Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 9. 2012 21:07

jitřenka
♥♥-----

gumové rukavice u prodavaček

Jak se díváte na gumovou rukavici u prodavaček v potravinách?
Někdy je pozoruju, jak druhou rukou"nečistou" šmejdí po pultě kde se pak opřou rukou "čistou. Zlaté vidličky nebo kleště.

Upravil(a) jitřenka (9. 9. 2012 21:15)

Není tady

#2 10. 9. 2012 3:31

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Re: gumové rukavice u prodavaček

Já ty rukavice moc nechápu - sahají s nima na peníze a pak na zboží - stejné, jako by je neměly. Měly by si je sundavat a nasazovat, jinak to nemá smysl.

Není tady

#3 10. 9. 2012 11:11

Aloki
♥------
Web

Tohle mi příjde také celkem nechtný. Nejlepší je chodit do samoobsluh, i když tam je to podobné například u masných a sýrových výrobků.

Není tady

#4 10. 9. 2012 11:48

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

No v supermarketech na pečivo zase sahají rukama zákazníci a pak to házejí zpátky, on si člověk nevybere. Když už jsme u toho, nemůžu z toho, když někteří rodiče krmí děcka v hypermarketech rohlíkama, občas i sladkostma. Pochybuju, že to pak zaplatí...

Není tady

#5 10. 9. 2012 13:50

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Sakura napsal(a):

No v supermarketech na pečivo zase sahají rukama zákazníci a pak to házejí zpátky, on si člověk nevybere. Když už jsme u toho, nemůžu z toho, když někteří rodiče krmí děcka v hypermarketech rohlíkama, občas i sladkostma. Pochybuju, že to pak zaplatí...

Když už jsme u toho, možná jsem poctivý blbec, ale zaplatila jsem vždy vše, je to o lidech. Ne teda sladkosti, ale někdy jsem rohlík, když byli menší, dala ... nevidím v tom žádný problém.
K rukavicím, u nás mají prodavačky rukavici jen na jedné ruce, kterou nabírají, taky takové podivné.

Není tady

#6 10. 9. 2012 16:25

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Andreo, respektuji tvůj názor. Nicméně nezdá se mi výchovné děti učit, že si můžou v obchodech jíst hned a bez zaplacení. Pokud mají hlad, tak je nakrmím před nákupem, nebo si holt počkají až potom. Trošku mi to přijde jako americká výchova. Ale nic ve zlém.

Není tady

#7 10. 9. 2012 16:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Dávala jsem do ruky půlku rohlíku a u kasy jsem ukázala druhou půlku. Nikdy nebyl problém a nevidím v tom nic špatnýho. Oplatky a bonbony a ostatní až po zaplacení nákupu.
Rukavice co jsem si všimla tak nandavaj když berou uzeninu do ruky na váhu. Pak sundavaj,když naklepávaj na digi váhu cenu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#8 10. 9. 2012 18:04

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

K rukavicím, u nás mají prodavačky rukavici jen na jedné ruce, kterou nabírají, taky takové podivné.

U nás taky, jen je už nějakou dobu sleduji, jak nandá rukavicí uzeninu na váhu a když je hodně, tak holou rukou odebere a hodí zpátky. Kolikrát už jsem měla cukání něco říct, jenže - chodím tam každý den a pak budu koukat na kyselý ksichty sad

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#9 10. 9. 2012 19:33

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Sauro, v určitém věku jsou děti dost otravné. Teď už je u nás doma rohlíková doba v obchodě pryč, ale já neměla možnost nakupovat bez dětí a abych měla čas vybírat a nebo v klidu přemýšlet, bylo výhodné dát dětem půlku rohlíku a druhou do sáčku a byl klid od štěbetání a otravování a zároveň se naučily, že to zadarmo opravdu není.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#10 10. 9. 2012 20:35

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Taky jsem to odsuzovala a pak jsme dospěli k tomu, že jsem vrazila každému půlku rohlíku do ruky, u nás na to byli zvyklí, proběhli jsme obchod a byl klid.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#11 11. 9. 2012 8:05

holcina
♥♥♥♥♥♥-

U nás to dovedli k dokonalosti - prodavačka má na jedné ruce rukavici, tou nabere uzeninu a pak převezme peníze:-))) nechápu smysl, někdy se jich zeptám

Není tady

#12 11. 9. 2012 9:25

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Holcino, žiju v Japonsku a tady je to to samé. Ne v samoobsluze, ale všimla jsem si toho v jedné kavárně, kam často chodím. Slečna má na ruce rukavici, ale úplně nechápu její smysl - do rukavice bere peníze i pití a jídlo). Kdybych tam nechodila často a ráda, taky bych se nejraději zeptala, k čemu je ta rukavice dobrá. smile Ale nechci si tam udělat zle. Zvl᚝ jako cizinku si mě tam všichni pamatují.

Není tady

#13 11. 9. 2012 10:33

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

U nás to dovedli k dokonalosti - prodavačka má na jedné ruce rukavici, tou nabere uzeninu a pak převezme peníze:-))) nechápu smysl, někdy se jich zeptám

To mi připomnělo kdysi kolegu,který si dával v nějakém bufetu oběd a byla tam i kyselá okurka.On chtěl více těch okurek,tak milá paní to vyřešila rychle a "flexibilně" vzala zpět jeho talíř,okurku pokrájela a hned jich tam měl víctummenupp

Není tady

#14 11. 9. 2012 10:52

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

holcina napsal(a):

To mi připomnělo kdysi kolegu,který si dával v nějakém bufetu oběd a byla tam i kyselá okurka.On chtěl více těch okurek,tak milá paní to vyřešila rychle a "flexibilně" vzala zpět jeho talíř,okurku pokrájela a hned jich tam měl víctummenupp

To asi okoukala z filmu Rain Man. big_smile

Není tady

#15 27. 9. 2012 22:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

Já ty rukavice moc nechápu - sahají s nima na peníze a pak na zboží - stejné, jako by je neměly. Měly by si je sundavat a nasazovat, jinak to nemá smysl.

Az na to,ze pokud tu rukavici nasadis a sundas tak tu samou,gumovou rukavici,uz nenasadis.A pro kazdeho zakaznika pouzit novou rukvici to by se fakt nevyplatilo. stolt

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#16 28. 9. 2012 3:29

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Sakura napsal(a):

Az na to,ze pokud tu rukavici nasadis a sundas tak tu samou,gumovou rukavici,uz nenasadis.A pro kazdeho zakaznika pouzit novou rukvici to by se fakt nevyplatilo. stolt

Tak k čemu ji mají teda? Pro legraci? Jinak třeba např. můj manžel je zubař a pokaždé si novou samozřejmě nasazuje. smile

Není tady

#17 28. 9. 2012 3:36

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Jinak tedy existují i rukavice (ne gumové, ale stejného materiálu jako pytlíky), které v pohodě nasazovat a sundavat lze.

Není tady

#18 28. 9. 2012 7:33

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Sakura napsal(a):

Tak k čemu ji mají teda? Pro legraci? Jinak třeba např. můj manžel je zubař a pokaždé si novou samozřejmě nasazuje. smile

Rozdil je v tom,ze tvemu muzi projde denne  tak 30 lidi a prodavacce mozna 500 lid i vicei.Jsem prodavacka a ty gumove rukavice pouzivam,ale penize za pultem nebereme.Menim si je,az,kdyz se uspini nebo trhnou.Ty rukavice o kterych pises,ze se daji sundavat ty bych te prala mit na ruce.....ruce spocene do minuty.
Ale uzeniny nenabirame vetsinou rukou,ale vidickou.

Upravil(a) eremuruss (28. 9. 2012 7:34)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#19 28. 9. 2012 8:05

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Erem, já ty igeliáky znám moc dobře, použivám je např. při úklidu doma, když myju mastnou digestoř. Vím, že se pod nima potí, ale tu chviličku, co ti prodavačka podá pár rohlíků, to jde přeci vydržet. Ale fakt nechápu ty prodavačky s gumovýma rukavicema, které sahají na zboží i na peníze. To přeci nemá pak smysl si je vůbec nasazovat. Nevím kde ty pracuješ a s jakým zbožím, já tohle vídám u práce s pečivem u nás v ČR či rychlým občerstvením tady v Jap,., jak jsem už psala.

Jinak v manželově klinice se mění jednorázové nejen rukavice, ale i každém pacientovi mění papírové zástěry na krk, mění se roušky, docela se toho tam denně spotřebuje a vyhodí dost. Doktorů je tam několik (myslím, že 5) a k tomu několik desítek dalších zaměstnanců - asistentky a hygienistky. Jsou odvětví, kde je hygiena na místě a nemělo by se šetřit.

Upravil(a) Sakura (28. 9. 2012 8:10)

Není tady

#20 28. 9. 2012 8:38

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Sakura napsal(a):

Andreo, respektuji tvůj názor. Nicméně nezdá se mi výchovné děti učit, že si můžou v obchodech jíst hned a bez zaplacení. Pokud mají hlad, tak je nakrmím před nákupem, nebo si holt počkají až potom. Trošku mi to přijde jako americká výchova. Ale nic ve zlém.

S tímto s tebou Sakuro souhlasím!

Co se týká rukavic, tak u nás je prodavačky nemají. Teď tu přemýšlím jak to nabírají a fakt nevím big_smile , ale rukavice na nich určitě nevidím. Nikdy mě nenapadlo nad tím uvažovat, oni to zboží ošahají když ho přebírají, krájí, uklízí, dávají za pult, rohlíky ošahají ostatní lidé, občas se vsadím že se netrefí a vysypou je na zem a před námi by si pak měli hrát, že na ně předtím nesáhli a brát si teď rukavice?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí