Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 9. 2012 21:02

elisabeti
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

Stařenka prodávající květiny

Od svého dětství vídávám v centru Prahy (u hlavní pošty, u různých stanic metra) bělovlasou stařenku s igelitkami plnými (zřejmě kdesi potajmu trhaných) konvalinek, tulipánů, růží.
Pokaždé se mi jí zželí. Dnes jsem se málem rozplakala, když jsem viděla, jak kolem ní proudí davy lidí a málokomu stojí za pohled. Chtěla jsem ji dát větší částku, ale slabým hlasem odmítla. Tak jsem jí podala aspoň stovku s tím, že růžičku nechci. Jen zakroutila hlavou a růži mi vnutila.
Až jsem se cítila trapně, že jsem ji "nutila" roli žebračky. Jenže zároveň ve mně zůstala frustrovaná potřeba té paní pomoct výrazněji.
Ani nevím, proč to sem vlastně píšu...asi z té lítosti a frustrace.
Znáte někdo tu paní? A lze vůbec nějak pomoci někomu, kdo pomoc nechce?

http://lb5f.lilypie.com/0jx8p1.png

http://lb3f.lilypie.com/J2KVp1.png

Není tady

#2 12. 9. 2012 10:20

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

Re: Stařenka prodávající květiny

Ahojky,

neznam... ale napadlo me, jestli tu financni pomoc potrebuje? Treba jen je sama ....

Není tady

#3 12. 9. 2012 11:23

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ano znám, taky jsem ji několikrát viděla a bylo mi jí líto. sad

Není tady

#4 12. 9. 2012 13:30

Ziki
♥♥♥♥♥--

Podobnou paní jsem viděla u Anděla na Smíchově, ale myslím že neměla igelitky, ale košík. Samozřejmě se nemusí jednat o stejnou osobu. Někde vídám i starého pána. Možná.. že jí bylo jaksi stydno si ty peníze vzít, ne že by je třeba nepotřebovala. Snad by to bylo nebylo takové, když tu kytku si člověk vezme.

Upravil(a) Ziki (12. 9. 2012 13:33)

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí