29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kiara napsal(a):
lupina montana napsal(a):
O tom žádná, Kiar (já sama si nepůjčuju, například, maximálně si koupím pračku na 1/10 splátky) Mluvila jsem spíše o tom, že kdesi zapomeneš zaplatit osum padesát, nebo ti to ani neoznáměj a po šeti letech najednou na tebe vyrukujou s dvaceti tisícema. To se může stát každýmu a to bych mlátila bičem exekutorský kanceláře...víš, co je to za šílenej vejvar?
Nehledě k tomu, že to evidentně jde i jinak i v případě nějakých půjček - Dita to psala zrovna tuhle na nějakým vedlejším vlákně, jak to mají ve Francii.Pod tohle se samozřejmě podepisuji
Já také.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Mendy napsal(a):
holcina napsal(a):
Mendy, každý svého štěstí strojvůdcem :-))) tak šup do další půjčky
Ty jsi ještě vetší blbka než jsem já
A na něco takového platíme daně
Jinak mendy doporučuji ti, aby ses krapet krotila ve výrazech, Tvé vystupování tady na tomto vlákně snad není hodno ani dítěte, navíc stejně je to jen divadlo, ve skutečnosti tak těžce za vodou určitě nejsi.
Kolik ty máš asi tak odpracovaných let, že se tady oháníš placením daní? Tys už jich asi státu odvedla Zatím jsi většinu života strávila na mateřský a daně jsem na tebe platila třeba např. já
Jinak - strč si celý tenhle babinet třeba do řiti, stejně už sem chodí tak maximálně pár zhrzených milenek a opuštěných manželek. Kdo by taky ty vaše vejšplechty a věčný útoky na ostatní taky četl, každej normální už to dávno vzdal.
Čau...
Není tady
Mendy napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
Mendy napsal(a):
Ty jsi ještě vetší blbka než jsem jáA na něco takového platíme daně
Jinak mendy doporučuji ti, aby ses krapet krotila ve výrazech, Tvé vystupování tady na tomto vlákně snad není hodno ani dítěte, navíc stejně je to jen divadlo, ve skutečnosti tak těžce za vodou určitě nejsi.Kolik ty máš asi tak odpracovaných let, že se tady oháníš placením daní? Tys už jich asi státu odvedla
Zatím jsi většinu života strávila na mateřský a daně jsem na tebe platila třeba např. já
Jinak - strč si celý tenhle babinet třeba do řiti, stejně už sem chodí tak maximálně pár zhrzených milenek a opuštěných manželek. Kdo by taky ty vaše vejšplechty a věčný útoky na ostatní taky četl, každej normální už to dávno vzdal.
Čau...
, tobě exekutoři sebrali i zdravý rozum
, vlastně ten jsi nikdy neměla, protože kdyby jsi ho měla, tak by jsi takhle nedopadla
Není tady
a daně jsem na tebe platila třeba např. já...
... zatímco teď se to obrátilo a zas (konečně ) platí jiný za tebe, co?
Vzhledem k tomu, že já odvádím (nejen) daně nějakejch čtyřicet roků, docela mi podobný "vejšplechty a věčný útoky" nezodpovědnejch dlužníků pijou krev.
Ale na druhou stranu se snažím pochopit, že je to něco jako pískání si v temným lese...
Není tady
Mendy - nechápu - když jsi tak spokojená, šťastná a vyrovnaná, že máš zapotřebí takové vyjadřování...
Je to ubohé... jako většina tvých příspěvků na tomto vlákně...
Jiných by mi bylo líto, v tvém případě to není ani možné.
Není tady
Mendy, někdo takový jako ty mě nemůže urazit. Takže útoky na svou osobu zcela přejdu a vůbec se k nim nebudu vyjadřovat, nestojíš mi za můj drahocenný čas. Jinak pochopitelně banuju, to co tady předvádíš rozhodně nenechám bez odezvy, užij si tu svou zlobu někde jinde.
Není tady
já bych se vrátila k těm exekucím.
To, co je u nás , není v souladu s civilizovanou společností.
Je to spíše něco jako stané právo majetkové, jako kdyby nás napadli Marťané a platili jiné než
normální zákony.
Je možno, zažalovat stát?
To by mě zajímalo.
Upravil(a) Bláža.. (20. 9. 2012 22:16)
Není tady
Ještě chci uvést na pravou míru. Můj předchozí příspěvek neměl být žádným nabádáním k anarchii,
ale vede mě k tomu představa nové úpravy exekučního zákona, kdy bude exekutor přímo rozhodovat bez soudu a kdy bude moci zabrat vše bez soudu. To znamená, že zápis čehokoliv ma registru nemovitostí nebo v obchodním rejstříku neochrání vlastnictví domu nebo firmy.
Představuji si tu ostudu ve světě, kdy se investoři budou mezi sebou informovat o nejistotě vlastnictví. O tom, že vstupují do jiného světa, kde platí rozdílná spravedlnost než u nich.
Že jsou vlastně potencionální povinní a ať si nezvykají, že co mají, mají jisté. Ať jsou v nadhledu a počítají s tím, že přijdou večer domů, roszvítí a barák nikde, patří někomu jinému. Nebo ať počítají s tím že nemohou na déle jak 14 dní odjet, musí hlídat poštu, zda-li jim nepřišla obsílka do vlastních rukou. A to také nemusí mít jisté. Pokud se jim upozornění od pošty nedostane do rukou, třeba jim kaslík vyberou nezbedné děti, tak to platí, nevyzvednutá záslika se počítá jako doručená a to že neví co tam bylo, je omlouvá. Prostě, tady vše může patřit do exekuce, zde je nezdravé lpět na hodnotách, ať se radši dají na duchovní hodnoty, ty jim nikdo nezabere, zatím..............
Upravil(a) Bláža.. (23. 9. 2012 17:24)
Není tady
Hovoří se o tom, že exkutoři a právníci mají nepřiměřené zisky. Na vlastní oči jsem žádné jejich přiznání k dani neviděla, ale jestli tomu tak je, tak proč si ve vládě nespočítají, že ty údajné miliony nebo i miliardy, které jsou vymoženy zejména z těch nejchudších jako náklady exekuce a které zřejmě jdou na účty výše uvedených vymahačů, tito spíše neutrácí za naše výrobky, ale tipovala bych, že za jiné výrobky a někde jinde, třeba v Americe nebo na Bahamách.
Ale kdyby náklady vymáhání nebyly tak vysoké (daleko převyšující dluhy samotné) tak by to obyčejní lidé utráceli v naší zemi. Za jídlo, za oblečení pro děti, za školné, za brýle, za uhlí pro babičku, za levné automobily a levnější nábytek, za jiné obyčejné věci, které přináší další příjmy do státní pokladny z daně z DPH a tím roztáčí kolo spotřeby a prosperity.
Jestli je to pravda, že příjmy lidí kolem exekucí jsou tak vysoké a jsou odváděny do zahraničí, může to být dvojí škoda. Jednak pro lidi, kteří jsou někdy dosmrtně okázáni živořit a mají vlastně zkažený život a potom pro naše hospodářství, které přichází o příjmy.
Poslední věc, která by měla být na místě prvním je láska našich dětí k takové vlasti. k češství. Jak se asi cítí, v takovém domově? Jak se asi cítí adolescent, který chce cestovat,studovat, sportovat a místo toho rodina roky živoří? Jak se asi cítí syn učitele a poštovní doručovatelky, kteří žijí od výplaty k výplatě a kterým zůstane cca 16.000,- z platů a mají z toho zabezpečit dvě děti? Proč se stále více ozývá z řad mládeže, že chtějí pryč, někam do světa, kde se dá žít? Kde je silnější stát, který se občanů zastane?
Omlouvám se, že neuvádím zkušenosti z exekucí, jak chtěl autor tohoto vlákna, ale mě připadá,
že zkušenosti jsou plošně stejné, ani neznám jiné než tragikomické a téměř lidsky likvidující příběhy našich spoluobčanů. Tento tpůsob vymáhání není nikde v Evropě, jsme sami. Jsme skvělí?
Upravil(a) Bláža.. (24. 9. 2012 5:12)
Není tady
aprill napsal(a):
Káča napsal(a):
Strašné....porušují lidská práva a jednají kolikrát protiprávně. Jsou to obyčejní zloději!!!
a kde jsou práva věřitelů? zloději jsou bohužel hlavně ti dlužníci!
Aprill promiň, ale asi s nima nemáš žádné zkušenosti
Není tady
Blážo, je to tak měsíc? Cca. Co jsem zaslechla, že se předkládal v parlamentu návrh zákona - myslím, že tam šlo buď o to, že by dluhy do 5000 nepodléhaly advokátním poplatkům, nebo o to, že by se jednotily - ty poplatky, když už se jednotí dluhy. Ne že za každých pět padesát další tři litry.....Nevím, jak jinde, ale ty tři litry si nevymejšlím, ty měl Sokol za KAŽDOU uháněnou pokutu. Vím to od exekutora samotného včetně toho, že pan Sokol o většině těch papírů ani neměl tušení...prostě podškrábl jakýsi balík, tam se spočetlo, že 60x tři tisíce a měl honorář....
V tom parlamentu to bohužel neprošlo. Můžu ti říct, že zeť, jak je právník, tak nad tímhle se mu taky dělá šoufl.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Je to spíše něco jako stané právo majetkové, jako kdyby nás napadli Marťané a platili jiné než
normální zákony.
To by mě zajímalo.
Jo to souhlasím. Dobrá otázka....stát určitě zažalovat jde - jen mi řekni, kdo postiženej exekucema na to bude mít ajfr
Není tady
Zdravím!
Dovolím si tady vyvrátit iluzi o tom, že exekuce se týkají zejména chudých a nemajetných. Není to tak zcela pravda...samozřejmě, je jich ohromné množství, to nechci popřít ani náhodou...ale až na některé advokáty (není jich až tak málo, ale ani ne tak mnoho), se exekuce uvalují na společnosti a jedná se o částky, které dluží asi tak sto drobných dlužníků dohromady... A na tom si advokát mastí kapsu mnohem a je to v pořádku, protože takovým exekucím předcházejí mnohaleté složité spory. Jen je to něco, co se nemedializuje a o čem se tolik nemluví a nepodporuje to oblíbené téma dnešního dne: "chudák občan, dřou ho, kde můžou..." Tím neříkám, že nedřou, ale jsou i jiné témata a oháníme se tím na každém rožku...
Není tady
Weatherwax napsal(a):
Zdravím!
Dovolím si tady vyvrátit iluzi o tom, že exekuce se týkají zejména chudých a nemajetných. Není to tak zcela pravda...samozřejmě, je jich ohromné množství, to nechci popřít ani náhodou...ale až na některé advokáty (není jich až tak málo, ale ani ne tak mnoho), se exekuce uvalují na společnosti a jedná se o částky, které dluží asi tak sto drobných dlužníků dohromady... A na tom si advokát mastí kapsu mnohem a je to v pořádku, protože takovým exekucím předcházejí mnohaleté složité spory. Jen je to něco, co se nemedializuje a o čem se tolik nemluví a nepodporuje to oblíbené téma dnešního dne: "chudák občan, dřou ho, kde můžou..." Tím neříkám, že nedřou, ale jsou i jiné témata a oháníme se tím na každém rožku...
Zdravím Weatherwax.
Nerozumím tomu, že exekuce společností je něco co se nemedializuje a o čem se tolik nemluví a pak píšeš: a oháníme se s tím na každém rožku...
Na jaké, rožku? Já bych se na to podívala.
Upravil(a) Bláža.. (30. 9. 2012 8:48)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
normální zákony.
To by mě zajímalo.Jo to souhlasím. Dobrá otázka....stát určitě zažalovat jde - jen mi řekni, kdo postiženej exekucema na to bude mít ajfr
Když jde zažalovat stát, tak kde? Myslím, že občanů, kteří se cítí žitím v takovém státu ohroženi je dost.
Není tady
Blážo, je to tak měsíc? Cca. Co jsem zaslechla, že se předkládal v parlamentu návrh zákona - myslím, že tam šlo buď o to, že by dluhy do 5000 nepodléhaly advokátním poplatkům, nebo o to, že by se jednotily - ty poplatky, když už se jednotí dluhy. Ne že za každých pět padesát další tři litry.....Nevím, jak jinde, ale ty tři litry si nevymejšlím, ty měl Sokol za KAŽDOU uháněnou pokutu. Vím to od exekutora samotného včetně toho, že pan Sokol o většině těch papírů ani neměl tušení...prostě podškrábl jakýsi balík, tam se spočetlo, že 60x tři tisíce a měl honorář....
V tom parlamentu to bohužel neprošlo.Můžu ti říct, že zeť, jak je právník, tak nad tímhle se mu taky dělá šoufl.
Jo, v historii už bylo tolik lidí na špici co nevěděli co podepisují a jaké důsledky to mělo..........
Zákony stanovila váda a oni o ničem něvěděli.........
Něco mi to připomíná.........
Upravil(a) Bláža.. (30. 9. 2012 8:56)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Weatherwax napsal(a):
Zdravím!
Dovolím si tady vyvrátit iluzi o tom, že exekuce se týkají zejména chudých a nemajetných. Není to tak zcela pravda...samozřejmě, je jich ohromné množství, to nechci popřít ani náhodou...ale až na některé advokáty (není jich až tak málo, ale ani ne tak mnoho), se exekuce uvalují na společnosti a jedná se o částky, které dluží asi tak sto drobných dlužníků dohromady... A na tom si advokát mastí kapsu mnohem a je to v pořádku, protože takovým exekucím předcházejí mnohaleté složité spory. Jen je to něco, co se nemedializuje a o čem se tolik nemluví a nepodporuje to oblíbené téma dnešního dne: "chudák občan, dřou ho, kde můžou..." Tím neříkám, že nedřou, ale jsou i jiné témata a oháníme se tím na každém rožku...Zdravím Weatherwax.
Nerozumím tomu, že exekuce společností je něco co se nemedializuje a o čem se tolik nemluví a pak píšeš: a oháníme se s tím na každém rožku...
Na jaké, rožku? Já bych se na to podívala.
Já jsem myslela ne ty společnosti, že se tím neustále oháníme, ale tím "chudák občan, furt je odřený" ...v dalším důsledku to skoro vypadá, že občan za nic nenese odpovědnost, za všechno může zlý stát.
Nevím, možná je to celé nesrozumitelné, prostě jsem jen chtěla poukázat na to, že si advokáti "malými" spory příliš kapsu nemastí. Až na pár výjimek, kteří mají správu pohledávek např. dopravního podniku.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Když jde zažalovat stát, tak kde? Myslím, že občanů, kteří se cítí žitím v takovém státu ohroženi je dost.
Myslím, že ve Štrasburgu - kdybys to potřebovala úplně vážně, zeptám se ti zdrojů
Není tady
Esme, vem si zase na druhou stranu - kdo potřebuje víc pomoc médií? Jedinec, kterej do toho spadl, jako do žumpy, nebo firma, která má vlastní právníky? Taky se nepropírají vyložení dlužníci - troubové, pokud jsem si stačila všimnout, ale spíš nešťastníci, kde je to opravdu křiklavý.
Není tady
V tom parlamentu to bohužel neprošlo.Můžu ti říct, že zeť, jak je právník, tak nad tímhle se mu taky dělá šoufl.
Já jsem ale taky slyšela, že v tom zákonu má být i přímá vymahatelnost dluhů bez soudů. Že jsou soudy přetížené.
Tak by se jim ulevilo, exekutor by sám rozhodl o exekuci a soudy by už nepotřeboval.
Dobré. co?
Měla by by být právní cesta, pro občany, bránit se proti špatným zákonům.
Ale jaká možnost je nejschůdnější?
Není tady
No fujtajbl Tak to snad je lepší, že neprošel!
Já nevím, Blážo - asi ombudsman a pak ten Štrasburg.
Není tady
No fujtajbl
Tak to snad je lepší, že neprošel!
Já nevím, Blážo - asi ombudsman a pak ten Štrasburg.
Zákon prošel a prezidentem byl podepsán v tomto znění: http://www.exekuce.estranky.cz/clanky/n … 2012.html.
Dluhy nebude již možno vymáhat prostřednictvím soudů a soudy nebudou ani exekuce nařizovat. Všechno budou dělat jen soukromí exekutoři.
Není tady
LAdule napsal(a):
No fujtajbl
Tak to snad je lepší, že neprošel!
Já nevím, Blážo - asi ombudsman a pak ten Štrasburg.Zákon prošel a prezidentem byl podepsán v tomto znění: http://www.exekuce.estranky.cz/clanky/n … 2012.html.
Dluhy nebude již možno vymáhat prostřednictvím soudů a soudy nebudou ani exekuce nařizovat. Všechno budou dělat jen soukromí exekutoři.
Bůh s námi...se všemi
Není tady