19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Zajímalo by mě, jak byste reagovali, pokud by Vám zemřel starý příbuzný a jedna z příbuzných by mu zařídila tajně pohřeb bez obřadu a nikoho z příbuzných ani přátel nebotíka neinformovala?
V mé rodině se to stalo a nějak to nedokáu pochopit a hlavně "vydýchat" jak to ta příbuzná mohla udělat. Je přece jedno, jak starý ten člověk byl. Z mého pohledu si kadý zaslouí důstojný odchod na druhý břeh a tím i rozhoučení s ním.
Prý ji k tomu motivovala finanční situace, ale i tak? Neinformovat ostatní je v z mého pohledu podlé. Jak byste reagovali vy?
Upravil(a) Paila (8. 9. 2012 12:53)
Není tady
Záleelo by na mém vztahu k zemřelému a na situaci v jaké by se nacházela dotyčná příbuzná. Pokud by nebyla příli neastná nad úmrtím a byla by alespoň trochu v pořádku, řekla bych ji v případě, e mi na zemřelém záleelo, e mě celá situace mrzí a e jsem se chtěla oficiálně rozloučit a následně bych si zřejmě udělala nějaké vlastní malé rozloučení, by symbolické. Pokud by mi na zemřelém příli nezáleelo a rozčilovalo by mě pouze jednání příbuzné, která nikoho neinformovala, nechala bych to celé být, popřípadě si o tom s dotyčnou promluvila více časem.
Samozřejmě v tom celém jistě bude záleet, jak se dívá na pohřeb z duchovní stránky a co je podle Tebe důstojné. Z mého pohledu je zemřelému úplně volné, jakým způsobem absolvovalo jeho hmotné tělo odchod z toho světa, v jaké rakvi, jestli jako popel nebo jako souhrnu bílkovin, tuků a dalích látek v zemi.
V naí rodině je pohřeb, o kterém hovoří například tradice...a to u od dob první republiky, kdy byl oficiálně povolen pohřeb ehem. Nejedná se tedy o nedůstojné rozloučení se zemřelým.
Chápu, e se na příbuznou zlobí, obzvlátě záleelo-li Ti na zemřelém. Soustředila bych se teď ale na to, jak se alespoň náhradním způsobem rozloučit s blízkou osobou a ne vytváření rodinných sporů, by "Ty sis nezačala."
Není tady
Pailo, pro mě by bylo důleité, jaké poslední rozloučení by si přála zesnulá.
Jsou lidé, kteří si přejí poslední rozloučení "se vím vudy", např. církevní obřad v kostele a poté pohřeb do země nebo poslední rozloučení v obřadní síni a poté pohřeb ehem. Větína starích lidí, kteří v tomto směru "mají jasno" si u za svého ivota "etří na pohřeb" a pro případ úmrtí dají jetě za svého ivota rodině přesné instrukce, jak bude jednou poslední rozloučení vypadat.
Na druhou stranu znám lidi, kteří vyznávají zcela jinou filosofii a klasický pohřeb si výslovně nepřejí, co dají svým nejbliím jetě za svého ivota srozumitelně na vědomí Mám příbuzné, v jejich rodině se ji dlouho traduje pohřeb bez obřadu a následný rozptyl ostatků na rozptylové loučce, s čím se nijak netají a připadá jim to naprosto normální
Pailo, skutečně není důleité, co si o pohřbu bez obřadu myslí Ty, důleité je, co si přála neboka příbuzná. Kdyby stála o klasický pohřeb s účastí příbuzných včetně vytitění a rozeslání parte, jistě by v tomto směru jetě za svého ivota podnikla patřičné kroky. A protoe se pozůstalá příbuzná vyjádřila, e k pohřbu bez obřadu ji motivovaly finanční důvody, zesnulá příbuzná zřejmě o ádný klasický pohřeb nestála, protoe pro tento případ by si vytvořila u za ivota finanční rezervy s podrobnými instrukcemi, jak s nimi po její smrti naloit.
Starouek, který si přeje klasický pohřeb, u na tohle toti pamatuje a buď v tomto smyslu zkoncipuje poslední vůli, nebo vydá patřičné instrukce, jak se má v případě jeho posledního rozloučení postupovat. Nevíme, jaké jsou vztahy v rodině, těko usuzovat, proč pozůstalá příbuzná neuvědomila o skonu dotyčné irí příbuzenstvo a známé: moná si to zesnulá nepřála, moná to byl od pozůstalé příbuzné akt svévole ... v kadém případě těko soudit a těko se vyjádřit ...
Upravil(a) Kiara (8. 9. 2012 22:28)
Není tady
Kiara napsal(a):
Starouek, který si přeje klasický pohřeb, u na tohle toti pamatuje a buď v tomto smyslu zkoncipuje poslední vůli, nebo vydá patřičné instrukce, jak se má v případě jeho posledního rozloučení postupovat. Nevíme, jaké jsou vztahy v rodině, těko usuzovat, proč pozůstalá příbuzná neuvědomila o skonu dotyčné irí příbuzenstvo a známé: moná si to zesnulá nepřála, moná to byl od pozůstalé příbuzné akt svévole ... v kadém případě těko soudit a těko se vyjádřit ...
Příbuzná toho zesnulého příbuzného nenáviděla, ale byla za něj právně odpovědná a taky mu spravovala běný účet, který, jak jsem nedávno zjistila, celý vybrala, take skutečně neměla z čeho zaplatit ten normální pohřeb.
Zemřelý si na pohřeb etřil, dokonce si předplatil i hrob a ona ho nechala spálit jako kus hadru, co mi vadí. Navíc jsme se o jeho úmrtí dozvěděli omylem, kdy ho jeho jiná příbuzná jela navtívit.
Samozřejmě e jsem udělala soukromé rozloučení s ostatními normálními příbuznými, ale bohuel pohřeb bez obřadu jsme ovlivnit nemohli. Nejde o samotnou krematici spíe o postoj téhle příbuzné.
Není tady
Weatherwax napsal(a):
V naí rodině je pohřeb, o kterém hovoří například tradice...a to u od dob první republiky, kdy byl oficiálně povolen pohřeb ehem. Nejedná se tedy o nedůstojné rozloučení se zemřelým.
Chápu, e se na příbuznou zlobí, obzvlátě záleelo-li Ti na zemřelém. Soustředila bych se teď ale na to, jak se alespoň náhradním způsobem rozloučit s blízkou osobou a ne vytváření rodinných sporů, by "Ty sis nezačala."
Nejde mi ani tak o tu kremaci, jako o to, e si příbuzný uetřil peníze na klasický pohřeb, ale ona ty peníze pouila na něco jiného a navíc neinformovala ani tu nejbliího rodinu.
Osobně si myslím, e ani tak nezáleí na tom, jak je pohřbeno tělo, spí záleí na tom, jak se k němu chovali lidi za ivota.
Pohřeb je podle mě nutná psychologická pomůcka pozůstalých srovnat se s realitou, e tu u ten mrtvý není.
Není tady
Paila napsal(a):
Kiara napsal(a):
Starouek, který si přeje klasický pohřeb, u na tohle toti pamatuje a buď v tomto smyslu zkoncipuje poslední vůli, nebo vydá patřičné instrukce, jak se má v případě jeho posledního rozloučení postupovat. Nevíme, jaké jsou vztahy v rodině, těko usuzovat, proč pozůstalá příbuzná neuvědomila o skonu dotyčného irí příbuzenstvo a známé: moná si to zesnulý nepřál, moná to byl od pozůstalé příbuzné akt svévole ... v kadém případě těko soudit a těko se vyjádřit ...
...Příbuzná toho zesnulého příbuzného nenáviděla, ale byla za něj právně odpovědná a taky mu spravovala běný účet, který, jak jsem nedávno zjistila, celý vybrala, take skutečně neměla z čeho zaplatit ten normální pohřeb.
...Nejde mi ani tak o tu kremaci, jako o to, e si příbuzný uetřil peníze na klasický pohřeb, ale ona ty peníze pouila na něco jiného a navíc neinformovala ani tu nejbliího rodinu.
Hm ... Pailo, kdy jsi získala přístup k takto důvěrným informacím, tak to asi nemohl být Tvůj zas a tak vzdálený příbuzný, jinak by Ti nikdo informace o stavu účtu a uetřených penězích nesvéprávného člověka přece nemohl sdělit A protoe ses je dozvěděla a po smrti dotyčného, zřejmě musely vyjít najevo v rámci dědického řízení, ke kterému jsou přizváni pouze hodně blízcí pokrevní příbuzní zemřelého
MMCH jak se stane, e je nesvéprávnému člověku určena za opatrovníka osoba, která ho dle Tvého vyjádření nenáviděla - to se v celém příbuzenstvu nenala vhodnějí osoba, která by byla ochotna na svá bedra převzít odpovědnost za nesvéprávného člověka, celodenně a řádně o něj pečovat a chovat se k němu přinejmením eticky?!?
Není tady
Bylo by mi to líto...
Ale příbuzná chtěla asi "uetřit".
Teď u neuděláte, bohuel, nic.
Pochopit její postoj nedokáu, pokud si nebotík za ivota na pohřeb naetřil, tak bych mu jeho přání splnila a minimálně udělala pohřeb v kruhu rodiny.
U vůbec nechápu, proč neobeslala rodinu aspon zprávou o jeho úmrtí, třeba a po kremaci...
Zvlátní...
Nezastírám, e by mi to vzalo dech.
No, nezbývá, ne na něj vzpomínat.
Není tady
Kiaro, bydlím daleko a s příbuzným jsem byla hlavně jen v telefonickém spojení a opravdu se jednalo o blízkého příbuzného, byl to můj děda.
O účtu vím, protoe jsem byla u toho, kdy se sám rozhodl dát práva k účtu právě téhle příbuzné, mojí tetě a ona s tím souhlasila, protoe jako jediná bydlela blízko, navíc byla jako jediná z jeho dětí u v důchodě, take jako jediná ho měla čas cca kadý 2-3den navtvit a nakoupit.
Děda nebyl hloupý, vem nám ukázal, jaký má důchod i jaké má náklady a ty náklady byli opravdu minimální, měl tam tolik peněz, e by si mohl zařídit i 3-4 velmi sluné pohřby a najednou tam není ani na jeden???
patně jsem se vyjádřila, on nebyl nesvépravný pouze tahle teta měla přístup do bytu, k účtu, ke vemu co bylo na jeho jméno. Teta tvrdila, e se o něj denně stará, nakupuje, uklízí, ale kdy jednou moje mamka přijela neohláeně, tak nala dědu leet na zemi, byl v bezvědomí, podvyivený, dehydrový a pinavý, stejně jako celý byt a podle lékařky byl v tomhle stavu u několik dní, take pokud by tam teta chodila denně, tak by se tohle nemohlo stát.
Já vím, e starat se o starého a navíc nemocného člověka je velmi těké, jak fyzicky, tak hlavně psychicky , pokud spadne na zem, tak ho není snadné zvednout. Vím, e staří lidé odmítají jíst a podobně, ale to v jakém stavu bylo do očí bijící.
Mamka ho tedy nechala převézt do nemocnice, kde strávil několik týdnů a pak se podařilo najít místo v léčebně dlouhodobě nemocných, kde nakonec umřel.
Mamka se o jeho smrti dozvěděla a ve chvíli, kdy u probíhala kremace a nelo jí zabránit. Mamce i ostatním příbuzným odmítla podat jakékoli informace, to, e teta dědu nenáviděla vyjadřovala poslední dobou hodně hlasitě.
Dědické řízení jetě neproběhlo a vzhledem k tomu, e jeho děti jetě ijí, tak se ho ani nemusím zúčastnit.
Upřímně, vichni jsme z jejího chování v oku. Donedávna to byla normální,. příjemná paní.
Není tady
Paila napsal(a):
Kiaro, bydlím daleko a s příbuzným jsem byla hlavně jen v telefonickém spojení a opravdu se jednalo o blízkého příbuzného, byl to můj děda.
O účtu vím, protoe jsem byla u toho, kdy se sám rozhodl dát práva k účtu právě téhle příbuzné, mojí tetě a ona s tím souhlasila, protoe jako jediná bydlela blízko, navíc byla jako jediná z jeho dětí u v důchodě, take jako jediná ho měla čas cca kadý 2-3den navtvit a nakoupit.
Děda nebyl hloupý, vem nám ukázal, jaký má důchod i jaké má náklady a ty náklady byli opravdu minimální, měl tam tolik peněz, e by si mohl zařídit i 3-4 velmi sluné pohřby a najednou tam není ani na jeden???
patně jsem se vyjádřila, on nebyl nesvépravný pouze tahle teta měla přístup do bytu, k účtu, ke vemu co bylo na jeho jméno. Teta tvrdila, e se o něj denně stará, nakupuje, uklízí, ale kdy jednou moje mamka přijela neohláeně, tak nala dědu leet na zemi, byl v bezvědomí, podvyivený, dehydrový a pinavý, stejně jako celý byt a podle lékařky byl v tomhle stavu u několik dní, take pokud by tam teta chodila denně, tak by se tohle nemohlo stát.
Já vím, e starat se o starého a navíc nemocného člověka je velmi těké, jak fyzicky, tak hlavně psychicky , pokud spadne na zem, tak ho není snadné zvednout. Vím, e staří lidé odmítají jíst a podobně, ale to v jakém stavu bylo do očí bijící.
Mamka ho tedy nechala převézt do nemocnice, kde strávil několik týdnů a pak se podařilo najít místo v léčebně dlouhodobě nemocných, kde nakonec umřel.
Mamka se o jeho smrti dozvěděla a ve chvíli, kdy u probíhala kremace a nelo jí zabránit. Mamce i ostatním příbuzným odmítla podat jakékoli informace, to, e teta dědu nenáviděla vyjadřovala poslední dobou hodně hlasitě.
Dědické řízení jetě neproběhlo a vzhledem k tomu, e jeho děti jetě ijí, tak se ho ani nemusím zúčastnit.
Upřímně, vichni jsme z jejího chování v oku. Donedávna to byla normální,. příjemná paní.
hm, koukám, e i maminka měla velké starosti o svého otce. věř tomu, e kdybych já měla kohokoliv na LDN tak ho pravidelně navtěvuji a telefonicky se informuji o jeho zdr. stavu
Není tady
Je to smutné, ale c tím nic nenadělá. Těko říct, zda má tetička svědomí, které ji hrye. A se zeptá maminka jí co ji k tomu vedlo, e nedala vědět. Jinak kremace není pohřeb bez obřadu. stejně tak můe být uloena urna do hrobu a pokud ho děda měl není problém ho tam uloit
Není tady
Jo, to mě taky zarazilo, e jste se dověděli a po kremaci
Není tady
annie napsal(a):
Bylo by mi to líto...
Ale příbuzná chtěla asi "uetřit".
Teď u neuděláte, bohuel, nic.
Pochopit její postoj nedokáu, pokud si nebotík za ivota na pohřeb naetřil, tak bych mu jeho přání splnila a minimálně udělala pohřeb v kruhu rodiny.
U vůbec nechápu, proč neobeslala rodinu aspon zprávou o jeho úmrtí, třeba a po kremaci...
Zvlátní...
Nezastírám, e by mi to vzalo dech.
No, nezbývá, ne na něj vzpomínat.
Tahle událost je dost čerstvá,tak se v ní snad pohne svědomí. My to rozloučení uděli bez ní, odmítla se ho zúčastnit.
Upřímně, vichni jsme víc "opaření" z jejího postoje ne se samotného úmrtí starého a nemocného příbuzného, u něho se to dalo očekávat.
Není tady
aprill napsal(a):
hm, koukám, e i maminka měla velké starosti o svého otce. věř tomu, e kdybych já měla kohokoliv na LDN tak ho pravidelně navtěvuji a telefonicky se informuji o jeho zdr. stavu
April, pokud by se mamka o svého otce nezajímala, tak to nevíme dodnes a navíc, navtěvala ho jak jen mohla, ale je stále pracující, tak to nelo dojídet denně z druhého konce republiky a samozřejmě, e tam pravidelně volala a mluvila přímo s ním.
Dostat člověka LDN vůbec není snadné, a kdy u se někde uvolní místo, tak je to větinou taky hodně daleko.
S pracovníky LDN to asi bude mít jetě dohru, protoe mamce neodmítli sdělit, e je mrtvý. Pokud nevíte, tak zdravotníci nesmí sdělit informace o zdravotním stavu pacieta ostatním. Musí se vyplnit formulář, který pacient osobně podepíe, ale děda u nebyl v tom stavu to podepsat.
Není tady
Paila napsal(a):
aprill napsal(a):
April, pokud by se mamka o svého otce nezajímala, tak to nevíme dodnes a navíc, navtěvala ho jak jen mohla, ale je stále pracující, tak to nelo dojídet denně z druhého konce republiky a samozřejmě, e tam pravidelně volala a mluvila přímo s ním.
Dostat člověka LDN vůbec není snadné, a kdy u se někde uvolní místo, tak je to větinou taky hodně daleko.
S pracovníky LDN to asi bude mít jetě dohru, protoe mamce neodmítli sdělit, e je mrtvý. Pokud nevíte, tak zdravotníci nesmí sdělit informace o zdravotním stavu pacieta ostatním. Musí se vyplnit formulář, který pacient osobně podepíe, ale děda u nebyl v tom stavu to podepsat.
tak tomu vůbec nerozumím, to měli tajit, e otec zemřel?
vztahy ve vaí rodině budou asi hodně zvlátní.
já na tvém místě bych se u v tom nemimrala, stejně nic nezmění .
Není tady
Paila se asi upsala a chtěla napsat, e odmítli sdělit ne?
Není tady
holcina napsal(a):
Paila se asi upsala a chtěla napsat, e odmítli sdělit ne?
Dědu převezli z nemocnice do LDN v podstatě u na smrtelné posteli, co byla chyba ze strany oetřující lékařky, která odmítla převoz zruit. V LDN ho v tomhle stavu nechtěli přijmout a narovinu řekli, e dlouho se tam "neohřeje"
Přestoe moje mamka byla převozu přítomná, zdravotní sestra jí o několik dní později po telefonu odmítla sdělit informace o zdravotní stavu dědy, co nechápu proč, ale stalo se. (moná zdrav. sestra jen skritně dodrela pravidla, ale v té době, zrovna v ten den děda zemřel, ale mamka to zjistila a později, při osobní návtěvě LDN)
April, a do téhle smutné události ty vztahy v rodině byli normální, sourozenci se střídali v nátěvách jak v nemocnici, tak i v LDN, ale teď jsou opravdu zvlátní.
Má pravdu, nic z toho u nelze vrátit zpět a chování tety nechápu a zřejmě nikdy nepochopím.
Já jen potřebovala vidět, jak to vnímá někdo neutrální. Děkuji.
Není tady
omylem se odeslala zpráva 2x a nejde smazat
Upravil(a) Paila (9. 9. 2012 13:08)
Není tady
Nerozumím tomu, proč dcera zařídí převoz bezmocného otce nejdřív do nemocnice, z nemocnice na LDNku a nenechá se zároveň určit jako kompetentní osoba, která má být zpravena jak o zdravotním stavu pacienta, tak i o jeho eventuelním úmrtí Kdy někoho odvezu do nemocnice, navíc ve stavu, e dotyčný nemůe komunikovat, tak tohle je snad to první, co udělám?!?
Kadý, kdo někdy pobýval v nemocnici přece ví, e při sepisování přijímacího protokolu po pacientovi chtějí zdravotníci uvést kontaktní osobu, která smějí být poskytovány informace o zdravotním stavu a která má být informována i v případě pacientova úmrtí. Dědečka nala matka v bezvědomí, dlouhodobě zanedbaného díky tetě, proč se nenechala uvést jako kompetentní osoba k poskytování informací o otci, kdy dědeček byl zřejmě v bezvědomí a nemohl se vyjádřit?!?
Proč si to matka nevzala "pod palec", kdy se její sestra jetě za ivota svého otce nechala slyet, e otce nenávidí a otec byl před smrtí nalezen ve velmi zuboeném stavu, v bezvědomí, ve pinavém bytě a evidentně o něj nebylo dlouhodobě kvalitně pečováno?!? Proč rodina dopustila, aby poslední záleitosti spojené s pohřbem dostal na starost takovýto člověk ?!?
Já nevím, Pailo, pokud je pravda, co píe, tak mi připadá velmi zvlátní, e rodina po tomhle vem nevybrala ze svých řad někoho důvěryhodnějího pro styk rodiny se zdravotníky a později pro styk rodiny s pohřební slubou a nechala vechno na tetě, která se ji před smrtí otce ukázala jako pečovatel a opatrovník naprosto k ničemu
Upravil(a) Kiara (9. 9. 2012 14:04)
Není tady
Kiara napsal(a):
Nerozumím tomu ....
Kiara,
matka pracuje a bydlí na druhém konci republiky, take se o něj nemohla starat 24hod/denně a ádná nemocnice ani LDN nechce starého člověka z druhého konce republiky, teta byla v důchodě a nabídla se sama, co děda přivítal, protoe se tedy nemusel stěhovat.
To, e ho nenáviděla začala dávat silně najevo, a po jeho smrti
Věř mi, tohle jsme se snaili zařídit dávno, ale on se ani nechtěl stěhovat, byl zvyklý na svůj byt a na své pohodlý. Teta ho ze začátku kontrolovala jen kadé 2-3dny + nakupovala mu, co nebylo příli náročné, proto taky logicky dostala přístup k účtu.
Jeho zdravotní situace se pak najednou íleně zhorila a trvalo několik měsíců vyjednávání s několika LDN, z jejich pohledu byl příli zdravý a přednost dostávají ti, co jsou totální léáci a navíc je tam dlouhý pořadník. Musí se počkat a zemře X lidí před ním a teprve pak je ance na jeho umístění.
Nakonec se léákem stal i on a pro tetu nastali těské časy, opravdu tam musela začít chodit pravidelně a starat se. Mamka i ostatní tam jezdili, jak to lo, ale i tak nejvíc bylo na tetě.
Pak ho mamka nala na zemi v bezvědomí a pinavého a zařídila okamitý převoz do nemocnice, kde se normálně probral a normálně komunikoval.
V nemocnici jsme se střídali v návtěvách. Po nějaké době se ho podařilo dostal do LDN, ale to u byl mimo, nikoli v bezvědomí, kde do několika dní po převozu zemřel. V LDN ho stihla navtívit jak teta tak i mamka.
Do dědovy smrti teta s námi ostatními příbuznými normálně komunikovala.
Jakmile teta zjistila, e děda umřel, tak objednala jinou pohřební slubu, ne bylo domluveno a zařídila rychlou kremaci a vyjadřila se o něm tak hnusně, e to ani nemůu napsat.
Upřímně, v LDN byli rádi, e si tělo někdo převzal. Prý přibývá případů, kde se lidé od příbuzných distancují a pak provádí pohřeb stát.
Kontaktní osobou byla ona, protoe měla přístup k účtu a tím pádem ona musela zařídit, e důchod bude chodit do LDN a navíc jako jediná důchodkyně měla taky nejvíc času.
Musím zdůraznit, e za celou dobu nám nic nenaznačila a najednou ho po jeho smrtí nenávidí.
Pokud bych chápala její chování, tak si tu nebudu vylívat srdce, já nevím, já mám pocit, e se teta asi zbláznila, ale jak mi tu větina lidí radí. Pokusím se s tím vnitřně smířit, protoe u to stejně nezměním, ale i tak je mi to vechno straně líto
Není tady
Děkuji za vysvětlení, Pailo
Z toho, co jsi napsala mi vyplývá, e rodina byla v podstatě podvedena, protoe rodinná příslunice zneuila důvěry vech jejích členů, dědečkovy peníze de facto zpronevěřila a bez souhlasu rodiny sjednala anonymní druh pohřbu, který si nikdo - včetně dědečka - nepřál.
Omlouvám se za nedůvěřivé dotazy, směřované na Tvoji osobu ale věř mi, e s takovým křivým jednáním, kterého se dopustila Tvá teta se člověk opravdu moc často nesetkává
Není tady
Po přečtení vech příspěvků mi to celé přijde jako dost drsné jednání od tety.
Nechci být advocatus diaboli, ale napadá mě vzhledem k tomu zvratu, jestli není to, e teta dědečka nenáviděla nějaká podivná sebeobrana, jestli ji jeho smrt nějak nezasáhla více, ne sama očekávala a jestli ji vzhledem k tomu, e jej zřejmě v nějakém období zanedbala (viz. dědeček leící v bezvědomí na podlaze), netíí pocit viny nebo něco obdobného. Moná se teď tím vím trestá sebe i jeho. Včetně ztráty důvěry ostatních příbuzných.
Být v Tvé situaci, tak jsem nepříčetná vzteky... a budu z toho i dost smutná, jsou to trochu taková ivotní zklamání... nebo aspoň z mého pohledu... Jak někdo můe zpronevěřit peníze na pohřeb toho druhého...?
Věřím ale, e vztek a smutek odezní a pak bych asi chtěla s dotyčnou tetou mluvit...bůh ví, co ji motivovalo k tomu, co udělala, nemusí v tom být jen peníze a haminost. Asi bych v té věci jetě byla zvědavá.
Není tady