27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
podívej já to zaila dvakrát
poprvé jako dcera, kdy se rozváděli moje rodiče. Moje máma se taky neměla komu svěřit, tak se svěřovala mě. pro dítě je to straně těké - jednomu z rodičů "dávat" vinu a druhého utěovat ( protoe to ani nejde) .pro dítě jsou oba pořád rodiče.
podruhé , kdy jsem se rozváděla já. Svoje smutky a emoce jsem řeila s psycholokou a kamarádkou, rodinu (rodiče a své děti ) jsem rozhodně do podrobností nezatahovala. Věděli, e jsou problémy a e se budeme rozvádět. rozhodně jsem se ani jedněm nesvěřovala.
Není tady
sahleb napsal(a):
agewa napsal(a):
Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretoe sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudratežné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to můe také ublíit, protoe 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- můe to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, mue ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.
Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.
v tom případě to (moná) matce nevadilo, kdy to dřív neřeila. tak proč by měli děti,?
Není tady
sahleb napsal(a):
A co kdyz maji svuj zivot a ziji samostatne. To se jim mama nesmi jako sverit s bolesti?
nebo naopak, kdyby se rozpadalo manzelstvi dvery? Nemluvit o tom s rodici? Pro me nepredstavitelny.
Ne!
Nesmí se jim svěřit s bolestí, kterou jí působí JEJÍ manel a JEJICH otec.
Co s tou bolestí jako mají dělat?? Kdy tě něco trápí, tak se ovem potřebuje někomu svěřit, jaká je to mizérie, co ti ten-který přísluný hajzlik provedl...a čeká účast, ne? Kdybys ji nečekala, k čemu pak se svěřovat?
A jakou účast mají projevit děti, kdy se jim jeden z rodičů svěřuje, jakej je ten druhej parchant?
Opakuju, nám to děti zakázaly - a měly pravdu, podtrhuju.
Pokud se zeptají "mami, co se to u vás prokrista děje," tak se budu snait co nejvěcněji odpovědět a kdy to nedokáu věcně, tak to taky řeknu - děti, nezlobte se, ale je to průser a já o tom nemůu mluvit, poněvad bych musela dtít síru a oheň na tátu.
Není tady
sahleb napsal(a):
Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.
No, můj tatínek, velkej tramák, zahýbal léta letoucí a můu tě ujistit, e pokud něco mělo nějakej vliv na nai dětskou duevní pohodu, nebylo to přísluné zahýbání, ale to, e se nám máma pravidelně hroutila a svěřovala.
Protoe znovu opakuju - co my jako s tím??
Na nás jako děti by mělo vliv, kdyby se rozvedli a koneckonců i to, e se nerozvedli - samotný fakt zahýbajícího otce ani omylem. (Tedy ani zahýbající maminky, abych byla spravedlivá Ona si to lajsla snad jen jednou, ale táta z toho udělal takovej gulá, e jeho dozvuky se u nás vznáely taky několik let)
Není tady
lupina montana napsal(a):
sahleb napsal(a):
No, můj tatínek, velkej tramák, zahýbal léta letoucí a můu tě ujistit, e pokud něco mělo nějakej vliv na nai dětskou duevní pohodu, nebylo to přísluné zahýbání, ale to, e se nám máma pravidelně hroutila a svěřovala.
Na nás jako děti by mělo vliv, kdyby se rozvedli a koneckonců i to, e se nerozvedli - samotný fakt zahýbajícího otce ani omylem. (Tedy ani zahýbající maminky, abych byla spravedliváOna si to lajsla snad jen jednou, ale táta z toho udělal takovej gulá, e jeho dozvuky se u nás vznáely taky několik let)
No ano, Lupiu, malým dětem se to nemá dělat - svěřovat se s trápením, nakládat na ně svoje břímě.
Ale pisatelka se přece svěřila, resp. plakala před svýma dospělýma dcerama.
Já osobně bych se třeba cítila dotčená, kdyby mi máma z ohleduplnosti nechtěla svěřit svou bolest, jakoukoli.
On na to měl pan Fulghum pěkné přirovnání - nehrát si na schovávanou dlouho, je třeba se občas nechat najít...
Není tady
Jess, já mám dospělé dcery a právě, kdy "dospěly" resp. začly brát rozum, řekly nám, e nechtějí slyet stínosti na druhého ani z jedné ani z druhé strany.
Právě kvůli tý účasti. S jakoukoliv jinou bolestí je to úplně jiná věc......
Upravil(a) lupina montana (24. 8. 2012 16:55)
Není tady
Já myslím, e je dobré z nějakého svěřování ty holky, i kdy jsou u velké, vynechat. Ono dítě, jakkoli dospělé i nedospělé má tohle za signál, e "by s tím mělo něco dělat". Samozřejmě, e nemělo a nemůe, ale to víme my, starý a bystrý. Přesto, kdyby se mi teď má 82 letá máma začala svěřovat, e jí můj o rok starí táta ubliuje, protoe má milenku, skočila bych po tom, jak slepice po flusu a snaila se s tím něco dělat a trápila bych se.... A mně u by se, krom třeba zlomený nohy při tom skoku a tak moc nestalo, u jsem stará, okoralá, sklerotická, mám spoustu jiných starostí, které taky nezvládám, take ......
Ale děti jsou děti, pubescentky jsou pubescentkami a adolescentky adolescentkami, těm se takhle kazí ivot ......
Lze říct dospělým dcerám, e si jejich otec nael jinou partnerku, e nae partnerství skončilo, ale nechtít utěování, pomoc, soucit, ..... dostaví-li se toto od nich, s díky striktně odmítnout.
Není tady
agewa napsal(a):
sahleb napsal(a):
agewa napsal(a):
Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretoe sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudratežné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to můe také ublíit, protoe 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- můe to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, mue ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.
v tom případě to (moná) matce nevadilo, kdy to dřív neřeila. tak proč by měli děti,?
1. To ji vadilo, a vadi ji to i dneska. 2. Ty deti jsou dospele dcery. Tedy zeny. 3. nikdo netvrdi, ze ty milenky maji resit.
Není tady
sahleb napsal(a):
agewa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.v tom případě to (moná) matce nevadilo, kdy to dřív neřeila. tak proč by měli děti,?
1. To ji vadilo, a vadi ji to i dneska. 2. Ty deti jsou dospele dcery. Tedy zeny. 3. nikdo netvrdi, ze ty milenky maji resit.
pokud se svěřuji (komukoliv) chci od něj soucit, pochopení, pomoc , pohled na věc, řeení ( co on by dělal).
A ani JEDNO bych neměla chtít od svých dětí - pokud je druhou osobou v problému JEJICH otec.
Je velmi smutné, e nechápe, e děti nemůou vstupovat do vztahu svých rodičů a dělat jim soudce, obhájce....Pro ně jsopu to OTEC a MATKA , nikoliv partner, manel.A jako takový k nim mají jiný vzath ne partnerský.A pokud je svěřováním, stěováním , obvinováním druheho rodiče nutím , aby stály na straně jednoho z nich , ubliuji jím víc ne ten druhý rodič.
Není tady
Vachu napsal(a):
Manelovi je třeba dát najevo: Rozbils nae manelství? Polapal jsi ná vztah? V tom případě je konec. S koncem manelství končí i fungování domácnosti. - Nic u nebude fungovat tak, jak to fungovalo dosud.
![]()
Navrhuji a doporučuji Vám, vnitřně se rozloučit s lonicí, s kuchyní, koupelnou, sporákem troubou i pračkou... se vím, co a dosud tak dobře slouilo... Vnitřní vybavení si třeba rozdělte, prodejte byt nebo dům, rozdělte se o peníze a začněte kadý znovu.
Tohle je NEJLEPÍ ŘEENÍ pro vás oba.![]()
![]()
Týýýýý brďo... Ty jsi Bůh, e ví, co je nejlepí pro dva zcela cizí lidi?
Není tady
sahleb napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mne zaujalo toto: "Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretoe sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudratežné."
To je hodně smutné.... Z mého pohledu smutnějí ne celá manelova nevěra.
Děti, by u dospělé, nejsou od toho, aby se jim matka vyplakala na rameni z toho, co dělá jejich otec.
Pomoc se zvládáním emocí bys měla hledat u psychologa. Ten je toti naprosto nestranný a tvoje emoce se ho nijak nedotknou, nijak nepokodí jeho vztah k otci - k muům obecně.
Pokud nemá kamarádky, s
e kterými bys to mohla probrat, svědčí to o tvé příliné závislosti na manelovi, na rodině.... A tu teď oba boříte. Oba, nejen on...
Najdi si odbornou pomoc. Nečekej ji ani tady ani od svých dcer. Od těch, ve tvém i v jejich zájmu, u vůbec ne.Nesouhlas. Komu jinemu ma rict o rozkladu manzelstvi rodicu, nez dceram?
Jak muze tim, ze neco rekne o otci - a to pravdu - poskodit jejich vztah k otci muzum obecne. NERIKAT dospelemu cloveku, ze otec ma milenku, znamena zachovat jeho pozitivni vztah k druhemu pohalvi???? Zatim co otcovy ciny se jich nedotknou?
Snad nechces rict, ze jim to ma zamlcet, ze otec ma jinou partnerku? COpak na to neprijdou, copak jim to otec nesdeli? Nebo se to nedozvedi treba u rozvodu?
Kdyz uz bych to nekomu nerekla, tak dvouletemu diteti.
Po pravdě by mne velmi překvapilo, kdybys ty pochopila, o čem já vlastně mluvím...
Není tady
Jaku napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mne zaujalo toto: "Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretoe sa nemám komu vyplaka a tie návaly emócií sú niekedy neudratežné."
To je hodně smutné.... Z mého pohledu smutnějí ne celá manelova nevěra.
Děti, by u dospělé, nejsou od toho, aby se jim matka vyplakala na rameni z toho, co dělá jejich otec.
Pomoc se zvládáním emocí bys měla hledat u psychologa. Ten je toti naprosto nestranný a tvoje emoce se ho nijak nedotknou, nijak nepokodí jeho vztah k otci - k muům obecně.
Pokud nemá kamarádky, se kterými bys to mohla probrat, svědčí to o tvé příliné závislosti na manelovi, na rodině.... A tu teď oba boříte. Oba, nejen on...
Najdi si odbornou pomoc. Nečekej ji ani tady ani od svých dcer. Od těch, ve tvém i v jejich zájmu, u vůbec ne.Kdo jiný by měl člověka v první řadě podret ne nejblií rodina a dospělé děti?
Děti, by dospělé, jsou od toho, aby řeily rodičovské krize? Jo? A od kdy?
Tvoje moná, ale ty moje rozhodně ne.
Ani mi nenapadne, abych v případě partnerské krize dělala ze svých dětí rozhodčí, kteří budou určovat, kdo má PRAVDU, kdo je ten chudák a kdo ten hááájzl.
Nutit je, aby si vybraly, koho "podpoří" a koho "hodí přes palubu".
No hnus, velebnosti
Pokud ty to tak má, tak si to uij.
Není tady
Daphné napsal(a):
Sahleb,
je to vztah mezi muem a enou. Můe se stát, e skončí, ale oba nepřestávají být rodiči....čili vztah by si měli vyřeit mezi sebou, a dětem jen oznámit situaci.
Představ si, e by toté s dcerami řeil i otec jako druhý rodič, ze svého pohledu - třeba, e má svůj ivot, který chce teď ít jinak, e se zamiloval a ony ho jistě pochopí, a jak je neastný, e maminka toto a tamto....a dcery by se plácaly mezi rodiči, mají je jistě oba rády. Tak by si oba rodiče střídavě stěovali, potřebovali "podret"....chudáci děti, ne?
Děsná představa....
Jene problém někdy je Daf v tom, vůbec rozliit, kdo je v té které rodině dospělý a kdo je pořád jetě dítě.... a pak je to teda mazec. Klidně i po několik generací, ne se to zase srovná a vechno vrátí na své místo
Není tady
agewa napsal(a):
Nehledě na to, e ona by neříkala PRAVDU o OTCI, ale PRAVDU o PARTNEROVI .
Nu myslím, e ona by hlavně říkala předevím tu SVOU pravdu...
A to je dost velký problém.... Já bych do toho jako matka, zmítaná emocemi a nejstotou nela.
Jo, a si v sobě "uklidí" a tenhle problém, JEJÍ problém, si vyřeí, to je pak jiná
Není tady
sahleb napsal(a):
Na nás jako děti by mělo vliv, kdyby se rozvedli a koneckonců i to, e se nerozvedli - samotný fakt zahýbajícího otce ani omylem. (Tedy ani zahýbající maminky, abych byla spravedliváOna si to lajsla snad jen jednou, ale táta z toho udělal takovej gulá, e jeho dozvuky se u nás vznáely taky několik let)
Tak ja mohu potvrdit to co lupina.Moje rodice se sice nerozvedli,kvuli baraku.Ale moje matka pracovala ve stejnem podniku co otec.Otec pracoval s jakousi pani a po podniku se rozneslo,ze spolu neco maji a mama ty usklebky a komentare lidi neunesla.Denne u nas byli hadky a plac mamky.Mamka do toho zatahovala i me a ja 16 leta divka nevedela na ci strane stat vylozene me to zatezovalo.Jestli to byla pravda ci ne dodnes nevim,ale meho otce ta pani navstevuje dodnes i se svym muzem a jsou vsichni nejlepsi pratele.
Není tady
albex napsal(a):
Stále mi behá po rozume, ako si on niekde uíva a ja sa trápim. Aké je to nespravodlivé, e on spôsobí tožko bolesti a nakoniec on je ete ten astný a ja sa idem od iažu zblázni.
Byl a je tu někdo, kdo se ZA TEBE ROZHODL, e se bude trápit? e se alem zblázní?
Ve tvé situaci je sice normální, e tě něco takového zraní, rozhodí, bolí...Jene jsi to jen a jen TY, kdo rozhoduje, jak MOC jak DLOUHO.
A na tu RUku klidně jdi. Karel má na oficiálních stránkách své terapeuty.
A nebo jdi na jakoukoliv jinou metodu, ale u začni něco dělat.
A jak říká helča, na světě není ádná spravedlnost. Jen ROVNOVÁHA. Tak se odpoutej od toho bědování a začni na své vlastní rovnováze BEZ NĚJ pracovat.
Není tady
Jessika napsal(a):
helena napsal(a):
Sluná informace "u s maminkou nechci ít, proto odcházím" je plně postačující...
Jess, ty si fakt myslí, e se rodič musí zpovídat svým dětem z toho, co dělá: Musí jim něco vysvětlovat: e vůbec KDKOLIV musí někomu vysvětlovat, proč se ve svém ivotě rozhodl, jak se rozhodl?
A myslí si, e vůbec existuje nějaké vysvětlení, které by děti v téhle situaci braly a bylo by vestranně objektivní?
Není tady
albex napsal(a):
Za to som chudera sama pred sebou lebo sa len žutujem, nič nerobím. Ale ete to je vežmi čerstvé a ja nemám jednoducho silu.
Neboj, to je fáze číslo jedna.
Má jich před sebou jetě několik a v té poslední u bude dobře
Není tady
sahleb napsal(a):
Jinymi slovy: otec muze schoukat milenky a pritelkyne, ale matka o tom nema hovorit.
Přesně tak
Proč by taky měla, DOKUD sama není vnitřně rozhodnutá, jak se v téhle situaci zachová.
Nebo jako myslí, e dcery to vyřeí za ni?
Nebo e otec, kdy se to děti dozvědí, svého hanebného chvování zanechá a dá se na modlení?
Není tady
Jessika napsal(a):
Ale pisatelka se přece svěřila, resp. plakala před svýma dospělýma dcerama.
Já osobně bych se třeba cítila dotčená, kdyby mi máma z ohleduplnosti nechtěla svěřit svou bolest, jakoukoli.
On na to měl pan Fulghum pěkné přirovnání - nehrát si na schovávanou dlouho, je třeba se občas nechat najít...
Au au, Jess....
jak jako bys se cítila DOTČENĚ? To jako e bys máme němohla pofoukat bolístku, pomoci ji řeit její problémy, sdílet s ní její trable?
Hele a nemají tohle náhodou dělat MATKY pro své dcery a ne naopak?
Má dcery?
Nu tak jen si to otoč.
Jak se u toho cítí, hm?
Najít se klidně nechat můe, ale u kámočky u kafe a nebo u psychologa na křesle
Není tady
Jess, já mám dospělé dcery a právě, kdy "dospěly" resp. začly brát rozum, řekly nám, e nechtějí slyet stínosti na druhého ani z jedné ani z druhé strany.
Právě kvůli tý účasti. S jakoukoliv jinou bolestí je to úplně jiná věc......
Má moudrý holky
Dobře vědí, e budou vae děti, i kdy jim bude 50 Chtějí mámu a tátu a je fuk, jestli ti budou spolu nebo ne. Hlavně kdy si nepůjdou po krku a nebudou jetě k tomu po nich chtít, aby jim to pískaly.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vachu napsal(a):
Navrhuji a doporučuji Vám, vnitřně se rozloučit s lonicí, s kuchyní, koupelnou, sporákem troubou i pračkou... se vím, co a dosud tak dobře slouilo... Vnitřní vybavení si třeba rozdělte, prodejte byt nebo dům, rozdělte se o peníze a začněte kadý znovu.
![]()
Jakej Bůh? ... Proč Bůh? ... Já jen nadhazuji něastné holce radikální variantu - a ta není hypotetická - ta je ze ivota... Ač jsem se trápil a smutnil, nakonec mi stejně nebylo dáno jít jinou cestou, ne touhle... Ale je fakt, e uběhlo dost času a toho souení bylo mnoho, ne jsem se s rozchodem vyrovnal a ne jsem svolil do toho říznout RADIKÁLNĚ...
Pro ivot následný to vak nakonec BYLO to nejlepí. - A to říkám zejména s ohledem na podělaný ivot mých rodičů, kteří se nerozvedli (!!! ) a ijí vedle sebe po mnoho let doslova ve vzájemné nenávisti... !!!
Co bych DNES za to dal, kdyby se i oni DÁVNO rozvedli !!! ... jezdil bych za kadým z nich zvlá a to RÁD ... Teď za nimi jezdím (oni jsou pohromadě) a musím se tam u nich velmi přemáhat, abych to přeil, abych to strávil... Duevně mě kadá ta návtěva u nich velice zmáhá a velmi jejich nevztahem trpím... (co teprve ONI ?!!!)
Upravil(a) Vachu (24. 8. 2012 20:25)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Přesto, kdyby se mi teď má 82 letá máma začala svěřovat, e jí můj o rok starí táta ubliuje, protoe má milenku, skočila bych po tom, jak slepice po flusu a snaila se s tím něco dělat a trápila bych se.... A mně u by se, krom třeba zlomený nohy při tom skoku a tak moc nestalo, u jsem stará, okoralá, sklerotická, mám spoustu jiných starostí, které taky nezvládám, take ......
Bramborko, tebe by to u nepoznamenalo, ale za vnučku, která by to případně sledovala, bych u ruku do ohně nedala.... Jj, člověk nikdy neví, kam a po tom "flusu" doplachtí a kdo se smýkne s ním, protoe ho moc miluje a nechce ho v tom nechat plachtit samotného
Není tady
Vachu napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vachu napsal(a):
![]()
Jakej Bůh? ... Proč Bůh? ... Já jen nadhazuji něastné holce radikální variantu - a ta není hypotetická - ta je ze ivota... Ač jsem se trápil a smutnil, nakonec mi stejně nebylo dáno jít jinou cestou, ne touhle... Ale je fakt, e uběhlo dost času a toho souení bylo mnoho, ne jsem se s rozchodem vyrovnal a ne jsem svolil do toho říznout RADIKÁLNĚ...
Pro ivot následný to vak nakonec BYLO to nejlepí. - A to říkám zejména s ohledem na podělaný ivot mých rodičů, kteří se nerozvedli (!!!) a ijí vedle sebe po mnoho let doslova ve vzájemné nenávisti... !!!
Co bych DNES za to dal, kdyby se i oni DÁVNO rozvedli !!!... jezdil bych za kadým z nich zvlá a to RÁD ... Teď za nimi jezdím (oni jsou pohromadě) a musím se tam u nich velmi přemáhat, abych to přeil, abych to strávil... Duevně mě kadá ta návtěva u nich velice zmáhá a velmi jejich nevztahem trpím... (co teprve ONI ?!!!)
Nikde jsem neřekla, e to nebyla ta nejlepí varianta pro TEBE.
Moná byla, moná nebyla, to můe posoudit jen ty sám.
U ale nemůe posoudit, co je NEJLEPÍ varianta pro ně dva.
Nejsi v jejich situaci, navíc zná jen jednu variantu celého příběhu a vnímá ho zcela neobjektivně prostřednictvím VLASTNÍHO proitku.
Soudě dle počtu vykřičníků, jetě ne zcela zpracovaného a vyléčeného proitku...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nikde jsem neřekla, e to nebyla ta nejlepí varianta pro TEBE.
Moná byla, moná nebyla, to můe posoudit jen ty sám.
U ale nemůe posoudit, co je NEJLEPÍ varianta pro ně dva.
Nejsi v jejich situaci, navíc zná jen jednu variantu celého příběhu a vnímá ho zcela neobjektivně prostřednictvím VLASTNÍHO proitku.
Soudě dle počtu vykřičníků, jetě ne zcela zpracovaného a vyléčeného proitku...
Pandoro, s mnohými tvými příspěvky do slova a do písmene souhlasím. A snad právě proto nerozumím tomu, proč se tolik čílí nad tím, co píu já...
Lidi, zvlátě ti neastní, nepotřebují nějaké hlubokomyslné kecy. Věř mi. To s nimi nepohne. Kdy je někdo neastný, potřebuje spí kopnout do holeně. Potřebuje pecku, která by s nimi otřásla, nějaké útlocitné řečičky jim mlhu jejich lítosti prohlédnout nepomohou...
Sebelítost je sviňa. - S tou se nesmíme párat. - Jen do ní...
A e jsem se s minulostí nevyrovnal? - Právě naopak. - Kdybychom to tenkrát tak radikálně neřeili, tak bychom se s bývalkou dodnes nenáviděli. - Děti by námi nejspí pohrdaly.
Skutečnost je taková, e s bývalkou se mohu vidět, můeme si říci pár sluných slov, můeme se sluně a vlídně rozloučit. Děti u se mnou zase komunikují.
Mám báječnou partnerku. Vidím, jaké má ona přednosti, které bývalka neměla... atd...
Není tady