4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Ono je to slyšet i v TV, např. někteří reportéři. Dřív by si s jakoukoliv vadou řeči neškrtli.
Upravil(a) Judyna (14. 1. 2021 18:23)
Není tady
Nejen vady řeči, ale evidentně chybějí i jazykoví poradci... Nechápu, jak je to možné. Hlavně francouzskou výslovnost úplně běžně przní, pokoušejí se v tu chvíli uplatnit anglickou.
Není tady
V Anglii/Americe je běžné, že moderátor TN nezná ani všechna slova, která má před sebou ve čtecím zařízení. Když neví, zašumluje a jede se dál, jako by se nechumelilo. Nevěřila jsem, že je něco takového vůbec možné. Přijde mi, že se západu (nejen) v tomto podobáme čím dál víc..
Není tady
Že by místo progresu regres? Jsme čím dál "modernější", ale upadá to, upadá... ve spoustě oblastí.
Není tady
Ráno jsem jela k lékaři, a tak jsem musela na autobus. Těsně před zastávkou jsem se rozplácla na zmrzlém chodníku, i když byl trochu posypaný štěrkem.
Není tady
A jsi v pořádku? Já sebou ještě nepleskla, jen pár pořádných cuknutí,ale jsem jedna z mála.
Není tady
Díky, trochu mě bolelo koleno, ale už je to dobré. Je vidět, že nejsem tak vysportovaná jako ty, sletěla jsem jak hruška ze stromu.
Není tady
- jak jsou lidid nepoučitelní.
Přes kopec za městem vede místní komunikace do vedlejší vesnice. Ani nemusí být moc sněhu a na kopci, když fouká vítr a hodně se sprašuje, je tato cesta zavátá a neprůjezdná. Každý rok to ovšem nějaký chytrák zkouší projet (několik chytráků). Samozřejmě neprojedou. Tak jako dnes - opuštěné auto zapíchnuté do závěje. A další auta, která horko těžko kopec vyjíždí, aby dojela k tomuto místu, obrátila se a zase opatrně sjížděla dolů, protože tyto cesty jsou neudržované.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Díky, trochu mě bolelo koleno, ale už je to dobré. Je vidět, že nejsem tak vysportovaná jako ty, sletěla jsem jak hruška ze stromu.
Jsem ráda, že jsi v pořádku A nic si z toho nedělej, myslím, že každý, komu vyletí nohy do vzduchu padá stejně
Není tady
Judyna napsal(a):
- jak jsou lidid nepoučitelní.
Přes kopec za městem vede místní komunikace do vedlejší vesnice. Ani nemusí být moc sněhu a na kopci, když fouká vítr a hodně se sprašuje, je tato cesta zavátá a neprůjezdná. Každý rok to ovšem nějaký chytrák zkouší projet (několik chytráků). Samozřejmě neprojedou. Tak jako dnes - opuštěné auto zapíchnuté do závěje. A další auta, která horko těžko kopec vyjíždí, aby dojela k tomuto místu, obrátila se a zase opatrně sjížděla dolů, protože tyto cesty jsou neudržované.
Protože jich se to netýká a mají lepší auto a nebo jsou lepší než ostatní. Těžko tam hledat nějaký rozum I když tady max hrozí, že zapadnou. Co mě naopak vždycky děsí, když vidím auta na zamrzlých vodních plochách.
Není tady
Palomito, díky. Nohy a ruce se mi rozjely do všech "světových stran"; ležela jsem tam chvilku jak vánoční hvězda. Ale koukala jsem rychle překonat zemskou přitažlivost a zvednout se, protože byla plná zastávka lidí. Ale nikdo se mi snad ani nesmál.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, díky. Nohy a ruce se mi rozjely do všech "světových stran"; ležela jsem tam chvilku jak vánoční hvězda. Ale koukala jsem rychle překonat zemskou přitažlivost a zvednout se, protože byla plná zastávka lidí. Ale nikdo se mi snad ani nesmál.
Hvězdičku jednou za čas dělá každý Je fajn, když to člověk zvládne bez ztráty kytičky (zlomenin a naraženin) a to se tobě povedlo
Není tady
Není tady
Teda vrabčáku, Ty umíš padat tak esteticky, jako bys to předem trénovala:) Loni jsem byla otřesena nejen pádem, ale i tím, že ležím na zádech jako brouk, přestože jsem původně letěla směrem dopředu. Jak jsem to dokázala, dodnes nevím
Není tady
Irmo, díky za poklonu, ale jsi na omylu. Případný pohled na moje pozadí měl k estetičnu pořádně daleko!
Připomněla jsi mi jeden z mých dávných pádů; taky jsem padala dopředu a vnímala jsem každou fázi postupného přibližování se k zamrzlému chodníku, bylo to vidět hlavně na úplném rozfázování přetáčení tašky, původně přes rameno.
Není tady
vrabčáku, já upadla v metru. Dodnes si pamatuji, jak mi něco uklouzlo pod nohou - a následoval stejný scénář jako s Tvým pádem. Viděla jsem vzor kamene (mramoru?) na podlaze, přibližovala se k zemi, narazila si koleno... a nakonec jsem ležela na zádech na baťůžku. Chtěla jsem můj zážitek zlehčit, ale vidím, že pády mají své zákonitosti, na které je člověk krátký
Není tady
Irmo, je opravdu nepochopitelné, že končíváš na zádech jako brouk.
Není tady
Nie je... podľa mňa. Ja som urobila takéto salto niekedy minulý týždeň a všimla som i, že som sa vo vzduchu otočila systémom akoby nejakého bočného kotrmelca, vďaka čomu som si len oškrela dlane a zablatila odev - ani gate neboli roztrhnuté, ani nič doudierané či zlomené. Náš telový/pádový autopilot podľa mňa funguje dobre.
Není tady
Některé z nás jsou prostě gymnastky a akrobatky.
Není tady
Mňa, u mňa je to vývoj... Takto pred asi 15timi rokmi som si zlomila nos cestou domov parkom - a padla som vtedy ako kabela, ani ruky z vrecák som nestihla vybrať, takže to schytal práve raťafák, na ktorom som pristála - plus okuliare
.
Není tady
Jj, člověk pár vteřin po otřesu sbírá ztracenou důstojnost, aby potom s mírným kulháním hrdě odkráčel středem
Není tady
Selimo, ou... nos je hrozně citlivá část obličeje... chuděro!!
Není tady
Chtěla jsem se podívat na jeden rozhovor na dvtv. Dalo mi to přesně tři minuty a pak si můžu vybrat mezi ročním a měsíčním předplatným. Škoda, občas mě tam něco zaujalo, ale nemám ráda vynucovaná členství. Překvapilo mě, že do toho šli tímto způsobem. Snad mají silnou základnu fanoušků a budou mít ještě silnější základnu přispěvatelů.
Není tady