18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den ,potřebovala bych poradit .Jsme půl roku po rozvodu ,ve společném majetku vlastníme 3+1 ,manel podal alobu na okamité vypořádání. V bytě bydlím jen já se dvě děti,které mám v péči ,platím vekeré náklady.Jsem samoivitelka a bohuel nemám na vyplacení nemovitosti .Bývalý manel navrhuje soudu ,aby byt prodal .Potřebovala bych vědět jestli i děti mají nárok na podíl s bytu .Nebo pouze jen mi dva vlastníci bytu . Děkuji
Není tady
maminko, byt jste získali do SJM jako manelé pouze vy dva, vypořádání majetku v SJM se tedy týká pouze Tebe a manela. Vae děti ádný nárok na podíl z bytu nemají, je to záleitost pouze mezi vámi jako bývalými maneli.
Není tady
A nedá se s manelem domluvit na splácení?
Není tady
Naprosto chápu, jak se cítíte. Rozvod byl pro mě ivotní kolou a jsem opravdu ráda, e u to mám vechno za sebou. Být vámi, tak bych do prodeje bytu la a za vá podíl bych koupila byt nový, třeba i mení. A nebo vypořádání vyřeit splátkami, pokud na to ovem přistoupí.
Není tady
v případě, e jste po rozvodu a máte společný majetek, jako je byt, platí, e oba bývalí manelé mají nárok na podíl na tomto majetku. Děti vak nemají přímý nárok na podíl na vlastnictví bytu, protoe právní vztah k majetku mají pouze dospělí vlastníci, tedy vy a vá bývalý manel.
strands hint
Upravil(a) Lloydpaul (25. 10. 2024 10:48)
Není tady