Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#501 27. 9. 2012 15:51

Hančina
♥------

Re: Dá sa vôbec takto fungovať?

albex,
jednáš v afektu. Pokud je pro tebe situace neudržitelná navrhni ať se odstěhuje a nenavštěvuje tě a žádost o rozvod ať pokud chce si podá sám. Nebo ji můžeš podat ty, ale dej tomu čas tak půl roku.
Jak tu již někdo psal. Neřeš, nepátrej, nepřemýšlej, dej tomu čas.
Podáním žádosti o rozvod tvoje trápení teď neskončí a ani se hned nevyřeší.

Není tady

#502 27. 9. 2012 20:57

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Praktická poznámka k žádosti o rozvod. smile

Možná by se Ti ulevilo, když bys tu žádost o rozvod podala... Z praxe vím, že ne dřív než za půl roku soud manželství nerozvede, rozhodnutí přichází tak po roce...Takže když by se situace zlepšila a stabilizovala, můžeš vzít žádost vždycky zpět...

rock

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#503 27. 9. 2012 21:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Weatherwax napsal(a):

Možná by se Ti ulevilo, když bys tu žádost o rozvod podala... Z praxe vím, že ne dřív než za půl roku soud manželství nerozvede, rozhodnutí přichází tak po roce...Takže když by se situace zlepšila a stabilizovala, můžeš vzít žádost vždycky zpět...

rock

Ano, a peníze Ti vrátí do dalšího půl roka od stání. Tedy když to předem písemně zrušíš.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#504 27. 9. 2012 21:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Hančina napsal(a):

albex,
jednáš v afektu. Pokud je pro tebe situace neudržitelná navrhni ať se odstěhuje a nenavštěvuje tě a žádost o rozvod ať pokud chce si podá sám. Nebo ji můžeš podat ty, ale dej tomu čas tak půl roku.

To je strašně moc jednoduchý psát - navrhni at se odstěhuje.
A když se neodstěhuje, tak co....
Spíš jde o to,aby Albex vyléčila sama sebe, aby nebyla ve stresu,aby nerozebírala cobykdyby,aby jí to bylo jedno,co manžel a žila si po svým

Není tady

#505 27. 9. 2012 21:16

Manue
♥♥-----

Hančina napsal(a):

albex,

Prakticka poznamka: Ja bych mela strach, ze pak bude zcela pod jejim vlivem, a budeme mit pak problem dohodnout se na rozdeleni majetku (pokud ji jde hlavne o penize, coz nemuzeme vyloucit).
Dokud bude manzel tu a tam dochazet domu a bude s Albex v kontaktu, i kdyz minimalnim, muze tam byt vetsi sance, ze rozvod probehne snadneji. Albex by se mela postarat o to, aby se ji rozvod dotkl co nejmene financne. Citove bude jeste chvili stradat, at uz s rozvodem nebo bez.

Albex, je uplne jedno, jestli (jak nekteri pisi), jsi se chovala v manzelstvi tak nebo onak, jestli sis vse "zavinila" nebo ne, jetsli neco hrajes, nebo ne, ja bych se zkusila tolik neanalyzovat. Ted to proste bude bolet a takovych stridani nalad Te ceka jeste dost a dost. Dulezite je vyresit ted ty prakticke veci, abys pote, az zase budes umet byt stastna a vyrovnana, se nemusela placet treba ve financnich potizich. Dle meho nazoru rozvod pomuze: oddeli vas fyzicky od sebe, vyresi finance, pak bude cas na uklidneni emoci a pripadnou cestu k sobe.

Není tady

#506 27. 9. 2012 21:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Albex - psala si o tom přítelovi,který by Tě chtěl. Já vím, je to asi blbý nápad. Ale uvažovala si o tom,že by si s ním zašla na skleničku - a na férovku si mu řekla, co si Ti přihodilo, že se cítíš sama, ale aby si od vašeho setkání nic nesliboval? Třeba zrovna by si s ním strávila fajn večer. Nemusí jít přeci o postel. Ale o ten pokec, sdílení a tak. JEstliže Ti je sympatický, a láká Tě to s ním vyjít, ale máš nějaký stud nebo předsudky, tak já osobně bych je hodila za hlavu a chovala se volně.

Není tady

#507 27. 9. 2012 22:48

albex
♥♥-----

Myslíte, že jednám v afekte? Veď 6 rokov ma podvádzal a teraz má ďalšiu. Dokonca si myslím, že on teraz podvádza hlavne tú prvú. Tá to ešte podľa všetkého nespracovala, že ju nechal. Mňa podvádzal, síce som to nevedela, že až 6 rokov, ale ona vedela akurát o manželke a s ďalšou milenkou asi nepočítala. Takže, ktorá by ešte na mojom mieste váhala?

Je mi to všetko strašne ľúto, aj mi bude chýbať, ale nemyslím, že by to malo ešte nejakú reálnu budúcnosť s Happyendom.

A tiež mám obavy ako píše Manue, aby si pod jej vplyvom počas manželstva nezobral nejaké pôžičky a ja ich budem ešte nakoniec splácať.

Není tady

#508 27. 9. 2012 22:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Albex  -neřeš jeho, řeš sebe.

Není tady

#509 27. 9. 2012 22:58

sandra
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

Myslíte, že jednám v afekte? Veď 6 rokov ma podvádzal a teraz má ďalšiu. Dokonca si myslím, že on teraz podvádza hlavne tú prvú. Tá to ešte podľa všetkého nespracovala, že ju nechal. Mňa podvádzal, síce som to nevedela, že až 6 rokov, ale ona vedela akurát o manželke a s ďalšou milenkou asi nepočítala. Takže, ktorá by ešte na mojom mieste váhala?

Je mi to všetko strašne ľúto, aj mi bude chýbať, ale nemyslím, že by to malo ešte nejakú reálnu budúcnosť s Happyendom.

A tiež mám obavy ako píše Manue, aby si pod jej vplyvom počas manželstva nezobral nejaké pôžičky a ja ich budem ešte nakoniec splácať.

Albex, právě proto zkus na chvíli přestat řešit, co trápí jeho ex milenky a starej se o to, abys za něj nic neplatila....

Není tady

#510 28. 9. 2012 8:12

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Já si tedy myslím, že Albex by především měla navštívit právníka/právničku a nechat si poradit, jak na rozdělení majetku, sepsat nějakou dohodu a obratem to nechat manžela podepsat - co nejdřív - , dokud on tvrdí to, co tvrdí. Rozvod řešit až potom. Domnívám se (možná mylně, pak se teda omlouvám), že tu dohodu o majetku vezme soud při rozvodu v potaz a majetek už by se neřešil. Na místě Albex bych neřešila, co on, ona, ono, my, vy, oni, ony.....ale postarala se o své zabezpečení, aby tu za čas neřešila, jak ji manžel chce připravit o léta budované zázemí.

Upravil(a) Daphné (28. 9. 2012 8:13)

Není tady

#511 28. 9. 2012 8:28

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Albex - taky jsem si tím prošla. Před dlouhými 15 léty, rozvod před 13. Tvrdím, že mi to vzalo 4 roky života - dva před a dva po rozvodu. Ale smířená jsem s tou zradou nebyla ještě mnohem déle.
Bohužel, jediná pomoc, kterou neovlivníš, je ĆAS. Neposuneš ho, neurychlíš, ale zpětně to uvidíš. Chovala jsem se stejně iracionálně, jako ty, střídání nálad, hledání důvodů,...
Chodila jsem do manželské poradny, psala jsem si poznámky o tom, co se děje a co prožívám, abych s psycholožkou lépe spolupracovala. Mám je schované, nedávno jsem si je vytáhla a začetla se do nich.
Mohu k tomu dodat jen jediné - jak já byla tenkrát blbá, co já mu všechno sežrala, za co všechno jsem byla schopná ho v sobě omlouvat, jaké kombinace pro vysvětlení jeho chování jsem v sobsě dokázala vyplodit :-). Jsem velmi racionální, ale tenkrát jsem nebyla schopna uřídit své emoce.
Přeji ti, ať ti ten bolestný čas rychle uplyne a věř - bude LÍP. Neutápěj se v sobě, jdi dál. Věř, že boží mlýny zamelou, mi je dneska líp, než mému bývalému manželovi - o tom jsem tu i psala.
Hodně síly a víry v lepší budoucnoust.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#512 28. 9. 2012 8:35

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Já si tedy myslím, že Albex by především měla navštívit právníka/právničku a nechat si poradit, jak na rozdělení majetku, sepsat nějakou dohodu a obratem to nechat manžela podepsat - co nejdřív - , dokud on tvrdí to, co tvrdí. Rozvod řešit až potom. Domnívám se (možná mylně, pak se teda omlouvám), že tu dohodu o majetku vezme soud při rozvodu v potaz a majetek už by se neřešil. Na místě Albex bych neřešila, co on, ona, ono, my, vy, oni, ony.....ale postarala se o své zabezpečení, aby tu za čas neřešila, jak ji manžel chce připravit o léta budované zázemí.

Takto jsem to udělala já v praxi. Při rozvodu se samozřejmě majetek neřeší, takže rozvod je takový
hysterický výkřik k ničemu.
Právě tak "zpovídání se z cizích hříchů" je naprosto k ničemu, protože ten slib manželský není vymahatelný a jeho porušení se netrestá, takže do žádosti o rozvod psát, že mi byl nevěrný je kontraproduktivní a zbytečné.
Srovnávání sebe s tou druhou je ztráta času a je nezralost cítit se ještě ponížená, je zbytečné nad tím kroutit hlavou, to bychom si tu hlavu nakonec ukroutily.

Někomu se líbí holky a někomu vdolky. Manželovi se líbí milenka a s tím nic neuděláme, protože manžel je svobodná lidská bytost a smí se mu líbit cokoli.

Zažádaním o rozvod nebo nucením manžela, aby zažádal o rozvod, sami sebe poškodíme a nebudu znovu vyjmenovávat v čem - pro mě to bylo hlavně to, že bych si pak něco vyčítala a trápila bych se, ale jsou tu i čistě praktické důvody. To je jako když nás něco svědí a my víme, že poškrabáním celou situaci pro sebe zhoršíme, ale nejsme schopni se ukáznit, a neudělat to.
Mnohem líp se dohodneme s nerozvedeným manželem, který bydlí zatím v naší domícnosti než s rozvedeným, který je zcela pod vlivem milenky.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#513 28. 9. 2012 9:09

Kačerka14
♥------

Vějířovka smile Dobré ráno - svačiny jsem mu dělala posledních 5 let kromě víkendu denně. On za to byl rád a mě to nevadilo. Dneska je situace jiná. Služka? Někdy mám takové myšlenky. Ale to je asi jedno. Na domácnost pořád přispívá stejně, chová se slušně, tak proč to nedělat než se odstěhuje úplně že?
Co se týká rozvodu-na tom jsme se dohodli a já podávám příští týden žádost. Máme vyřešené i SJM a advokátka nám vše sepsala. Necháme ověřit podpisy, zakoupíme kolek a ona to odnese k soudu. Žádost  je napsaná tak, že možná nepůjdeme ani k soudu. O nás bez nás wink Kéž by to tak bylo.

Není tady

#514 28. 9. 2012 9:28

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kačerka14 napsal(a):

Vějířovka smile Dobré ráno - svačiny jsem mu dělala posledních 5 let kromě víkendu denně. On za to byl rád a mě to nevadilo. Dneska je situace jiná. Služka? Někdy mám takové myšlenky. Ale to je asi jedno. Na domácnost pořád přispívá stejně, chová se slušně, tak proč to nedělat než se odstěhuje úplně že?
Co se týká rozvodu-na tom jsme se dohodli a já podávám příští týden žádost. Máme vyřešené i SJM a advokátka nám vše sepsala. Necháme ověřit podpisy, zakoupíme kolek a ona to odnese k soudu. Žádost  je napsaná tak, že možná nepůjdeme ani k soudu. O nás bez nás wink Kéž by to tak bylo.

Kačerko, všechno záleží na tom, jak se cítíš. Pokud se necítíš jako služka, tak je to v pořádku a můžeš dělat cokoli se ti zlíbí, ale pokud by ses tak cítila, tak je dobré to celé přehodnotit. kapitulation hjarta

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#515 28. 9. 2012 11:25

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Daphné napsal(a):

Takto jsem to udělala já v praxi. Při rozvodu se samozřejmě majetek neřeší, takže rozvod je takový
Právě tak "zpovídání se z cizích hříchů" je naprosto k ničemu, protože ten slib manželský není vymahatelný a jeho porušení se netrestá, takže do žádosti o rozvod psát, že mi byl nevěrný je kontraproduktivní a zbytečné.
Srovnávání sebe s tou druhou je ztráta času a je nezralost cítit se ještě ponížená, je zbytečné nad tím kroutit hlavou, to bychom si tu hlavu nakonec ukroutily.

Někomu se líbí holky a někomu vdolky. Manželovi se líbí milenka a s tím nic neuděláme, protože manžel je svobodná lidská bytost a smí se mu líbit cokoli.

Zažádaním o rozvod nebo nucením manžela, aby zažádal o rozvod, [b]sami sebe poškodíme a nebudu znovu vyjmenovávat v čem - pro mě to bylo hlavně to, že bych si pak něco vyčítala [/b]a trápila bych se, ale jsou tu i čistě praktické důvody. To je jako když nás něco svědí a my víme, že poškrabáním celou situaci pro sebe zhoršíme, ale nejsme schopni se ukáznit, a neudělat to.
Mnohem líp se dohodneme s nerozvedeným manželem, který bydlí zatím v naší domícnosti než s rozvedeným, který je zcela pod vlivem milenky.

no vidíš, já mám přesně opačnou zkušenost.
Podávala jsem žádost já ( nešlo o nevěru) a rozhodně si nic nevyčítám. Brala jsem to tak, že když spolu chtít budeme - budeme i po rozvodu. Ale rozvod pro mě psychologicky znamenal, že jsem sama sobě řekla " že takhle ne, v takovémto vztahu žít nechci".
Ptrotože můj manžel žil v domění, že k rozvodu ani nedojde , v klidu mi podepsal majetkové vyrovnání a alimenty pro děti a pak návrh o rozvod. Bylo to dobře , nijak se nebránil a vše jsme vyřešili. Teprve PO rozvodu mu to došlo a měl snahu mi dělat problémy. Naštěstí už pro mě bylo vyřešíno a žádné tahanice nebyly.

Není tady

#516 28. 9. 2012 12:55

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Market napsal(a):

Milá Albex, jsi teď naštvaná, cloumají s Tebou emoce, teď nic neřeš, nedělej závažná rozhodnutí.
Nejdřív vychladni.
A pak začni sama u sebe. Manžela vynech a milenku taky. Nic nezjišťuj, popros kamarádky a známé ať ti o nich žádné
informace neříkají. Je ti to úplně k ničemu a navíc ti to ubližuje.

Vždycky když se mnou cloumá vztek a chci hned řešit nějaký problém, tak si řeknu: "Počkám ještě hodinu, den, týden....(záleží o co se jedná), a když mě to nepustí, tak to udělám". Většinou po uplynutí nějaké doby vidím ten problém z odstupu, v jiných souvislostech a mnohdy zjistím, že už vlastně nic řešit nemusím.

Držím palce hjarta

Tohle je bezva napsano. Samozrejme ze to s colvekem zaclouma a posle ho to na uplne dno. Ja to znam taky, nakonec jsem se rozvedla a zvedla kotvy. Dneska z toho mam velmi pozitivni pocit.

ja sama bych sesesla s pravnikem a nechala si predlozit vsechny mouznosti do detailu. Jenom kvuli tomu, abych byla informovana.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#517 28. 9. 2012 13:12

albex
♥♥-----

Dnes, som žiadosť napísala, pripravila a po obede mám v pláne ju odniesť do podateľne súdu. Teraz tu čítam Vaše príspevky a som úplne mimo. Viem, že každý povie, že ja musím vedieť čo cítim. Včera som cítila na 100% áno, dnes keď už stojím pred hotovou vecou, tak mi je to všetko ľúto a už nie som taký hrdina. Možno, ako píše Vějířovka "Mnohem líp se dohodneme s nerozvedeným manželem, který bydlí zatím v naší domácnosti než s rozvedeným, který je zcela pod vlivem milenky". Ale čo ak do našej domácnosti len dochádza za určitým účelom (sprcha, prádlo...) a ostatný čas trávi s milenkou? Tak je asi pod jej vplyvom. Viem, že on teraz odo mňa berie ako veľký podraz, že som ho tlačila do toho, aby napísal žiadosť, a potom som ju ja prepísala a podávam ju v mojom mene. Už sa začína vyhrážať, že si teda budeme robiť problémy a nech nečakám, že mi bude pomáhať. Áno asi si robím sama sebe problémy, tým svojim sústavným riešením, počúvaním rôznych informácií o ňom a pod.
Lenže aj to ako sa mám cítiť, keď sa milenka všade chváli, ako sa mám cítiť pred ľuďmi, ktorí ma poznajú, že nič nepodniknem a nechám sa takto verejne ponižovať?  Ja som presne ako Stelička stále ho v sebe ospravedlňujem, vymýšľam rôzne kombinácie pre vysvetlenie jeho chovania.
Každý len poradí nič neriešiť, nechať to ukľudniť a vyčkať čas. Pýtam sa možno po stý raz? Ako to v sebe naprogramovať?

Není tady

#518 28. 9. 2012 13:12

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Daphné napsal(a):

Zažádaním o rozvod nebo nucením manžela, aby zažádal o rozvod, [b]sami sebe poškodíme a nebudu znovu vyjmenovávat v čem - pro mě to bylo hlavně to, že bych si pak něco vyčítala [/b]a trápila bych se, ale jsou tu i čistě praktické důvody. To je jako když nás něco svědí a my víme, že poškrabáním celou situaci pro sebe zhoršíme, ale nejsme schopni se ukáznit, a neudělat to.

Podávala jsem žádost já ( nešlo o nevěru) a rozhodně si nic nevyčítám. Brala jsem to tak, že když spolu chtít budeme - budeme i po rozvodu. Ale rozvod pro mě psychologicky znamenal, že jsem sama sobě řekla " že takhle ne, v takovémto vztahu žít nechci".
Ptrotože můj manžel žil v domění, že k rozvodu ani nedojde , v klidu mi podepsal majetkové vyrovnání a alimenty pro děti a pak návrh o rozvod. Bylo to dobře , nijak se nebránil a vše jsme vyřešili. Teprve PO rozvodu mu to došlo a měl snahu mi dělat problémy. Naštěstí už pro mě bylo vyřešíno a žádné tahanice nebyly.

No, vždyť je to skoro totéž, nejdřív jsi vyřešila ty majetkové věci - a jestli ti na něm něco naprosto jasně vadilo, tak ses rozhodla pro rozvod, protože jsi věděla, že si později nic vyčítat  nemusíš. Každý má ten důvod jiný - jedná-li se ale o nevěru, tak je lepší to neuspěchávat - je to můj názor.

Není tady

#519 28. 9. 2012 13:38

Market
♥♥-----

Milá Albex,
ty řešíš co milenka, co tvojí známí.... Hele, je to Tvůj život, tak už se opravdu začni věnovat sama sobě.
Máš pocit že se musíš zodpovídat svému okolí za to jak žiješ? Proč?
Proč se cítíš veřejně ponížená?
To jak se chová tvůj manžel a jeho milenka je jen a jen jejich vizitka a jejich zodpovědnost. S Tebou to nemá
nic společného. Nenech se ovlivňovat okolím. Tvůj život je jenom Tvůj, Ty si ho tvoříš, Ty si za něj zodpovídáš.
Myslím si, že jakmile si vyřešíš tohle, tak se ti hodně uleví.

Zkusila bych RUŠ nebo něco jiného - co Ti bude vyhovovat.

Jo a myslím si, že podat žádost o rozvod můžeš dnes, nebo taky někdy jindy. Nech to uzrát. Až budeš vědět co máš udělat, tak to půjde samo a bez pochybností smile

Není tady

#520 28. 9. 2012 13:52

Market
♥♥-----

Ještě bych Ti ráda napsala jednu věc.
Dokazovat něco muži nějakými velkolepými gesty nebo demonstrativně je dost ošemetná věc. Muži totiž nejsou hloupí a na tyhle hry neskočí.
Jakmile si ale v sobě srovnáš co od života chceš, srovnáš si svojí sebeúctu, sebevědomí a začneš tak žít - už nemusíš muži nic říkat a předvádět. On sám vycítí co si k Tobě může dovolit a co už ne.
Chce to hodně práce - ale ta práce na sobě je skvělá (i když taky bolí) - najednou totiž zjistíš, že pro samou práci nemáš čas přemýšlet co manžel řekl, jak se tvářil, sledovat klepy...

Není tady

#521 28. 9. 2012 13:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Market napsal(a):

Ještě bych Ti ráda napsala jednu věc.
Dokazovat něco muži nějakými velkolepými gesty nebo demonstrativně je dost ošemetná věc. Muži totiž nejsou hloupí a na tyhle hry neskočí.
Jakmile si ale v sobě srovnáš co od života chceš, srovnáš si svojí sebeúctu, sebevědomí a začneš tak žít - už nemusíš muži nic říkat a předvádět. On sám vycítí co si k Tobě může dovolit a co už ne.
Chce to hodně práce - ale ta práce na sobě je skvělá (i když taky bolí) - najednou totiž zjistíš, že pro samou práci nemáš čas přemýšlet co manžel řekl, jak se tvářil, sledovat klepy...

hezky napsaný tummenupp

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#522 28. 9. 2012 14:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

agewa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

No, vždyť je to skoro totéž, nejdřív jsi vyřešila ty majetkové věci - a jestli ti na něm něco naprosto jasně vadilo, tak ses rozhodla pro rozvod, protože jsi věděla, že si později nic vyčítat  nemusíš. Každý má ten důvod jiný - jedná-li se ale o nevěru, tak je lepší to neuspěchávat - je to můj názor.

špatně jsi to pochopila. mluvila jsem o majetkovém vyrovnání, které se podává před rozvodem, protože jsme měli po*ný rozvod. Všechny dokumenty jsme podepisovali a dávali na soud NAJEDNOU.

Není tady

#523 28. 9. 2012 20:35

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

albex napsal(a):

Dnes, som žiadosť napísala, pripravila a po obede mám v pláne ju odniesť do podateľne súdu. Teraz tu čítam Vaše príspevky a som úplne mimo. Viem, že každý povie, že ja musím vedieť čo cítim. Včera som cítila na 100% áno, dnes keď už stojím pred hotovou vecou, tak mi je to všetko ľúto a už nie som taký hrdina.

Možno, ako píše Vějířovka "Mnohem líp se dohodneme s nerozvedeným manželem, který bydlí zatím v naší domácnosti než s rozvedeným, který je zcela pod vlivem milenky".

Ale čo ak do našej domácnosti len dochádza za určitým účelom (sprcha, prádlo...) a ostatný čas trávi s milenkou? Tak je asi pod jej vplyvom. Viem, že on teraz odo mňa berie ako veľký podraz, že som ho tlačila do toho, aby napísal žiadosť, a potom som ju ja prepísala a podávam ju v mojom mene. Už sa začína vyhrážať, že si teda budeme robiť problémy a nech nečakám, že mi bude pomáhať. Áno asi si robím sama sebe problémy, tým svojim sústavným riešením, počúvaním rôznych informácií o ňom a pod.
Lenže aj to ako sa mám cítiť, keď sa milenka všade chváli, ako sa mám cítiť pred ľuďmi, ktorí ma poznajú, že nič nepodniknem a nechám sa takto verejne ponižovať?  Ja som presne ako Stelička stále ho v sebe ospravedlňujem, vymýšľam rôzne kombinácie pre vysvetlenie jeho chovania.
Každý len poradí nič neriešiť, nechať to ukľudniť a vyčkať čas. Pýtam sa možno po stý raz? Ako to v sebe naprogramovať?

Pod vlivem milenk y je urcite uz ted a to dokonale. patram po cem by se clovek mel dohadovat po rozvodu, kdyzu je rozvodem jaksi zasadni rozreseno. nevim, pokud by byly male deti, ale takhle?

POkud chces reflektovat tvoji situac, tak je normalni , ze se informujes. A snazis se pochopit vasi situaci. To je dokonce tvoje pravo, co dela milenka, ze se vsude chvali....tim se nerozhazuj. To je standardni zalezitost.  Proste ona je ta nejlepsi.....

Ja bych resila samozrejme, napriklad tim pravnikem. Jinak mi prijde trapne, ze tvuj chot si chodi domu se najist a pro ciste pradlo. Proc jsou panove tak neschopni si vyporat a uvarit?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#524 28. 9. 2012 21:46

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

dusička napsal(a):

Weatherwax napsal(a):

rock

Ano, a peníze Ti vrátí do dalšího půl roka od stání. Tedy když to předem písemně zrušíš.

Nevím, jestli je v dané situaci výše soudního poplatku tak zničující, samozřejmě otázka konkrétního rozpočtu...

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#525 28. 9. 2012 21:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Weatherwax napsal(a):

dusička napsal(a):

Weatherwax napsal(a):

rock

Nevím, jestli je v dané situaci výše soudního poplatku tak zničující, samozřejmě otázka konkrétního rozpočtu...

Jasně, já to napsala kvůli tomu,že jsem byla mile překvapena, ani jsem s tím nepočítala a netušila,že se vrací.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí