29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mohu-li se optat zde přítomných (i nepřítomných) duchniček :
Jak je to tedy s těmi přáními, co vysíláme …do vesmíru, k universu, k Bohu …prostě někam? (ne tam )
Moc se mi líbí instituce vesmírných objednávek, jako ateista a spíše skeptik však nevyužívám duchovních oblastí tolik, kolik se nabízí.
A vzhledem k mému založení - vše zmapovat, realisticky podložit, „být připraven“ – přemýšlím o dvou zádrhelech:
a)Jak si správně přát? Je to jako smlouva, kde musí být všechno definováno od a do z? Nebo stačí obecná definice?
b)Můžu si to dovolit? Co když se přání splní a já zjistím, že jsem to vlastně nechtěla - viz cintát v nadpisu?
Není tady
Není tady
a) lepší je přesné vyjasnění toho, co si přeji (výsledku ) ale nikoliv cesty, způsobu.
b) když zjistíš , že to není ONO - no tak si prostě přání opravíš ( mmch. i to je někdy důvod - proč se přání splní - abychom zjistili, že totot a totot nechci)
Není tady
Není tady
agewa napsal(a):
a) lepší je přesné vyjasnění toho, co si přeji (výsledku ) ale nikoliv cesty, způsobu.
b) když zjistíš , že to není ONO - no tak si prostě přání opravíš ( mmch. i to je někdy důvod - proč se přání splní - abychom zjistili, že totot a totot nechci)
Tak to je fakt dorbý nápad. Prostě to opravím.
Holky, kdybych já nad všema blbostěma tak nepřemýšlela, já bych měla život
Upravil(a) Jessika (31. 8. 2012 11:16)
Není tady
O Tajemství tu již byla řeč a já bych byl této praktice spíše skeptický. Navíc ten film je točen pro americké publikum a je z toho dost cítít taková ta fantasknost a lehká manipulace. Když si jste tohodle vědomi a umíte to odfiltrovat, určitě se jedná o poměrně zajímavý film alespoň do té doby, než zjistíte, že je to vlastně zbytečné Osobně se mi mnohem víc líbí princip Hoponopono, který není apriori o přáních
Není tady
KALIK napsal(a):
O Tajemství tu již byla řeč a já bych byl této praktice spíše skeptický. Navíc ten film je točen pro americké publikum a je z toho dost cítít taková ta fantasknost a lehká manipulace. Když si jste tohodle vědomi a umíte to odfiltrovat, určitě se jedná o poměrně zajímavý film alespoň do té doby, než zjistíte, že je to vlastně zbytečné
Osobně se mi mnohem víc líbí princip Hoponopono, který není apriori o přáních
Nebuď tajemný a pověz víc o Hoponopono.
Dík, Jess.
Není tady
Jess, nebylo by jednodušší použít uja googla? http://www.hooponopono.cz/
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Tam se dá pokecat o tom, jaké z toho má Kalik pocity?
Myslela jsem, že dá něco k dobru, když už mi tak předeslal to Tajemství...
Není tady
Jessika napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Tam se dá pokecat o tom, jaké z toho má Kalik pocity?
Myslela jsem, že dá něco k dobru, když už mi tak předeslal to Tajemství...
Soráč, já nepochopila, že ti jde přímo o Kalikovy pocity ...
Není tady
Mi tak napadlo.... dovedete si představit ten maglajs nahoře ze všech těch přání třebas jen v jednom okamžiku z celé planety? Natož za hodinu... den... No jo jenže tam čas vlastně nehraje roli..... Stejně je to zajímavá instituce
Není tady
Hoponopono je ve zkratce způsob, jak být šťastný, jak léčit nejenom fyzické nemoci, ale zejména ty psychické, které jsou zdrojem těch fyzických a těch je dle mého většina. Hoponopono znamená přijmout zodpovědnost za vše, co mě v životě potká, znamená to uvědomovat si svůj podíl na stavu všeho na tomto světě, který vždycky je. Skrze toto pochopení pak tyto problémy v sobě léčit a tím uzdravit i okolí. Asi tak nějak bych to shrnul, tak, jak jsem to pochopil já.
Není to tedy o přáních, že chci auto, barák, dovolenou na Kanárech a tom být šťastný a spokojený i bez toho. Dá se říci, že je to taková životní cesta, filozofie, sebe-evoluce
Není tady
pomněnka napsal(a):
Mi tak napadlo.... dovedete si představit ten maglajs nahoře ze všech těch přání třebas jen v jednom okamžiku z celé planety? Natož za hodinu... den... No jo jenže tam čas vlastně nehraje roli..... Stejně je to zajímavá instituce
Právě, představte si těch přání, co by musel vesmír uskutečnit a mnohdy protichůdná. Navíc mluvíme o přáních našeho pozemského vědomí, kdežto o přáních duše nevíme asi nic. Nevíme, proč jsme se na tuhle planetu přišli a co tu máme za úkol. Třeba právě to nevlastnění auta, baráku apod. je to, co jsme si sem přišli zažít. A teď si představ, že do toho pošleš vesmíru objednávku na auto
Není tady
Takový základ Hooponopono je :
- lituji
- prosím odpusť mi
- děkuji ti
- miluji tě
Není tady
KALIK napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Právě, představte si těch přání, co by musel vesmír uskutečnit a mnohdy protichůdná.
Navíc mluvíme o přáních našeho pozemského vědomí, kdežto o přáních duše nevíme asi nic. Nevíme, proč jsme se na tuhle planetu přišli a co tu máme za úkol. Třeba právě to nevlastnění auta, baráku apod. je to, co jsme si sem přišli zažít. A teď si představ, že do toho pošleš vesmíru objednávku na auto
Já auto mám ...
Ale ta tvoje první věta mi teda práskla do očí.
Co když si budu přát něco, so druhému může uškodit? (teda aniž bych o tom věděla).
Pak si teda vlastně vůbec nemůžu nic přát
Není tady
pomněnka napsal(a):
- lituji
- prosím odpusť mi
- děkuji ti
- miluji tě
Ano, četla jsem o tom, ale to musí mít nějakou širší základnu.
Prostě začínat každé ráno myšlenkou "lituji"... ee, to mi je proti srsti.
Není tady
Jessika napsal(a):
KALIK napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Právě, představte si těch přání, co by musel vesmír uskutečnit a mnohdy protichůdná.
Navíc mluvíme o přáních našeho pozemského vědomí, kdežto o přáních duše nevíme asi nic. Nevíme, proč jsme se na tuhle planetu přišli a co tu máme za úkol. Třeba právě to nevlastnění auta, baráku apod. je to, co jsme si sem přišli zažít. A teď si představ, že do toho pošleš vesmíru objednávku na autoJá auto mám ...
Ale ta tvoje první věta mi teda práskla do očí.
Co když si budu přát něco, so druhému může uškodit? (teda aniž bych o tom věděla).
Pak si teda vlastně vůbec nemůžu nic přát
Auto byl jen příklad
Ano, jeden si může třeba přát, aby sousedovi chcípla kočka a tady je to ještě jasné. Nebo si budeš přát auto a auto dostaneš, ale kradené a původní majitel si tě najde, policie si tě najde, ... Když si přát, tak je nutné to umět a většina lidí to asi neumí tak, aby to nepůsobilo takovéto problémy. A jak říkám, možná nemáme mít auto, protože jsme to tak před vtělením na planetu přáli. Z těchto důvodů jsem na přání velmi opatrný.
Není tady
Jessika napsal(a):
Ano, četla jsem o tom, ale to musí mít nějakou širší základnu.
Sežeň si o tom někde knížku. Tu sice taky napsal amík a je potřeba lecos přetrpět, ale myslím, že to za to stojí. Ona ta metoda je původem havajská, ten amík to jen sepsal.
Není tady
Ach ta naše přání! Jak poznáme, že si přejeme správně a kdy ne?
Není tady
No když se plněj, ne? A to se plněj vždycky a neúprosně Pomni Erika, Esme!
Jess, já to dělám, myslíc přitom na konkrétní lidi a situace. Ono to bude nejlíp fungovat patrně tak všeobecně, ale protože to pak má širokej záběr, člověk asi moc nepozná, jestli to zabralo přímo jemu - takže já raději konkrétně. Můžu tě ujistit, že když jsem honoponila na tchýni, tak jsem se napoprvně skoro vopupínkovla Ale cvičení dělá mistra, že.....
Není tady
Jessika napsal(a):
pomněnka napsal(a):
- lituji
- prosím odpusť mi
- děkuji ti
- miluji těAno, četla jsem o tom, ale to musí mít nějakou širší základnu.
Já znám "omlouvám se", což je takový mírnější - to by šlo? A myslím si, že člověk má začínat den poděkováním - a končit taky - ne omluvou.....na tu vidím mnoho mezičasů v průbehu dne
Mmch, podle mně je nejlepší a nejzákladnější mantra/přání stará dobrá Luiziččina "jsem spokojen/á sama se sebou / se svým životem" a buddhistická "ať jsou šťastny všechny bytosti".
To jsou takový nadmnožiny všech přání a manter, obsahující vpodstatě všechno potřebné....
Není tady
KALIK napsal(a):
No, však - koneckonců, je nekonečnej, ne? Protichůdná se možná vyrušej . když jsou protichůdná úplně.
Není tady
[
Upravil(a) Grainne (30. 4. 2013 11:30)
Není tady
Funguje - nefungujou ti jenom VĚDOMÁ přání - jestli jsem to dobře pochopila.
Buď moc tlačíš na pilu, nebo jdou podvědomá přání proti vědomým. Když si budeš dejme tomu přát muže, se kterým ti bude dobře (vědomě) a nevědomě budeš mít pocit, že si ho nevím - nezasloužíš, že takoví nejsou, atd. tak se splní to nevědomé, protože je pravděpodobně hlouběji zažrané, silnější.
Navíc člověk musí být tak jako vycentrovanej, víceméně v rovnováze, aby fungovala ta vědomá....
Není tady