Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 5. 3. 2006 9:50

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Nemocná v těhotenství :(

Ahoj všichni. Asi budu mít trochu hloupé otázky, tak mi to promiňte. butter Už delší dobu mi nebylo moc dobře, ale pořád mi tak nějak nic nebylo. Pak mě bolel moudrák, ale to také odeznělo a teď jsem asi nastydlá a bolí mě dost v krku. Myslíte, že můžu mít v sobě nějakýho "hajzlíka", který mi tam koluje a vždycky někde vyběhne? Myslíte, že to mám říct svému gynekologovi? Jen se bojím o mimčo, aby to bylo jen bolení v krku a nebyl to nějaký "hajzlík" kterýho bych měla v těla, aby mu nějak neublížil?! A ještě jedna otázka, prosím vás, nevíte nějaké babské rady na bolest v krku a když jste nachlazený? sjuk Snažím se často kloktat slanou vodu, dala bych si zábal na krk, ale nevím jestli studený nebo teplý a ještě jestli můžu pít čaje na nachlazení a zelené a brát vitamín C.Jinak beru směs vitamínů, které mám od gynekologa pro mimčo a navíc železo. Moc všem děkuji za odpovědi a prosím , nezlobte se, že sem dávám takovýhle "hloupý " dotaz. Ale já to opravdu vše nevím a bojím se o Danýska. Díky moc. A všem přeji hodně a hodně zadravíčka.styrka

Není tady

#2 5. 3. 2006 10:32

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Re: Nemocná v těhotenství :(

Misinko, hloupy dotaz to urcite neni. Ja si v tehu davala Vincentku a vzdy to pomohlo. Taky jsem kloktala naredenou slivovici, ale to bych ti tady verejne doporucovat nemela :-))))

http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

#3 5. 3. 2006 10:56

jjanulka
♥♥♥♥---

Ahoj Mišinečku,Romča má pravdu,mně take pomohla vincentka a v lekarně mi řekli že můžu šalvějové bonbony,v těhu jsem byla 2x nemocná,jednou ve 32.tt,to mně bolelo v krku a měla jsem rymu,ktera způsobila teploty,na rymu jsem používala kapky z mořske soli,ale ty asi rymu nemaš.Jinak jsem onemocněla těsně před porodem a to ve 37.tt ale to už jsem měla ošklivý kašel,ktery mi sedl na průdušky a na to jsem použila noviny namazané sádlem,je to sice hnus,ale co bych neudělala pro mimi,že?Musela jsem se rychle vylečit,protože jsem rodila cisařem.Tak ahoj a přeji ti brzke uzdravení

Není tady

#4 5. 3. 2006 11:03

maya
♥♥♥♥♥--

Ahoj Miši, myslím si, že i kdybys měla v těle nějakého kolujícího "hajzlíka", tak to gynekolog (a většinou ani žádný "klasický" doktor) stejně nepozná - já osobně jsem příznivkyní celostní medicíny a diagnostiky přístrojem EAV (funguje na principu akupunkturních bodů).
Doporučila bych Ti jíst hodně syrového česneku a cibule (červená je ještě zdravější než bílá). Na krk si můžeš dělat zvenku cibulové zábaly - cibuli nakrájíš, rozprostřeš na látku a ovážeš si jí krk. Taky se dělají zábaly ze slivovice atd. Klidně můžeš slivovici i kloktat, jak píše Romana, není to ani v těhotenství absolutně žádný problém - přece ji nepiješ. Dál můžeš kloktat třeba roztokem Tea-tree oleje. A dobrý je i přípravek Citro-grep - je to čistě přírodní výtažek z grapefruitových jadérek, který má silné protivirové, protibakteriální, protiplísňové a další účinky. Prodává se v kapkách nebo tabletách, já spíš doporučuju ty tablety, pokud nejsi drsná nátura (kapky jsou totiž nepředstavitelně hořké a jejich chuť se nedá nijak snadno spláchnout smile ) A poslední, ale hodně důležitá věc - jestli chceš, kup si v lékárně nějaký dobrý přípravek na udržení nebo obnovení zdravé střevní mikroflóry, protože ve střevech sídlí celá imunita. Ať jsi brzo zdravá!

Není tady

#5 5. 3. 2006 12:44

Ela
♥♥-----

Mišinečku,
a co na toho "hajzlíka" zkusit Preventan Quattro? Možná, že ty tabletky znáš. Mě pomohly v době, kdy jsem kojila a nesměla jsem užívat jiné preparáty.

http://www.svus.cz/cz/prevqut.htm

Není tady

#6 5. 3. 2006 13:03

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Z čajů můžu doporučit od teekane "čaj proti chřipce a nachlazení" nebo šípkový čaj s medem... Na podzim se o mě pokoušelo nachlazení a včas jsem zahnala. Momentálně se o mě pokouší rýma, tak si večer uvařím čajík..

Není tady

#7 5. 3. 2006 13:41

alexxandra
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

---

http://lbyf.lilypie.com/peUxp2.png

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/lmq5dLA.jpghttp://lb2m.lilypie.com/CTChp1.png

Není tady

#8 5. 3. 2006 16:38

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já jsem byla taky několikrát nachlazená. Pozor na větší dávky vitaminu C - mimču to prý moc nedělá dobře. To jsem někde vyčetla na netu. (Po té, co  jsem do sebe několik dnů ládovala koňské dávky vit.C) Jinak můžeš malé dávky Paralenu, na rýmu mi pomohl spray Vincentka (dá se stříkat i do krku). Na krk jsem zkoušela asi 2 dny cibulové zábaly, ale ten smrádek byl tak intenzivní, že jsem to dýl nevydržela.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#9 5. 3. 2006 21:24

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj holky. Díky moc všem za odpovědi a za recepty. Opravdu moc děkuju. Zítra jedu k doktorovi na odběr, jen tak a na toxoplazmózu (nebo jak se to jmenuje) a vykoupím lékárnu big_smile Dnes jsem si udělala termosku namíchaných čajů, zelený-proti chřipce a nachlazení-heřmánkový, tak snad to pomůže a mimču to neublíží. Zábal jsem také dnes měla, ale neměla jsem cibuli, ale tvaroh, tak snad také něco dobrého udělábig_smile Abych se přiznala, tak už hodně let neberu antibiotika, neb mě vadilo, že jsem pak měla výtoky. A i tak jsem na sebe dost kašlala, takže doktora jsem moc neznala. Ale co čekám Danýska, tak se o sebe tak snažím starat, že to asi budu mít na dalších pár let:Dbig_smile
A ještě něco pro usmání - když jsme měli jít na umělé oplodnění, tak jsem byla u kartáře(už jsem jich zkusila více, ale ten mě zatím nejvíc vyhovoval) a tomu vše zatím do detailu vyšlo. Myslím ohledně těhotenství a pohlaví a tak celého vývoje. Tak tam chci teď jít znovu, teda pokuď se to může v těhu, a jsem zvědavá, co mi poví dál. Co bude asi tak dále zásadní, zda bude vše OK, s Danýskem, a zda budu rodit císařem nebo normálně. Pak se vám pochlubím nebo jemně ztrapním, zda mu to vyšlo:Dbig_smile
Ještě jednou vám všem moc díky za recepta a všem ať jste zdraví a vaši prckové též. Zatím pá

Není tady

#10 5. 3. 2006 22:17

Veru
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky, ja jsem prave taky nastydla, piju sipkovy caj s medem a citronem a med si beru i jen tak na lzicku. Krasne to v krku pohladi a hlavne je hrozne zdravy. V tehu se ma pry snist az 5kg medu. Je to sileny, ale je to tak. Jinak bylinky se moc nedoporucujou, ale sipkovy caj pry zase jo. Mam to dva dny a uz se to lepsi. I ryma. Ale Dr to stejne reknu. Pro jistotu. smile
Takze hodne zdravi! sova

http://ticker.7910.org/as1cxI20g410010Nzc3Mzl6ZHwwMjc3YmR8S2Fja2EgaXM.gif

Není tady

#11 6. 3. 2006 11:48

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

Holky co si myslite nazoru, ze z vitaminu v tehu pak jsou velke deti 4kg a vice. Bojim se bastit proto vitaminy tak zatim jim jen listovku, a pivovarske kvasnice, jo a taky Rutin - ten mam na kracove zilky (obsahuje ho i VAREXINAL) na baleni rutinu nebylo, ze ho nemuzou tehotne. Ale i tak si nejsem jiste nevite holky jestli to mohou tehule jist?

Není tady

#12 6. 3. 2006 13:30

Reny
♥♥♥♥♥♥-

No zrovna s těmi pivovarskými kvasnicemi si nejsem jistá. Já ze začátku užívala pangamin a doktor mi řekl, ať ho neberu. Už si nepamatuji z jakého důvodu je nemám brát. Jinak já beru Calibrum od začátku, ale přiznám se že někdy zapomenu. Kamarádka minulý týden porodila 4 kg chlapečka a ta vitamíny nebrala žádné, takže to tím asi nebude.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2VbIGXDASrQKg19.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2UrIGXDASpAKd13.png

Není tady

#13 6. 3. 2006 18:11

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky. Já jsem také slyšela, že když někdo má moc vitaménů, tak má velké děti, ale to samé jsem slyšela, když má někdo těhotenskou cukrovku. Tak nevím. Asi na každém je něco, ale asi to nebude pravidlo. Jinak já beru každý den železo navíc, neb mě vyšlo špatně v krvi a k tomu hořčík rozpustný, neb jsem měla bolesti, ale už je to dobré.  A k tomu už od začátku beru vitamíny, které se teda kupují u gynekologa, neb je v lékárně prý nemají. Zatím jsem spokojená a jaký to bude mít vliv zatím nevím, ale jsme po umělém oplodnění a prý to vypadá dobře a prý také rosteme dobře. Takže nevím, zda to je zásluha vitamínů big_smile Jmenují se MultiStart. Kamarádka s nimi byla spokojená, tak jsem se na ně zeptela a také si je kupuji od ganekologa.

Není tady

#14 6. 3. 2006 22:39

maya
♥♥♥♥♥--

Rutin je dobrá věc (pokud tedy v tabletách nejsou nějaké nežádoucí přídatné látky), ale nejlepší je, jíst ho v přírodní formě - např. 2x týdně pohanku; velké množství rutinu obsahuje i bílá slupka kolem citrusových plodů (to, co je pod vnější kůrou), jen si na tom asi moc nepochutnáš smile

Není tady

#15 7. 3. 2006 10:20

Ivana26
♥♥♥♥---

Ahojky, před týdnem jsem měla na mandlích čepy, jako na angínu. Zavolala jsem na ORL, doporučili mi Bioparox, je to sprej, antibiotika, ale můžou ho i těhotné i kojící,je to lokální antibiotikum. Už jednou jsem ho měla a je velice dobrý. I na rýmu. Sice se doplácí asi 160,- Kč, ale co neudělat pro mimi, že??
Teď mě opět začíná bolet v krku,takže si nastříkám. Stříká se cca 4 denně, 2x na každou mandli a do nosu.
Taky to můžeš zkusit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí