Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#51 24. 8. 2012 14:27

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Dá sa vôbec takto fungova?

podívej já to zažila dvakrát
poprvé jako dcera, když se rozváděli moje rodiče. Moje máma se taky neměla komu svěřit, tak se svěřovala mě. pro dítě je to strašně těžké - jednomu z rodičů "dávat" vinu a druhého utěšovat ( protože to ani nejde) .pro dítě jsou oba pořád rodiče.
podruhé , když jsem se rozváděla já. Svoje smutky a emoce jsem řešila s psycholožkou a kamarádkou, rodinu (rodiče a své děti ) jsem rozhodně do podrobností nezatahovala. Věděli, že jsou problémy a že se budeme rozvádět. rozhodně jsem se ani jedněm nesvěřovala.

Není tady

#52 24. 8. 2012 14:28

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

agewa napsal(a):

Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudržatežné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to může také ublížit, protože 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- může to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, muže ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.

Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.

v tom případě to (možná) matce nevadilo, když to dřív neřešila. tak proč by měli děti,?

Není tady

#53 24. 8. 2012 16:27

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

sahleb napsal(a):

A co kdyz maji svuj zivot a ziji samostatne. To se jim mama nesmi jako sverit s bolesti?

nebo naopak, kdyby se rozpadalo manzelstvi dvery? Nemluvit o tom s rodici? Pro me nepredstavitelny.

Ne!
Nesmí se jim svěřit s bolestí, kterou jí působí JEJÍ manžel a JEJICH otec.
Co s tou bolestí jako mají dělat?? Když tě něco trápí, tak se ovšem potřebuješ někomu svěřit, jaká je to mizérie, co ti ten-který příslušný hajzlik provedl...a čekᚠúčast, ne? Kdybys ji nečekala, k čemu pak se svěřovat?
A jakou účast mají projevit děti, když se jim jeden z rodičů svěřuje, jakej je ten druhej parchant? va
Opakuju, nám to děti zakázaly - a měly pravdu, podtrhuju.
Pokud se zeptají "mami, co se to u vás prokrista děje," tak se budu snažit co nejvěcněji odpovědět a když to nedokážu věcně, tak to taky řeknu - děti, nezlobte se, ale je to průser a já o tom nemůžu mluvit, poněvadž bych musela dštít síru a oheň na tátu.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#54 24. 8. 2012 16:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.

No, můj tatínek, velkej štramák, zahýbal léta letoucí a můžu tě ujistit, že pokud něco mělo nějakej vliv na naši dětskou duševní pohodu, nebylo to příslušné zahýbání, ale to, že se nám máma pravidelně hroutila a svěřovala.
Protože znovu opakuju - co my jako s tím??
Na nás jako děti by mělo vliv, kdyby se rozvedli a koneckonců i to, že se nerozvedli - samotný fakt zahýbajícího otce ani omylem. (Tedy ani zahýbající maminky, abych byla spravedlivá cool Ona si to lajsla snad jen jednou, ale táta z toho udělal takovej guláš, že jeho dozvuky se u nás vznášely taky několik let)

Není tady

#55 24. 8. 2012 16:47

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lupina montana napsal(a):

sahleb napsal(a):

No, můj tatínek, velkej štramák, zahýbal léta letoucí a můžu tě ujistit, že pokud něco mělo nějakej vliv na naši dětskou duševní pohodu, nebylo to příslušné zahýbání, ale to, že se nám máma pravidelně hroutila a svěřovala.
Na nás jako děti by mělo vliv, kdyby se rozvedli a koneckonců i to, že se nerozvedli - samotný fakt zahýbajícího otce ani omylem. (Tedy ani zahýbající maminky, abych byla spravedlivá cool Ona si to lajsla snad jen jednou, ale táta z toho udělal takovej guláš, že jeho dozvuky se u nás vznášely taky několik let)

No ano, Lupišu, malým dětem se to nemá dělat - svěřovat se s trápením, nakládat na ně svoje břímě.
Ale pisatelka se přece svěřila, resp. plakala před svýma dospělýma dcerama.
Já osobně bych se třeba cítila dotčená, kdyby mi máma z ohleduplnosti nechtěla svěřit svou bolest, jakoukoli.
On na to měl pan Fulghum pěkné přirovnání - nehrát si na schovávanou dlouho, je třeba se občas nechat najít...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#56 24. 8. 2012 16:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jess, já mám dospělé dcery a právě, když "dospěly" resp. začly brát rozum, řekly nám, že nechtějí slyšet stížnosti na druhého ani z jedné ani z druhé strany.
Právě kvůli tý účasti. S jakoukoliv jinou bolestí je to úplně jiná věc......

Upravil(a) lupina montana (24. 8. 2012 16:55)

Není tady

#57 24. 8. 2012 17:02

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že je dobré z nějakého svěřování ty holky, i když jsou už velké, vynechat. Ono dítě, jakkoli dospělé i nedospělé má tohle za signál, že "by s tím mělo něco dělat". Samozřejmě, že nemělo a nemůže, ale to víme my, starý a bystrý. Přesto, kdyby se mi teď má 82 letá máma začala svěřovat, že jí můj o rok starší táta ubližuje, protože má milenku, skočila bych po tom, jak slepice po flusu a snažila se s tím něco dělat a trápila bych se.... A mně už by se, krom třeba zlomený nohy při tom skoku až tak moc nestalo, už jsem stará, okoralá, sklerotická, mám spoustu jiných starostí, které taky nezvládám, takže ......
Ale děti jsou děti, pubescentky jsou pubescentkami a adolescentky adolescentkami, těm se takhle kazí život ......dumbom
Lze říct dospělým dcerám, že si jejich otec našel jinou partnerku, že naše partnerství skončilo, ale nechtít utěšování, pomoc, soucit, ..... dostaví-li se toto od nich, s díky striktně odmítnout.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#58 24. 8. 2012 17:52

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

agewa napsal(a):

sahleb napsal(a):

agewa napsal(a):

Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudržatežné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to může také ublížit, protože 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- může to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, muže ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.

v tom případě to (možná) matce nevadilo, když to dřív neřešila. tak proč by měli děti,?

1. To ji vadilo, a vadi ji to i dneska. 2. Ty deti jsou dospele dcery. Tedy zeny. 3. nikdo netvrdi, ze ty milenky maji resit.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#59 24. 8. 2012 18:33

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

agewa napsal(a):

sahleb napsal(a):

1. To ji vadilo, a vadi ji to i dneska. 2. Ty deti jsou dospele dcery. Tedy zeny. 3. nikdo netvrdi, ze ty milenky maji resit.

pokud se svěřuji (komukoliv) chci od něj soucit, pochopení, pomoc , pohled na věc, řešení ( co on by dělal).
A ani JEDNO bych neměla chtít od svých dětí - pokud je druhou osobou v problému JEJICH otec.
Je velmi smutné, že nechápeš, že děti nemůžou vstupovat do vztahu svých rodičů a dělat jim soudce, obhájce....Pro ně jsopu to OTEC a MATKA , nikoliv partner, manžel.A jako takový k nim mají jiný vzath než partnerský.A pokud je svěřováním, stěžováním , obvinováním druheho rodiče nutím , aby stály na straně jednoho z nich   , ubližuji jím víc než ten druhý rodič.

Není tady

#60 24. 8. 2012 19:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vachu napsal(a):

Manželovi je třeba dát najevo: Rozbils naše manželství? Pošlapal jsi nᚠvztah? V tom případě je konec. S koncem manželství končí i fungování domácnosti. - Nic už nebude fungovat tak, jak to fungovalo dosud.  gloria 

Navrhuji a doporučuji Vám, vnitřně se rozloučit s ložnicí, s kuchyní, koupelnou, sporákem troubou i pračkou...  se vším, co až dosud tak dobře sloužilo... Vnitřní vybavení si třeba rozdělte, prodejte byt nebo dům, rozdělte se o peníze a začněte každý znovu.

Tohle je NEJLEPŠÍ ŘEŠENÍ pro vás oba. gloria stolt tummenupp

Týýýýý brďo... Ty jsi Bůh, že víš, co je nejlepší pro dva zcela cizí lidi?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#61 24. 8. 2012 19:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mne zaujalo toto: "Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudržatežné."

To je hodně smutné.... Z mého pohledu smutnější než celá manželova nevěra.
Děti, by už dospělé, nejsou od toho, aby se jim matka vyplakala na rameni z toho, co dělá jejich otec.
Pomoc se zvládáním emocí bys měla hledat u psychologa. Ten je totiž naprosto nestranný a tvoje emoce se ho nijak nedotknou, nijak nepoškodí jeho vztah k otci - k mužům obecně.

Pokud nemᚠkamarádky, s
e kterými bys to mohla probrat, svědčí to o tvé přílišné závislosti na manželovi, na rodině.... A tu teď oba boříte. Oba, nejen on...
Najdi si odbornou pomoc. Nečekej ji ani tady ani od svých dcer. Od těch, ve tvém i v jejich zájmu, už vůbec ne.

Nesouhlas.  Komu jinemu ma rict o rozkladu manzelstvi rodicu, nez dceram? 

Jak muze tim, ze neco rekne o otci - a to pravdu - poskodit jejich vztah k otci  muzum obecne. NERIKAT dospelemu cloveku, ze otec ma milenku, znamena zachovat jeho pozitivni vztah k druhemu pohalvi???? Zatim co otcovy ciny se jich nedotknou?

Snad nechces rict, ze jim to ma zamlcet, ze otec ma jinou partnerku? COpak na to neprijdou, copak jim to otec nesdeli? Nebo se  to nedozvedi treba u rozvodu? 

Kdyz uz bych to nekomu nerekla, tak dvouletemu diteti.

Po pravdě by mne velmi překvapilo, kdybys ty pochopila, o čem já vlastně mluvím...

Není tady

#62 24. 8. 2012 19:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jaku napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mne zaujalo toto: "Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudržatežné."

To je hodně smutné.... Z mého pohledu smutnější než celá manželova nevěra.
Děti, by už dospělé, nejsou od toho, aby se jim matka vyplakala na rameni z toho, co dělá jejich otec.
Pomoc se zvládáním emocí bys měla hledat u psychologa. Ten je totiž naprosto nestranný a tvoje emoce se ho nijak nedotknou, nijak nepoškodí jeho vztah k otci - k mužům obecně.

Pokud nemᚠkamarádky, se kterými bys to mohla probrat, svědčí to o tvé přílišné závislosti na manželovi, na rodině.... A tu teď oba boříte. Oba, nejen on...

Najdi si odbornou pomoc. Nečekej ji ani tady ani od svých dcer. Od těch, ve tvém i v jejich zájmu, už vůbec ne.

Kdo jiný by měl člověka v první řadě podržet než nejbližší rodina a dospělé děti?

Děti, by dospělé,  jsou od toho, aby řešily rodičovské krize? Jo? A od kdy?
Tvoje možná, ale ty moje rozhodně ne.
Ani mi nenapadne, abych v případě partnerské krize dělala ze svých dětí rozhodčí, kteří budou určovat, kdo má PRAVDU, kdo je ten chudák a kdo ten hááájzl.
Nutit je, aby si vybraly, koho "podpoří" a koho "hodí přes palubu".
No hnus, velebnosti roll
Pokud ty to tak máš, tak si to užij.

Není tady

#63 24. 8. 2012 19:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Daphné napsal(a):

Sahleb,
je to vztah mezi mužem a ženou. Může se stát, že skončí, ale oba nepřestávají být rodiči....čili vztah by si měli vyřešit mezi sebou, a dětem jen oznámit situaci.
Představ si, že by totéž s dcerami řešil i otec jako druhý rodič, ze svého pohledu - třeba, že má svůj život, který chce teď žít jinak, že se zamiloval a ony ho jistě pochopí, a jak je nešastný, že maminka toto a tamto....a dcery by se plácaly mezi rodiči, mají je jistě oba rády. Tak by si oba rodiče střídavě stěžovali, potřebovali "podržet"....chudáci děti, ne?

Děsná představa....
Jenže problém někdy je Daf v tom, vůbec rozlišit, kdo je v té které rodině dospělý a kdo je pořád ještě dítě.... a pak je to teda mazec. Klidně i po několik generací, než se to zase srovná a všechno vrátí na své místo stolt

Není tady

#64 24. 8. 2012 19:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

Nehledě na to, že ona by neříkala PRAVDU o OTCI, ale PRAVDU o PARTNEROVI .

Nu myslím, že ona by hlavně říkala především tu SVOU pravdu...
A to je dost velký problém.... Já bych do toho jako matka, zmítaná emocemi a nejstotou nešla.
Jo, až si v sobě "uklidí" a tenhle problém, JEJÍ problém, si vyřeší, to je pak jiná stolt

Není tady

#65 24. 8. 2012 19:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Tak ja mohu potvrdit to co lupina.Moje rodice se sice nerozvedli,kvuli baraku.Ale moje matka pracovala ve stejnem podniku co otec.Otec pracoval s jakousi pani a po podniku se rozneslo,ze spolu neco maji a mama ty usklebky a komentare lidi neunesla.Denne u nas byli hadky a plac mamky.Mamka do toho zatahovala i me a ja  16 leta divka nevedela na ci strane stat vylozene me to zatezovalo.Jestli to byla pravda ci ne dodnes nevim,ale meho otce ta pani navstevuje dodnes i se svym muzem a jsou vsichni nejlepsi pratele.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#66 24. 8. 2012 19:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

albex napsal(a):

Stále mi behá po rozume, ako si on niekde užíva a ja sa trápim. Aké je to nespravodlivé, že on spôsobí tožko bolesti a nakoniec on je ešte ten šastný a ja sa idem od žiažu zblázni.

Byl a je tu někdo, kdo se ZA TEBE ROZHODL, že se budeš trápit? Že se žalem zblázníš?

Ve tvé situaci je sice normální, že tě něco takového zraní, rozhodí, bolí...Jenže jsi to jen a jen TY, kdo rozhoduje, jak MOC  jak DLOUHO.

A na tu RUŠku klidně jdi. Karel má na oficiálních stránkách své terapeuty.
A nebo jdi na jakoukoliv jinou metodu, ale už začni něco dělat.

A jak říká helča, na světě není žádná spravedlnost. Jen ROVNOVÁHA. Tak se odpoutej od toho bědování a začni na své vlastní rovnováze BEZ NĚJ pracovat.

Není tady

#67 24. 8. 2012 20:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jessika napsal(a):

helena napsal(a):

Slušná informace "už s maminkou nechci žít, proto odcházím" je plně postačující...

Jess, ty si fakt myslíš, že se rodič musí zpovídat svým dětem z toho, co dělá: Musí jim něco vysvětlovat: Že vůbec KDKOLIV musí někomu vysvětlovat, proč se ve svém životě rozhodl, jak se rozhodl?
A myslíš si, že vůbec existuje nějaké vysvětlení, které by děti v téhle situaci braly a bylo by všestranně objektivní?

Není tady

#68 24. 8. 2012 20:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

albex napsal(a):

Za to som chudera sama pred sebou lebo sa len žutujem, nič nerobím. Ale ešte to je vežmi čerstvé a ja nemám jednoducho silu.

Neboj, to je fáze číslo jedna.
Mᚠjich před sebou ještě několik a v té poslední už bude dobře stolt

Není tady

#69 24. 8. 2012 20:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

Jinymi slovy: otec muze schoukat milenky a pritelkyne, ale matka o tom nema hovorit. kapitulation

Přesně tak stolt
Proč by taky měla, DOKUD sama není vnitřně rozhodnutá, jak se v téhle situaci zachová.
Nebo jako myslíš, že dcery to vyřeší za ni?
Nebo že otec, když se to děti dozvědí, svého hanebného chvování zanechá a dá se na modlení?

Není tady

#70 24. 8. 2012 20:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jessika napsal(a):

Ale pisatelka se přece svěřila, resp. plakala před svýma dospělýma dcerama.
Já osobně bych se třeba cítila dotčená, kdyby mi máma z ohleduplnosti nechtěla svěřit svou bolest, jakoukoli.
On na to měl pan Fulghum pěkné přirovnání - nehrát si na schovávanou dlouho, je třeba se občas nechat najít...

Au au, Jess....
jak jako bys se cítila DOTČENĚ? To jako že bys máme němohla pofoukat bolístku, pomoci ji řešit její problémy, sdílet s ní její trable?
Hele a nemají tohle náhodou dělat MATKY pro své dcery a ne naopak?
Mᚠdcery?
Nu tak jen si to otoč.
Jak se u toho cítíš, hm?

Najít se klidně nechat můžeš, ale u kámočky u kafe a nebo u psychologa na křesle stolt

Není tady

#71 24. 8. 2012 20:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jess, já mám dospělé dcery a právě, když "dospěly" resp. začly brát rozum, řekly nám, že nechtějí slyšet stížnosti na druhého ani z jedné ani z druhé strany.
Právě kvůli tý účasti. S jakoukoliv jinou bolestí je to úplně jiná věc......

tummenupp
Mᚠmoudrý holky stolt
Dobře vědí, že budou vaše děti, i když jim bude 50 smile Chtějí mámu a tátu a je fuk, jestli ti budou spolu nebo ne. Hlavně když si nepůjdou po krku a nebudou ještě k tomu po nich chtít, aby jim to pískaly.

Není tady

#72 24. 8. 2012 20:22

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Pandorraa napsal(a):

Vachu napsal(a):

Navrhuji a doporučuji Vám, vnitřně se rozloučit s ložnicí, s kuchyní, koupelnou, sporákem troubou i pračkou...  se vším, co až dosud tak dobře sloužilo... Vnitřní vybavení si třeba rozdělte, prodejte byt nebo dům, rozdělte se o peníze a začněte každý znovu.

Jakej Bůh? ... Proč Bůh? ... Já jen nadhazuji n욝astné holce radikální variantu - a ta není hypotetická - ta je ze života... Ač jsem se trápil a smutnil, nakonec mi stejně nebylo dáno jít jinou cestou, než touhle... Ale je fakt, že uběhlo dost času a toho soužení bylo mnoho, než jsem se s rozchodem vyrovnal a než jsem svolil do toho říznout RADIKÁLNĚ...

Pro život následný to však nakonec BYLO to nejlepší. - A to říkám zejména s ohledem na podělaný život mých rodičů, kteří se nerozvedli (!!! dumbom ) a žijí vedle sebe po mnoho let doslova ve vzájemné nenávisti... !!!
Co bych DNES za to dal, kdyby se i oni  DÁVNO rozvedli !!!  neutral ... jezdil bych za každým z nich zvl᚝ a to RÁD ... Teď za nimi jezdím (oni jsou pohromadě) a musím se tam u nich velmi přemáhat, abych to přežil, abych to strávil... Duševně mě každá ta návštěva u nich velice zmáhá a velmi jejich nevztahem trpím... (co teprve ONI ?!!!)

Upravil(a) Vachu (24. 8. 2012 20:25)

Není tady

#73 24. 8. 2012 20:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Přesto, kdyby se mi teď má 82 letá máma začala svěřovat, že jí můj o rok starší táta ubližuje, protože má milenku, skočila bych po tom, jak slepice po flusu a snažila se s tím něco dělat a trápila bych se.... A mně už by se, krom třeba zlomený nohy při tom skoku až tak moc nestalo, už jsem stará, okoralá, sklerotická, mám spoustu jiných starostí, které taky nezvládám, takže ......

Bramborko, tebe by to už nepoznamenalo, ale za vnučku, která by to případně sledovala, bych už ruku do ohně nedala.... Jj, člověk nikdy neví, kam až po tom "flusu" doplachtí a kdo se smýkne s ním, protože ho moc miluje a nechce ho v tom nechat plachtit samotného roll

Není tady

#74 24. 8. 2012 20:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vachu napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Vachu napsal(a):

Jakej Bůh? ... Proč Bůh? ... Já jen nadhazuji n욝astné holce radikální variantu - a ta není hypotetická - ta je ze života... Ač jsem se trápil a smutnil, nakonec mi stejně nebylo dáno jít jinou cestou, než touhle... Ale je fakt, že uběhlo dost času a toho soužení bylo mnoho, než jsem se s rozchodem vyrovnal a než jsem svolil do toho říznout RADIKÁLNĚ...

Pro život následný to však nakonec BYLO to nejlepší. - A to říkám zejména s ohledem na podělaný život mých rodičů, kteří se nerozvedli (!!! dumbom ) a žijí vedle sebe po mnoho let doslova ve vzájemné nenávisti... !!!
Co bych DNES za to dal, kdyby se i oni  DÁVNO rozvedli !!!  neutral ... jezdil bych za každým z nich zvl᚝ a to RÁD ... Teď za nimi jezdím (oni jsou pohromadě) a musím se tam u nich velmi přemáhat, abych to přežil, abych to strávil... Duševně mě každá ta návštěva u nich velice zmáhá a velmi jejich nevztahem trpím... (co teprve ONI ?!!!)

Nikde jsem neřekla, že to nebyla ta nejlepší varianta pro TEBE.
Možná byla, možná nebyla, to můžeš posoudit jen ty sám.
Už ale nemůžeš posoudit, co je NEJLEPŠÍ varianta pro ně dva.
Nejsi v jejich situaci, navíc znᚠjen jednu variantu celého příběhu a vnímᚠho zcela neobjektivně prostřednictvím VLASTNÍHO prožitku.
Soudě dle počtu vykřičníků, ještě ne zcela zpracovaného a vyléčeného prožitku...

Není tady

#75 24. 8. 2012 20:42

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Pandorraa napsal(a):

Nikde jsem neřekla, že to nebyla ta nejlepší varianta pro TEBE.
Možná byla, možná nebyla, to můžeš posoudit jen ty sám.
Už ale nemůžeš posoudit, co je NEJLEPŠÍ varianta pro ně dva.
Nejsi v jejich situaci, navíc znᚠjen jednu variantu celého příběhu a vnímᚠho zcela neobjektivně prostřednictvím VLASTNÍHO prožitku.
Soudě dle počtu vykřičníků, ještě ne zcela zpracovaného a vyléčeného prožitku...

Pandoro, s mnohými tvými příspěvky do slova a do písmene souhlasím. A snad právě proto nerozumím tomu, proč se tolik čílíš nad tím, co píšu já...
Lidi, zvláště ti nešastní, nepotřebují nějaké hlubokomyslné kecy. Věř mi. To s nimi nepohne. Když je někdo nešastný, potřebuje spíš kopnout do holeně. Potřebuje pecku, která by s nimi otřásla, nějaké útlocitné řečičky jim mlhu jejich lítosti prohlédnout nepomohou...
Sebelítost je sviňa. - S tou se nesmíme párat. - Jen do ní...  gloria

A že jsem se s minulostí nevyrovnal? - Právě naopak. - Kdybychom to tenkrát tak radikálně neřešili, tak bychom se s bývalkou dodnes nenáviděli. - Děti by námi nejspíš pohrdaly.
Skutečnost je taková, že s bývalkou se mohu vidět, můžeme si říci pár slušných slov, můžeme se slušně a vlídně rozloučit. Děti už se mnou zase komunikují.
Mám báječnou partnerku. Vidím, jaké má ona přednosti, které bývalka neměla... atd...  gloria tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí