18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dejte si pozor na klamavé inzeráty realitek - zrovna včera jsme na jeden takový naletěli,kde psali a i real.makléřka mě do tel.ujistila,e jde o byt v os.vl.Hned dnes se ale ukázala pravda,kdy jsem v katastru chtěla byt najít,tak jsem přila na to,e byt je v dr.vl.,co je - pro laiky - podstatný rozdíl.Ztratili jsme s tímto celým kumtem oba s muem cca 3 hodiny naeho času,projetý benzín 150 km a mám i ulý výdělek,jinak jsem se věnovala své práci.
Na moji stínost makléřka z rk FAVORITREAL Ostrava reagovala omluvou s tím,e jí to tak a teď pozor: ř e k l klient,e ona za to nemůe.
No tak to si teda fakt pomohla,mě nadzvedla ze idle jetě víc - takové diletanství,to fakt nechápu - jak někdo můe prodávat něco mnohastatisícové hodnoty,ani si o tom ověří skutečná fakta,protoe věřím,e mnozí lidé si s faktem jestli jde o osvl či drustevní moc hlavu nelámou a proč taky,kdy svou záleitost přeci svěřili "profesionálům".Hlavně,e si za tak patnou práci postavenou na vodě,účtují nehorázné provize v částkách několika desítek tisíc.
Protoe nyní dost sleduji inzeráty s nemovitosmi tak zjiuji,e se tyto klamavé informace teď objevují celkem často,nechápu,co tím ti tupci sledují,přijde se na to záhy.
Na dotyčnou proto podávám stínost na čoi+ na RK,kterou zastupuje,jsem fakt natvaná a vy si dávejte hodně pozor a osobně radím,snate se obejít makléře a po seznámení se s majitelem bytu tento nespolehlivý a zlodějský článek zcela obejděte.Jestlie si nejste schopni napsat smlouvu a zajistit sami tak prodej bytu,dejte to právníkovi,jeho provize je oproti makléřům třetinová.
Není tady
Jaku, je to trochu off topic, ale můe mi vysvětlit ten rozdíl mezi osobním a drustevním vlastnictvím? Plánuju koupit byt a potřebovala bych si být jistá, na co si dát pozor, neumím v tom chodit. Děkuju!
Není tady
včera jsme na jeden takový naletěli... Ztratili jsme s tímto celým kumtem oba s muem cca 3 hodiny naeho času,projetý benzín 150 km a mám i ulý výdělek... dnes se ale ukázala pravda,kdy jsem v katastru chtěla byt najít
Prosím tě a proč jsi nejdřív někam jela a teprve následně si ověřovala práva k bytu?
Nebylo by jednoduí to provést obráceně?
Není tady
Sakura napsal(a):
Jaku, je to trochu off topic, ale můe mi vysvětlit ten rozdíl mezi osobním a drustevním vlastnictvím? Plánuju koupit byt a potřebovala bych si být jistá, na co si dát pozor, neumím v tom chodit. Děkuju!
Rozdíl je třeba v tom, e na drustevní byt se nedává hypotéka. Take se musí financovat jinak. Dále jsou tam některá omezení v nakládání s bytem, za jistých okolností můe o byt i přijít.
Není tady
helena napsal(a):
včera jsme na jeden takový naletěli... Ztratili jsme s tímto celým kumtem oba s muem cca 3 hodiny naeho času,projetý benzín 150 km a mám i ulý výdělek... dnes se ale ukázala pravda,kdy jsem v katastru chtěla byt najít
Prosím tě a proč jsi nejdřív někam jela a teprve následně si ověřovala práva k bytu?
Určitě by to jednoduí bylo,ale ten byt inzerovala RK,kteří tají a do posl.chvíle,kde se byt nachází - č.popisné ti sdělí a před schůzkou-co je poněkud málo ke zjitění konkr.bytu,zvlá kdy se jedná o 12vý dům a nikdo tam o nikom nic neví.A číslo bytu ti dopředu neřeknou samozřejmě vůbec či jméno majitele,mají velký strach,aby je neminul ten jejich keft.No a zrovna tento klient taky nevnímá rozdíl mezi dr. a osvl.
Předtím ta sama makléřka jetě ani nenafotila ten správný dům-blafují.
Jsem na ni ale hooodně nabrouená a zároveň i na sebe,páč jsem si ten inzerát nezkopírovala ani neofotila,jen jsem odkaz poslala na ČOI a ona u ho briskně přepsala správně.Mám ale od ní s jejím tel.číslem smsku,kde se omlouvá,ale e to nebyla její chyba:dumbom: - to bychom u chtěli moc za tu její 30tisícovou provizi,aby si to ověřila,e.Myslí,e tahle smska můe potvrdit to,e inzerát na byt byl původně klamavy a mohla bych na ní vymáhat náhradu za projetý benzín a ulého výdělku a jestli jo tak kde vlastně?
Není tady
Myslí,e tahle smska můe potvrdit to,e inzerát na byt byl původně klamavy
Záleí na přesném znění - aneb za co konkrétně se omlouvá.
Není tady
helena napsal(a):
Myslí,e tahle smska můe potvrdit to,e inzerát na byt byl původně klamavy
Záleí na přesném znění - aneb za co konkrétně se omlouvá.
Tak napsala to na rozdíl od vl.prodeje nemovitosti přímo ukázkově:
"Chtěla bych se vám omluvit za mylnou informaci,e byt je v os.vlastnictví.Bohuel ani já jsem toto nevěděla.Tuto informaci mi dal majitel bytu.Omlouvám se,ale není to má vina." - v té posl.větě na sebe jtě sama bonzla,jaká je to trubka:dumbom:
To by mohlo stačit,ne?Ale bude to stačit na tu ČOI nebo mám uplatňovat náhradu nákladů někde jinde a kde?
Upravil(a) Jaku (7. 9. 2012 14:08)
Není tady
Ziki napsal(a):
Sakura napsal(a):
Rozdíl je třeba v tom, e na drustevní byt se nedává hypotéka. Take se musí financovat jinak. Dále jsou tam některá omezení v nakládání s bytem, za jistých okolností můe o byt i přijít.
Děkuji za odpověď. Já iju větinu roku v cizině, take vlastně potřebuju místo kam se vracet a nechce se mi dál platit drahý nájem někomu do kapsy jako doteď, i kdy je majitelka hodná, e mě tam nechá, ačkoliv byt prakticky nevyuívám - chodí mi tam jen známá kontrolovat, jestli je byt v pořádku. Take uvauju o koupi bytu a to takovou formou, aby s tím bylo co nejméně závazků - jako různé schůze atd. (těch bych se nemohla zúčastňovat), co se asi týká jen drustevního bytu, e?
Upravil(a) Sakura (7. 9. 2012 14:30)
Není tady
Sakura napsal(a):
Ziki napsal(a):
Sakura napsal(a):
Děkuji za odpověď. Já iju větinu roku v cizině, take vlastně potřebuju místo kam se vracet a nechce se mi dál platit drahý nájem někomu do kapsy jako doteď, i kdy je majitelka hodná, e mě tam nechá, ačkoliv byt prakticky nevyuívám - chodí mi tam jen známá kontrolovat, jestli je byt v pořádku. Take uvauju o koupi bytu a to takovou formou, aby s tím bylo co nejméně závazků - jako různé schůze atd. (těch bych se nemohla zúčastňovat), co se asi týká jen drustevního bytu, e?
snad ji platí nájem, tak jí je naprosto jedno jestli tam jsi nebo ne.
i v bytech OV se občas pořádají domovní schůze.
za sebe řeknu, e je naprosto jedno jestli je to dr. byt nebo byt v OV
Není tady
Jaku napsal(a):
mohla bych na ní vymáhat náhradu za projetý benzín a ulého výdělku a jestli jo tak kde vlastně?
Nejsem právník a nerozumím zákonům, take jako laik - nedovedu si představit, e by se to dalo vymáhat jinak ne soudně, v občanskoprávním řízení. kodu dokládá a dokazuje pokozený, doufám, e se nedomnívám bludy. Já ti nevím....ztratila bys tak dalí čas a uel dalí zisk
Upravil(a) Daphné (7. 9. 2012 21:43)
Není tady
Známá teď udělala zkuenost s realitkou - jméno jí u nevím (bohuel), jen, e sídlí na Václaváku.
Tak ta známá prodávala byt a tuhle realitku zkontaktovala. Dojel agent, nafotil agilní byl a hrůza - jene známá dostala dva dny nato nabídku odjinud. A zavolala realitce, e jako nic....a realitka jí začla vyhroovat, e za odvedenou práci (o kterou nikdo neádal, smlouva vekerá ádná) chtějí 40 litrů
No, prý u napálili spoustu lidí a chystá se na ně aloba....
Já bych taky prodávala/kupovala asi bez realitky, jejich mare bývá dost nemravná.
Není tady
Daphné napsal(a):
Jaku napsal(a):
mohla bych na ní vymáhat náhradu za projetý benzín a ulého výdělku a jestli jo tak kde vlastně?
Nejsem právník a nerozumím zákonům, take jako laik - nedovedu si představit, e by se to dalo vymáhat jinak ne soudně, v občanskoprávním řízení. kodu dokládá a dokazuje pokozený, doufám, e se nedomnívám bludy. Já ti nevím....ztratila bys tak dalí čas a uel dalí zisk
Daphne,taky o tom v tomto smyslu uvauju.... Ale těí mě,e jsem je dala na ČOI a taky napsala vedení-mají to ve franchíze nějací manelé.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Známá teď udělala zkuenost s realitkou - jméno jí u nevím (bohuel), jen, e sídlí na Václaváku.
Tak ta známá prodávala byt a tuhle realitku zkontaktovala. Dojel agent, nafotil agilní byl a hrůza - jene známá dostala dva dny nato nabídku odjinud. A zavolala realitce, e jako nic....a realitka jí začla vyhroovat, e za odvedenou práci (o kterou nikdo neádal, smlouva vekerá ádná) chtějí 40 litrů
Já bych taky prodávala/kupovala asi bez realitky, jejich mare bývá dost nemravná.
S nima se musí jednat v jejich stylu;take tvoje známá byla bohuel sluná osoba,e se namáhala s nějakým oznamováním a proto to schytala.
Já tedy klidně prodávat s rk ano,protoe provizi platí kupující a má přeci jenom víc ancí na prodej a navíc se nemusí zabývat se smlouvami apod.Ale jako kupující se mi podařilo je několikrát z obchodu zcela vytěsnit a prodej uskutečnit bez nich - podařilo se mi sejít se s majitelem na schůzce dřív,ne tam dorazil makléř,vyměnili jsme si telefony a dál u byla spolupráce perfektní a bez rk.V jednom případě jsem z LV zjistila majitele bytu,na netu zjistila kontakt,zavolala mu,on odřekl rk a se svým právníkem ve vypracoval-co víc si přát.Dotyčný rk jen sdělil,e se rozhodl byt pronajímat nebo něco podobného a čau.30 tis. jsem uetřila hned.
Take ti,kdo nemají desetitisíce navíc tady snad najdou alespoň trochu návod na to,jak tyto peníze uetřit a pouít třeba na dovybavení bytečku.
Upravil(a) Jaku (7. 9. 2012 23:42)
Není tady
Jaku napsal(a):
helena napsal(a):
Určitě by to jednoduí bylo,ale ten byt inzerovala RK,kteří tají a do posl.chvíle,kde se byt nachází - č.popisné ti sdělí a před schůzkou-co je poněkud málo ke zjitění konkr.bytu,zvlá kdy se jedná o 12vý dům a nikdo tam o nikom nic neví.A číslo bytu ti dopředu neřeknou samozřejmě vůbec či jméno majitele,mají velký strach,aby je neminul ten jejich keft.No a zrovna tento klient taky nevnímá rozdíl mezi dr. a osvl.
Předtím ta sama makléřka jetě ani nenafotila ten správný dům-blafují.
Jsem na ni ale hooodně nabrouená a zároveň i na sebe,páč jsem si ten inzerát nezkopírovala ani neofotila,jen jsem odkaz poslala na ČOI a ona u ho briskně přepsala správně.Mám ale od ní s jejím tel.číslem smsku,kde se omlouvá,ale e to nebyla její chyba:dumbom: - to bychom u chtěli moc za tu její 30tisícovou provizi,aby si to ověřila,e.Myslí,e tahle smska můe potvrdit to,e inzerát na byt byl původně klamavy a mohla bych na ní vymáhat náhradu za projetý benzín a ulého výdělku a jestli jo tak kde vlastně?
Přesně stejné zkuenosti jsme udělali před čtyřmi lety. Poznali jsme cca 15 realitních makléřů a byly to převáně li a manipulace z jejich strany. A bylo jedno, zda makléř byl ze známé realitky či z neznámé malé. 90% makléřů je spodina, hnůj!
To zvýrazněné, to jsou přesně praktiky realitních makléřů. Nehorázné provize, jejich sluby téměř nulové (vlastní zkuenost). Bohuel je dnes téměř nemoné koupit či prodat nemovitost jinak ne přes realitku. A zase tak dobří detektivové jsme nebyli. Oni často řekli podobnou lokalitu, byt/dům se ale nacházel třeba o 100 m dál. To se nedalo to vystopovat, zvlá při husté zástavbě. To bychom museli zvonit na stovky zvonků a moná ani pak bychom se nedopátrali. Nafocen byl větinou jen vnitřek. Po telefonu nás makléř ujioval, e byt má neprůchozí pokoje, skutečnost byla ale jiná. A manipulování, lhaní do obličeje, e mají dalí dva váné zájemce a e pokud chceme, aby nemovitost byla nae, je nutné do dvou dnů sloit provizi! To se nám stalo u jednoho domu, pak jsme si okolo toho zjiovali více, li jsme se tam jetě jednou podívat (u ne dovnitř, jen z ulice) a rozmysleli si to. Co se nestalo, dům se nabízel dál, i tři týdny poté, co jsme zavolali do realitky, e nemáme zájem. Byly to li. Jedna makléřka nám dokonce říkala, e je třeba chodit na prohlídky u s penězi (tedy s miliony v tace!!!), to člověk neví, jestli se má smát nebo brečet.
Nedoporučuju brněnskou realitní kancelář ACROSS REALITY s.r.o., zejména makléře Marcela Práta.
Oprava překlepů.
Upravil(a) Vilemína (11. 9. 2012 23:45)
Není tady
Záleí, zda něco podepisovala. Bohuel jsou známy praktiky, kdy je miniaturním písmem napsáno, e se jedná vlastně o exkluzivní smlouvu - viz nechutné praktiky "realitky" Prolux . Jsem názoru, e i kdy to není skrytá exkluzivní smlouva, tak exkluzivitu nikdy nepodepisovat!!! My prodávali byt a právě M. Prát nás nutil podepsat exkluzivitu. Nedali jsme se a dobře udělali. Před čímkoliv, co podepisuje, je třeba si listinu řádně pročíst a kdy nastane situace, e ti začnou tvrdit, e spěchají atd., tak nic nepodepisovat, je to jen jejich způsob manipulace. Vyplatí se si ve promyslet a řádně pročíst, nevynechat nejmení písmo.
Není tady
Tam je, myslím, Maxima Reality. Ale je moný, e jich je tam víc.. Vzhledem k tomu jaká je situace na realitním trhu se dá čekat tvrdý boj bez skrupulí.
Není tady
Nevím která z nich, podle ohlasů na netu to mohly klidně být obě najednou
Vilemíno, nepodepsala vůbec nic, neboli nulanula papírů
Není tady
Vilemíno, nepodepsala vůbec nic, neboli nulanula papírů
Tak to buď zfalovali podpis nebo jen tak zastraují s tím, e třeba se někdo chytne a zaplatí poadovanou částku. Nic bych být jí neplatila, řeila bych situaci s právníkem (ne jejich samozřejmě), snad se domůe práva. Je to humus, svinstvo největího kalibru. Netití se opravdu ničeho.
Mně straně mrzí, e se téměř nedá koupit nemovitost bez realitky. V 99% inzerátů, kde přímo bylo psáno "nejsme realitka", tak to realitka byla!!! (vlastní zkuenost) Člověku se z toho chce zvracet. Samé agentury a agenti, které jen berou peníze a nedělají vůbec nic. Týká se to i jiných oblastí.
Není tady
ad- nehorázné provize. Realitky si účtují od 1 do 7 % podle ceny nemovitosti - čím větí cena nemovitosti, tím mení provize.
Nechápu, co máte proti provizím a zejména takto nízkým - v obchodě za chleba vyklepnete provizi prodejci ve výi 20% a ani nemrknete
Jediná věc, jak uetřit, je kupovat a prodávat reality na vlastní pěst.
30 tisíc za zrealizování prodeje bytu v ceně 1 milionu jsou pouhá 3% - vám se zdá, e vás berou u huby?
Není tady
Vilemína napsal(a):
Vilemíno, nepodepsala vůbec nic, neboli nulanula papírůTak to buď zfalovali podpis nebo jen tak zastraují s tím, e třeba se někdo chytne a zaplatí poadovanou částku. Nic bych být jí neplatila, řeila bych situaci s právníkem (ne jejich samozřejmě), snad se domůe práva. Je to humus, svinstvo největího kalibru. Netití se opravdu ničeho.
Mně straně mrzí, e se téměř nedá koupit nemovitost bez realitky. V 99% inzerátů, kde přímo bylo psáno "nejsme realitka", tak to realitka byla!!! (vlastní zkuenost) Člověku se z toho chce zvracet. Samé agentury a agenti, které jen berou peníze a nedělají vůbec nic. Týká se to i jiných oblastí.
Taky jsem se nad tím zamýlela.Je jen minimum inzerátů,kde nabízí byt přímo majitelé,ale naprostá větina bytů se prodává přes RK.Myslím si,e to bude i proto,e na ty majitele rk činí nátlak s pomocí koupě tak dlouho,a tito podlehnou.
No a pak jsou tu lidi,co si s tím nechtějí dělat starosti a myslí si,jak tuto záleitost přenechají "profesionálům".Jo,na oslovení velkého počtu lidí je to dobré,ale samotný obchod s nimi je hoodně rizikový a to pro obě strany.
Viděla jsem na real.serveru 2 stené nabídky garsonky - tu druhou nabídku tam měla u ale RK a její cena byla o téměř 50tisíc vyí ne cena od majitele.Tak takové "obchodníky"bych zahluila hned na první schůzce za ty jejich zlodějiny.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ad- nehorázné provize. Realitky si účtují od 1 do 7 % podle ceny nemovitosti - čím větí cena nemovitosti, tím mení provize.
Nechápu, co máte proti provizím a zejména takto nízkým - v obchodě za chleba vyklepnete provizi prodejci ve výi 20% a ani nemrknete
Jediná věc, jak uetřit, je kupovat a prodávat reality na vlastní pěst.
30 tisíc za zrealizování prodeje bytu v ceně 1 milionu jsou pouhá 3% - vám se zdá, e vás berou u huby?
Kde prosím tě chodí na ty jistoty se 7%?Nad tak vysokou provizí se ti větina realitáků jen vysměje.jak píu níe: majitel prodával garsonku za 450tis a o několik inzerátů dále ten sám byt prodávala RK za 499 tis.!Kde e je těch 7%?U nás zase koluje pověst,e provize by měla být mezi 3 - 5% prodejní ceny.Větinou bohuel zůstává jen u té pověsti a i těch cca 20tis. je třeba pro mě zbytečné vyhazování peněz,zvládnu to sama a pokud si na to někdo netrofá,tak za několik málo tisíc,rozhodně ne ale za 20 je tohle schopen udělat právník,včetně vkladů na katastr,atd.
Nicméně váené dámy,která nemáte několik desítek tisíc na vyhození,nezoufejte.Větinou sice ze začátku je nutno makléře oslovit,a se vůbec dostanete tedy podívat do toho bytu a při té příleitosti se setkáte i s majiteli a pokud ne,dle čísla bytu si je lehce vyhledáte v katastru a zkontaktujete.Jetě se mi nestalo,a udělala jsem to tak několikrát,e by majitel odmítl přímou spolupráci a realitáka jsme zcela vynechali.Je to zvlátě tehdy,kdy ti lidé opravdu potřebují ty peníze a makléři často způsobují to,e byty jsou jejich provizí nadhodnoceny a neprodejné nebo a za dlouhou dobu.
Není tady
My jsme kupovali bez realitky - paní původně dům v realitce měla, ale mohla to stáhnout.
Bylo to na delí čas - bydlí na druhém konci republiky, take právník jí posílal smlouvy na podpisy a čekalo se, a je pole zpět atd., ale nakonec jsem uetřili pěknou sumu peněz...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
...Nechápu, co máte proti provizím a zejména takto nízkým - v obchodě za chleba vyklepnete provizi prodejci ve výi 20% a ani nemrknete
Já bych ted mrkala jak blázen, kdyby chleba stál 2 miliony
Není tady
pokud s RK nepodepíete exkluzivní smlouvu, můete si nemovitost prodat sami. je fakt, e kdo chce prodat, klidně to zadá realitce. Jednak mu nemovistost vystaví na svých stránkách, jednak nic netratí, protoe se provize připočte k ceně. Ale kupovat u tak výhodné není.
My prodávali a kupovali sami. Ale ne kadý to umí a těch napálených a následně neastných u bylo taky dost
Není tady
Ano, souhlasím, ve svědčí o neprofesionálním přístupu realitních makléřů. Dnení doba bohuel nahrává tomu, aby si tuto ivnost zaloil a provozovat prakticky kadý - co pak piní jméno opravdu sluným realitkám. Kadá mince má dvě strany a bohuel česká judikatura nahrává spíe odborníků. Pokud váháte, zda do prodeje/pronájmu jít s realitkou nebo bez realitky, vyzkouejte monost Bez provize. Rádi vám se vím poradíme v naí poradně.
http://www.reality-bezprovize.cz/poradna
Není tady