Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 9. 2012 21:53

maminka
♥------

Dělení majetku po rozvodu

Dobrý den ,potřebovala bych poradit .Jsme půl roku po rozvodu ,ve společném majetku vlastníme 3+1 ,manžel podal žalobu na okamžité vypořádání. V bytě bydlím jen já se dvě děti,které mám v péči ,platím veškeré náklady.Jsem samoživitelka a bohužel nemám na vyplacení nemovitosti .Bývalý manžel navrhuje soudu ,aby byt prodal .Potřebovala bych vědět jestli i děti mají nárok na podíl s bytu .Nebo pouze jen mi dva vlastníci bytu . Děkuji

Není tady

#2 6. 9. 2012 22:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Dělení majetku po rozvodu

maminko, byt jste získali do SJM jako manželé pouze vy dva, vypořádání majetku v SJM se tedy týká pouze Tebe a manžela. Vaše děti žádný nárok na podíl z bytu nemají, je to záležitost pouze mezi vámi jako bývalými manželi.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#3 2. 7. 2013 12:27

jirkadvorak74
♥------
Web

A nedá se s manželem domluvit na splácení?

Nadšenec do pojišovacích produktů. Korektor webů povinné ručení porovnání, povinné ručení kalkulačka a pojištění vozidel.

Není tady

#4 21. 6. 2018 22:34

IMraz
♥♥-----

Naprosto chápu, jak se cítíte. Rozvod byl pro mě životní školou a jsem opravdu ráda, že už to mám všechno za sebou. Být vámi, tak bych do prodeje bytu šla a za vᚠpodíl bych koupila byt nový, třeba i menší. A nebo vypořádání vyřešit splátkami, pokud na to ovšem přistoupí.

Není tady

#5 25. 10. 2024 10:45

Lloydpaul
♥------

v případě, že jste po rozvodu a máte společný majetek, jako je byt, platí, že oba bývalí manželé mají nárok na podíl na tomto majetku. Děti však nemají přímý nárok na podíl na vlastnictví bytu, protože právní vztah k majetku mají pouze dospělí vlastníci, tedy vy a vᚠbývalý manžel.
kapitulation strands hint

Upravil(a) Lloydpaul (25. 10. 2024 10:48)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí