Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit

#51 5. 9. 2012 18:55

Sindy
♥♥-----

Re: Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit

dusička napsal(a):

Sindy napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Hlavně ta přání by neměla nikomu druhému křížit jeho plány a být ze svobodné vůle každého.

Mám tomu rozumět tak, že bych druhému měla přát jenom to, co si přeje on sám?

Ne
Často se říká "ať se ti splní všechno co si přeješ". Ale prý je to už pradávné cikánské zaklínadlo:-) takže to nikomu nepřeju

Nene, myslela jsem to trochu jinak. Když vím, co si ten druhý přeje a já mu přeju, aby se mu to splnilo, pak to vyjde?

Upravil(a) Sindy (5. 9. 2012 19:10)

Není tady

#52 5. 9. 2012 21:32

Sindy
♥♥-----

Za svůj život jsem se setkala s dvěma případy zázračného přežití. První byl pán s nádorem v žaludku, kdy doktoři otevřeně prohlásili, že na tohle už  je medicína krátká a nedá se dělat nic jiného, než tišit bolest.  Z tak příšerného stavu  se pán dostal a byl tu do osmdesáti. Druhým případem byla mladá maminka od dvouletého dítěte, které našli rakovinu dělohy metastázovanou do střev a močového měchýře. Ta jak byla zdevastovaná po operacích a chemoterapiích, neměla sílu pohnout ani prstem a už jen pouhá změna teploty v místnosti pro ni znamenala ohrožení na životě, v podstatě se jen čekalo ... Pak najednou přišla změna k lepšímu a je až neuvěřitelné, jak se paní za pár měsíců zregenerovala. Má vývody na tělesné odpady, ale kdo to neví, ani by ho nenapadlo, že prošla takovou hrůzou.

Oba ti lidé měli jedno společné - pevně věřili, že se uzdraví a ani když jim bylo nejhůř, na vteřinu nezapochybovali. A lidi, co je znali, jim drželi palce, i když, pravda,  byly momenty, kdy se snad už ani nedalo mluvit o naději, ale o zbožném přání. Taky jsem jich vyslala nepočítaně.

Když tady čtu o přáních a jejich síle, zůstává mi nad tím rozum stát a nějak nejsem schopná si to v té hlavě srovnat. Proč vyslaná přání zrovna tady zafungovala a v jiných případech ne? Tolik mladých lidí z mého okolí odešlo po úrazech nebo nemoci, vždycky jsem na ně myslela a vždycky jsem jim přála, aby zůstali. Anebo se přání na smrt nevztahují a přežití těch dvou těžce nemocných byl opravdu jen zázrak?

Upravil(a) Sindy (5. 9. 2012 22:03)

Není tady

#53 5. 9. 2012 22:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

přát jinému dejme tomu hodně štěstí, nebo ať je spokojenej, to se může
A co takovej ten typ, co je šťastnej jen když je nešťastnej? Co takovýmu přát? http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/x52.gif

Jo, to už je holt na něm cool
Lvice, neblbni - víš, co je v Praze hnusných domů a ruin?? A na blbých místech? Rychle upřesni přání! valol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#54 5. 9. 2012 22:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Sindy napsal(a):

Nene, myslela jsem to trochu jinak. Když vím, co si ten druhý přeje a já mu přeju, aby se mu to splnilo, pak to vyjde?

Myslím, že tomu hodně pomůžeš - mám tu zkušenost, zejména, když je to skupina přejících, že to vychází daleko snáze.
Ty příběhy co píšeš, jsou úžasný...já si myslím, že spolupřející si přáli jako když modlitbou....vysvětlím to: spousta lidí někomu přeje uzdravení, ale přitom se vlastně víc bojí, tak tam asi ten strach převáží. Pokud jsou lidi víceméně smíření i s koncem, není v tom zoufalství, strach a smutek, pak si myslím, že ta přání mají obrovskou, neskutečnou sílu.
Kdysi se dělal jakýsi  pokus s modlitbami - první skupina se modlila za zdar konkrétních lidí v konkrétní věci, druhá se modlila za tu první skupinu, ale věděla, oč víceméně jde - jen už ne ty jednotlivý lidi a třetí skupina se modlila za zdar těch dvou. Už si bohužel nepamatuju, jak to měli rozložený, aby věděli výsldky (byl to seriozní vědeckej výzkum lol ) ale došli k náhledu, že největší sílu měla ta skupina třetí, ta, co si v zásadě intenzivně přála něco ve smyslu "ať jsou tyto bytosti šťastny".
Přisuzuju to tomu, že energie takového přání, nebo modlitby je jednak velmi silná a druhak jak je dostatečně nekonkrétní, tak se snese tam, kde je přitahována....
Mmch, theosofisti tuším začli razit názor, že energie strachu, bolesti, nenávisti a pod. jsou "těžké, hutné" a proto se špatně formují a tudíž i zmotňují - kdežto energie spokojenosti, štěstí a radosti, neřkuli lásky, jsou "lehké" takže se formují snadno.
Něco na tom bude, nejspíš...

Není tady

#55 8. 9. 2012 10:27

Sindy
♥♥-----

lupina montana napsal(a):

... energie takového přání, nebo modlitby je jednak velmi silná a druhak jak je dostatečně nekonkrétní, tak se snese tam, kde je přitahována....

No jóóó vlastně ... zkraje mi vůbec nedošlo, že na to dá pohlížet jako na nasměrovanou energii. Neboli - přání je otcem myšlenky a myšlenka je zdrojem energie pro událost, v tomto případě splnění přánísmile. Tak už rozumím, že modlitba má nejlepší účinky. Ta myšlenka je koncentrovaná, intenzívní a přesně nasměrovaná, tím pádem i energie, která vyslanou myšlenku (motlitbu) provází, je nejsilnější.

Jen mi není úplně jasné, co máš na mysli tou nekonkrétností přání (resp. myšlenky anebo motlitby). Jde o zúžení přání do zcela obecné roviny? Pro příklad - když budu přát člověku po těžkém úrazu, co je na hranici mezi životem a smrtí, aby zas mohl vstát a chodit, je to konkrétní. Když mu však budu přát zcela obecně, aby prostě přežil (a jestli bude zase chodit, je v okamžiku vyslané myšenky podružné), jde o nekonkrétní přání. Pochopila jsem to dobře?

Není tady

#56 8. 9. 2012 21:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No to taky, ale myslela jsem spíše na nekonkrétní modlitby tybu "ať jsou všechny bytosti šťastné" (to je podle mně absolutní vrchol tahle mantra, protože obsahuje všechno) Dejme tomu modlitba za déšť? Nebo já nevím - za spokojenost lidí v Ćechách - třeba smile Krásná je taky křesťanská "odpusť jim bože, neboť oni nevědí, co činí"
Tu já používám, jen místo "bože" někdy říkám "Gaio" smile Nebo kdokoliv.
Myslím si, že je to koneckonců fuk - přát dobro a zdar je jedna z nejlepších modliteb a má obrovskou energii....řekla bych třeba, že formulka "na zdar Národního divadla", všobecně přijímaná, myšlená i vyslovovaná, udělala z toho projektu tak úspěšný projekt smile
Když zůstanu u těch nekonkrétních modliteb, tak jsou podle mně jako déšť, který se snáší takříkajíc bez výběru a nejvíc pijí ty nejsušší půdy - kdežto když zaléváš, je to taky dobrý, ale už určuješ komu kolik. Nicméně, není-li deště, musí stačit kytkám i zálivka lol

Není tady

#57 9. 9. 2012 8:50

Sindy
♥♥-----

No to taky, ale myslela jsem spíše na nekonkrétní modlitby tybu "ať jsou všechny bytosti šťastné" (to je podle mně absolutní vrchol tahle mantra, protože obsahuje všechno) Dejme tomu modlitba za déšť? Nebo já nevím - za spokojenost lidí v Ćechách - třeba smile Krásná je taky křesťanská "odpusť jim bože, neboť oni nevědí, co činí"
Tu já používám, jen místo "bože" někdy říkám "Gaio" smile Nebo kdokoliv.
Myslím si, že je to koneckonců fuk - přát dobro a zdar je jedna z nejlepších modliteb a má obrovskou energii....řekla bych třeba, že formulka "na zdar Národního divadla", všobecně přijímaná, myšlená i vyslovovaná, udělala z toho projektu tak úspěšný projekt smile
Když zůstanu u těch nekonkrétních modliteb, tak jsou podle mně jako déšť, který se snáší takříkajíc bez výběru a nejvíc pijí ty nejsušší půdy - kdežto když zaléváš, je to taky dobrý, ale už určuješ komu kolik. Nicméně, není-li deště, musí stačit kytkám i zálivka lol

Ahaaa, tak TAKHLE tys to myslela ... Teď mám pocit, jako kdyby se mi v hlavě rozsvítila snad celá elektrárna dumbom

Tak už konečně chápu, v čem vězí například přání, úspěch, spokojenost, odpuštění, poděkování a další a další ... 

Díky, vlku, přesně TOHLE jsem potřebovala stoltpussa

Není tady

#58 9. 9. 2012 22:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to jsem moc ráda! pussa Miluju tyhle okamžiky, kdy dojde k pochopení - ať už u mně, nebo u jiných. Jak to tak pěkně zaklapne a spojí se. Myslím si, že pochopení přímo předchází uchopení - i když samozřejmě jsou věci, které bych byla radši, kdyby nikdo nechápal a neuchopoval lol

Není tady

#59 10. 9. 2012 8:02

Sindy
♥♥-----

Tak to jsem moc ráda! pussa Miluju tyhle okamžiky, kdy dojde k pochopení - ať už u mně, nebo u jiných. Jak to tak pěkně zaklapne a spojí se. Myslím si, že pochopení přímo předchází uchopení - i když samozřejmě jsou věci, které bych byla radši, kdyby nikdo nechápal a neuchopoval lol

Netuším, o jaké věci jde a pro jistotu se ani neptám, abych nedejbože nechytla inspriraci a nepocítila nutnost pochopovat a uchopovat více, než mi třeba smile.

V té souvislosti mě napadá, že je lepší pochopit a posléze uchopit (byť více než je třeba) než uchopovat bez předchozího pochopení storstarkbig_smile

Není tady

#60 10. 9. 2012 10:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

jj, tak nějak jsem to myslela s tím pochopováním a uchopováním. To ostatní - no, inspiraci můžeš chytnout všude kolem, to já tě  nenakazím lol Takovej pan doktor Rath, například - to je panečku pochopení a uchopení! Já myslím, že než se člověk dostane na křižovatku, odkud už není návratu, tak má spoustu příležitostí tak či tak a stejně se musí furt rozhodovat....co z pochopeného uchopit cool

Není tady

#61 10. 9. 2012 21:01

Sindy
♥♥-----

jj, tak nějak jsem to myslela s tím pochopováním a uchopováním. To ostatní - no, inspiraci můžeš chytnout všude kolem, to já tě  nenakazím lol Takovej pan doktor Rath, například - to je panečku pochopení a uchopení! Já myslím, že než se člověk dostane na křižovatku, odkud už není návratu, tak má spoustu příležitostí tak či tak a stejně se musí furt rozhodovat....co z pochopeného uchopit cool

Hm smile

Tak takové pochopování a uchopování se mě přestalo týkat v šesti letech, když jsem na základě zasvěceného návodu od o tři roky starší kamarádky Vlasty ukradla v krámě lesněnky a doma jsem pak lhala, že jsem je dostala od dědy. Tak to bylo něco! Těch přednášek o zlodějích a polepšovnách a kruté ponížení, když jsem se do toho krámu musela jít přiznat, omluvit a zaplatit dvě koruny. Ten přísný pohled paní krámské, která - zatímco jsem pobrekávala, ať mi to odpustí, že už to nikdy neudělám - neřekla ani slovo, jen se tvářila velice vážně, pokyvovala hlavou a v závěru pronesla jednu jedinou větu, že kamarádky, co navádějí ke špatnostem, nejsou žádné kamarádky. Brrrr ... připadala jsem si jak ten nejhorší kriminálník, co by na něj ani pes nepliv´big_smile. Až snad po dvaceti letech  mi paní krámská svěřila, že dle scénáře, co si předem připravila s našima, mi též měla promluvit do duše, ale když viděla ten můj uslzený a zkroušený ksichtíček, rozhodla se mě netýrat a naopak bojovala s pokušením zabalit mi krabici dortů big_smile Takovou léčebnou metodu s doživotními účinky pan doktor určitě nezná big_smile

Není tady

#62 11. 9. 2012 17:01

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

...Skoro mě mrzí, že teď nemám prakticky žádnou potřebu si něco extra přát - chtěla bych to vyzkoušet taky lol

V takovém případě ti zbývá jedno přání: udržet tento stav co nejdéle smile
Přeju ti to.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#63 11. 9. 2012 17:07

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Sindy napsal(a):

Myslím, že tomu hodně pomůžeš - mám tu zkušenost, zejména, když je to skupina přejících, že to vychází daleko snáze.
Ty příběhy co píšeš, jsou úžasný...já si myslím, že spolupřející si přáli jako když modlitbou....vysvětlím to: spousta lidí někomu přeje uzdravení, ale přitom se vlastně víc bojí, tak tam asi ten strach převáží. Pokud jsou lidi víceméně smíření i s koncem, není v tom zoufalství, strach a smutek, pak si myslím, že ta přání mají obrovskou, neskutečnou sílu.
Kdysi se dělal jakýsi  pokus s modlitbami - první skupina se modlila za zdar konkrétních lidí v konkrétní věci, druhá se modlila za tu první skupinu, ale věděla, oč víceméně jde - jen už ne ty jednotlivý lidi a třetí skupina se modlila za zdar těch dvou. Už si bohužel nepamatuju, jak to měli rozložený, aby věděli výsldky (byl to seriozní vědeckej výzkum lol ) ale došli k náhledu, že největší sílu měla ta skupina třetí, ta, co si v zásadě intenzivně přála něco ve smyslu "ať jsou tyto bytosti šťastny".
Přisuzuju to tomu, že energie takového přání, nebo modlitby je jednak velmi silná a druhak jak je dostatečně nekonkrétní, tak se snese tam, kde je přitahována....
Mmch, theosofisti tuším začli razit názor, že energie strachu, bolesti, nenávisti a pod. jsou "těžké, hutné" a proto se špatně formují a tudíž i zmotňují - kdežto energie spokojenosti, štěstí a radosti, neřkuli lásky, jsou "lehké" takže se formují snadno.
Něco na tom bude, nejspíš...

Nakonec, není to tak dlouho, co jsme tady jedné pisatelce přáli, aby se vyléčila ze smrtelné choroby.
Skupinově a dlouhodobě jsme jí to přáli. Pamatuju se, že jsem někdy usínala s myšlenkou na ni a fakt jsem jí přála uzdravení. A když se "uzdravila", byl to trochu šok, ale vlastně jsem necítila zradu.
Cítila jsem radost, že je zdravá.
Já vím, že je to něco jiného, ale je vidět, že "ti tam nahoře" plní přání nejrůzněšjím způsobem smile

Není tady

#64 11. 9. 2012 20:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ježíš, nojo - to je pravda lollol
Ale znám i lepší příklady-  prostě držení palců má cosi do sebe. Představuju si, jak taková energie koluje a sílí a líbí se mi to smile

Není tady

#65 12. 9. 2012 15:37

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Přeju si vyhrát pár milionků... Potřebuju příjezdovou cestu, garáž, udělat zahradu a vůbec mi nebude vadit, když se mi to splní gloria

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#66 12. 9. 2012 23:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak šupšup, milionky, přestaňte blbě bloumat a hezky rovnou ke Lvici!
Vůbec bych chtěla milionkům vzkázat, ať se nehrabou někam, kde si jich nikdo nebude vážit cool že je spousta lidí, co by si jich považovali mnohem více a panečku, kolik by ještě nadělaly radosti! lol

Není tady

#67 13. 9. 2012 6:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

co jsme tady jedné pisatelce přáli, aby se vyléčila... Skupinově a dlouhodobě...
Tak o takovýhle "masový" přání - nebo spíš vlnu energie - bych si pokorně dovolila poprosit.
Sestře minulej tejden diagnostikovali mozkovej nádor (naštěstí snad benigní). Po víkendu jde na operaci... a já se bojím, že na tohle bych sama nestačila...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#68 13. 9. 2012 7:07

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Helčo, neboj, nejsi sama. Hlásím se na držení palců. Fakticky moc.Jess.

Není tady

#69 13. 9. 2012 9:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky budu držet :-)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#70 13. 9. 2012 10:05

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Helo,dobře to dopadne...to je energie,co se tam hrne!!!

Není tady

#71 13. 9. 2012 10:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vy jste tak úžasný... líp to neumím říct... všem děkuju http://fora.babinet.cz/img/smilies/hjarta.gif - teda hlavně za ní, když nemůže sama.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#72 13. 9. 2012 10:40

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Posílám též hjarta ...sice nevím kam, stačí říct komu a energie si to už najde? držím palce

Není tady

#73 13. 9. 2012 20:24

aiga
♥♥♥----

Přidávám se... a držím palce!

A tam, kde nejsou lidé, snaž se být člověkem.

Není tady

#74 13. 9. 2012 20:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Heli - taky posílám par

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#75 13. 9. 2012 22:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ať chytne toho nejšikovnějšího operatéra, a je zdravá a čilá, Helčo parstorstark   
Holči, já myslím, že když řekneme "Helčina sestra" tak že si to najde cestu.

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí