29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s žalobou o majetek po rozvodu. Jde mi především o to, že když budu podávat žalobu, zda potřebuji mít na majetek odhadce nebo zda to stačí sepsat jen tak bez odhadů ceny. Děkuji za jakoukoliv radu
Není tady
K žalobě přímo odhadce není nutný. Soud jej později ustanoví a počítej s tím, že po tobě můžou chtít zálohu na náklady za soudní odhad. Pokud byste s manželem ve sporu řekli, že se na nějaké hodnotě shodujete jako n-e-s-p-o-r-n-é ( lze vyjít třeba z inzerce), můžete tím náklady za odhadce snížit.
Upravil(a) simply.net (7. 9. 2012 12:25)
Není tady
Nejjednodušší řešení je sepsat majetek a k věcem dodat svůj návrh ceny jednotlivých věcí a práv. Protistrana buď bude (v jednotlivostech) souhlasit, nebo dá vlastní návrh.
Je neekonomické, aby na TV za 4 tisíce byl přibírán znalec za 5 tisíc.
Znalecký posudek k okamžiku podání návrhu mít nemusíte.
Není tady
A nevíte jak je to, když manžel ignoruje veškeré snahy o komunikaci? Ani k rozvodovému jednání se nedostavil a poštu si nevyzvedává. Prostě zmizel z místa trvalého bydliště. Nemám se s ním jak spojit, protože odešel i bez telefonu a jeho příbuzní mi tvrdí, že je to můj problém, ať se starám. Rozvedly nás na poprvé a teď jen čekám až rozsudek nabyde právní moci, abych mohla podat žalobu o majetek. Vyřeší se to i bez něj? A za jak dlouho přibližně? Hlavně bych chtěla vědět, zda je možné aby soud udělal nějaké předběžné opatření. Protože nyní platím hypotéku na byt sama a z výplaty mi po všech zaplaceních zbývá 1500,- Byt si chci nechat a po vypořádání si můžu zažádat o menší splátky. Děkuji
Není tady