Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 10. 3. 2006 15:32

Lentilka
Host

Re: Jak z toho ven?!

Milá Loli,

tak jsem tu tvou diskuzi dočetla až sem. Asi nemá cenu ti radit, protože bych se opakovala. To už tady zkoušelo moc lidí, a navíc ty sama se musíš rozhodnout. Já sama řeším podobnou situaci teď. Opravdu, opravdu s tebou soucítím, protože je to všechno jako zlá nemoc, mᚠpocit, že tě to jednou sežere zaživa. Mě je taky 22 let a měla jsem přítele 5,5 roku. Nedávno jsme spolu ještě byli, jenže...
Nᚠvztah byl delší dobu stereotyp založenej na zvyku, nebavilo mě to, ani v posteli nic moc. A pak se to stalo. Potkala jsem kamaráda, kterého jsem delší dobu neviděla. Parkrát jsem s ním byla na kafi a něco se ve mě začalo dít. Bylo mi s ním moc hezky a pak se stalo to, čeho jsem se bála nejvíc, zamilovala jsem se do něj. Přítel nic netušil, ale poznal na mě, že jsem mimo, jinde, prostě jednou nohou ze vztahu venku. Začalo to být horší a horší, pořád jsem na něj musela myslet, nešlo to unést, aspoň já to nezvládla. Musela jsem svůj vztah ukončit, abych zjistila jestli mi přítel bude scházet, a co ke komu vlastně cítím, protože jinak to vlastně vůbec nepoznáš. Následovalo hrozný období. Fakt hrozný, těžký na psychiku. A to pořád trvá, i když už je to trošku aspoň trošku lepší. Jenže nemůžu být s jedním když myslím na druhého. To prostě nejde. Přítel mi chybí, jenže moc dobře vím, že kdyby mi teď kamarád zavolal, že někam jdeme, na přítele bych si ani nevzpomněla. A dokud se to ve mě bude takhle vařit, tak se nemůžu k příteli vrátit i kdybych chtěla. Kamarád se vztahu nebrání, ale nechává to na mě, protože on to ještě dokáže ukočírovat, narozdíl ode mě smile Nechce abych pak něčeho litovala. Chce to čas.

Ale každopádně je to síla, protože mám taky náročný období ve škole, jsem na vysoký, blíží se mi státnice a já se pořád plácám v tomhle srdcebolu...Přeji Ti hodně štěstí, abys to vyřešila co nejdřív a ke spokojenosti všech.

 

#52 10. 3. 2006 17:58

Keysi1
Host

Re: Jak z toho ven?!

Loli,mala som podobny problem ako ty.Mala som priatela 2 roky.Bol to perfektny clovek s velkym srdcom a ja som bola velmi zamilovana,ale po tych 2 rokoch to uz samozrejme nebola taka ta blazniva zalubenost a divoka laska.No a postel uz tiez nebola kazdodennou zalezitostou.Presne ako ty som spoznala chlapca,ktory ma ocaril na prvy pohlad a ja som sa uz od neho nemohla odtrhnut a aj on ma zacal velmi lubit.Neovladla som sa a podviedla som priatela a nasledne som sa s nim aj rozisla.On ma stale prosil,aby som sa ku nemu vratila,aby som ostala pri nom,dokonca si klakol na kolena,ale ja som si to nevedela vazit a bola som zaslepena novou laskou.Az kym mi neodisiel do Londyna,vtedy som si uvedomila o co som prisla.Ake pekne moze byt zit s niekym koho uz poznas,v kom mas istotu,kto ti pomoze,s kym sa mozes zasmiat,sadnut si rano ku ranajkam a kto by bol dobrym otcom pre tvoje deti.A preto odchadzam za nim do Londyna.Nie aby som zacala hned vztah,ale aby som sa tesila z jeho pritomnosti a on z mojej.
Citala som raz jednu vetu:Neopustaj niekoho koho milujes,kvoli niekomu kto sa ti paci,lebo ten kto sa ti paci,ta opusti kvoli niekomu koho bude milovat.

 

#53 10. 3. 2006 21:50

bloncka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 382

Re: Jak z toho ven?!

Loli, zdá se mi divný, že kluk z restaurace chce kvůli Tobě změnit místo neutral Copak on nemá volné večery a víkendy? Pokud je to místo, kde udělal kariéru, proč chce pryč? Připadá mi to jako přinejmenším nezralé hmm. Není on nějakej trochu moc rychlej? Aby se Tě nenabažil stejně rychle, jako Tě dostal. Uráží se, když mu řekneš, že se s ním nechceš/nemůžeš vidět? To teda moc nesvědčí o toleranci. Pokud Tě tak miluje, snad by mohl počkat, jak se rozhodneš a respektovat, že potřebuješ čas, aby sis mohla v sobě udělat pořádek. Je mu teprve dvacet dudlik, kluci mají pubertu později - řekla bych, že tady je diagnóza jasná.

Není tady

 

#54 11. 3. 2006 21:28

afi
♥♥-----
Registrovaný: 4. 3. 2006
Příspěvky: 42

Re: Jak z toho ven?!

Loli, mně se stalo úplně, ale úplně to samý, akorát ty důvody byly trochu jiný. Můj přítel se tak zabral do své záliby, že na mě neměl vůbec čas a hlavně mi přišlo, že už má v hlavě jen onu zálibu (nechci to nějak rozvádět) Pak jsem narazila na kluka, který byl ke mně hrozně pozorný, líbil se mi i po fyzické stránce a udělal by pro mě první, poslední. Taky jsem v tom pěkně lítala- s přítelem jsem v té době byla 4 roky, takže jsem si kladla ty samé otázky co ty, ale síla toho, co mi tak chybělo a nový objev mi to poskytoval byla větší. S přítelem jsem se rozešla a všechno mu řekla. Zachoval se úplně skvěle a řekl, že chápe mé rozhodnutí a že se mi opravdu nevěnoval, ale vím, že mě miloval a že pro něj nebylo lehké takové věci říkat, ale nechtěl mi rozchod ještě ztěžovat. S novým objevem to bylo ze začátku hezké, ale byl hrozně žárlivý a nechtěl mi dovolit scházet se s mým bývalým... Jenže já se nechtěla kontaktu s mým bývalým přítelem vzdát, jelikož jsme byli před naším vztahem přáteli a cítila jsem, že do mého života patří a že ho nechci úplně ztratit- ještě ke všemu ,když on to cítil stejně. Nakonec mi došlo, že nový objev mě velmi okouzlil, ale že jsem stále někde hluboko uvnitř milovala mého expřítele a že jsem si s ním i víc rozuměla.. Po třech měsících jsme se k sobě zase vrátili a pak zažívali oba velké peklo, jelikož tamten kluk se za žádnou cenu nechtěl smířit s tím, že bych od něj odešla! Po nějaké době (a nebyla zrovna krátká) se uklidnil a nechal nás být! Nyní jsem se svým přítelem přes 5 let a jsem strašně šastná, že to tenkrát takhle dopadlo! Myslím, že nᚠvztah je do jisté míry výjimečný a moc krásný. Prošli jsme si už několika zkouškama a všechny jsme překonali. Doufám že to takové zůstane už na vždy, jelikož mám chvíle, kdy se cítím jako čerstvě zamilovaná, což je po pěti letech úžasný....
No dost poezie o mně rodna Tím jsem ti chtěla nastínit, že takhle můžeš dopadnout i ty, ale nemusíš mít to štěstí, že se budeš moci vrátit... Víš ten tvůj příběh je opravdu jak ten můj a to téměř přes kopírák big_smile Ještě ke všemu jsi stejně stará. Věř mi, že ti nestojí všechny ty nervy a zklamání za to. Pokud jsi přítele neopustila sama od sebe bez nějakého jiného poblouznění, tak to teď nedělej! Kdyby ti přišel vᚠvztah tak moc špatnej, tak jsi se s ním rozešla už před tím, než jsi potkala toho novýho frajera, kterej bude mimochodem pěknej rapl, podle toho co jsi psala. Snad jsi se prokousala až sem wink a doufám, že si z mého příběhu vemeš nějaké ponaučení... Každopádně ti držím palce, a se rozhodneš dobře pro vás pro VŠECHNY!!!

Upravil(a) afi (11. 3. 2006 21:35)

Není tady

 

#55 12. 3. 2006 14:28

Lentilka
Host

Re: Jak z toho ven?!

Milá afi, tys mě dostala! Četla sis kousek výš ten vzkaz ode mě pro loli? My jsme snad úplně všichni stejní...Stalo se mi co tobě, okouzlil mě někdo, v tu dobu jsem měla 5,5 letej vztah a už nic moc. Chtěla jsem se s přítelem rozejít už před půl rokem, jenže neměla jsem odvahu to ukončit, nᚠvztah byl takovej zvyk.
Nakonec jsem to ukončila, protože jsem si musela uvědomit co vlastně chci. Teď určitě nějakou dobu chci bejt sama, ale mᚠasi pravdu v tom, že kdybych si začla něco s tim co mě tolik okouzlil, stejně bych se pořád s bejvalým přítelem stýkala. Máme toho tolik společného. Nevim co mám dělat, teď asi nic. Časem se mi to snad všechno srovná v hlavě.

 

#56 13. 3. 2006 10:39

afi
♥♥-----
Registrovaný: 4. 3. 2006
Příspěvky: 42

Re: Jak z toho ven?!

Holky, vždycky je těžký ukončovat dlouhodobý vztah, ještě ke všemu, když se s tím partnerem vídáte každý den!  Ale myslím si, že je právě škoda vše utnout, když si člověk není opravdu jistý, protože si může pozdě uvědomit, co všechno ztratil. Je blbost přijít o vztah, který už je časem prověřený za chvilkové poblouznění, ikdyž to tak člověk třeba nebere...

Není tady

 

#57 15. 3. 2006 11:53

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Jak z toho ven?!

Ahoj Loli, já to napíšu asi trochu drsně. Nechci být samoúčelně zlá, ale připadá mi, že pokud Ti jde opravdu o to, vidět problém i očima cizích lidí, nemá cenu si nechat jen mazat med kolem pusy. Samozřejmě Tě neznám, je mi jasné, že se můžu ve svém úsudku mýlit, ale napíšu, jaký mám z Tvých příspěvků dojem, jak na mě působí (i to Ti třeba může napovědět).
Jednak si myslím, že jsi na závazný vztah ještě obecně nevyzrálá. Jde Ti v podstatě hlavně o Tvoje blaho. Jsi trochu rozmazlená (možná jsi byla jedináček a rodiče do Tebe vkládali naděje, že jim splníš jejich představy??) Zároveň si nestojíš sama za sebou, nechávᚠse příliš ovlivňovat tím, co si o Tobě myslí ostatní; potřebuješ od ostatních slyšet, jak jsi skvělá ("jsem chytrá holka, jsem strašně hodná..."), ale pokud si někdo náhodou dovolí naznačit, že třeba až tak dokonalá být nemusíš, je oheň na střeše ("ja sem neprisla kuli tomu aby mi tady nekdo rikal.. jaka sem svine.. A ja rozhodne nemam rada kdyz me nekdo soudi.."). Mám dojem, že i ve vztahu Ti jde hlavně o to, aby Ti partner dával najevo, jak moc Tě zbožňuje; a pokud přítel už po letech tak nesrší okázalým obdivem k Tobě (což je naprosto normální a nevypovídá to nic o skutečné kvalitě vztahu), vyměníš ho za neznámého člověka jenom proto, že nedokážeš odolat jeho lichotkám. Někde jsi psala, že za to vlastně "nemůžeš"; ale dopadlo to přece přesně tak, jak jsi chtěla, i když sis to třeba nepřiznala na vědomé úrovni. (Nebo co jiného se dá očekávat, že se stane, pokud klukovi z restaurace zavoláš, začneš se s ním scházet a skončíte večer u něho v bytě?). Když napíšu resumé s trochou nadsázky: osobně si myslím, že pro všechny by bylo lepší, když se rozejdeš s přítelem a zkusíš to se svým novým objevem. Ne proto, že by vztah s klukem restaurace byl lepší - přesně naopak. Ale proto, že Tvůj přítel pak třeba začne nový vztah s někým, kdo si ho bude vážit, jednat s ním narovinu a ocení klady, které považuješ za samozřejmé; a proto, že Ty získᚠzkušenost a srovnání. Třeba si pak víc uvědomíš, co je na vztahu důležité a co míň. Každopádně držím palce, a to dopadne co nejlíp pro všechny zúčastněné...

Není tady

 

#58 15. 3. 2006 14:15

afi
♥♥-----
Registrovaný: 4. 3. 2006
Příspěvky: 42

Re: Jak z toho ven?!

mayo, myslím, že není potřeba být tak rezolutní. Proč by měla být loli hned nezralá na závazný vztah? Tohle se stává i dospělým ženám, že je okouzlí muž, od kterého se jim začne dostávat něčeho, co třeba u svého manžela už dlouho postrádaly a chybělo jim to. Nerozpadají se i kvůli tomu manželství? A myslíš si, že např. lidi nad 40 jsou nezralí na závazný vztah? Jelikož se mi stalo něco podobného, vím, že je pak člověk jak v bludnym kruhu. (viz. článek výš) A nechápu, jak můžeš psát, že je rozmazlená, když jí vůbec neznáš? Já myslela, že si tady lidi snaží poradit a ne se navzájem kritizovat...  dumbom

Není tady

 

#59 15. 3. 2006 15:18

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Jak z toho ven?!

to afi: Pokud žádám o radu prostřednictvím anonymní internetové poradny, pak by mi mělo jít o různost nestranných názorů a měla bych počítat s tím, že mě budou hodnotit jen lidé, kteří mě v životě neviděli a kteří si o mně vytvářejí úsudek jen na základě toho, co napíšu; a počítám i s tím, že někdo bude mít třeba jiný názor, než chci slyšet, a napíše mi i kritiku - oprávněnou i neoprávněnou, ale jinak to ani nejde. Napsala jsem svůj názor - tedy ne, že JE Loli rozmazlená, ale že si to MYSLÍM, což je zásadní rozdíl. A už záleží jen na jejím sebehodnocení, jak se k podobným názorům postaví. A ohledně zralosti na vztah - tak ten podle mě vůbec nemusí souviset s věkem a nevidím nic neobvyklého na tom, pokud někdo není zralý ani ve čtyřiceti. Souhlasím s Tebou, že si tu lidé navzájem snaží poradit; o to se snažím i já, i když asi trochu nekompatibilním způsobem s Tvými představami. Nemyslím si, že je vždycky a za všech okolností konstruktivním řešením jen se navzájem poplácávat po ramenou a utvrzovat se v tom, že je s námi vlastně všechno v naprostém pořádku... smile

Není tady

 

#60 15. 3. 2006 15:26

afi
♥♥-----
Registrovaný: 4. 3. 2006
Příspěvky: 42

Re: Jak z toho ven?!

to maya: taky si nemyslím, že je v pořádku mazat lidem jen med kolem pusy, ale určitě lze svůj názor vyjádřit i jiným způsobem. Asi jsi trochu ráznější styrka smile

Není tady

 

#61 17. 3. 2006 18:34

gemi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 1404

Re: Jak z toho ven?!

Loli, spíš děkuj za to, žes našla cestu zpátky ke svému příteli. Pozitivem této tvé  bolesti je to, žes poznala cenu původního vztahu.

Není tady

 

#62 17. 3. 2006 19:22

Terez
♥♥-----
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 89

Re: Jak z toho ven?!

Ahoj loli,
je fajn, že jsi došla k tomuhle názoru, a kdyby ti ani to, co jsi o restaurantovi psala, nestačilo, tak si zkus od něj dát na pár tejdnů pauzu, a uvidíš, jestli ti budou chybět jeho lichotky, jeho smsky, jeho žárlení, jeho výčitky, a požadavky... Myslim že ne, a že budeš ráda, že nemᚠžádnou povinnost se s ním ještě někdy vidět. A pokud je férovej (jako že se z toho, co jsi psala, ukazuje, že spíš neni...), pak tě nechá na pokoji.
Hodně štěstí, a važ si toho, co máš...!

T.

Není tady

 

#63 18. 3. 2006 1:06

bloncka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 382

Re: Jak z toho ven?!

Loli, kluk z restaurace NENÍ zralej. Ty dozráváš.

Není tady

 

#64 18. 3. 2006 17:32

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9032

Re: Jak z toho ven?!

tak borec z restaurace se už vybarvil .....

jo a že sex není důležitej na to zapomeň, tím spíš když jsi zjistila že TO existuje .... pokud se to nezlepší vᚠvztah stejně nevydrží .... za pár měsíců se z té nevěry psychicky oklepeš a zjistíš, že ti TO chybí a dál to stejně nevede.

takže jediná šance je že přítelovi řekneš a naučíš co v té posteli vlastně chceš ...., pak by paradoxně mohla tvoje nevěra zachránit vᚠvztah

Není tady

 

#65 24. 3. 2006 11:59

Judinka
Host

Re: Jak z toho ven?!

Milá Loli, jsem o dvacet let starší než ty (nepřehlédla ses . je mi 42) a řeším podobný problém. Což dokazuje, že lety člověk zmoudřit nemusí. A můžu Ti napsat, že se nestydím jen sama před sebou, ale bohužel i před svými dětmi. (z nichž dcera loni dosáhla plnoletosti). měla (mám?) jsem 10 let přítele. Výraz přítel by spíš patřil  do uvozovek, jedná se o jedenáct let staršího pohledného starého mládence, který je tak trochu podivín a neví, asi co chce. Respektive: je egocentrik a zaobírá se víceméně svými problémy a na jeho bližní už mu nevybyde sil. No, nebudu popisovat jeho negativní vlastnosti, zmíním pozitivní, kvůli kterým jsem se do něj zamilovala. To, že mě blaží, že je pohledný, vám může vzhledem k mému věku připadat dost povrchní, ale bohužel je to tak. Nevím, jestli je to mým zbytnělým citem pro estetično, ale daleko pozitivněji na mě působí, když se mi dotyčný líbí. A on prevít, hezký je. Je něžný a mazlivý, což je na chlapa neobvyklé. Oč je vzhledově atraktivnější : Výška, atletická postava,skorochlapecký vzhled ( i když je mu přes 50!), o to víc je zdá se sobečtější a nepříliš vhodný pro běžný život.. Říkala jsem si, že s ním budu žít, až děti vyrostou a nebudou mě tolik potřebovat (synovi bude 14), že mi ani nebude vadit, respektive se smířím s jeho staromládeneckou těžkopádností, ač je docela bohatý, tak nepříjemnou spořivostí...až...
Ale žít by se nemělo až někdy, taky se toho nemusím dožít, že.žít by se mělo teď..prostě jsem se sblížila s kolegou, který je pro život poněkud vhodnější, na rozdíl od prvního vypadá, nebo se aspoň tak tváří, že mu jde i o moje děti. Tedy ten první se tak tváří taky, ale u toho "tváření" víceméně zůstává. Viz: "Slovy můžeš říkat, co chceš, skutky Tě prozradí". Do druhého jsem se taky zamilovala, ale po sudnání růžových brýlí na něm začínám vidět chyby: je majetnický, žárlivý, a i když se snaží, a život s ním je snazší, přece jen....Nemůžu zapomenout na toho prvního. I přes jeho vlastnosti. A teď babo raď, jak se mám rozhodnout?
Já jen, že je nás takových víc. A i tys mi vylíčením svého příběhu pomohla. Začala jsem mít skoro mindráky, že "normální lidi" se slušně rozejdou a až pak něco začnou, že to mají v hlavě "srovnaný"...No, já ne. Budu se tak dlouho rozhodovat, až příjdu o oba. Protože rozhodni se, když ani jedna varianta není "špatná" a ani jedna "dobrá".hmm

 

#66 24. 3. 2006 13:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Jak z toho ven?!

loli,
dovedu si představit, jak pořád přemýšlíš a přemýšlíš, ale neboj se , že svoje plány už s nikým jiným nezrealizuješ.Možná že už teď někdo kdo by o tebe stál je v tvojí blízkosti, ale ty ho nevnímᚠkvůli svojim problémům. Určitě je na světě hodně mužů, se kterými můžeš plnit svoje sny a plány.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#67 24. 3. 2006 18:14

Lentilka
Host

Re: Jak z toho ven?!

loli, já tě naprosto chápu, to co teď prožíváš, prožívám taky. Je to strašlivě psychicky náročná situace.

Já se s přítelem z podobného důvodu jako mᚠty (objevil se někdo jiný) rozešla. Nezvládla jsem to, přerostlo mi to přes hlavu, bylo to prostě silnější než já. Teď, asi 2 měsíce po rozchodu máme daleko lepší vztah než kdykoli jindy. Najednou jakoby si samy sebe víc vážíme. Chodíme spolu na procházky, do kina, na jídlo, prostě děláme věci, na který jsme v našem pětiletém vztahu už neměli sílu. A je to lepší. Jsme kamarádi, možná to znovu přeroste v lásku, to taky nevylučuju. Ale každopádně, než se usadím (je mi 22 let), chci ještě někoho poznat. Teď ale nemám sílu na novej vztah, ani nemám zatím sílu obnovovat ten starý, ale jsem spokojená. A to mi stačí. Neřešim co bude zítra, nebo pozítří, nebo za rok, protože z toho bych se asi zbláznila. Taky jsem si to představovala, že to je láska na celej život, ale pak zasáhne osud a během pár minut je to všechno jinak. Je to síla!!!!

Myslím si, že byste se s přítelem možná měli zachovat podobně, dát si aspoň na pár týdnů pauzu, třeba bys měla někam odjet, budou prázdniny, tak je využít a přijdeš na úplně jiné myšlenky, poznᚠnové lidi a zapomeneš a třeba přijdeš na to, že bez přítele to prostě nejde a že k sobě patříte.

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů