Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#1 27. 8. 2012 15:16

Kata85
♥------
Registrovaný: 27. 8. 2012
Příspěvky: 4

Můj oblíbený italský recept

Ahoj, rozhodla jsem se s vámi podělit o svůj oblíbený italský recept a zároveň se vás zeptat, zda nevíte, jak se toto jídlo jmenuje. Já to kdysi našla v jedné kuchařce a ráda bych věděla název toho, co vlastně vařím yikes

Jedná se o těstoviny a italskou zeleninovou omáčku

Pro dva lidi stačí:

cca 300 g těstovin - vrtulek
Žlutá paprika - jedna až dvě
500 - 600 g rajčat
100 - 200 g čerstvých žampionů
cca 50 g čerstvé petržele (té kudrnaté)
100 g sýru Gorgonzola, dá se nahradit Nivou, ale kvalitní Gorgonzola tomu dá šmrnc
olivový olej, pepř, sůl

Postup:

1. Rozpálím pánev a naliji na ni olivový olej
2. Papriku nakrájím na tenké proužky a hodím ji na rozpálenou pánev. Nechám tam asi minutu nebo dvě.
3. Přidám nakrájené žampiony
4. Nechám dalších pár minut na pánvi, dokud žampiony a paprika nezačnou silně volnět a pouštět vodu
5. Přidám nakrájená rajčata
6. Nyní můžu přiklopit pokličku, aby se rajčata dělala rychleji
7. Když jsou rajčata měkká, přidám nakrájený sýr Gorgonzola
8. Počkám, až je sýr rozteče a zbarví celou omáčku
9. Nyní přidám pokrájenou petrželku
10. Opět chvilku dělám pod pokličkou
11. Přidám sůl a pepř dle chuti

12. podávám s těstovinami

A chutná! ;-)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů