18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak se díváte na gumovou rukavici u prodavaček v potravinách?
Někdy je pozoruju, jak druhou rukou"nečistou" mejdí po pultě kde se pak opřou rukou "čistou. Zlaté vidličky nebo kletě.
Upravil(a) jitřenka (9. 9. 2012 21:15)
Není tady
Já ty rukavice moc nechápu - sahají s nima na peníze a pak na zboí - stejné, jako by je neměly. Měly by si je sundavat a nasazovat, jinak to nemá smysl.
Není tady
No v supermarketech na pečivo zase sahají rukama zákazníci a pak to házejí zpátky, on si člověk nevybere. Kdy u jsme u toho, nemůu z toho, kdy někteří rodiče krmí děcka v hypermarketech rohlíkama, občas i sladkostma. Pochybuju, e to pak zaplatí...
Není tady
Sakura napsal(a):
No v supermarketech na pečivo zase sahají rukama zákazníci a pak to házejí zpátky, on si člověk nevybere. Kdy u jsme u toho, nemůu z toho, kdy někteří rodiče krmí děcka v hypermarketech rohlíkama, občas i sladkostma. Pochybuju, e to pak zaplatí...
Kdy u jsme u toho, moná jsem poctivý blbec, ale zaplatila jsem vdy ve, je to o lidech. Ne teda sladkosti, ale někdy jsem rohlík, kdy byli mení, dala ... nevidím v tom ádný problém.
K rukavicím, u nás mají prodavačky rukavici jen na jedné ruce, kterou nabírají, taky takové podivné.
Není tady
Andreo, respektuji tvůj názor. Nicméně nezdá se mi výchovné děti učit, e si můou v obchodech jíst hned a bez zaplacení. Pokud mají hlad, tak je nakrmím před nákupem, nebo si holt počkají a potom. Troku mi to přijde jako americká výchova. Ale nic ve zlém.
Není tady
Dávala jsem do ruky půlku rohlíku a u kasy jsem ukázala druhou půlku. Nikdy nebyl problém a nevidím v tom nic patnýho. Oplatky a bonbony a ostatní a po zaplacení nákupu.
Rukavice co jsem si vimla tak nandavaj kdy berou uzeninu do ruky na váhu. Pak sundavaj,kdy naklepávaj na digi váhu cenu.
Není tady
K rukavicím, u nás mají prodavačky rukavici jen na jedné ruce, kterou nabírají, taky takové podivné.
U nás taky, jen je u nějakou dobu sleduji, jak nandá rukavicí uzeninu na váhu a kdy je hodně, tak holou rukou odebere a hodí zpátky. Kolikrát u jsem měla cukání něco říct, jene - chodím tam kadý den a pak budu koukat na kyselý ksichty
Není tady
Sauro, v určitém věku jsou děti dost otravné. Teď u je u nás doma rohlíková doba v obchodě pryč, ale já neměla monost nakupovat bez dětí a abych měla čas vybírat a nebo v klidu přemýlet, bylo výhodné dát dětem půlku rohlíku a druhou do sáčku a byl klid od těbetání a otravování a zároveň se naučily, e to zadarmo opravdu není.
Není tady
Taky jsem to odsuzovala a pak jsme dospěli k tomu, e jsem vrazila kadému půlku rohlíku do ruky, u nás na to byli zvyklí, proběhli jsme obchod a byl klid.
Není tady
U nás to dovedli k dokonalosti - prodavačka má na jedné ruce rukavici, tou nabere uzeninu a pak převezme peníze:-))) nechápu smysl, někdy se jich zeptám
Není tady
Holcino, iju v Japonsku a tady je to to samé. Ne v samoobsluze, ale vimla jsem si toho v jedné kavárně, kam často chodím. Slečna má na ruce rukavici, ale úplně nechápu její smysl - do rukavice bere peníze i pití a jídlo). Kdybych tam nechodila často a ráda, taky bych se nejraději zeptala, k čemu je ta rukavice dobrá. Ale nechci si tam udělat zle. Zvlá jako cizinku si mě tam vichni pamatují.
Není tady
holcina napsal(a):
U nás to dovedli k dokonalosti - prodavačka má na jedné ruce rukavici, tou nabere uzeninu a pak převezme peníze:-))) nechápu smysl, někdy se jich zeptám
To mi připomnělo kdysi kolegu,který si dával v nějakém bufetu oběd a byla tam i kyselá okurka.On chtěl více těch okurek,tak milá paní to vyřeila rychle a "flexibilně" vzala zpět jeho talíř,okurku pokrájela a hned jich tam měl víc
Není tady
Jaku napsal(a):
holcina napsal(a):
To mi připomnělo kdysi kolegu,který si dával v nějakém bufetu oběd a byla tam i kyselá okurka.On chtěl více těch okurek,tak milá paní to vyřeila rychle a "flexibilně" vzala zpět jeho talíř,okurku pokrájela a hned jich tam měl víc
To asi okoukala z filmu Rain Man.
Není tady
Sakura napsal(a):
Já ty rukavice moc nechápu - sahají s nima na peníze a pak na zboí - stejné, jako by je neměly. Měly by si je sundavat a nasazovat, jinak to nemá smysl.
Az na to,ze pokud tu rukavici nasadis a sundas tak tu samou,gumovou rukavici,uz nenasadis.A pro kazdeho zakaznika pouzit novou rukvici to by se fakt nevyplatilo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Sakura napsal(a):
Az na to,ze pokud tu rukavici nasadis a sundas tak tu samou,gumovou rukavici,uz nenasadis.A pro kazdeho zakaznika pouzit novou rukvici to by se fakt nevyplatilo.
Tak k čemu ji mají teda? Pro legraci? Jinak třeba např. můj manel je zubař a pokadé si novou samozřejmě nasazuje.
Není tady
Jinak tedy existují i rukavice (ne gumové, ale stejného materiálu jako pytlíky), které v pohodě nasazovat a sundavat lze.
Není tady
Sakura napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Sakura napsal(a):
Tak k čemu ji mají teda? Pro legraci? Jinak třeba např. můj manel je zubař a pokadé si novou samozřejmě nasazuje.
Rozdil je v tom,ze tvemu muzi projde denne tak 30 lidi a prodavacce mozna 500 lid i vicei.Jsem prodavacka a ty gumove rukavice pouzivam,ale penize za pultem nebereme.Menim si je,az,kdyz se uspini nebo trhnou.Ty rukavice o kterych pises,ze se daji sundavat ty bych te prala mit na ruce.....ruce spocene do minuty.
Ale uzeniny nenabirame vetsinou rukou,ale vidickou.
Upravil(a) eremuruss (28. 9. 2012 7:34)
Není tady
Erem, já ty igeliáky znám moc dobře, pouivám je např. při úklidu doma, kdy myju mastnou digestoř. Vím, e se pod nima potí, ale tu chviličku, co ti prodavačka podá pár rohlíků, to jde přeci vydret. Ale fakt nechápu ty prodavačky s gumovýma rukavicema, které sahají na zboí i na peníze. To přeci nemá pak smysl si je vůbec nasazovat. Nevím kde ty pracuje a s jakým zboím, já tohle vídám u práce s pečivem u nás v ČR či rychlým občerstvením tady v Jap,., jak jsem u psala.
Jinak v manelově klinice se mění jednorázové nejen rukavice, ale i kadém pacientovi mění papírové zástěry na krk, mění se rouky, docela se toho tam denně spotřebuje a vyhodí dost. Doktorů je tam několik (myslím, e 5) a k tomu několik desítek dalích zaměstnanců - asistentky a hygienistky. Jsou odvětví, kde je hygiena na místě a nemělo by se etřit.
Upravil(a) Sakura (28. 9. 2012 8:10)
Není tady
Sakura napsal(a):
Andreo, respektuji tvůj názor. Nicméně nezdá se mi výchovné děti učit, e si můou v obchodech jíst hned a bez zaplacení. Pokud mají hlad, tak je nakrmím před nákupem, nebo si holt počkají a potom. Troku mi to přijde jako americká výchova. Ale nic ve zlém.
S tímto s tebou Sakuro souhlasím!
Co se týká rukavic, tak u nás je prodavačky nemají. Teď tu přemýlím jak to nabírají a fakt nevím , ale rukavice na nich určitě nevidím. Nikdy mě nenapadlo nad tím uvaovat, oni to zboí oahají kdy ho přebírají, krájí, uklízí, dávají za pult, rohlíky oahají ostatní lidé, občas se vsadím e se netrefí a vysypou je na zem a před námi by si pak měli hrát, e na ně předtím nesáhli a brát si teď rukavice?
Není tady