Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit

#476 1. 1. 2013 22:50

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit

Pavlo, pokud by Ivaně zbylo z podpory na živobytí opravdu jen 1500, jak psala (snad se nepletu), pak je sáhnutí na úspory nezbytné a vlastně je velké štěstí že ty úspory má. Co kdyby je neměla a musela ještě živit děti? Takhle může chvilku přežít, než se něco najde.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#477 2. 1. 2013 6:46

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

PPavlaa napsal(a):

ale ona nemá jen dvě možnosti - život nebo úspory.
nedělala bych z toho všeho takový drama.

Pavlo, nedělala bys z toho drama? Kolikrát jsi ty zažila vyžít s částkou 1500 na měsíc? Umíš si to reálně představit, jaké to je? Ne, nejde o život, ale celkem dramatické to je.

Není tady

#478 2. 1. 2013 12:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Pavlo, pokud by Ivaně zbylo z podpory na živobytí opravdu jen 1500, jak psala (snad se nepletu), pak je sáhnutí na úspory nezbytné a vlastně je velké štěstí že ty úspory má. Co kdyby je neměla a musela ještě živit děti? Takhle může chvilku přežít, než se něco najde.

jistě, když není zbytí, pak ano. ale ono to chce zkusit i jiný možnosti. nevím, jak je to s příplatky na bydlení a takový věci, ale - proč nezkusit, jestli na to nemá nárok. hledat třeba i přivýdělek, nemusí to být kdo ví co, ale v téhle situaci by byla každá kačka dobrá. i kdyby měla vzít přechodně hadr a jít uklízet. prostě cokoliv. ona se totiž ta práce, která by ji vyhovovala, taky nemusí najít hned. a peníze jsou kulatý, taky by se ji mohly všechny úspory rychle rozkutálet a pak by teprve čučela, až by byla bez práce, peněz, úspor.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#479 2. 1. 2013 12:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Barborka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ale ona nemá jen dvě možnosti - život nebo úspory.
nedělala bych z toho všeho takový drama.

Pavlo, nedělala bys z toho drama? Kolikrát jsi ty zažila vyžít s částkou 1500 na měsíc? Umíš si to reálně představit, jaké to je? Ne, nejde o život, ale celkem dramatické to je.

tím dramatem myslím všechno, co se tady kolem ivany točí. nejen její situaci, kdy je bez práce a má málo peněz.
a představ si, že jo, něco podobného jsem zažila, ale já k tomu měla ještě děcko, narozdíl od ivany.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#480 2. 1. 2013 12:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pak je sáhnutí na úspory nezbytné
Sáhnutí dejme tomu... ale asi by se měla snažit nevyškrábnout je do posledního penízku. Ono je fajn mít kam sahat, jenže i když je na tom člověk mizerně, nějakou malou jistotu by mít měl.
Ivana píše "mi zbude 1500.- Kč na měsíc na léky, oblečemí, jídlo a všechny ty drobnosti" - plus vidím v tom, že jí podpora alespoň zajistí střechu nad hlavou. Jo, je to strašně málo, ale třeba zrovna oblečení je pro ni momentálně relativně zbytná položka - předpokládám, že do teď  taky nechodila nahá. Na jídle se po určitou přechodnou dobu taky dá ušetřit, chce to jen trochu přemejšlet, co si uvařit... a tak podobně i s ostatním. A když se bude zajímat, o co by mohla "odrbat stát", může taky kápnout něco navíc bez toho, aby bylo nutný vybrat úplně všechno.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#481 2. 1. 2013 13:38

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

pak je sáhnutí na úspory nezbytné
Sáhnutí dejme tomu... ale asi by se měla snažit nevyškrábnout je do posledního penízku. Ono je fajn mít kam sahat, jenže i když je na tom člověk mizerně, nějakou malou jistotu by mít měl.
Ivana píše "mi zbude 1500.- Kč na měsíc na léky, oblečemí, jídlo a všechny ty drobnosti" - plus vidím v tom, že jí podpora alespoň zajistí střechu nad hlavou. Jo, je to strašně málo, ale třeba zrovna oblečení je pro ni momentálně relativně zbytná položka - předpokládám, že do teď  taky nechodila nahá. Na jídle se po určitou přechodnou dobu taky dá ušetřit, chce to jen trochu přemejšlet, co si uvařit... a tak podobně i s ostatním. A když se bude zajímat, o co by mohla "odrbat stát", může taky kápnout něco navíc bez toho, aby bylo nutný vybrat úplně všechno.

mivala jsem i mene . pro mě a dvě děti

Není tady

#482 2. 1. 2013 15:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Njn, Agewa, ja som mala kedysi nástupný plat 1,600 Kčs... big_smile a nebol vôbec zlý... Čo bolo-bolo, terazky som major.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#483 2. 1. 2013 17:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Njn, Agewa, ja som mala kedysi nástupný plat 1,600 Kčs... big_smile a nebol vôbec zlý... Čo bolo-bolo, terazky som major.

no u mě až tak dávná doba není

Není tady

#484 2. 1. 2013 18:49

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Ještě je tady odstupné, minimálně tříměsíční. A 3 měsíce je dost času, ty úspory bych nechala na pak.

Není tady

#485 2. 1. 2013 19:32

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, odstupné jaksi není, když jsem odešla na dohodu. Kvůli tomu budu mít i menší podporu v nezaměstnanosti, ale co jsem měla dělat? Měla jsem čekat, až mě vyhodí pro hrubé porušení pracovní kázně a mít to pěkně černé na bílém, jak jsem k ničemu? To bych tu práci už na 100% nikdy nesehnala. A kromě toho jsem zbabělec, já se vysloveně fyzicky třásla a kdyby mi dali podepsat dlužní úpis, tak jsem to asi taky podepsala.
Úspory nějaké trošku mám, tak ze začátku přežiju, pak se uvidí.

Není tady

#486 2. 1. 2013 19:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a tobě reálně hrozilo, že tě vyhodí za hrubé porušení kázně, nebo na tebe udělali jen bububu a tys hned podepsla, co chtěli ...

Není tady

#487 2. 1. 2013 19:47

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ivano, co bys prosimtě musela udělat aby to bylo hrubé porušení kázně? To jsi podepisovat neměla, ale teď už je to fuk. Tak budeš muset sáhnout na ty úspory dřív

Není tady

#488 3. 1. 2013 10:13

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Řekla bych, že bez odstupného teď odchází opravdu hodně zaměstnanců. Je to celkem běžná praxe ve firmách. Udělají na tebe bu, bu, bu, vyhodí tě na paragraf pro hrubé porušení kázně a teď se zaměstnanče s námi suď a dokaž, že jsme tě vyhodili neprávem. Sice by to zaměstnanec na 99% vyhrál, ale nevíš, kam až sahají konexe a peníze dané firmy. Takže to většinou každý podepíše. Respektive je to hra nervů, kdo couvne dřív. Když zaměstnanec bude hrát opravdu přesvědčivě, že do toho soudu půjde a že má dobrého obhájce, třeba to firma vzdá dřív....
Proti tomu je obrana nulová. Manželovi to udělala firma, kde předtím pracoval a firma, kde pracuje teď, to dělá také.

Upravil(a) Tulipánka (3. 1. 2013 10:14)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#489 3. 1. 2013 12:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivano, pokud jako úřednice děláš hrubé chyby, které mohou fatálně poškodit jednotlivé strany, pak si myslím, že se k tobě zaměstnavatel zachoval ještě férově.
Chyby není dobré bagatelizovat, lepší je si je přiznat a najít si takovou práci, která tě nebude tak vyčerpávat. Tvoje psychika je křehká, stres v práci pro tebe není dobrý.
Pořád to není o tom, že jsi špatná, je to spíš o tom, že jsi byla na místě pro tebe nevhodném.

Zamysli se nad tím, co by tě bavilo a naplňovalo. A jdi si za tím.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#490 6. 1. 2013 10:12

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Ivano, že ty si v duchu přeješ začít úplně od znova wink

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#491 6. 1. 2013 11:52

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, jestli by to bylo nebo nebylo na hrubé porušení pracovní kazně, fakt nevím. Moje chyby většinou spočívaly v tom, že jsem třeba napsala v dopise špatné katastrální území, protože mi tam zbylo z minulého dopisu, a já si toho nevšimla, velmi často se šéfce nelíbila moje formulace v dopise nebo třeba v důvodové zprávě v materiálech do orgánů města, největší průser jsem měla, když jsem od nějaké firmy den před Vánoci převzala místo sekretářky pro šéfku jakýsi spis a nechala jí to na židli, místo, abych věděla, že má přístup do úřední pošty i z domu, a napsala jít o do mailu (nic jsem tím nezpůsobila, jen to, že ona 3 vánoční svátky nevěděla, že ten spis leží u ní v kanceláři). Nikomu jsem nikdy žádnou škodu nezpůsobila, ale tak 1x-2x měsíčně prostě byly tyto omyly, co píšu výše. Spousta z nich byla podle mě jen otázka jiného názoru mého a šéfky,ale podle ní to byly hrubé chyby.

Není tady

#492 6. 1. 2013 11:56

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Ivano, že ty si v duchu přeješ začít úplně od znova wink

Ano, nejradši bych začala dělat někde úplně jinou práci, která by spočívala na úplně jiných principech, než dělat úředníka a právníka, ale kde ji vzít a nekrást?
Ráda bych začala někde jinde a jinak, toužím po tom dělat svou práci dobře, aby mě za ni chválili a ne mi ji vyčítali a neustále mě pronásledovali a nadávali mi.
Jenže je mi skara už 53 a to je dost pozdě na nové začátky v zaměstnání, když neumím nic pořádně.

Není tady

#493 6. 1. 2013 12:16

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ivano a konkrétně by to mělo být co za práci? Jaká by tě bavila?

Není tady

#494 6. 1. 2013 12:21

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Bavilo by mě prodávat knížky, poslala jsem životopis do různých knihkupectví, ale neozvali se. Nebo v knihovně, jenže na to nemám odborné vzdělání.

Není tady

#495 6. 1. 2013 12:23

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ty obchody si obejdi osobně, na zaslané životopisy málokde reagují. Ty knihovny jsou horší, leda v nějaké vesnici nebo malém městečku

Není tady

#496 6. 1. 2013 12:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ivano, co kdybys zkusila taky obejít antikvariáty? Ono to nebude finančně zázračný, ale jako začátek by to šlo...
Nebo zkusit odborný pracoviště - knihkupectví, knihovny - kde bys mohla nabídnout to vzdělání, který máš.

Upravil(a) helena (6. 1. 2013 12:33)

Není tady

#497 6. 1. 2013 13:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana napsal(a):

Nevím, jestli by to bylo nebo nebylo na hrubé porušení pracovní kazně, fakt nevím. Moje chyby většinou spočívaly v tom, že jsem třeba napsala v dopise špatné katastrální území, protože mi tam zbylo z minulého dopisu, a já si toho nevšimla, velmi často se šéfce nelíbila moje formulace v dopise nebo třeba v důvodové zprávě v materiálech do orgánů města, největší průser jsem měla, když jsem od nějaké firmy den před Vánoci převzala místo sekretářky pro šéfku jakýsi spis a nechala jí to na židli, místo, abych věděla, že má přístup do úřední pošty i z domu, a napsala jít o do mailu (nic jsem tím nezpůsobila, jen to, že ona 3 vánoční svátky nevěděla, že ten spis leží u ní v kanceláři). Nikomu jsem nikdy žádnou škodu nezpůsobila, ale tak 1x-2x měsíčně prostě byly tyto omyly, co píšu výše. Spousta z nich byla podle mě jen otázka jiného názoru mého a šéfky,ale podle ní to byly hrubé chyby.

Smutné je, že závažnost svých chyb nevidíš.
Spíš se je snažíš bagatelizovt a omluvit.
Když si úředník splete katastrální území může to pro zainteresovanou stranu znamenat jen tisícové, ale i statisícové či milionové škody.
Stejně tak, když spis zůstane někde ležet.
Je celkem jedno, jestli jsi způsobila nebo nezpůsobila škodu - děkuj bohu, že jsi měla takové štěstí -  podstatné je, že na tvou práci se šéfka nemohla spolehnout.
To není o jiném názoru nehledě na to, že za úřad nese zodpovědnost šéf, tedy jeho názor je rozhodující.
Tak to prostě je.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#498 6. 1. 2013 18:38

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, nevím. Neřeknu, když spletu k.ú. třeba ve smlouvě, ale v dopise? Když napíšu jiné k.ú., tak si ten co to dostane prostě řekne, ti blbci se spletli, ale že by z toho vznikla škoda? Já už dostala spoustu dopisů, kde byla taková chyba, a nic jsem z toho nedělala, ale někdo holt ze všeho udělá aféru. Ale je fakt, že mně to připadá jako nepodstatné a někomu třeba ne. To chápu. Ale jak se toho vyvarovat? Mně se to prostě stává, no. Potřebovala bych, aby to po mně někdo četl, třeba tak, jak jsme to jeden čas měly s kolegyní, s níž jsme dělaly stejnou práci a o všem jsme se radily a svoje elaboráty jsme si navzájem četly. i tak nám občas něco uniklo, např. mně adresa "Městský oud". Naštěstí jsem měla tehdy vedoucí, která tam normálně připsala s a ani se o tom nezmínila. Tahle by přiletěla jak fúrie, že si z ní dělám srandu a hodila by mi to na hlavu.
S tím převzatým spisem si prostě stejně myslím, že se nic závažného nestalo. Stejně by s tím o Vánocích nikdo nic nedělal, vždyť bylo volno. Hned 27.12. ráno to vedoucí měla na židli. Neprošvihla se žádná lhůta, nic. Myslím si, že jsem neudělala žádnou chybu a že ji jen naštvalo, že ona o tom nevěděla, když ona prostě musí vědět o všem.
Ano, udělala jsem pár chyb, které nebyly až takové lapálie, co tu píšu, ale sakra, co potom ti, kteří zapříčiní nějakou škodu? Ti by snad měli už jen dostat do ruky pistoli a diskrétní koutek někde v ústraní. Já jsem nikdy žádnou škodu nezpůsobila, ani jsem neprohrála žádný soud svojí vinou, ani mi nevrátili smlouvu z katastu, že mojí vinou nejde vložit, nic.
Ale jak jsem už někde psala, já jsem blíženec, tudíž asi příliš tolerantní. To se v dnešní době nenosí. Všichni musí být perfektní a kdo není, běda mu, nemá právo být někde zaměstnaný.
A pak mám myslet pozitivně a být optimistka!
Co se mno, chybující a omylnou tedy bude?

Není tady

#499 6. 1. 2013 18:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se to prostě stává, no. Potřebovala bych, aby to po mně někdo četl
Ivanko, to není omluva... a už vůbec ne pro (předpokládám) relativně samostatnou pracovnici. To by sis musela najít flek, kde bysměla k ruce asistentku... jenže to už by zase psala ona http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
si prostě stejně myslím, že se nic závažného nestalo... ona prostě musí vědět o všem.
Ty pořád ne a ne pobrat, že pokud nadřízený vydá příkaz, máš ho splnit (pokud není v rozporu se zdravým rozumem, případně zákonem - i když tam to není až tak jistý http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png).
Co když na ten spis čekala... a přes svátky měla dost času přemejšlet, jestli přišel, nepřišel a co když nepřišel... Ty si nikdy doma nevzpomeneš na něco z práce? Asi ne, viď?
udělala jsem pár chyb, které nebyly až takové lapálie, co tu píšu, ale sakra, co potom ti, kteří zapříčiní nějakou škodu?
To je jak v první třídě... "házel jsem houbou, ale Pepíček rozbil okno"...
Obávám se, že ausgerechnet tebe bych za kolegyni nechtěla... natožpak za podřízenou. Nezlob se, ale ženská, na kterou v práci není spolehnutí a která svoje chyby omlouvá způsobem "myslím, že se nic závažného nestalo" a "jiní taky a hůř" - to fakt není žádný terno.

Není tady

#500 6. 1. 2013 18:58

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No tak jo! Dobrá, jsem zcela k ničemu, dělám chyby. Mám se jít zastřelit?

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí