Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 8. 2012 12:34

albex
♥♥-----

Re: Dá sa vôbec takto fungovať?

Chcela by som ešte vedieť, či má niekto skúsenosti s terapiou RUŠ? Našla som to na internete, ale veľmi tomu neverím.

Není tady

#27 24. 8. 2012 12:37

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

Čo sa týka toho, že som to povedala deťom, tak nebolo to preto aby som im otca ukázala v zlom svetle. Ani som nečekala, že mi pomôžu. Už som to napísala, že aspoň si môžem doma v kľude poplakať a nikto sa nebude pozerať čo to stváram. Teraz vedia, keď prídem domov a plačem, že mám zrovna zlý deň a potrebujem to zo seba dostať. Povedia mi mami neplač, ty si neurobila nič zlého ....Čo sa týka domácnosti tak zatiaľ varím, periem (aj jemu). Povedal mi to tak odrazu. Tento mesiac ešte prispel na domácnosť, tak to robím, ale budúci mesiac sa s ním dohodnem, že už nie. Neviem či bude ochotný potom ešte prispievať na domácnosť. Čo sa týka voľného času a víkendov tak z toho mám najväčšiu hrôzu. My sme trávili všetok voľný čas väčšinou spolu, stále nejaké výlety alebo sme len tak ležali nalepení na sebe pri telke. Teraz neviem ako vyplním tu samotu. Aj keď niekde idem tak len myslím na neho a stále sa mi hlave točia myšlienky okolo tej nespravodlivosti, nemôžem sa od toho odpútať. Stále mi behá po rozume, ako si on niekde užíva a ja sa trápim. Aké je to nespravodlivé, že on spôsobí toľko bolesti a nakoniec on je ešte ten šťastný a ja sa idem od žiaľu zblázniť.

Albex,proč s ním děláš na můj vkus tolik v "rukavičkách"?Bude si tě vážit díky tobě samému a tomuhle tvému přístupu za chvíli míň,jak zemové hadry,pozor na to.Svoje požadavky a rozhodnutí vůči němu formuluj jasně a hlavně rázně,neustupuj.

Pro Helenu:
Kdo jiný by měl člověka v první řadě podržet než nejbližší rodina a dospělé děti?Budu se opakovat, ale ať - vlastními problémy je lépe zatěžovat placené síly. Je to trochu analogie s tím, že jako bezmocnej ležák bych si taky radši nechala utírat zadek ošetřovatelkou, než někým z rodiny.
Heleno,nemůžeš míchat takové obrovské rozdíly jako je fyz.nemohoucnost a citová újma,to druhé je mnohem,mnohem horší.A já bych to tedy dětem řekla být v situaci Albex,nic víc,nic míň;neočekávala bych ale vůbec,že za mě budou něco řešit či mě litovat.Vyloženě se o takové věci nebavit můžeš jen s malým dítětem,ale ne s puberťáky či dospělými dětmi,které vidí,že se něco děje a chtějí samozřejmě vědět co.

Upravil(a) Jaku (24. 8. 2012 12:38)

Není tady

#28 24. 8. 2012 12:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Neviem či bude ochotný potom ešte prispievať na domácnosť.
Suchým jazykem zákona o rodině:
§19 (1) O uspokojování potřeb rodiny jsou povinni oba manželé pečovat podle svých schopností, možností a majetkových poměrů.
§19 (2) Poskytování peněžních a jiných prostředků na náklady společné domácnosti může být zcela nebo zčásti vyváženo osobní péčí o společnou domácnost a děti.
§19 (3) Neplní-li jeden z manželů svoji povinnost hradit náklady společné domácnosti, rozhodne na návrh druhého manžela ve věci soud.

aneb dokud jste manželé, je tu povinnost podílet se na nákladech. Jistě, když bude za hranicemi, asi bych se smířila s nižší částkou... ale pokud bude i nadále jezdit domů "na návštěvy" a při té příležitosti se koupat, svítit, topit... pak to přece nebudeš platit jen ty sama.
§91(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.
(2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.
(3) Tato vyživovací povinnost předchází vyživovací povinnosti dětí.

Mimo to nevím, jak to máš s dcerkama - ale pokud ještě studujou, pak je tam samozřejmě i vyživovací povinnost vůči nim a to rovněž i před rozvodem. Takže i kdyby ses o něj "přestala starat", pořád to pro něj nebude znamenat, že vejplata bude jenom jeho.
Teraz neviem ako vyplním tu samotu.
Možností je... od novýho psa až po bungee jumping http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Do ničeho se nenuť násilím, ale přeber si, co by se ti líbilo, co bys chtěla zkusit... vždyť to nemusí bejt napořád a nemusíš v tom bejt hned profík - a hlavně to neber jen jako "vycpávku" prázdnýho místa po manželovi. Jen by ti to mělo docela obyčejně dělat radost.
Aké je to nespravodlivé...
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha... já vím, že to opakuju relativně často, ale když si to zpřevracíš ze všech stran, možná se ti povede dojít k tomu, že po čase ty budeš "ta šťastná" a ...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 24. 8. 2012 12:42

agewa
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

Čo sa týka toho, že som to povedala deťom, tak nebolo to preto aby som im otca ukázala v zlom svetle. Ani som nečekala, že mi pomôžu. Už som to napísala, že aspoň si môžem doma v kľude poplakať a nikto sa nebude pozerať čo to stváram. Teraz vedia, keď prídem domov a plačem, že mám zrovna zlý deň a potrebujem to zo seba dostať. Povedia mi mami neplač, ty si neurobila nič zlého ....Čo sa týka domácnosti tak zatiaľ varím, periem (aj jemu). Povedal mi to tak odrazu. Tento mesiac ešte prispel na domácnosť, tak to robím, ale budúci mesiac sa s ním dohodnem, že už nie. Neviem či bude ochotný potom ešte prispievať na domácnosť. Čo sa týka voľného času a víkendov tak z toho mám najväčšiu hrôzu. My sme trávili všetok voľný čas väčšinou spolu, stále nejaké výlety alebo sme len tak ležali nalepení na sebe pri telke. Teraz neviem ako vyplním tu samotu. Aj keď niekde idem tak len myslím na neho a stále sa mi hlave točia myšlienky okolo tej nespravodlivosti, nemôžem sa od toho odpútať. Stále mi behá po rozume, ako si on niekde užíva a ja sa trápim. Aké je to nespravodlivé, že on spôsobí toľko bolesti a nakoniec on je ešte ten šťastný a ja sa idem od žiaľu zblázniť.

vypadá to spíš, že jsi velmi na něm závislá.
Měla bys najít co nejrychleji nějaké nové přátele , chodit mezi lidmi přece můžeš is dcerama, ne?
Vím, že se ti nechce , ale sezením doma a přemýšlením, co dělá ten H....l a jak je štastný - to ti rozhodně nepomůže ( a jemu neublíží dumbom ).
Najdi si náročného koníčka na čas , na přemýšlení.

Není tady

#30 24. 8. 2012 12:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nemůžeš míchat takové obrovské rozdíly jako je fyz.nemohoucnost a citová újma,to druhé je mnohem,mnohem horší
Jasně... taková "citová újma", to je mrcha škaredá... a všichni ti, kteří jsou částečně nebo totálně odkázaní na pomoc druhejch by určitě nechtěli měnit - radši kvadruplegik, než podvedenej... http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/x4.gif

Není tady

#31 24. 8. 2012 12:56

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

nemůžeš míchat takové obrovské rozdíly jako je fyz.nemohoucnost a citová újma,to druhé je mnohem,mnohem horší
Jasně... taková "citová újma", to je mrcha škaredá... a všichni ti, kteří jsou částečně nebo totálně odkázaní na pomoc druhejch by určitě nechtěli měnit - radši kvadruplegik, než podvedenej... http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/x4.gif

zajímavé slovíčko,co prosím to je v překladu do spis.češtin?

Není tady

#32 24. 8. 2012 13:00

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

Chcela by som ešte vedieť, či má niekto skúsenosti s terapiou RUŠ? Našla som to na internete, ale veľmi tomu neverím.

Mám zkušenosti, jsou velmi dobré. Nejsem si ale jistá, jestli je jen toto v tuto chvíli pro tebe to ono. Myslím, že potřebuješ nějakého důvěrníka, či důvěrnici, že potřebuješ na pár měsíců, či déle pomocnou ruku. Teď jsi slzavé údolí a horká kaše. RUŠ je intenzívní práce sama na sobě, teď bys přes slzy asi ani na tu práci neviděla a jedla tu kaši tak horkou, jak se uvařila. Hodně dlouho ses hodně zanedbávala, zavíralas oči, nechtělas vidět, takže teď musíš prohlédnout sice bez okolků a s tahem na bránu, ale nenechat se oslnit.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#33 24. 8. 2012 13:04

albex
♥♥-----

Priateľov by som veľmi potrebovala, ale kde si ich nájdem? Nemôžem len tak niekam prísť a chcieť aby sa so mnou niekto priatelil.  Pozerám rôzne kurzy, krúžky, ktoré sa väčšinou otvárajú od septembra. Už teraz viem, že chcem začať chodiť cvičiť, tak možno tam mi nejaký čas ujde. Tiež máme jednu rodinnú známu, nedávno sa rozviedla, viem že je sama, možno by prijala spoločnosť. Ale to je skôr manželova bývalá kolegyňa a vždy sme sa schádzali spolu. Teraz nemôžem prísť za ňou a povedať jej, že môj manžel je hajzlík, čo sa na mňa vykašľal a ja potrebujem niekoho komu budem naňho nadávať.

Není tady

#34 24. 8. 2012 13:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

albex napsal(a):

Mám zkušenosti, jsou velmi dobré. Nejsem si ale jistá, jestli je jen toto v tuto chvíli pro tebe to ono. Myslím, že potřebuješ nějakého důvěrníka, či důvěrnici, že potřebuješ na pár měsíců, či déle pomocnou ruku. Teď jsi slzavé údolí a horká kaše. RUŠ je intenzívní práce sama na sobě, teď bys přes slzy asi ani na tu práci neviděla a jedla tu kaši tak horkou, jak se uvařila. Hodně dlouho ses hodně zanedbávala, zavíralas oči, nechtělas vidět, takže teď musíš prohlédnout sice bez okolků a s tahem na bránu, ale nenechat se oslnit.

Mám zkušenosti a mě v mém problémy nepomohla.

Není tady

#35 24. 8. 2012 13:09

agewa
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

Priateľov by som veľmi potrebovala, ale kde si ich nájdem? Nemôžem len tak niekam prísť a chcieť aby sa so mnou niekto priatelil.  Pozerám rôzne kurzy, krúžky, ktoré sa väčšinou otvárajú od septembra. Už teraz viem, že chcem začať chodiť cvičiť, tak možno tam mi nejaký čas ujde. Tiež máme jednu rodinnú známu, nedávno sa rozviedla, viem že je sama, možno by prijala spoločnosť. Ale to je skôr manželova bývalá kolegyňa a vždy sme sa schádzali spolu. Teraz nemôžem prísť za ňou a povedať jej, že môj manžel je hajzlík, čo sa na mňa vykašľal a ja potrebujem niekoho komu budem naňho nadávať.

Na seznámkách na netu, inzerce v novinách, různé kluby či kroužky pro dospělé...
Ale proč bys proboha měla za ní jít s tímto? Co takhle  - zjistila jsem , že mám hodně volného času , chtěla bych chodit na procházky / na kafe a nemám s kým? Už dlouho jsem Vás chtěla pozvat na pokec?
Ty se nebudeš seznamovat , protože ...manžel je hajzlík, čo sa na mňa vykašľal , ale protože potřebuješ přátele.
Už rozumíš rozdílu?

Není tady

#36 24. 8. 2012 13:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

viem že je sama, možno by prijala spoločnosť...
... což nezjistíš, dokud se nezeptáš.
Ostatně to, že nemáš s kým courat po krámech, chodit na kafe, do kina nebo kamkoliv jinam nesouvisí s tím, jaký je tvůj manžel, ale jen a jen s tím, že bude od září pracovat v cizině a ty si myslíš, že je lepší zážitky sdílet, než za nimi chodit sama.
A neboj... ono na to nadávání taky dojde... kór s paní, která se taky "nedávno rozviedla". Jen co se vočucháte http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/z22.gif

Není tady

#37 24. 8. 2012 13:29

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

helena napsal(a):

Děti (na věku nezáleží) se do konfliktu mezi rodiči zásadně nemají tahat - a naopak.

Tady se nejedná o konflikt, ale o rozvrat.
Konflikty nechť si rodiče a děti řeší bez účasti druhé strany, ono když se vyčasí, druhá strana to ani nemusí vědět. Ale to co prožívá pisatelka, to se asi jen tak nepřežene...

helena napsal(a):

Slušná informace "už s maminkou nechci žít, proto odcházím" je plně postačující...

Toto bych nazvala spíše slušnou dezinfomací. Co si z tohoto obecného vyjádření mají "děti" vybrat?
Nenabádá to spíše k dalším otázkám a chybným přepokladům?

helena napsal(a):

Rozebírat s dětmi/rodiči/sourozenci a dalšími členy smečky, že se taťka na starý kolena pokouší dohnat ten poslední ujíždějící vlak, případně "soutěžit", kdo pro něho najde přiléhavější titul nebo se nechat buď litovat či poslochat sliby o rozbití huby... nekonstruktivní a vcelku zbytečné.

Nikde jsem nečetla, že by pisatelka rozebírala manželovu druhou mízu nebo že by organizovala na svého muže komando...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#38 24. 8. 2012 13:34

albex
♥♥-----

agewa rozumiem tomu, máš pravdu. Ja to zatiaľ takto negatívne vnímam, pretože doteraz keď som mala manžela som nepotrebovala priateľov, nebolo na nich jednoducho čas. A ak aj čas bol tak sme mali spoločných priateľov, kde sme chodili spolu. Takú samotnú kamošku pre mňa nemám, ktorej by som mohla povedať tieto veci. Keď som išla bez manžela tak so švagrinou (jeho sestrou), mojou sestrou, ale tým to tiež nechcem povedať z dôvodov, že by to preniesli do celej rodiny a ja nechcem byť pred nimi ako chudera, ktorú bude každý ľutovať. Za to som chudera sama pred sebou lebo sa len ľutujem, nič nerobím. Ale ešte to je veľmi čerstvé a ja nemám jednoducho silu.

Není tady

#39 24. 8. 2012 13:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

albex napsal(a):

agewa rozumiem tomu, máš pravdu. Ja to zatiaľ takto negatívne vnímam, pretože doteraz keď som mala manžela som nepotrebovala priateľov, nebolo na nich jednoducho čas. A ak aj čas bol tak sme mali spoločných priateľov, kde sme chodili spolu. Takú samotnú kamošku pre mňa nemám, ktorej by som mohla povedať tieto veci. Keď som išla bez manžela tak so švagrinou (jeho sestrou), mojou sestrou, ale tým to tiež nechcem povedať z dôvodov, že by to preniesli do celej rodiny a ja nechcem byť pred nimi ako chudera, ktorú bude každý ľutovať. Za to som chudera sama pred sebou lebo sa len ľutujem, nič nerobím. Ale ešte to je veľmi čerstvé a ja nemám jednoducho silu.

Tak znovu - já ti neříkám, chodit s nimi ,protože.... ja potrebujem niekoho komu budem naňho nadávať, ale abys měla nějakou dušičku se kterou můžeš probírat třeba počasí, jít s ní do kina, když samotná jít nechceš.
To že ti chybí přátele , koníčky je smutný důsledek toho, že ses vázala pouze na manžela. Bud s lidmi sama za sebe a ne protože tě opustil manžel.

Není tady

#40 24. 8. 2012 13:55

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

lupina montana napsal(a):

sahleb napsal(a):

Nesouhlas.  Komu jinemu ma rict o rozkladu manzelstvi rodicu, nez dceram?

Říct by jim to měla, kdyby se stěhovala, měla rozvodový papíry v ruce a pod. Tady nešlo o to říct jim fakt, ale hodit na ně vlastní zklamání a lítost s JEJICH otcem, kapíruješ?
Já to zkusila taky párkrát, byť jsem se velmi velmi brzdila - no, ujelo mi. Můžu ti říct, že mi to holky definitivně zatrhly, jen začly brát rozum - a měly pravdu.

To zklamani a litost je tu, nebo bude, zcela urcite az se rozvede a odstehuje, popripade.

Me jako dceri by prislo divny, ze bych se to dozvedela az pri tom odstehovani nebo rozvodu. At otec nebo matka, me pripada divny spojeni "hodit to na ne".

Jinymi slovy: otec muze schoukat milenky a pritelkyne, ale matka o tom nema hovorit. kapitulation

Upravil(a) sahleb (24. 8. 2012 13:56)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#41 24. 8. 2012 13:57

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Nehledě na to, že ona by neříkala PRAVDU o OTCI, ale PRAVDU o PARTNEROVI .

Ja jsem myslela, ze je to jejich otec.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#42 24. 8. 2012 13:58

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

tejla napsal(a):

Ja jsem se rozvedla po 24 letech. ...............................................
Muzu potvrdit nazor, ze nikdy neni pozde znovu zacit. Nejhorsi je cekat, jesti mu to tam vyjde, nebo se vrati. Kdyz se vrati "Co bude dal?"

Presne. To jako bych znala.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#43 24. 8. 2012 14:02

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

albex napsal(a):

Ja spatnou, radsi jsem toho nechala. Radsi promovaneho terapeuta na vztahy.

Bohuzel nevim, kde bydlis, tak ti nemohu nikoho doporucit.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#44 24. 8. 2012 14:02

agewa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

agewa napsal(a):

ano jejich otec, ale problém je v jeho chování jako partnerovi - manželovi k jeho manželce .
Dospělé děti nemají s tím , s kým má sex jejich otec NIC společného.

Není tady

#45 24. 8. 2012 14:08

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

sahleb napsal(a):

agewa napsal(a):

ano jejich otec, ale problém je v jeho chování jako partnerovi - manželovi k jeho manželce .

Tady ale nejde o jednorázový sex,tady jde o to,jejich otec má dlouhodobý vztah někde jinde a nehodlá žít dál společně s nimi ani s jejich matkou a to se už týká celé rodiny,nejen té manželky.

Není tady

#46 24. 8. 2012 14:17

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

agewa napsal(a):

sahleb napsal(a):

Tady ale nejde o jednorázový sex,tady jde o to,jejich otec má dlouhodobý vztah někde jinde a nehodlá žít dál společně s nimi ani s jejich matkou a to se už týká celé rodiny,nejen té manželky.

pokud jsou dospělé, měli by mít svůj život, žít samostatně .

Není tady

#47 24. 8. 2012 14:18

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

albex napsal(a):

Albex, pises, ze nevis a vzapeti vyjmenujes nekolik moznosti, jak travit cas.  dumbom
Do septembra je to par dni, respektive jeden tyden.

Doporucuji nejakou aktivitu. Cokoliv, co si napsala. Nezustavej do sobe uzavrena. Jsi ve stadiu chaosu a maximalni zranitelnosti a mas na to narok samozrejme, to ano, ale to ti  nepomuze.

Doporucuji taky ostatni lidi nekonfrontovat se svou situaci. Hned jim nevpalit do obliceje, jaky je manzel apod. Nech si to pro sebe. To totiz neni prijemne, lidi si s tim nevedi rady a muzou se k tobe obratit zady.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#48 24. 8. 2012 14:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplakať a tie návaly emócií sú niekedy neudržateľné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to může také ublížit, protože 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- může to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, muže ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.

Není tady

#49 24. 8. 2012 14:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

pokud jsou dospělé, měli by mít svůj život, žít samostatně .

A co kdyz maji svuj zivot a ziji samostatne. To se jim mama nesmi jako sverit s bolesti?

nebo naopak, kdyby se rozpadalo manzelstvi dvery? Nemluvit o tom s rodici? Pro me nepredstavitelny.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#50 24. 8. 2012 14:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Týká se jich to do té míry, zda otec se snimi chce stýkat , ale ne ...Povedala som to dvom dopselým dcéram, pretože sa nemám komu vyplakať a tie návaly emócií sú niekedy neudržateľné .........to opravdu není jejich věc. naopak jim to může také ublížit, protože 1- nemohou matce nijak pomoci ve zvládání smutku , 2- může to změnit jejich pohled na otce ( nikoliv na jeho roli otce , ale jejho roli partnera, muže ) - a to on pro NÉ není a neměl by být.

Takze fakt, ze otec zahyba leta s milenkami- jak rikam otcovy ciny- na ne vliv mit nebude, na rozdil od slovni informace. Tak jo.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí