29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu ohledně návrhu na vklad do katastru nemovitostí. Na základě dohody o vypořádání SJM byl podán Návrh na vklad do katastru nemovitostí. Zjistila jsem, že podaný návrh má chybu v označení účastníků. Mohu jako účastník probíhajícího řízení podat sama návrh na zamítnutí takového návrhu. Na základě zákona 265/1992 Sb. o zápisech vlastnických a jiných práv k nemovitostem musí být smlouva na jejímž základě je navrhován vklad práv do katastru nemovitostí perfektní ke dni podání návrhu. Tuto vadu již nelze odstranit. Námi předložená Dohoda o vypořádání zaniklého SJM obsahuje chybná označení. Děkuji za opověď.
Není tady
Z praxe doporučuju zajít na katastr a zjistit, u kterého úředníka věc leží. Tam mu sdělit, že jsi zjistila chybu...podle druhu chybu Ti buď dovolí opravit chybu na místě tím, že původní informaci přeškrtneš s podpisem a nadepíšeš správnou informaci nebo Ti poradí nejrychlejší způsob k vyřešení celé záležitosti.
Obecně mám s úředníky z katastru nemovitostí velmi dobré zkušenosti, bývají ochotní. Nebo rozhodně v Brně, Jičíně a Vsetíně, kde je znám blíže.
Není tady
Prosím o odpověď.
Není tady
Standardní řešení je zpětvzetí návrhu na vklad a podání nového návrhu na vklad, tentokrát perfektního.
Není tady
Dobrý den,velice děkuji za odpověď. Vzít zpět návrh nebude druhý účastník akceptovat. Když zjistím tedy že označení účastníků je chybné,mám to katastru sdělit? Jak?
Není tady