4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Ahoj, rozhodla jsem se s vámi podělit o svůj oblíbený italský recept a zároveň se vás zeptat, zda nevíte, jak se toto jídlo jmenuje. Já to kdysi našla v jedné kuchařce a ráda bych věděla název toho, co vlastně vařím
Jedná se o těstoviny a italskou zeleninovou omáčku
Pro dva lidi stačí:
cca 300 g těstovin - vrtulek
Žlutá paprika - jedna až dvě
500 - 600 g rajčat
100 - 200 g čerstvých žampionů
cca 50 g čerstvé petržele (té kudrnaté)
100 g sýru Gorgonzola, dá se nahradit Nivou, ale kvalitní Gorgonzola tomu dá šmrnc
olivový olej, pepř, sůl
Postup:
1. Rozpálím pánev a naliji na ni olivový olej
2. Papriku nakrájím na tenké proužky a hodím ji na rozpálenou pánev. Nechám tam asi minutu nebo dvě.
3. Přidám nakrájené žampiony
4. Nechám dalších pár minut na pánvi, dokud žampiony a paprika nezačnou silně volnět a pouštět vodu
5. Přidám nakrájená rajčata
6. Nyní můžu přiklopit pokličku, aby se rajčata dělala rychleji
7. Když jsou rajčata měkká, přidám nakrájený sýr Gorgonzola
8. Počkám, až je sýr rozteče a zbarví celou omáčku
9. Nyní přidám pokrájenou petrželku
10. Opět chvilku dělám pod pokličkou
11. Přidám sůl a pepř dle chuti
12. podávám s těstovinami
Ať chutná! ;-)
Není tady