo) - viz. včera ve zprávách, e dodávky plynu na západ Rusko zastavilo a zatím není známo proč. Pokud by to tak skuteně bylo a nestala se jen "chyba", byla by to prý doslova katastrofa obludných rozměrů. Co se to teď na tom světě děje?
Upravil(a) LENNNA (31. 10. 2021 12:07)
Není tady
Bude to asi teď hodně těké. Navíc zde máme generaci, která chce mít ve a neumí se uskromnit. Nehledě na ty případy, které opravdu na ty energie a ostatní výdaje mít prostě nebudou. Budou umět ít "o chlebu a vodě", bez nejnovějích mobilů a bez dovolených?
Není tady
LENNNA napsal(a):
mia napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomito, trefila si to úplně přesně! Já se tak straně těím, e kdybych mohla (a teda uměla to), tak tancuju a poskakuju - no jak píe, jak malé děcko
Já je tak moc miluju. A tááááák se těím, tak mi promiňte, kdy tu budu občas vánočně jásat
Já úplně stejně! U teď mám vude světýlka a svíčky, výzdobu zatím podzimní...dýně, katany, iky, ořechy, barevné listí..podzimní plody.....s těmi světýlky je to nádhera, která mě úplně dokonale nabíjí.....na podzim oívám, budím se spontánně v 5, abych si jetě před odchodem do práce ráno uila té kouzelné atmosféry...pak vyjdu jetě potmě ven a podívám se na oblohu plnou hvězd....je to úasné období, které plynule přejde v advent.....v létě jsem chcíplotina a spím paradoxně jakoby "zimním spánkem"
......miluju krátké dny a dlouhé večery......konečně mizí ti ílenci na kolech v 30stupňových vedrech.....iju!!!
Mio, jsi můj člověk!!!
Naprosto chápu, e tě to nabíjí! Mám to stejně! Jsme lidé, kteří se umí radovat a dělat si to hezké
Já mám zatím také podzimní výzdobu a u se nemůu dočkat na Advent. Tuím, e vyzdobím dříve, a si to pořádně uiju
mio, no prosim, máme to potvrzené
https://www.novinky.cz/vanoce/clanek/li … ign=bottom
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Judyno, také jsem z toho v oku. Jako e se zálohy zvýí, no blbý, ale ok - klidně i 2x vyí zálohy holt platit. Ale zvednout to mnohonásobně na částku, kterou prostě NELZE měsíčně uhradit, protoe jí naprostá větina lidí prostě nemá? Jak je toto moné? Kamarádce přiel rozpis na 19000 Kč měsíčně!!! (bydlí v baráčku) Druhé 8500 Kč (byt, samoivitelka).... kde by na to proboha vzaly? A to je jen plyn. A teď nedej boe, kdyby Rusko opravdu dodávky plynu zastavilo (či výrazně omezilo) - viz. včera ve zprávách, e dodávky plynu na západ Rusko zastavilo a zatím není známo proč. Pokud by to tak skuteně bylo a nestala se jen "chyba", byla by to prý doslova katastrofa obludných rozměrů. Co se to teď na tom světě děje?
holky já čumím
byla jsem u Bohemia Energy...........platila 3000, skončili, tak mě převzal Eon a určil částku 4 700 a navrhl přechod trvalý, souhlasila jsem a dnes jsem podepsala smlouvu................na 3610 Kč........já normálně jásám
jak to, e někteří mají platit takovou pálku................já tedy nemám plyn
a to mi vraceli kadý rok 7000 Kč, ale já přitápím dřevem v krbových kamnech
věřím tomu, e to některé domácnosti poloí
Není tady
LENNNA napsal(a):
LENNNA napsal(a):
mia napsal(a):
Já úplně stejně! U teď mám vude světýlka a svíčky, výzdobu zatím podzimní...dýně, katany, iky, ořechy, barevné listí..podzimní plody.....s těmi světýlky je to nádhera, která mě úplně dokonale nabíjí.....na podzim oívám, budím se spontánně v 5, abych si jetě před odchodem do práce ráno uila té kouzelné atmosféry...pak vyjdu jetě potmě ven a podívám se na oblohu plnou hvězd....je to úasné období, které plynule přejde v advent.....v létě jsem chcíplotina a spím paradoxně jakoby "zimním spánkem"......miluju krátké dny a dlouhé večery......konečně mizí ti ílenci na kolech v 30stupňových vedrech.....iju!!!
Mio, jsi můj člověk!!!
Naprosto chápu, e tě to nabíjí! Mám to stejně! Jsme lidé, kteří se umí radovat a dělat si to hezké
mio, no prosim, máme to potvrzené
https://www.novinky.cz/vanoce/clanek/li … ign=bottom
No to sedí! .....jsme astní blázni
.....normálně se kadý den těím, a se setmí.....na tu třeskutou pohodu
Není tady
S tím plynem je to takto nějak...zjednoduím.....plyn se obchoduje na burze, ti velcí hráči na trhu nakupují v létě pro své zákazníky na celý rok (znají spotřebu svých zákazníků a mají dostatečný kapitál), za ceny, které jsou v létě nií. Ti malí nakupují větinou vdy na měsíc, take nastala situace, kdy ceny vyletěly nahoru, někteří jejich zákazníci měli i zafixované ceny, za které nebyli schopni v současné situaci ani nakoupit, take to zabalili. No a velcí hráči jsou nuceni novým zákazníkům nabídnout současné přemrtěné ceny....jinak by museli ty současné vysoké ceny rozpustit i mezi své stálé zákazníky, co by bylo jednak nefér a druhak mají někteří zafixované ceny.....
Tyto ceny údajně dlouho nevydrí a zase se sníí....je holt blbá doba, vliv na to má více faktorů.....před rokem prý dostali těaři za megawatthodinu plynu 16 eur, dnes 160......to jen pro ilustraci, z čeho vychází ty obří zálohy na plyn, které některým byly nastaveny. Mám v rodině člověka z oboru a takto mi to bylo vysvětleno.
Není tady
Jo, taky jsem to takhle slyela....
Ale také jsem dnes četla, e majitel Boh. E. se snaí převést obrovský majetek a vláda prý na něj chystá alobu na podvodné jednání.
Není tady
no ale teď čtu, e...................zálohy na energie mají mnozí důchodci vyí ne důchod
nemám slov
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Uívám si krásného podzimu a Vánoce jsou pro mě v nedohlednu. (Ale u jsme si koupila a z poloviny snědla arabesky:))
Za 30 dní začíná Advent!
A o pol roka Vežká noc!
Není tady
mia napsal(a):
Judyna napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Mio, tvůj pohled je taky moc zajímavý.
Poslední věta mě pobavila.
Mě taky. Protoe já, ač nadený velocipédista, je za ílence povauju taky. Nejsem líná v létě vstát třeba před 6. hodinou ráno a vyjet si v chládečku. Na kole funguju od 10 do 25 stupňů.
Barevné listí jsem dnes měla doma taky. Ale omylem - kdy jsem doma udělala průvan a přifoukl mi je dovnitř vítr.
Teď po těch mrazících najednou nádherně zeloutlo listí na stromech a jetě nestačilo opadat.....kdy zajdu do přírody a podívám se vzhůru do těch zlatých korun, připadám si jak v chrámu.....nádhera....málem si krk vykroutím.......nemůu se toho pohledu nasytit.....jak málo stačí primitivovi ke těstí
......
Včera som absolvovala Tour de Hroby a celá rodina sme sa kochali... Len bracha-oféra sme trochu krotili. Nááádhera, rôznofarebné lístie, slnko u mierne, ale stále hrejivé, srnky popri diažnici, kozy leiace na lúke
, vôňa hríbov a stromov, spadaného lístia, ihličnany zelené, tráva tie (na rozdiel od ltej v lete), proste krása nesmírná vesmírná!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyno, mám od ortopeda doporučeno nezaklánět hlavu...
Tak si žahni do lístia, kým nezačne pra a nebude blatisto... a dívaj sa dohora s rovným krkom.
Není tady
mia napsal(a):
S tím plynem je to takto nějak...zjednoduím.....plyn se obchoduje na burze, ti velcí hráči na trhu nakupují v létě pro své zákazníky na celý rok (znají spotřebu svých zákazníků a mají dostatečný kapitál), za ceny, které jsou v létě nií. Ti malí nakupují větinou vdy na měsíc, take nastala situace, kdy ceny vyletěly nahoru, někteří jejich zákazníci měli i zafixované ceny, za které nebyli schopni v současné situaci ani nakoupit, take to zabalili. No a velcí hráči jsou nuceni novým zákazníkům nabídnout současné přemrtěné ceny....jinak by museli ty současné vysoké ceny rozpustit i mezi své stálé zákazníky, co by bylo jednak nefér a druhak mají někteří zafixované ceny.....
Tyto ceny údajně dlouho nevydrí a zase se sníí....je holt blbá doba, vliv na to má více faktorů.....před rokem prý dostali těaři za megawatthodinu plynu 16 eur, dnes 160......to jen pro ilustraci, z čeho vychází ty obří zálohy na plyn, které některým byly nastaveny. Mám v rodině člověka z oboru a takto mi to bylo vysvětleno.
JJ, je v tom určite aj politika (Rusko, Nord Stream). ale aj upustenie od uhožného paliva a vôbec klasických palív - bez stabilnej a udratežnej náhrady. (Veterné a slnečné elektrárne určite také NIE SÚ...)
Není tady
vera napsal(a):
no ale teď čtu, e...................zálohy na energie mají mnozí důchodci vyí ne důchod
nemám slov
vero, jj bylo to i ve zprávách a na netu... důchodkyně měla důchod 15000 Kč (co má celkem dost) a přila jí záloha na plyn 14.500 Kč měsíčně.
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Uívám si krásného podzimu a Vánoce jsou pro mě v nedohlednu. (Ale u jsme si koupila a z poloviny snědla arabesky:))
Za 30 dní začíná Advent!
A o pol roka Vežká noc!
![]()
![]()
Co je Velká noc?
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyno, mám od ortopeda doporučeno nezaklánět hlavu...
Tak tohle mělo být pro Miu.
Není tady
Seli, jsi poeta. A díky za nápad poválet se ve spadaném listí; musím to stihnout, ne spadne i to, co se jetě drí v korunách stromů.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Za 30 dní začíná Advent!A o pol roka Vežká noc!
![]()
![]()
Co je Velká noc?
![]()
Velikonoce.
Někde tu je...
vrabčák napsal(a):
Seli, jsi poeta.
A díky za nápad poválet se ve spadaném listí; musím to stihnout, ne spadne i to, co se jetě drí v korunách stromů.
vrabčáku, tak to bych neriskovala, pokud nemá vlastní bezpečnou zahradu
Není tady